Sanna & Topi

Sanna & Topi - Kuvat: Maria Hedengren

Tapasimme vuonna 2011 Tampereen ammattikorkeakoulussa päätyessämme samalle vuosikurssille. Olimme pitkään ystäviä, kunnes ystävyys muuttui rakkaudeksi ja seuraavana keväänä aloimmekin seurustelemaan. Siitä eteenpäin olemmekin olleet yhdessä, vaikka välillä olemme asuneet eri maissa, on meille aina ollut selvää, että yhdessä ollaan.

Teksti Sanna & Topi Kuvat Maria Hedengren / www.mariahedengren.com

Olimme jo pitkään puhuneet naimiseen menosta ja avioliitosta, mutta Sannan muuttaessa Lontooseen opiskelemaan, halusimme molemmat odottaa, kunnes hetki on oikea. Vuoden päästä Topi muutti myös Lontooseen ja silloin alkoi ajatus kosimisesta kyteä. Viime jouluna, kun olimme molemmat joululomalla Suomessa, Topi päätti, että nyt on oikea aika kosia. Siinä sitten, jouluaattona läheisten ympärillä Topi kysyi, että haluatko jatkaa tätä elämän matkaa yhdessä ja tuletko vaimokseni.

Valmistelut

Häävalmistelut aloitimme heti seuraavana päivänä kihloihin menosta. Meille oli selvää, että haluamme heti alkaa järjestää häitä ja ajankohdaksi päätyi 11. elokuuta 2018. Olimme jo ennen kihlausta puhuneet, että Topin isovanhempien koti olisi meille täydellinen hääpaikka. Kaunis vaaleanpunainen talo sijaitsee Längelmäellä, Orivedellä, upeissa maalaismaisemissa. Isonvanhempien koti on toiminut Topin lapsuuden kesäpaikkana sekä sinne perhe on kokoontunut aina viettämään jouluja. Meille oli tärkeää, että hääpaikka olisi meille erityinen paikka, jolla on tarina.

Meillä oli vain reilut kahdeksan kuukautta aikaa järjestää häät ja ulkomailla asuminen toi kuvaan omat haasteensa. Meillä oli onneksi selvät sävelet siitä millaiset häät haluamme ja aloimme heti hoitamaan kiireellisimpiä asioita. Morsiamen puku oli kärkilistalla ja Sanna ottikin heti yhteyttä Pukunin Saara Kuusjärveen, että ehtisikö hän ottamaan vielä yhden puvun ensi kesälle. Sanna halusi käyttää puvussa mummonsa kaksiosaista hääpukua ja Saara onnistui täydellisesti toteuttamaan toiveet. Hyviä ideoita oli niin monia, että päädyttiin lopulta tekemään kaksi pukua. Vihkiminen tapahtuisi mummon häähameessa, johon Saara teki kauniin pitsisen yläosan ja hääjuhlaan tuli 3D-pitsistä tehty hame ja yksinkertainen naru-olkaiminen toppi.

Teimme pitkälti kaikki valmistelut itse ja talkoovoimin eikä läheisten apua voi korostaa tarpeeksi. Meillä oli ympärillämme aivan ihania ihmisiä, ketkä tekivät meidän hääpäivästämme täydellisen. Tämän lisäksi ystäväpiiristä löytyi monenlaista osaamista ja sitä kautta löytyikin floristi (ihana Helmivillakko!), graafinen suunnittelija, kampaaja sekä valokuvaaja. 

Valokuvaaja

Olimme päättäneet, että haluamme häissämme panostaa kuviin, sillä ne jäisivät meille ikuiseksi muistoksi päivästä. Maria Hedengren oli Sannalle valokuvaajana tuttu ja hyvin nopeasti päädyimme siihen, että Maria on meille oikea kuvaaja. Kuvista tulikin aivan upeita ja olemme iloisia, että varasimme kuvaukselle hyvin aikaa. Juhlapaikan läheltä löytyi paljon kuvauspaikkoja ja saimmekin otettua kuvia monessa eri miljöössä. Suosittelemme ehdottomasti osan kuvien ottamista ennen vihkimistä sillä se säästää aikaa ja me olimme rennompia, kun ei ollut kiire mihinkään muualle. Meillä oli myös videokuvaaja taltioimassa päivämme ja sitäkin suosittelemme ehdottomasti myös muille hääpareille.

Juhlat

Saavuimme juhlapaikalle hääseurueen kanssa jo perjantaina, jolloin laitoimme juhlapaikalla viimeiset hommat kuntoon. Varsinaisena juhlapaikkana toimi pihassa oleva halli jota oli tyhjennetty ja siivottu talkoovoimin koko kesän. Perjantaina laitoimme vielä pihan kuntoon sekä koristelimme tilan. Muistamme ikuisesti, kun perjantai-iltana valmistelujen jälkeen istuimme kaasojen sekä bestmanien kanssa juhlapaikalla ja puhuimme tulevasta päivästä. Katselimme valmista juhlapaikkaa ja mietimme vain, kuinka huomenna juhlimme oikeasti täällä häitämme. Olimme niin valtavan onnellisia, sekä kiitollisia näille ihanille ihmisille, jotka olivat olleet kanssamme ja tukena tämän matkan ajan ja huomenna alkaisi uusi kappale meidän elämässämme. Valmistelut olivat vieneet paljon aikaa sekä vaivaa kun muutimme varastohallin juhlapaikaksi, mutta se oli kaikki sen arvoista.

Halusimme hääjuhlista rennot, tyylikkäät ja ennen kaikkea meidän näköiset. Halusimme, että tunnelma on lämmin ja iloinen ilman turhaa ”pönötystä”. Meille oli tärkeää pitää päivän ohjelma mahdollisimman vapaana ja kiireettömänä, jotta pystymme nauttimaan päivästä eikä juhla menisi ohi vain suorittaessa. Päätimme toteuttaa ruokailun eri ruokapisteiden muodossa, josta vieraat saivat sitten vapaasti hakea, ja ruokailla pystyi joko sisällä tai ulkona. Meillä oli myös kakkubuffetti perinteisen hääkakun sijaan. Koimme ruokailun vapauttamisen rentouttavan juhlaa ja mahdollisti sen, että pystyimme juttelemaan kaikkien vieraiden kanssa. Juhlassamme oli paljon ihania, koskettavia puheita jotka olivat ehdottomasti yksi häiden kohokohta ja ne huipentuivat sulhasen kauniiseen puheeseen.

Koko hääpäivän ajan meillä oli molemmilla ihanan kiireetön olo ja pystyimme nauttimaan joka hetkestä. Olemme iloisia, että pidimme päämme monessa asiassa ja uskalsimme järjestää hieman perinteistä poikkeavat, meidän näköiset häät. Tuleville hääpareille vinkiksi, että muistakaa aina, että kyseessä on teidän juhlanne ja muistakaa nauttia päivästä, turhia stressaamatta. Meidänkin päivään mahtui, jos jonkinlaista kommellusta, mutta lopulta se mitä muistoihin jää on se rakkaudentäyttämä tunnelma ja ne ihmiset ympärillä.

Kuka kosi?

Sulhanen kosi jouluaattona perheen ympäröimänä.

Vihkipaikka?

Längelmäen kirkko.

Juhlapaikka?

Poukan Tila. Kyseessä on sulhasen isovanhempien kotitalo Längelmäellä.

Mistä morsiamen vaatteet olivat?

Pukunin Saara Kuusjärvi suunnitteli ja valmisti morsiamen molemmat mekot ja toisessa mekossa käytettiin morsiamen mummon häähametta.

Mistä sulhasen vaatteet olivat?

Räätälistudio BQ teetetty puku.

Sormukset (ulkonäkö)?

Morsiamen kihlasormus on Turun Aito kultasepänverstaalta tilattu ruusunkultainen sormus, jossa on keskellä ovaalin muotoinen haalean vaaleanpunainen Morganiitti kivi. Vihkisormuksena on ruusunkultainen Anna Sheffieldin Tiara Band viidellä shamppanjanvärisellä timantilla. Sulhasen kultainen pyöreä sormus on Tillanderilta.

Ruoka?

Catering palvelun hoiti Vallesmanni ja lisäksi tamperelainen Maka Sushi valmisti sushit. Kakut tulivat Cafe Herkkuhetkestä ja raakakakut Böönalta.

Valokuvaaja?

Maria Hedengren, www.mariahedengren.com

Lue lisää

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Kaikki Fenian laboratoriotimanttikorut ovat valmistettu 18 karaatin kierrätyskullasta ja ne ovat täydellinen valinta, kun olet etsimässä timanttikorua kohtuulliseen hintaan.

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Ihana Keto on täydellinen sormus morsiamelle!

Kultaseppä Jussi Louesalmen ihastuttavassa Keto korumallistossa on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja kihla- ja vihkisormukseksi. Voit täydentää korutyyliäsi kauniilla korvakoruilla ja…

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Värit ja luonto inspiroi vihkisormusten muotoilua

Kihla- ja vihkisormuksissa suosiota on lisännyt luonnon inspiroima muotokieli sekä pastellinsävyiset värit.

Inspiroidu näistä kaiverrusvinkeistä!

Vihkisormukseen kaiverrettu piiloviesti on äärimmäinen tapa personoida jo yksilöllinen sormuksesi.

Suunnittele unelmasormuksesi

Tässä artikkelissa kerromme uniikkisormuksen suunnitteluprosessista sekä jaamme alan asiantuntijalta aiheesta saamiamme neuvoja.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Timanttijahti

Timanttijahti on kisa, jonka Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhdessä Suomen ylistetyimpien kultaseppien kanssa. Vastaa kysymyksiin, tutustu mukana oleviin kultaseppiin…

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Suunnittele sormuksesi Schalinsin RingTailorin avulla

Schalins of Sweden tarjoaa avuksesi digitaalisen RingTailor -palvelun, jonka avulla voi itse suunnitella sormuksesi.

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

Lue Lisää

Sanna & Topi

Olimme pitkään ystäviä, kunnes ystävyys muuttui rakkaudeksi ja seuraavana keväänä aloimmekin seurustelemaan. Siitä eteenpäin olemmekin olleet yhdessä.

Lue Lisää

Laura & Jarmo

Jarmo tuli moikkaamaan Lauraa syksyllä Pietariin, mutta ennen kuin Jarmo lähti takaisin junalla Suomeen istuimme Mihailovin puiston penkillä ja mietimme…

Lue Lisää

Mira & Ilari

Vaikka alussa sade sotkikin hieman suunnitelmiamme, päivästä tuli lopulta ikimuistoinen ja ennen kaikkea meidän näköinen.

Lue Lisää

Niko ja Suvimarja

Heinäkuussa 2016 Niko kosi Suvimarjaa romanttisesti puistossa, tihkusateessa polvistuen ja kukkakimppua ojentaen. Tässä vaiheessa muusikkopariskunta oli seurustellut vajaan viiden vuoden…

Lue Lisää

Reeta & Mika

Kun tulin töistä kotiin, Mika ja koiramme Leo odottivat eteisessä hienosti pukeutuneina. Mika piti pienen puheen, polvistui ja esitti kysymyksen.

Lue Lisää

Upseerihäät Liljan Kartanolla

Internetin treffipalstan kautta tavannut pari sai toisensa huhtikuun lopussa Kälviällä Liljan Kartanon upeissa puitteissa. Häitä suunniteltiin useampi vuosi ja visiona…

Lue Lisää