Pieni mekkokoulu: Värisävyt ja materiaalit

Pieni mekkokoulu: Värisävyt ja materiaalit

Hääpuvut: Randi Fenoli

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Barcelona Bridal Fashion Week

Värisävyt

Myös nykyään suurimmassa osassa morsiusmekoista suositaan valkoista väriä tai valkoisen eri sävyjä. Tänä päivänä tavallisin sävy on norsunluunvalkoinen (ivory). Tämä pehmeän valkoinen sävy on hieman lempeämpi useimpien ihosävyjen kanssa kuin puhtaan valkoinen. Nykyään morsiusmekon valinnassa on kuitenkin kasvava kysyntä muista, pehmeistä ja puuterimaisista väreistä. Alkavan vuoden 2024 alla näemme paljon mekkoja, joissa paluun tekevät värit kuten sampanja, blush, vaalea kulta ja rose. Kannattaa käydä sovittamassa eri värivaihtoehtoja putiikeissa ja kysellä mitkä värisävyt sointuvat parhaiten ihosävyysi ja hiusväriisi.

Mikäli haluat pukeutua valkoiseen, mutta silti erottua perinteisestä, voit valita haluamasi värisen vyön tai muun yksityiskohdan korostamaan mekkoasi.

Madeline Gardner

Hääpuvut: Madeline Gardner

MATERIAALIT

Nykyään on runsaasti materiaaleja, joista valita kun on häämekko kyseessä. Toiset materiaalit ovat suositumpia kuin toiset. Materiaali vaikuttavat siihen kuinka mekko laskeutuu ja liikkuu sinun liikkeittesi mukana. Toiset materiaalit sopivat toisia paremmin myös tietyn tyyppisiin mekkomalleihin. Onneksi mekkojen suunnittelijat ovat miettineet näitä jo etukäteen ja luoneet mekkoja, joiden materiaalit sopivat parhaiten juuri kyseiseen malliin. Tästä huolimatta on kiinnostavaa tietää hieman enemmän eri materiaaleista.

Sifonki

Sifonki on erittäin hienolankainen, läpikuultava kangas, joka on valmistettu villisilkistä tai tekokuidusta ja kudottu palttinasidoksena. Sifonkia löytyy useissa eri väreissä ja se laskeutuu luonnollisen ja elävän näköisesti.

Duchesse

Duchesse on satiinisidoksena kudottu kangas. Satiinisidos tekee kankaan päällipuolesta kiiltävän. Kangasta valmistetaan sekä silkistä että asetaatista.

Organza

Organza on hieman jäykkä ja läpikuultava kangas, joka on kudottu ohuesta langasta palttinasidoksena. Osa kankaista loistaa kaksisävyisenä. Alunperin kangasta valmistettiin silkistä, mutta nykyään sitä on saatavilla myös rayonista, nylonista tai polyesteristä valmistettuna. Kangasta käytetään yleensä suurissa ja laajahelmaisissa mekoissa, joissa päällekäiset kerrokset luovat ilmavan ja eläväisen vaikutelman.

Marylise

Hääpuvut: Marylise Bridal

Satiini

Satiini on tietynlainen perussidos, joka tekee kankaan pinnasta tasaisen ja runsaskiiltoisen, sekä kauniisti laskeutuvan. Kangas voi olla joko pehmeä tai jäykempää. Sitä voidaan valmistaa silkistä, puuvillasta tai asetaatista. Kangas on suosittua ilta- ja morsiuspukujen valmistuksessa. Vuoden 2016 alla näemmekin runsaasti satiinista valmistettuja mekkoja.

Silkki

Silkki on loistelias luonnonmateriaali, jota saadaan silkkiperhosen toukan itselleen käärimästä kotelokopasta. Usein silkki kerätään viljellyistä kokongeista, jolloin silkkiä kutsutaan mulperisilkiksi. Mulperisilkki on saanut nimensä siitä, että toukka syö ravinnokseen mulperipuun lehtiä. Mulperisilkki on pehmeää ja siinä on kaunis kiilto. Tämän kiiltävän kankaan tunnetuimmat ominaisuudet ovat sen kaunis laskeutuvuus ja ainutlaatuinen loisto. Kuten kaikkien muidenkin luonnonmateriaalien kohdalla, on tämäkin kangas elävää eikä täysin sileää. Silkissä voi esiintyä pientä nukkaa, joka vahvistaa vaikutelmaa luonnollisuudesta.

Demetrios

Hääpuvut: Demetrios

Pitsi

Pitsi on läpinäkyvä kangas, jossa on usein kukkakuvioita ohuella tyllipohjalla. Osalla pitseistä on erityinen nimi, kuten battenberg- ja italianpitsi. Hääalalla pitsi on ollut suosittua pitkään ja on sitä tulevallakin sesongilla.

Tylli

Tylli on kevyttä, erittäin ohutta, läpinäkyvää, konevalmistettua kangasta, jossa yleensä on kuusikulmainen mesh-vaikutelma. Verkkomainen kudos koostuu juoksevista perusloimista, joiden ympäri risteilevät punontana kiertolangat. Pehmeää tylliä käytetään usein huntuina, kun taas vahvempaa ja jäykempää tylliä käytetään suurien helmojen aikaansaamiseksi. Tylliä valmistetaan puuvillasta, polyamidista ja viskoosista, mutta myös joskus silkistä.

Nicole Milano

Hääpuvut: Nicole Milano

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Lue Lisää

Vuoden 2025 häämuoti

Miltä näyttää tulevaisuuden häämuoti? Osallistuimme European Bridal Week -messuille ja saimme tutustua uusiin mallistoihin, joita esittelivät häämerkit kautta maailman.

Lue Lisää

Trendejä catwalkilta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia näistä trendeistä, joista Bridal Week -tapahtumaan osallistuneet saivat esimakua ja joita tulemme taatusti näkemään lisää vuoden…

Lue Lisää

80-luku on tullut takaisin!

Tässä listaamme 80-luvun 8 suurta trendiä, jotka nyt tulevat takaisin nykypäivän hääpuvuissa.

Lue Lisää

Mitä sinulla on morsiuslaukussasi?

Useimmat valitsevat hääpäiväkseen pienen morsiuslaukun, jossa on joitain päivän aikana tarvittavia esineitä. Mutta mitä asioita morsiuslaukussa pitäisi olla?

Lue Lisää

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Lue Lisää

Haluatko morsiushunnun?

Morsiushuntu voi olla kaunis ja ainutlaatuinen yksityiskohta hääpuvussasi. Se voi olla joko pitkä tai lyhyt, koristeilla tai ilman.

Lue Lisää

Vaihtoehtoinen ”twist” hääpuvussa

Tämän päivän modernissa maailmassa vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä voit valita hääpäiväsi asuksi.

Lue Lisää

LILLYn häämuoti vuodelle 2024

Tutustu LILLYn uuteen vuoden 2024 häämallistoon. Sano ’tahdon’ rakkaudelle ja romanttisten hääjuhlien morsiustyyleille!

Lue Lisää

10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin

Jotta välttyisit kaikilta ostosmokilta, esittelemme tässä Zazabella-hääpukujen myyntiammattilaisten 10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin.

Lue Lisää