Harjoittelupäivällinen vs. brunssi

Häiden pidentäminen on fantastista ja se voidaan tehdä monella eri tavalla. Kerää läheiset ja rakkaat ihmiset harjoittelupäivällistä varten päivää ennen varsinaista hääpäivää tai brunssille seuraavana päivänä. Me kerromme näiden vaihtoehtojen hyvät puolet.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: AdobeStock.com

Harjoittelupäivällinen

Amerikkalainen perinne, harjoittelupäivällinen, kasvattaa suosiotaan myös Pohjoismaissa. Läheisten yhteenkerääminen yhteiselle päivälliselle iltaa ennen häitä on mukava tilaisuus. Harjoittelupäivällisen ideana on, että vieraat oppivat tuntemaan toisensa (ehkä tämä on ensimmäinen kerta kun osa tapaa toisensa?) ja näin luotte rennomman tunnelman itse hääpäivään. Perinteen mukaan illallinen järjestetään iltaa ennen häitä, mutta harjoitteluillallisen voi järjestää myös muutaman päivän ennen häitä, jos aikataulu sitä vaatii.

Illallisen kulku on täysin kiinni hääparista. Voitte kutsua vieraat ravintolaillalliselle tai vapaamuotoiselle seurusteluillalliselle puutarhaan. Tähän ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, vaan hääpari voi päättää itse. Te valitsette myös keitä haluatte kutsua. Perinteen mukaan paikalle tulee kuitenkin kutsua lähimmät perheenjäsenet ja he, jotka ovat jollain tavalla auttamassa häissä (bestman, kaasot yms.).

 

Brunssi

Mikäli järjestätte häät eri paikkakkunnalla ja monet vieraat ovat matkustaneet pitkän matkan ja yöpyvät hotellissa, voi olla hyvä idea tarjota brunssi häitä seuraavana päivänä. Brunssista tulee täydellinen päätös hääjuhlallenne, ja se on luonnollinen tapa kokoontua yhteen ja keskustella edellisestä päivästä ja hyvästellä seuraavaan kertaan. Brunssi on rento tapa seurustella ja on ihanaa tavata ihmiset uudelleen, kun edellisen päivän jännitys on rauennut.

Valitse brunssipaikaksi ravintola tai järjestä pitopalvelu tiettyyn paikkaan. Brunssi seuraavana päivänä on myös hyvä tilaisuus lahjojen avaukselle. Pidä huolta, että paikalla on joku, joka on vastuussa lahjojen avauksesta. Tämä nimittäin vaatii hieman esityötä; vastaavan tulee pitää huolta, että lahjapaketti on jo hieman avattu, kun hääpari saa sen käsiinsä. Lisäksi hänen tehtävänsä on lukea keneltä lahja on. Kun hääpari avaa lahjan, on hyvä, että joku henkilö myös kirjaa listan siitä kuka on antanut ja mitä. Lahjojen avaus saattaa kestää pitkään ja siksi on tärkeä pitää reipas vauhti yllä ja tehdä yhteistyötä, jotta avauksesta tulee hauska osa brunssia.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top