Häämatkakohteen valinta

Häämatkakohteen valinta

Häämatka on ensimmäinen yhteinen romanttinen matkanne avioparina ja sitä suunnitellessa ainoastaan mielikuvituksenne (ja budjettinne) ovat rajana. Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita. Vaellusmatka Itävaltaan tai rantaloma Malediiveilla – kaikki on sallittua. P.S. Tiesittekö, että on myös täysin sallittua toivoa häälahjaksi avustusta matkakassaan tavanomaisten häälahjojen sijaan?

Teksti: Gitta Hägg-Lundvall  Kuvat: Adobestock.com

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin, saa myös häämatka olla täysin hääparin näköinen. Rantalöhöily kaukokohteessa yhtä lailla kuin kotimaassa vietettävä aktiivilomakin ovat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja. Nyt on aika toteuttaa unelmia!

Täydellinen häämatka on hääparin näköinen

Matkan suunnittelu on aina kutkuttavaa puuhaa ja häämatkasta puhuttaessa matkasuunnitelmat kannattaakin polkaista hyvissä ajoin käyntiin. Oikeanlainen häämatka on juuri teidän näköisenne. Kompromissejakaan ei ole pakko tehdä: romanttisen rantaloman voi hyvin yhdistää seikkailun täyteiseen aktiivilomaan! Omien toiveidenne lisäksi matkakohteen valintaan vaikuttavat toki se, kuinka paljon aikaa ja rahaa lomaan on mahdollista käyttää.

Mahdollisten matkakohteiden kirjoa laajentaakseen moni esittääkin häävieraille toiveen matkakassaan osoitettavasti rahalahjasta. Rahalahjaa pyydettäessä huomioi lahjan antaja: älä painosta, vaan jätä mahdollisuus myös toisenlaisen lahjan antamiseen. Älä myöskään esitä toivesummaa, sillä jokaisen tulisi saada valita haluamansa summa omien resurssiensa mukaan. Pyri tekemään lahjan antaminen mahdollisimman helpoksi ilmoittamalla tilinumero selkeästi pyynnön yhteydessä tai keksimällä omaperäisempi tapa rahalahjojen keräämiseksi. Arvosta pienintäkin lahjaa ja kerro jo kutsussa kaikkien lahjojen olevan tärkeitä yhteisen unelmalomanne toteuttamiseksi.

Matkakohdetta pohdittaessa on hyvä tarkistaa kohteiden matkailusesongit lämpötiloineen sekä mahdollisine sadekausineen. Matkan ajoituksen suhteen vaihtoehdot ovat monet: toiset lähtevät häämatkalle heti häiden jälkeisenä aamuna, toiset taas muutaman hengähdyspäivän jälkeen ja osa puolestaan vasta kuukausien jälkeen. Lähes kaikissa matkakohteissa valinnanvaraa majoitusvaihtoehtojen suhteen on riittämiin aina pienestä budjettivaihtoehdosta luxusresortteihin. Haluatteko lomallanne kokeilla kohteen tarjoamia ruokapaikkoja vai keskittyisittekö sittenkin tällä kertaa stressittömään rentoutumiseen all inclusive -hotellissa?

Romanttinen Pariisi ja hymyjen Thaimaa

Perinteisesti suomalaiset ovat luottaneet häämatkakohteissa klassisen romanttisiin vaihtoehtoisin, kuten Roomaan, Barcelonaan, Venetsian, Pariisiin tai Thaimaan eri kaupunkeihin. Pariisin puolesta puhuvat arvostavat lyhyttä lentomatkaa ja kustannustehokasta lomailua.

Sympaattisiin mukulakivikatuihin pienine kahviloineen, kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin ja kaupungin läpi virtaavaan Seineen on helppo ihastua. Tämä kaupunki todella tihkuu vanhanajan romantiikkaa! Edullisimpia, mutta laadukkailla hotellivaihtoehdoilla varustettuja kohteita ovat esimerkiksi Kreikan, Espanjan ja Turkin rantalomakohteet. Rooman lisäksi italialaisen keittiön makuelämyksiä arvostavia häämatkailijoita hellii suosittu häämatkakohde Toscana.

Vuosisatoja vanhoista viiniköynnöksistä tehtyä viiniä siemaillessa ja upeista oliivilehtomaisemista nauttiessa voi todella todeta Italian antavan parastaan. Aina ulkomaille ei kuitenkaan ole tarpeen suunnata, sillä Suomestakin löytyy upeita lomakohteita. Suunnatkaa nauttimaan pohjoisen eksotiikasta tai viettäkää häämatka pääkaupungissamme sen lukuisista upeista ravintoloista ja käyntikohteista nauttien.

Kaukokohteissa Thaimaa on jo pitkään säilyttänyt suosionsa häämatkakohteena. Koh Samui, Hua Hin ja Phuket ovat kaikki kohteita, joista löytyy sekä runsaasti turisteille suunnattuja palveluita että rauhallisempia alueita kristallinkirkkaine hiekkarantoineen.

Mikäli Thaimaa on jo kierretty, miksette kokeilisi Intian Goaa tai Indonesian Balia, jotka sopivat erinomaisesti rentoon lomailuun? Jos haluatte kokea mahdollisimman monta maata yhden matkan aikana, tutustukaa matkatoimistojen risteilytarjontaan. Eri mittaisia risteilyjä järjestetään niin lähellä kuin kauempaakin, himoituimpana kuuluisat Karibian risteilyt.

Loma kuin unelma

Malediivit, Mauritius sekä Bora Bora ovat monien hääparien unelmalomakohteita. Miettiessäsi Malediivien turkoosina välkehtivää paratiisirantaa, voit jo melkein tuntea valkoisen hiekan varpaittesi alla. Mikäli häälomallaan mielii kurkistamaan myös merenpinnan alle, tarjoaa Malediivit värikkään vedenalaisen maailman sukeltajille. Ranskan Polynesian Bora Bora sopii aktiivilomailijoille helikopterilentoineen, helmifarmeineen ja vaellusreitteineen. Henkeäsalpaavat maisemat ja trooppinen ilmasto takaavat ikimuistoisen loman tuoreelle avioparille.Seychellit, Dominikaaninen tasavalta, Barbados ja Kuuba sopivat hintansa ja eksoottisuutensa puolesta edellä mainittujen kohteiden kanssa samaan unelmalomien kategoriaan, kuten myös hieman eri tyyppiset Australia, Uusi-Seelanti ja Afrikan safarimatkat.

Suuntaatteko häämatkalle koko perheen voimin? Lasten kanssa lomaileville sopivia kohteita ovat esimerkiksi Singapore ja Orlando. Singapore on helppo, siisti ja turvallinen. Kaupungin tarjonnasta jokainen löytää varmasti mieleistänsä puuhaa. Lapset viihtyvät Singaporen seikkailupuistoissa, meriakvaariossa sekä eläinpuiston safarilla. Orlandossa sen sijaan pelkästään Disney World pitää sisällään neljä teemapuistoa, kaksi vesipuistoa sekä useamman kymmenen teemahotellia kylpylöineen ja lukuisine ravintoloineen.

Upean häämatkan muistot voi matkan jälkeen kasata yksiin kansiin leikekirjan tai valokuvakirjan muodossa. Älä kuitenkaan siirrä projektia liian pitkälle tulevaisuuteen, sillä muistot ovat tuoreimpina mielessä heti matkalta palattuanne. Leikekirjan tai valokuvakirjan avulla nojatuolimatkalle on ihana palata vielä vuosienkin jälkeen!

Lue lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Unelma täydellisistä matkakohdehäistä

Vaikka pandemia ei olekaan vielä irrottanut otettaan niin kuin olimme toivoneet, on siitä huolimatta tai juuri siksi, ihanaa unelmoida matkakohdehäistä.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Häähumua Tšekissä

Elinikäinen muisto ja juhla, jota et unohda koskaan! Tšekki tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa ja uskomattoman kauniita maisemia häävalokuvausta varten. Prahassa romanttiseen…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Romantiikkaa Euroopan kaupungeissa

Rakkautta ja rentoutumista, valtavasti nähtävyyksiä sekä ainutlaatuinen tunnelma – häämatka kaupunkikohteeseen mahdollistaa yhtäaikaisesti sekä vauhdikkaan että rauhallisen loman. Kauas ei…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Häämatka sinulle joka etsit seikkailua

There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done. Nämä leijonakuninkaan tunnetuimman…

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Kulissien takana kuvausmatkalla

Toimituksemme suunnittelee jokaista Häät ja Juhlat -lehteä varten erilaisia kuvausmatkoja. Matkoja, joille päätoimittajamme (Anna) matkustaa tiimin kanssa kuvaamaan morsiuspukuja ja…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lue Lisää

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Lue Lisää

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Lue Lisää

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Lue Lisää