Unelmiesi puvun teettäminen

Asiakkaalle voidaan lähteä luomaan omia malleja, joilla toteutetaan hänen omia näkemyksiään ja erityistoiveitaan.
Julia Dunajeva on yrittäjä ja vestonomi, eli korkeakoulusta valmistunut vaatetusalan ammattilainen. Hän on ollut alalla yli 20 vuotta, aluksi vaatteita tehtiin enemmän intuitiivisesti, ja myöhemmin hän on tukenut näkemystään opintojen ja kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Julia tekee erilaisia töitä laidasta laitaan – niin yksinkertaisia juhlapukuja kuin sitten tarkkaa käsityötä ja luksusluokan kankaita vaativia morsiuspukujakin.

Teksti: Soile Niinikoski  Kuvat: Julia Dunajeva

Miksi juhla- /hääpuku kannattaa teettää ompelijalla?

– Joskus teetetty saattaa olla edullisempi, sillä se on kerralla oikean kokoinen. Jos taas ostaa valmispuvun, joka ei istu, sen korjaaminen voi pahimmillaan maksaa useita satoja euroja. Muistan, että olen muokannut pukua josta piti käsitellä 18 saumaa jotta saatiin puku sopivaksi. Kun teettää puvun, se on laadukas kankaita myöten ja täten se on miellyttävän tuntuinen iholla. Kannattaa panostaa puvun laadukkuuteen ja laatumateriaaleihin. Puku on kirjaimellisesti ihollamme, ikään kuin osa kehoamme.


Mitä trendejä näet juhlapukeutumisessa?

– Nousussa ovat pitsit ja puvun läpinäkyvyys, trendiväri haalea roosa on nyt ”the new white”. Kun taas olen tarkkaillut Oscar ja Grammy -gaaloja, siellä on näkynyt höyheniä ja tietynlaista ”pörröisyyttä”. Kiehtovia uutuuksia on myös irtohelmat puvuissa. Esimerkiksi kirkossa pidetään pitkää laahusta ja myöhemmin iltamenoihin se voidaan irrottaa. Miksei tyllilaahus sopisi myös housupuvun kanssa! Irrotettava tyllilaahus tekee housupuvusta majesteettisen ja tuo lisää näyttävyyttä.

Minun mielestäni suomalaiset osaavat pikkuhiljaa jo käyttää värejä, ainakin näin voin sanoa niiden töiden perusteella mitä minulta on tilattu. Morsiamelle on tehty niin hopean, kuin hennon syreenin ja burgundinvärisiäkin pukuja. Minusta on hienoa, että halutaan erottua.


Mitä vinkkejä annat morsiamelle, joka haluaa teettää puvun?

– Tärkein asia on siluetti. Työtä helpottaa, että asiakkaalla on jo heti mukanaan muutamia kuvia, joista lähdetään rakentamaan, toki ilman kuviakin päästään alkuun. Kuvan tuonti mukana helpottaa sitä, että saadaan käsitys siitä, onko kyseessä merenneito- vai kenties prinsessamallinen puku. Mutta ennen kaikkea: mitä asiakas haluaa, niin siitä lähdetään liikkeelle. Tietenkään en lähde tekemään kopiota esimerkiksi valokuvan pohjalta, vaan muokataan juuri kyseiselle asiakkaalle paras mahdollinen puku.

Budjetti on tärkeä, se tulee tietää ennen kuin lähdetään tekemään pukua. Asusteet olisi hyvä myös olla mukana jo heti sovituksessa, esimerkiksi alusvaatteet ovat todella tärkeät, jotta muodot saadaan oikein. Ensimmäisessä tapaamisessa suunnitellaan puvun siluetti ja kokonaisuus, sitten voidaan lähteä työstämään. Puvun teettämiseen kannattaa varata aikaa ihannetapauksessa vähintään kolme kuukautta, sillä esimerkiksi kankaiden tilaus kestää ja aina ei ole kaikkia materiaaleja edes saatavilla. Mahdollisuuksia on monenlaisia, periaatteessa vain oma mielikuvitus on rajana.

Klikkaa kuvia ja näät ne suurempana!

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top