Unelmieni hääpuku

Nykyään vain taivas on rajana omaa morsiustyyliä suunnitellessa: puvun, kampauksen ja asusteet voi valita täysin oman maun tai esimerkiksi erityisen teeman mukaan. Mietityttävätkö sinua vielä omat tyylivalintasi? Lue, millaisista häätyyleistä muut naiset haaveilevat!

Teksti: Maija Liikkanen Kuvat: Mori Lee, Allure, Lillian West, Pronovias, Alfred Angelo

Krista, 30:

Tyylini on samanaikaisesti hyvin hillitty ja elegantti, ja eniten olenkin oma itseni yksinkertaisen tyylikkäissä asuissa. Hääpäivänäni haluaisin luonnollisesti noudattaa samaa linjaa.

Haaveissani on jo pitkään ollut tietynlainen puku: merenneitomaisen kapea helma, sirot, olkapäät peittävät hihat ja yksityiskohtana selkäpuolella kaunis pitsi. Näin tällaisen puvun eräässä lehdessä, ja oikeastaan olen rakentanut koko muun häätyylini sen ympärille. Väriksi valitsisin puhtaan valkoisen, jonka tueksi ottaisin asusteisiin laventelin. Laventeli tuo hillittyyn kokonaisuuteen mielestäni hiukan lisää pehmeyttä.

Puvun kauniin yksityiskohtaisen selän takia hiusten tulisi olla kiinni. Olen miettinyt paljon erilaisia nutturakampauksia, mutta luulen, että pitsin ja korujen kanssa paras valinta on hyvin simppeli kampaus, jottei kokonaisuus muutu sekavaksi. Haaveissani on tällä hetkellä tyylikäs nuttura, jossa kiharat on aseteltu sievään muodostelmaan ja kruunattu muutamilla pienillä helmillä.

 

Suvi, 28:

Huomaan haaveilevani hyvin boheemista häätyylistä, ja olen esimerkiksi aivan hurahtanut kaikenlaisiin kukkakoristeisiin!

Pukuni olisi luultavasti enemmän rennon kesämekkomainen kuin tyköistuva, ja luonnonvalkoisen lisäksi olen pohtinut myös erilaisia haalean pastellisia sävyjä. Olen inspiroitunut erityisesti 70-luvun hippityylisistä häämekoista, joissa on runsaasti kangasta ja roikkuvia hihoja.

Toivoisin, että voisin käyttää pukuuni edesmenneen isoäitini hääpuvun kangasta, se toisi vaatteelle kauniin lisämerkityksen. Isoäitini puvussa on esimerkiksi kauniit pitsiset hihansuut, joita voisi hyödyntää jollakin tavalla.

Kampauksia olen katsellut netistä jo kauan. Rakastan sellaisia löyhästi kiinnitettyjä nutturoita, joista jää rennosti haituvia ulos, ja jotakin sellaista tahtoisin itsekin. Myös erilaiset letit ja hiuksille laskettavat ketjukorut ovat todella kauniita.

En yleensä juuri käytä aikaa meikkaukseen, mutta häissäni olisin mielelläni hieman laitetumpi Uskon, että ammattilainen osaisi tehdä meikin, joka olisi arjesta poikkeava, mutta samalla raikas ja luonnollinen.

Emilia, 27:

Haluaisin jotain perinteisestä poikkeavaa häätyyliini. En oikein tunne tavallista valkoista pukua omakseni. Sen sijaan erilaiset kuosit ja värit kiinnostavat minua. Nykyään erilaisilla hääsivustoilla näkee yhä enemmän hääpukuja, joissa on perinteisen valkoisen sijaan esimerkiksi upeita kukkakirjailuja helmassa. Se on minusta hauskaa!

Itse tahtoisin jotakin purppuran ja syvänsinisen sävyistä pukuuni, ja morsiuskimpun tulisi tietysti sopia väreihin. Haluaisin pukuuni myös runsaan liehuvan helman, sellaisen, joka hulmuaa kävellessä jalkojen ympärillä. Se olisi näyttävä, mutta siinä voisi silti vielä myös tanssia!

Kenkien suhteen mukavuus on minulle tärkeintä: hääpäivä on yleensä pitkä, enkä tahdo murehtia hiertymistä kesken kaiken. Luultavasti valitsisin ensimmäiset juhlavat kengät, joissa on hyvä kävellä. Pidän sitten vain huolen, etteivät ne näy helman alta.

 

Tiia, 25:

Unelmieni hääpuku olisi luultavasti polvipituinen, kellohelmainen vintagemekko. Väriksi tahtoisin jonkin valkoisen sävyn, mutta asusteissa saisi sitten olla lisää väriä! Olen lämpimien värien ystävä, ja haluaisin punaisen, oranssin ja ruskean eri sävyjä myös omaan häätyyliini.

 

Olen saanut äidiltäni suvun perintöhelmet, joita sekä hän että mummoni käyttivät omissa häissään. Ne haluaisin kaulaani ehdottomasti. Niiden pariksi valitsisin sitten yksinkertaiset helmikorvakorut.

 

Tahtoisin hääkampauksen, jossa olisi esimerkiksi kaksi muhkeaa lettiä sivuilla. Pidän sellaisista kovasti muutenkin, ja se sopisi tyyliini. Haluaisin hääpäivänäni ylipäätään näyttää kauniilta, mutta samalla rennosti omalta itseltäni: silloin en tahdo olla kukaan muu.

 

Anna, 31:

En useinkaan ehdi käyttää ylimääräistä aikaa ulkonäkööni, mutta hääpäivänäni haluaisin olla huoliteltu ja laitettu. Tahtoisin jotakin hiukan tavallista hienompaa, kuten pieniä timantteja ripsiin tai kynsiin. Meikin tahdon ehdottomasti ammattilaiselta, mutta totta kai lopputuloksen olisi hyvä sopia muuhun olemukseeni.

Ylleni valikoituisi luultavasti jokin A-linjainen olkaimeton puku, esimerkiksi pienillä timanttiyksityiskohdilla. Valkoisen lisäksi jotakin toistakin väriä saa olla, mutta sitä en ole vielä päättänyt. Aion turvautua tässäkin ammattilaiseen, uskon, että hääpukuliikkeissä osataan auttaa minua löytämään juuri etsimäni puku. Uskon myös, että tiedän sitten, kun se oikea osuu kohdalleni. Pääasia on, että tunnen olevani oma itseni!

Haluaisin pitää hiukseni auki, sillä laitan niitä muuten niin harvoin. Ehkä paras valinta olisi kampaus, jossa osa hiuksista on kurottu kiinni, mutta osa valuu kiharoina olkapäille.

Kengät ovat minulle tärkeimmät. Hankin luultavasti kahdet hääkengät: yhdet, jotka näyttävät upeilta puvun kanssa sekä toiset, joilla on mukava tanssia ja viettää juhlapäivää. Vaikka pidän ensimmäisiä varmaankin jalassa vain lyhyen ajan, ne edustavat minulle koko hääjuhlaa, ja ovat siksi tärkeät. Niissä avioidun, ja siksi niiden tulee olla täydelliset.

Miltä SINUN unelmiesi hääpuku näyttää?
Kerro se meille! Kuvaile unelmiesi pukua ja lähetä se osoitteeseen:
info@bridalmagazinegroup.com

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top