Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin, saa myös häämatka olla täysin hääparin näköinen. Rantalöhöily kaukokohteessa yhtä lailla kuin kotimaassa vietettävä aktiivilomakin ovat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja. Nyt on aika toteuttaa unelmia!

Teksti: Gitta Hägg-Lundvall  Kuvat: Adobestock.com

Dubrovnik
Kroatian eteläkärjessä sijaitseva Dubrovnik sopii kulttuurin ystäville. Dubrovnikin mukulakivikatuja kävellessä tuntuu, kuin kävelisi museossa: kirkot, luostarit, palatsit ja torit maalautuvat maisemaan postikorttimaisina kuvina. Tarkista kaupungin kulttuurikalenteri ennen matkalle lähtöä, sillä kulttuuritapahtumia järjestetään Dubrovnikissa ympäri vuoden!

 

Islanti
Aina eksotiikan perässä ei tarvitse lähteä kauas. Islannin karun kaunis luonto sekä kuumat lähteet ovat omiaan luonnonläheisen parin rentoon lomailuun. Aktiivisempi pariskunta voi kokeilla Islannissa sukeltamista tai koskenlaskua.

Marokko
Marrakech on eksotiikannälkäisen parin vaihtoehto. Palatsien koristemaalaukset, vanhankaupungin pienet kujat maustekojuineen ja kohteen värikäs ilmapiiri ovat kokemus vailla vertaa. Käärmeenlumoojat, akrobaatit ja ennustajat luovat tunnelman kuin Tuhannen ja yhden yön sadusta.

 

Kioto
Tokio lienee Japanin lomakohteista suosituin valinta, mutta rauhallisempaan rytmiin tottuneen kannattaa suunnata maan entiseen pääkaupunkiin, Kiotoon. Zen-puutarhat, temppelit, teeseremoniat ja kirsikankukat ovat omiaan harmonian ystäville. Kaupungin neljästä keisarillisesta temppelistä tunnetuin on lehtikullalla päällystetty Kultaisen paviljongin temppeli. Gionin historiallisella alueella puolestaan voi kauniiden vanhojen rakennusten lisäksi nähdä geishoja.

 

Hong Kong
Alle kymmenen tunnin päivittäiset suorat lennot Helsingistä vievät idän ja lännen risteyskohtaan, Hongkongiin. Hongkongista hääpari saa samassa paketissa rantalomakohteen, vaelluskohteen sekä kaupunkikohteen. Paratiisirannat pienillä Hongkongin saarta ympäröivillä saarilla, jylhinä yläilmoihin kohoavat vuoret sekä illalla toinen toistaan upeammin valaistut pilvenpiirtäjät luovat yhdessä uniikin kokonaisuuden, joka ei jätä ketään kylmäksi.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top