Romanttisia kylpyläelämyksiä

Vierailu ihanassa kylpylässä on upea elämys! Kylpylässä voit vierailla osana häävalmisteluita ystävien kanssa tai romanttisella arjen karkumatkalla tulevan puolisosi kanssa tai miksei valita kylpylää häämatkakohteekseen? Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Teksti: Camilla Lærke Mors Kuvat: Charlotte Trippetti

Testaajina toimivat journalisti Camilla Lærke Mors ja valokuvaaja Charlotte Trippetti, jotka ovat ystävättäriä, työkavereita ja kylpyläintoilijoita.

Testaajina toimivat journalisti Camilla Lærke Mors ja valokuvaaja Charlotte Trippetti, jotka ovat ystävättäriä, työkavereita ja kylpyläintoilijoita. Matkasimme itse eri kohteisiin ja testasimme valittuja hoitoja ja majoituksia määritellen, kuinka hyvin ne sopisivat morsiamille, ystävyksille ja hääpareille.

Marienlystin Rantahotelli – Ystävättäret detox-kylpylässä

Suuressa pohjoismaisen rustiikkiseen tyyliin sisustetussa aulatilassa ei ole seinäkelloja eikä peilejä, sillä täällä meidän on tarkoitus olla murehtimatta ajankulua ja ulkonäköä. Täältä löydät 1600 neliön verran taivaallista kylpyläaluetta, joka koostuu uima-altaasta, saunasta, suolakylvystä, allasbaarista ja ihanasta ulkoalueesta, jossa on poreallas ja 37-asteinen panorama-allas upealla näköalalla Öresundin ylle.

Matkaamme tänne suunnitelmissamme viettää ihanan rentoa aikaa ystävättärien kesken. Aiomme kokeilla kylpylän tarjoamaa detox-hoitoa: kuparikylpylää, josta paikka on myös laajalti tunnettu. Alueella on erillinen alue, joka tarjoaa puhdistautumisriittejä, joihin kuuluu kuparijalkakylpy, appelsiininkukilla höystetty suolakuorinta ja savinaamioita kasvoille ja koko vartalolle. Nämä SPA-hoidot tehdään itse itselle SPA-terapeutin johdolla ja siinä ohessa nautitaan herkullisia spirulina-levästä valmistettuja drinkkejä.

Levitettyämme kasvoillemme savinaamiot siirrymme erikoishuoneeseen (joka on lämmitetty 42-asteiseksi), josta puolestaan siirrymme mineraalihuoneeseen, jossa levitämme puhdistavaa savea koko vartalolle. Yhtäkkiä saamme yllemme sadesuihkun, jonka tarkoituksena on antaa pieni shokki keholle ja herätellä aisteja.

Osaava SPA-terapeuttimme kertoo, että kaikki hoidot on suunniteltu edistämään terveyttä ja rentouttamaan niin kehoa kuin mieltäkin. Paikka tarjoaa yhteensä 9 eri hoitoa, jonka tueksi tanskalainen Karameju on kehittänyt luonnollisia ja ekologisia SPA-tuotteita. Ennen kun vierailumme on ohi, testaamme vielä hierontahoitoa nimeltä ”FRI”. Hieronta tekee hieman kipeää mutta rentouttaa koko kehon tehokkaasti jälkeenpäin. Käsittelyn on tarkoitus herätellä kehoa ja saada se irrottamaan kuona-aineita, joita siihen on kertynyt. Vartalohieronnan lopetukseksi saamme kasvohieronnan sekä hoitavan käsi- ja kasvonaamion.

Esimerkkejä hoidoista

Kuparikylpylä: 60 min. 37 euroa.

FRI. Detox-akupressur ja sidekudoshieronta. 90 min. 109 euroa.

(yksi hoito antaa käyttöoikeuden SPAn eri osastoille).

MARIENLYSTIN RANTAHOTELLI - Ystävättäret detox-kylpylässä

Amazing Space – Urbaaneja morsiusvalmisteluita

”Maitoa!” Mietin ihmeissäni ja tunnen oloni Kleopatraksi kelluessani aromaattisessa kylvyssäni Amazing Spacessa. Tämä palkittu todellinen city-SPA sijaitsee Kööpenhaminassa viisi tähteä ansainneen Hotel d’Angleterren yhteydessä. Kylpylä on sisustettu boutique-hotelli-tyyliin ja täältä löytyy uima-allas, sauna sekä höyrysauna ja sopii täydellisesti yksilöllisiin valmisteluihin ennen suurta päivää. Maitokylpy on ravinteikas ja virkistävä vartalohoito, johon sisältyy vartalokäärehoito, kuorinta, aromaattinen kylpy sekä hieronta ruusu-, santeli ja setripuuöljyillä. Lisäksi tämä SPA tarjoaa useita erilaisia kauneushoitoja. Mikäli olet tuleva morsian, suosittelemme tekemään valitsemasi kauneushoidot vähintään puoli viikkoa ennen häitä – näin saat varmasti tasaisen ja hohtavan ihon. Amazing Space tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kauneushoitoja, muun muassa höyryhoitoja, ihohuokosten puhdistusta, vartalohierontoja ja paljon muuta. Käytettyjen tuotteiden takana on koko tämän kylpyläkonseptin kehittänyt nainen, tanskalainen kauneuskuningatar Laura Bonné. On hyvä tietää, että Amazing Spacen löydät myös Hellerupista ja aivan uudesta upeasta paikasta: The Kranesta. Tämä valtava, täysin remontoitu teollisuusnostin sijaitsee Kööpenhaminan pohjoissatamassa. Tänne voitte suunnata nauttiaksenne kylpyläpalveluista tai vaikka viettääksenne häämatkaanne.

Esimerkkejä hoidoista

Cream & Honey Body Wrap: 90 min. 119 euroa.

Amazing Face – deluxe: 100 min. 129 euroa.

AMAZING SPACE - Urbaaneja morsiusvalmisteluita

The Lodge – Honeymoon SPA

Se tunne, kun vieras ihminen kuorii vartalosi jokaisen senttimetrin puhtaaksi kuolleista ihosoluista, on todellista luksusta ja suorastaan dekadenttia. Ja oi miten ihanaa onkaan vaan makoilla paikoillaan rauhallisen musiikin soidessa taustalla ja ruusujen tuoksuessa ympärillä tietäen saavansa hoidon myötä vauvanpehmeän ihon. The Lodge on yksinkertaisesti suunniteltu juuri häitä ja omaa aikaa ajatellen.

Tämä paikka eroaa muista sillä, että se sijaitsee keskellä vehreää luontoa keskellä Skånen korkeinta kohtaa, Romeleåsenia. Tästä paikasta tulee mieleen amerikkalainen vuoriresortti, sillä täällä olevat kaikki 22 mökkiä ovat rakennettu klassiseen New England -tyyliin ja jokainen tarjoaa upeat näköalat. Täältä löytyy myös kaunis hääsviitti, jossa on avoin kylpyhuone ja sänky on aseteltu niin, että viimeinen mitä näet ennen nukahtamista on taivas ja kauniit puiden latvat.

The Lodge on todella romanttinen arjen pakomatkakohde, jossa yhdistyy kotoisa tunnelma, luksus ja luonto. Kylpyläosasto on rakenteilla ja se valmistuu vuoden 2019 kesän aikana. Uudella kylpyläalueella saa nauttia ja rentoutua monella eri tavalla. Tämä luksuksen täyteinen rentoutusalue huokuu rauhaa ja koostuu avoimista tulisijoista, neljästä uudesta hoitohuoneesta, 12 metriä pitkästä infinity -altaasta, SPA-hoidoista, kylmäaltaasta, saunoista ja upeasta näkymästä, joka jatkuu silmänkantamattomiin sekä paljosta muusta. Paikka on hakenut inspiraatiota tunnetuista ja suosituista kylpylöistä, kuten Six Senses -kylpyläketjusta.

Esimerkkejä hoidoista

Hydrating Rose Cocoon: 50 min. 69 euroa.

Rentouttava hieronta: 50 min. 69 euroa.

THE LODGE - Honeymoon SPA

Ystadin Suolakylpylä – Yhdistelmä kaikkea

Ah, kaikki kehoni jumit katoavat kuin kastepisarat auringonpaisteessa. Deep Tissue -hieronta on syvälle vaikuttava hieronta, josta saa nauttia ulkopuolella rytmisesti aaltoilevan meren tahtiin. Olemme nyt 110 vuotta vanhassa Ystadin Suolakylpylässä, joka on klassikko pohjoismaisten kylpylöiden joukossa.

Koko paikan yllä on ihana kylpylähotellin atmosfääri ja se huokuu modernia merellistä tunnelmaa. Täällä on tilaa kaikelle: kokoustaville työporukoille, häämatkaa viettäville pareille sekä suurille hääjuhlille. Hieronnan jälkeen on aika rentoutua saunassa. Saunaan sisältyy kolme erilaista aromaattista öljyä, joista jokaisella on erilaisia terveysvaikutteita.

Pidämme taukoja saunomisesta ja käymme kastautumassa kylmässä vedessä ja nautimme jääkylmästä vedestä, hedelmäshoteista ja syömme runsaasti tuoreita hedelmiä – kaikki tämä auttaa kehoa voimaan paremmin. Tämä hoito on tunnettu virkistävästä vaikutuksestaan, joka perustuu kylmän ja kuuman vaihteluihin ja koimme saavamme hyvin nopeita näkyviä tuloksia.

Illalla nautimme loistavasta kolmen ruokalajin illallisesta ravintolassa nimeltä Port ja ruokailun jälkeen nukumme makoisasti pehmeissä sängyissä huoneissamme, joista on uskomattomat merinäköalat. Koska kylpylähotelli sijaitsee aivan meren rannassa, päätämme aloittaa aamun juoksulenkillä rantaviivaa pitkin sekä pulahtamalla raikastavaan meriveteen, jonka jälkeen nautimme maittavasta brunssista. Täydellinen päätös taianomaiselle vierailulle YSB:llä.

Esimerkkejä hoidoista

Deep Tissue Massage: 50 min. 89 euroa.

Sauna Chill: 60 min. 39 euroa.

YSTADIN SUOLAKYLPYLÄ - Yhdistelmä kaikkea

Lue lisää

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Lue Lisää

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Lue Lisää

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Lue Lisää

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Lue Lisää

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Lue Lisää

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Lue Lisää

Romantiikkaa kahdelle Italiassa

Mikään maa maailmassa ei puhu rakkauden kieltä kuten Italia

Lue Lisää

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Lue Lisää

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Lue Lisää