Pieni mekkokoulu: Mekkomallit

Teksti: Anna Storm

Kurkistaessasi häämekkojen maailmaan tulet huomaamaan, että on olemassa paljon eri mekkomalleja, materiaaleja ja värisävyjä. Tässä artikkelissa selvitämme suurimmat kysymysmerkit ja annamme sinulle pikaoppaan mekkoviidakosta selviytymiseen.

Hyvä tapa lähteä liikenteeseen on etsiä mekko, joka sopii vartalotyyppillesi ja sointuu ihonsävyysi. On tärkeää, että häämekkosi on istuva ja korostaa vartalosi muotoja sekä värejäsi. Morsiusmekko ei ole mikä tahansa mekko ja siksi sen tulee istua täydellisesti ja tuoda parhaat puolesi esiin hääpäivänäsi. Varaa siis aikaa unelmamekkosi etsintään. Kannattaa kokeilla useita eri malleja, jotta saat selville mikä on sopii parhaiten sinulle.

A-linja

A-linja on klassinen morsiusmekkomalli, joka on saanut nimensä A-kirjainta muistuttavan muotonsa mukaan. A-linjainen mekko on istuva hartian ja rinnan kohdalta, ja levenee vyötärön kohdalta kellomaiseen muotoon. Mekkomalli on erittäin pidetty ja suosittu, sillä se on muodoltaan kaunis ja sopii useimpien naisten vartalotyypeille. Alusmekon käyttö on makuasia. Sen tehtävänä on korostaa ja mahdollistaa helman kaunis laskeutuminen. Hyvä materiaalivalinta A-linjaiseen mekkoon on kiiltävä duchesse -kangas. A-linjainen malli muistuttaa empiremallia, mutta erona on se, että A-linjaisessa mekossa sauma on vyötärön kohdalla. Tämä malli sopii erityisen hyvin sinulle, jolla on päärynänmuotoinen vartalo (eli hartioita leveämpi lantio ja kapea vyötärö).

Bianco Evento

Ladybird

Maggie Sottero

Empire

Empiremekko on rinnalta istuva ja hameosan asettelu on suora. Empiremekko eroaa muista mekkomalleista sillä, että siinä on leikkaussauma rinnan alla. Empiremekko imartelee kaikkia vartalotyyppejä, sillä se taikoo piiloon lantion ja mahan. Se sopii erityisen hyvin kurvikkaalle ja täyteläiselle vartalolle. Mallin leikkaukset sopivat myös hyvin raskaana olevalle morsiamelle, sillä se laskeutuu kauniisti vatsan kohdalta. Mainio materiaalivalinta empiremekkoon on sifonki, joka tekee hameosasta hyvin laskeutuvan.

 

Sophia Tolli

Sophia Tolli

Sincerity

Merenneito-malli

Tämä morsiusmekko muistuttaa mereneidon mekkoa, siitä se on nimensäkin saanut. Tämä mekkomalli vaatii kantajaltaan hieman enemmän kuin muut mekkomallit, sillä se on todella vartalonmyötäinen. Merenneitomallinen mekko on hyvin tyköistuva ylhäältä, muotoonommeltu lantioiden kohdalta ja sen helma levenee runsaasti polvien alta. Tämä mekkomalli sopii sekä pitkille että lyhyille morsiamille, jotka haluavat korostaa vartalonsa muotoja. Merenneitomallinen mekko imartelee erityisesti tiimalasivartalon omaavia naisia.

Casablanca Bridal

Justin Alexander

Maggie Sottero

Prinsessamekko

Tässä mekossa tulet näyttämään satuprinsessalta. Yleensä prinsessamallinen mekko on olkaimeton ja siinä on suuri ja leveä hameosa. Alushame korostaa vaikutelmaa. Prinsessamekon leikkaukset ovat kauniit, ja yksityiskohtien sekä kangasvalintojen avulla siitä voidaan tehdä hyvin persoonaallisen näköinen. Hyviä kangasvalintoja prinsessamekkoon ovat duchesse, tylli ja organza. Prinsessamekko sopii useimmille vartalotyypeille, varsinkin päärynänmuotoisille vartaloille.

Pronovias

Morilee

Morilee

Lyhyet mekot

Polvimittainen mekko on fiksu valinta morsiamelle, jonka vihkitoimitus suoritetaan hiekkarannalla tai muualla ulkoilmassa. Se sopii myös hänelle, joka haluaa rennommat ja epävirallisemmat hääjuhlat. Mikäli sinulla on luvassa kesähäät, sopii polvimittainen mekko täydellisesti, sillä se paljastaa kauniit auringonruskettamat sääresi.

Lilly

Pääntiet

Venemallinen pääntie on edestä korkea ja sivuilta leveä. Se kulkee solisluun muotoa mukaillen ja sitä korostaen. Pääntie korostaa hartiaseutua ja siksi sopiikin erittäin hyvin päärynämalliselle vartalolle. V-pääntie puolestaan on terävä ja se voi jatkua syvälle miehustaan. V-pääntiellä varustettu mekko korostaa kaunista dekolteeta ja pidentää ylävartaloa. Tämä pääntie sopii erityisen hyvin pyöreälle vartalotyypille.

Allure Bridal

Häämekot olkaimilla ja ilman

Olkaimet vaikuttavat suuresti siihen, kuinka ylävartalosi korostuu. Nykyään on runsaasti sekä kapeita että leveitä olkaimia. Olkaiten avulla pystyt tasapainottamaan ylävartaloasi ja ne sopivat erityisen hyvin suoran vartalotyypin omaavalle morsiamelle. Olkaimetonta mallia kannattaa puolestaan suosia mikäli haluat esille kauniit hartiasi, olkapääsi ja käsivartesi. Leveää alaosaa voi tasapainottaa korostamalla ylävartaloa, jolloin fokus siirtyy pois alhaalta. Olkaimeton mekko sopii erityisen hyvin päärynänmuotoiselle vartalotyypille.

Essence of Australia

Pitkähihaiset häämekot

Tällä hetkellä on erittäin trendikästä valita pitkähihainen häämekko. Tässä mekkomallissa on sekä tyylikästä että kuninkaallista hohtoa, ja samanaikaisesti se luo erittäin modernin vaikutelman. Kuninkaalliset prinsessat ovat perinteisesti käyttäneet hihoilla varustettuja häämekkoja; näimme tämän viimeksi ruotsalaisissa prinssihäissä, joissa Sofialla oli yllään kaunis, pitkähihainen luomus. Hihallinen mekko sopii sinulle, joka haluat olla trendikäs paljastamatta olkapäitäsi ja käsivarsiasi.

By Malina

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top