Häämatkakohteen valinta

Häämatka on ensimmäinen yhteinen romanttinen matkanne avioparina ja sitä suunnitellessa ainoastaan mielikuvituksenne (ja budjettinne) ovat rajana. Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita. Vaellusmatka Itävaltaan tai rantaloma Malediiveilla – kaikki on sallittua. P.S. Tiesittekö, että on myös täysin sallittua toivoa häälahjaksi avustusta matkakassaan tavanomaisten häälahjojen sijaan?

Teksti: Gitta Hägg-Lundvall  Kuvat: Adobestock.com

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin, saa myös häämatka olla täysin hääparin näköinen. Rantalöhöily kaukokohteessa yhtä lailla kuin kotimaassa vietettävä aktiivilomakin ovat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja. Nyt on aika toteuttaa unelmia!

 

Täydellinen häämatka on hääparin näköinen
Matkan suunnittelu on aina kutkuttavaa puuhaa ja häämatkasta puhuttaessa matkasuunnitelmat kannattaakin polkaista hyvissä ajoin käyntiin. Oikeanlainen häämatka on juuri teidän näköisenne. Kompromissejakaan ei ole pakko tehdä: romanttisen rantaloman voi hyvin yhdistää seikkailun täyteiseen aktiivilomaan! Omien toiveidenne lisäksi matkakohteen valintaan vaikuttavat toki se, kuinka paljon aikaa ja rahaa lomaan on mahdollista käyttää. Mahdollisten matkakohteiden kirjoa laajentaakseen moni esittääkin häävieraille toiveen matkakassaan osoitettavasti rahalahjasta. Rahalahjaa pyydettäessä huomioi lahjan antaja: älä painosta, vaan jätä mahdollisuus myös toisenlaisen lahjan antamiseen. Älä myöskään esitä toivesummaa, sillä jokaisen tulisi saada valita haluamansa summa omien resurssiensa mukaan. Pyri tekemään lahjan antaminen mahdollisimman helpoksi ilmoittamalla tilinumero selkeästi pyynnön yhteydessä tai keksimällä omaperäisempi tapa rahalahjojen keräämiseksi. Arvosta pienintäkin lahjaa ja kerro jo kutsussa kaikkien lahjojen olevan tärkeitä yhteisen unelmalomanne toteuttamiseksi.

Matkakohdetta pohdittaessa on hyvä tarkistaa kohteiden matkailusesongit lämpötiloineen sekä mahdollisine sadekausineen. Matkan ajoituksen suhteen vaihtoehdot ovat monet: toiset lähtevät häämatkalle heti häiden jälkeisenä aamuna, toiset taas muutaman hengähdyspäivän jälkeen ja osa puolestaan vasta kuukausien jälkeen. Lähes kaikissa matkakohteissa valinnanvaraa majoitusvaihtoehtojen suhteen on riittämiin aina pienestä budjettivaihtoehdosta luxusresortteihin. Haluatteko lomallanne kokeilla kohteen tarjoamia ruokapaikkoja vai keskittyisittekö sittenkin tällä kertaa stressittömään rentoutumiseen all inclusive -hotellissa?

 

Romanttinen Pariisi ja hymyjen Thaimaa
Perinteisesti suomalaiset ovat luottaneet häämatkakohteissa klassisen romanttisiin vaihtoehtoisin, kuten Roomaan, Barcelonaan, Venetsian, Pariisiin tai Thaimaan eri kaupunkeihin. Pariisin puolesta puhuvat arvostavat lyhyttä lentomatkaa ja kustannustehokasta lomailua. Sympaattisiin mukulakivikatuihin pienine kahviloineen, kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin ja kaupungin läpi virtaavaan Seineen on helppo ihastua. Tämä kaupunki todella tihkuu vanhanajan romantiikkaa! Edullisimpia, mutta laadukkailla hotellivaihtoehdoilla varustettuja kohteita ovat esimerkiksi Kreikan, Espanjan ja Turkin rantalomakohteet. Rooman lisäksi italialaisen keittiön makuelämyksiä arvostavia häämatkailijoita hellii suosittu häämatkakohde Toscana. Vuosisatoja vanhoista viiniköynnöksistä tehtyä viiniä siemaillessa ja upeista oliivilehtomaisemista nauttiessa voi todella todeta Italian antavan parastaan. Aina ulkomaille ei kuitenkaan ole tarpeen suunnata, sillä Suomestakin löytyy upeita lomakohteita. Suunnatkaa nauttimaan pohjoisen eksotiikasta tai viettäkää häämatka pääkaupungissamme sen lukuisista upeista ravintoloista ja käyntikohteista nauttien.

Kaukokohteissa Thaimaa on jo pitkään säilyttänyt suosionsa häämatkakohteena. Koh Samui, Hua Hin ja Phuket ovat kaikki kohteita, joista löytyy sekä runsaasti turisteille suunnattuja palveluita että rauhallisempia alueita kristallinkirkkaine hiekkarantoineen. Mikäli Thaimaa on jo kierretty, miksette kokeilisi Intian Goaa tai Indonesian Balia, jotka sopivat erinomaisesti rentoon lomailuun? Jos haluatte kokea mahdollisimman monta maata yhden matkan aikana, tutustukaa matkatoimistojen risteilytarjontaan. Eri mittaisia risteilyjä järjestetään niin lähellä kuin kauempaakin, himoituimpana kuuluisat Karibian risteilyt.

 

Loma kuin unelma
Malediivit, Mauritius sekä Bora Bora ovat monien hääparien unelmalomakohteita. Miettiessäsi Malediivien turkoosina välkehtivää paratiisirantaa, voit jo melkein tuntea valkoisen hiekan varpaittesi alla. Mikäli häälomallaan mielii kurkistamaan myös merenpinnan alle, tarjoaa Malediivit värikkään vedenalaisen maailman sukeltajille. Ranskan Polynesian Bora Bora sopii aktiivilomailijoille helikopterilentoineen, helmifarmeineen ja vaellusreitteineen. Henkeäsalpaavat maisemat ja trooppinen ilmasto takaavat ikimuistoisen loman tuoreelle avioparille.Seychellit, Dominikaaninen tasavalta, Barbados ja Kuuba sopivat hintansa ja eksoottisuutensa puolesta edellä mainittujen kohteiden kanssa samaan unelmalomien kategoriaan, kuten myös hieman eri tyyppiset Australia, Uusi-Seelanti ja Afrikan safarimatkat.

Suuntaatteko häämatkalle koko perheen voimin? Lasten kanssa lomaileville sopivia kohteita ovat esimerkiksi Singapore ja Orlando. Singapore on helppo, siisti ja turvallinen. Kaupungin tarjonnasta jokainen löytää varmasti mieleistänsä puuhaa. Lapset viihtyvät Singaporen seikkailupuistoissa, meriakvaariossa sekä eläinpuiston safarilla. Orlandossa sen sijaan pelkästään Disney World pitää sisällään neljä teemapuistoa, kaksi vesipuistoa sekä useamman kymmenen teemahotellia kylpylöineen ja lukuisine ravintoloineen.

 

Upean häämatkan muistot voi matkan jälkeen kasata yksiin kansiin leikekirjan tai valokuvakirjan muodossa. Älä kuitenkaan siirrä projektia liian pitkälle tulevaisuuteen, sillä muistot ovat tuoreimpina mielessä heti matkalta palattuanne. Leikekirjan tai valokuvakirjan avulla nojatuolimatkalle on ihana palata vielä vuosienkin jälkeen!

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top