Näin näytät komealta hääpäivänäsi

Tänä päivänä miehillä on vain harvoja tilaisuuksia, joihin he voivat laittautua ja pukeutua. Tämän takia on mukavaa, kun tällaisia tilaisuuksia tarjoutuu. Hyödynnä siis tilaisuudet ja toteuta unelmasi pukeutua hyvin.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Wilvorst

Häissä, kutsuilla ja juhlissa on tavallista, että nainen saa enemmän huomiota ja hänelle on luonnollista sonnustautua kauniisiin vaatteisiin, kampauksiin ja jännittävään meikkiin. Mutta myös miehille on nykyään tarjolla laaja valikoima erilaisia asukokonaisuuksia juhlaviin tilaisuuksiin. Pukukoodit määräävät jonkin verran pukeutumista ja niitä kannattaa noudattaa (katso erillinen tietoruutu). Mikäli kutsussa ei ole mainittu pukukoodia, on sinulla suuri vapaus valita kokonaisuus, joka korostaa persoonallista tyyliäsi.

 

Sulhasena olet yhtälailla huomion keskipisteenä kuin morsiankin hääpäivänänne. Kaikki silmät ovat suuntautuneet sinuun ja tämän päivän aikana on tärkeää, että olet valinnut vaatteet, jotka ovat mukavat yllä, komeat katsella ja joissa tunnet itsesi itsevarmaksi. Ehkä haluat korostaa persoonallista tyyliäsi? Tai seurata uusimpia trendejä? Ehkä et ole päättänyt mihin haluat pukeutua ja etsit vielä vinkkejä ja inspiraatiota? Riippumatta siitä mitä haet toivomme, että löydät vastaukset tästä artikkelista.

 

Trendit

Puvut sinisen eri sävyissä ovat olleet pitkään suosiossa ja jatkavat trendisuosikkina tulevanakin sesonkina. Näemme paljon sinisen eri sävyjä ja uusimpien trendien myötä väri taittaa enemmän metallisiin sävyihin, mikä tekee väristä kylmemmän kuin aikaisemmin. Puvuntakit ovat vartalonmyötäisiä ja ne ovat useimmiten kahden napinläven takkeja. Mikäli haluat seurata trendejä, kannattaa valita hennosti kuvioitu takki tai jakku. Kuvioita voidaan sekoittaa ja yhdistellä. Liiveissä, ruseteissa ja solmukkeissa nähdään paljon paisley -kuviota.

 

Istuvuus

Kaiken A ja O on, että tunnet viihtyväsi vaatteissa, joihin olet hääpäivänäsi pukeutunut. Kun vaatteet istuvat hyvin, viihdyt niissä ja tunnet itsesi itsevarmaksi, ja tämä näkyy myös ulospäin. Alan liikkeen henkilökunta tarjoaa ammattitaitoista apua, jota hyödyntämällä saat asukokonaisuuden, joka istuu vartalotyypillesi ja on sekä tehty että muokattu juuri sinulle sopivaksi. Liikkeen osaava henkilökunta ja räätäli pitävät huolen, että olet komeimmillasi hääpäivänäsi. He auttavat sinua parhaansa mukaan, oli kyse sitten räätäliommellusta puvusta tai sellaisen vaatemerkin löytämisestä, joka valmistaa juuri sinun mittasuhteillesi sopivia pukuja.

Vieraile liikkeessä, joka on erikoistunut miesten vaatteisiin, niin saat vinkkejä ja neuvoja siitä, mikä sopii sinulle parhaiten. Mikäli sinulla on jo tietty tyyli valmiiksi mietittynä, saat apua alan liikkeestä ja voitte yhdessä etsiä asukokonaisuuden osaset, jotka parhaiten vastaavat mielikuvaasi. Mikäli et vielä tiedä mitä haluat, saat ammattitaitoista apua liikkeestä, jossa henkilökunta etsii sinulle vaatteita, jotka korostavat persoonallisuuttasi ja istuvat sinulle täydellisesti.

 

Materiaali ja väri

Vaatteidesi materiaalin ja värin valintaan vaikuttaa useampi eri tekijä. Onko häilläsi tietty teema? Menettekö naimisiin kesä- vai talvikautena? Missä materiaaleissa viihdyt parhaiten? Aloitetaan lähestyminen materiaaleista. Tarjolla on runsaasti eri vaihtoehtoja:

Tweed – Tweed on täydellinen vaihtoehto vuoden kylmiin kuukausiin, sillä se on sekä perinteinen että lämmittävä materiaali. Tweed voi olla yksiväristä, ruudullista tai kalanruotokuvioista. Värivalikoima on tumma ja tarjolla on sävyjä tummanvihreästä sinapinkeltaiseen ja oranssiin. Aito tweed on melko neutraali ulkonäöltään ja materiaali saattaa tuntua raskaalta yllä.

Villa – Villa toimii useimpien takkien ja pukujen pohjamateriaalina. Lämpimämmällä ilmalla kannattaa valita kevyempi villasekoite ja kylmemmällä ilmalla villapitoisempi vaihtoehto. Villakankaat koostuvat suurimmaksi osaksi lampaanvillasta, joskus jopa täysin, mutta useimmiten kyseessä on sekoite, jossa on mukana myös muita kuituja.

Puuvilla – Puuvillaa käytetään monella eri tapaa, mutta parhaiten se toimii yksinkertaisissa kesäjakuissa ilman vuoria ja olkatoppauksia.

Pellava – Pellava sopii täydellisesti kesäisiin takkeihin ja kesähäihin. Pellavaa on saatavilla useissa eri väreissä ja materiaalina se luo häihin rennon tunnelman.

 

Mitä väreihin tulee, ovat sininen ja harmaa kaksi klassista väriä, joiden valinnassa ei voi mennä pieleen. Suosittelemme yhdistämään ruskeita asusteita perinteisen kokonaisuuden luomiseksi. Tänä päivänä on toki tarjolla kaiken värisiä pukuja ja ainoastaan mielikuvituksesi asettaa kehykset valinnallesi. Ehkä häilläsi on tietty väriteema, jota haluat noudattaa? Mikäli et halua revitellä, kannattaa valita perinteisen värinen puku ja lisätä siihen asusteita oman maun mukaan.

 

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top