Ajokortti uudella nimellä helposti netistä

Jos nimesi vaihtuu avioliiton myötä, sinun pitää hankkia uusi ajokortti uudella nimelläsi kolmen kuukauden kuluessa vihkipäivästä. Uuden ajokortin hankkiminen on helppo hoitaa netissä, kunhan olet ensin hakenut uutta passia tai henkilökorttia poliisilta. Kun uusi passi tai henkilökortti on myönnetty, voit sen jälkeen hakea uutta ajokorttia sähköisesti Trafin palvelusta.

Jotta voit tilata kortin sähköisestä palvelusta, pitää vakituisen asuinkuntasi olla Manner-Suomessa (Ahvenanmaalle tilaaminen ei onnistu) ja väestötietojärjestelmässä pitää olla voimassa oleva osoitteesi. Tunnistaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella. Uusi ajokortti toimitetaan kotiisi noin neljän arkipäivän kuluessa.

Ajokortin tilaus


Hae ajokortti Ajovarmasta

Voit tilata uuden ajokortin myös Ajovarman palvelupisteestä.
Varaa asiointiaika Ajovarman nettisivuilta.

Kun haet uutta ajokorttia Ajovarmasta, ota mukaasi

  • 2 passivalokuvaa (et tarvitse uusia kuvia, jos olet toimittanut valokuvat vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten tai sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti)
  • aikaisempi ajokorttisi, jos se on tallella.

Uusi ajokortti postitetaan sinulle suoraan kotiin.

Jos vakituinen osoitteesi on toisessa EU- tai ETA-maassa, on ajokortin kaksoiskappaletta haettava sieltä. Jos vakituinen osoitteesi on muualla ulkomailla, voi kaksoiskappaletta hakea Suomessa vain Ajovarmasta.

Teksti: Trafi  Kuva: Unsplash