Kuinka valita parhaat mahdolliset kengät hääpäivääsi?

"Laatuun ja ajattomiin materiaaleihin kannattaa sijoittaa. Kun kengät ovat nahkaa ja niissä on kunnon lesti, niin jalat kiittävät illalla. Kun vielä muistat huoltaa ja hoitaa kenkiäsi, niin ne ovat elinikäinen sijoitus."

Valoisa ja valloittava ikkuna Fredrikinkatu 39:ssä houkuttelee astumaan sisään liikkeeseen. Perheyritys Red Shoe on toiminut Fredalla jo 33 vuotta, mutta uusissa tiloissa vasta maaliskuun 2017 alusta lukien. Avara ja valoisa myymälä on paras mahdollinen paikka valita upeita kenkiä niin morsiamille kuin muullekin juhlaväelle. Yksilöllisiin ja laadukkaisiin italialaisiin kenkiin erikoistuneen yrityksen omistaja Satu Lassila avaa kenkien maailmaa ja kertoo parhaat vinkit häiden valmisteluun.

MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ ”IN” HÄÄKENGISSÄ?

- Metallisävyt kengissä sopivat erinomaisesti morsiamen kenkiin, kuten myös punainen väri. Myös nude on sangen suosittu vaihtoehto. Sirot ja kapeakorkoiset kengät ovat ajan henki.

MITÄ TULEE OTTAA HUOMIOON KENKIÄ HANKITTAESSA?

- Kenkien on syytä olla kotona jo kuukautta ennen hääpäivää. Kävele niillä joka päivä ja pidä kenkiä jalassa vaikka kotitöitä tehdessäsi. Näin kengät mukautuvat jalkaan ja itseluottamus niiden käyttöön kasvaa.

- Jalka ei ole samanlainen aamulla ja iltapäivällä. Niinpä nyrkkisääntönä on sovittaminen jokseenkin samaan kellonaikaan, kun häätkin pidetään. Toki tässäkin on yksilöllisiä eroja, mutta kaikkia koskeva ohje on se, että kengän tulee olla mieluummin väljä, kuin ahdas. Liian tyköistuvan kengän venyttäminen ei ole toimiva ratkaisu.

- Olennaista on ottaa huomioon hääpaikalta juontuvat vaatimukset: on aivan eri asia, jos kenkien tulee soveltua parketille, nurmikolle, mukulakiville tai hiekkarannalle. Yhtä olennaista on saattaa informaatio hääalustasta myös vieraiden tietoon riittävän ajoissa.

- Kenkien ja puvun on tietenkin sovittava yhteen. Siksi kannattaakin ottaa hääpuku mukaan, kun tulee kenkäostoksille. Meillä voit vaihtaa hääpuvun yllesi ja testata kaikessa rauhassa siihen parhaiten sopivat kengät.

KORKEA VAI MATALA KORKO? ENTÄ JOS MORSIAN ON EPÄVARMA KORKOJEN KÄYTTÄJÄ?

- Edellä mainitsemani kotiharjoittelu auttaa, mutta jos korkeat korot todella kauhistuttavat, niin viiden sentin korkoon on helppo tottua. Vaikka siro korko onkin tällä hetkellä muodissa, niin valikoimiimme on tulossa myös hieman tukevampia kahdeksan senttimetrin korkokenkiä, jotka ovat vakaampia jalan alla.

- Jos korot aiheuttavat huimausta, niin suosittelen nilkkaremmillisiä malleja. Tällöin kenkä pysyy menossa mukana koko päivän.

MIKSI SIJOITTAA HÄÄKENKIIN JA PALVELUUN?

- Laatuun ja ajattomiin materiaaleihin kannattaa sijoittaa. Kun kengät ovat nahkaa ja niissä on kunnon lesti, niin jalat kiittävät illalla. Kun vielä muistat huoltaa ja hoitaa kenkiäsi, niin ne ovat elinikäinen sijoitus.

- Red Shoen toiminnan perusta on yksilöllinen palvelu ja uniikki tuotevalikoima. Käymme kahdesti vuodessa Italiassa valitsemassa myyntiin tulevat mallit. Malleja on paljon, mutta haluamme pitää sarjat pieninä, jotta yksilöllisyys säilyy.

- Loppukevennykseksi totean, että jos häät eivät muutoin jännitä tarpeeksi, niin kannattaa tilata hääkengät netistä – toimii!

RED SHOE

  • Vuonna 1984 perustettu perheyritys
  • Tuo maahan italialaisia nahkakenkiä
  • Yksilöllinen palvelu ja pienet sarjat
  • Voit ottaa morsiuspuvun mukaan liikeeseen ja sovittaa kenkiä rauhassa
  • Lue lisää: http://www.redshoe.fi

Teksti ja kuvat: Soile Niinikoski