Unelmat kiteytyvät uniikkisormukseen

Kihla- ja vihkisormusta hankkiessa sormuksen voi valita valmiista mallistoista, tai suunnitella joko osittain tai kokonaan itse. Otimme juttutuokion yhden maamme menestyneimmän kul-tasepän kanssa selvittääksemme, millainen uniikkisormuksen suunnitteluprosessi on, ja mihin asioihin sormuksen suunnittelussa tulisi kiinnittää huomiota. Niin, ja milloin sormuskaupoille tulikaan suunnata?

Teksti: Gitta Hägg-Lundvall Kuvat: Olj.fi

OJL Jewelleryn yrittäjä, kultaseppä-korumuotoilija Olli Johan Lindroos kertoo uniikkisormuksen teettämisen olevan tänä päivänä erittäin yleistä. Hääparit haluavat omanlaisensa sormuksen, jota ei löydy Internetin sormusgallerioista. Lindroosin mukaan sormus on hyvin vahva viesti kantajastaan. Se kertoo hänen tyylistään ja arvoistaan. ”Niin sormus, kuin persoona”, linjaa Lindroos, ja jatkaa:

-”Itselleni suuri ilo suunnittelutyössä on se hetki, kun huomaan löytäneeni ne nyanssit, jotka asiakas on toivonut sormukseensa saavan. Ne pienet asiat, jotka laadukkaan muotoilun ja tarkoin valittujen jalokivien avulla saadaan sidottua juuri hänen sormukseensa ikuisiksi ajoiksi.”

Lindroos näkee sormuksen myös voimakkaana symbolina, joka muistuttaa elämän tärkeimmistä hetkistä. Sormusta katsomalla ja tunnustelemalla muistot ja tunteet tulvivat elävinä mieleen.

 

Olli Johan Lindroosin mukaan suunnittelupalaveriin voi tulla ilman erityisiä valmisteluja. Lindroos kertoo sormuksen suunnitteluprosessin lähtevän aina ”tiedon siirrosta”:

-”Sovitaan tapaaminen, lähdetään kävelylle, istutaan alas kahville. Tapaaminen kasvokkain on aina hyvä juttu, vaikka keskustelu etänäkin toki onnistuu.”

Ensimmäisellä tapaamiskerralla Lindroos kertoo poimivansa asiakkaan puheen lomasta vihjeitä hänen unelmistaan ja arvoistaan sekä tyylistä, tarinasta ja muistoista. Kaikesta siitä, mitä asiakas mahdollisesti haluaa sormukseensa nivoutuvan. Vuosien saatossa rakentuneella ja hyväksi havaitulla kysymys patteristolla Lindroos kertoo luovansa kuvan asiakkaan persoonasta ja unelmasta, mutta yhtälailla myös rajoista, kuten esimerkiksi jalokivien koosta tai budjetista:

-”Voin hyvin kysyä vaikka, että millainen olisi unelmiesi keittiö? Olisiko se Calvin Klein -mainoksien kaltainen korkeakiiltoinen ja minimalistisen selkeä, vai rönsyilevä ja värikäs, kuin Moulin Rougen teatteri? Tällä pääsee jo hyvin liikenteeseen ja oikealle fiiliksen polulle.”

 

Inspiraationsa Lindroos kertoo ammentavansa juuri ihmisten tarinoista:

– ”Mikään ei tuota niin suurta mielihyvää, kuin luoda ja toteuttaa jotain ainutlaatuista. Minun suunnittelemani koru on aina kunnianosoitus korun kantajalle.”

OJL Jewelleryn Olli Johan Lindroosin mukaan sormuksen suunnittelutyön voi toki hoitaa myös kokonaan itse niin, että kultasepälle jää vain sormuksen valmistaminen. Lindroos kuitenkin huomauttaa, että ammattitaitoinen kultaseppä valmistaa vain sellaisen sormuksen, joka kestää nyt ja tulevaisuudessa. Kultaseppä voi pienillä raaka-aineiden-, ainevahvuuksien- tai esimerkiksi jalokivien istutustyylien muutoksilla tehdä sormuksen kantajalle suuren palveluksen:

-”Sen verran pitää ammattiylpeyttä olla ja uskaltaa muokata asiakkaan suunnitelmaa, että itsellekin jää sormuksesta vahva fiilis. Haluan olla takuuvarma siitä, että sormuksen kanssa voi elää arjessa huoletta. Olen lopullisessa vastuussa siitä, millainen sormus meiltä asiakkaalle luovutetaan. Sitä on tultava kaunis, kestävä ja harvinainen.”

Sormuksen valinta on varmasti monille se tärkein häävalmisteluihin kuuluva asia, johon usein tartutaan innolla jo häävalmistelujen alkuvaiheessa. Lindroos kertoo luomistyöhön käytettävän ajan olevan vaikeasti määritettävissä, mutta toteaa noin 7/10 suunnittelupalaverin mahdollistavan suunnitelman siirtämisen pajalle toteutukseen jo ensimmäisen palaverin jälkeen. Lindroos tekee sormuksesta 3D-mallinnoksen, joka mahdollistaa sormuksen tarkastelun useasta eri kulmasta. Myös mallisormuksen teetto esimerkiksi hopeasta ennen virallista sormusta on mahdollista. Mallinnosten avulla Lindroos varmistaa, että hänellä ja asiakkaalla on yhtäläinen käsitys asiakkaan unelmasta. OJL Jewelleryn pajalla sormuksen valmistukseen menee noin kahdesta kuuteen viikkoa, sesongista riippuen:
– ”Voisimme siitä aikataulusta varmasti nipistää, mutta olen sitä mieltä, että elämän mittaista korua ei pidä kiirehtiä”, toteaa Lindroos.

 

Lindroos kuitenkin lisää heti perään, että kukaan ei ole vielä jäänyt ilman sormusta, tiukastakaan aikataulusta huolimatta:

-”Itsekin vuoden verran naimisissa olleena tiedän sen tunteen ennen häitä, kun kaikki on aikataulutettava tapahtumaan yhtenä ja samana hetkenä.”

 

Sormuksen kantajan omien mieltymysten lisäksi Olli Johan Lindroos peräänkuuluttaa sormuksen arvoja. Esteettisyyden ja tunnearvon ohella huomioitavaa ovat Lindroosin mukaan eettisyys, kierrätys ja tulevaisuus:

– ”OJL-Originals sormukset valmistetaan 100% pohjoismaisesta kierrätetystä kullasta. Käytännössä ostamme kullan omilta asiakkailtamme. Käytämme vain luonnollisia käsittelemättömiä jalokiviä. Niin timanteissa, kuin muissakin jalokivissä emme lähtökohtaisesti käytä kuin aitoja, käsittelemättömiä ja luonnonvärisiä jalokiviä. Kivien hankinnassa käytämme samoja luotettavia toimittajia, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1976.”

 

Olli Johan Lindroosin vinkit uniikkisormuksesta haaveilevalle:

  1. Älä jää kotisohvalle unelmoimaan. Pinterestin ja Instagram -kuvien vyöryvän tulvan alle hautautuu huomaamatta. Lähde reippaasti liikkeelle, sillä me kultasepät odotamme tapaamistanne innolla!
  2. Luota itseesi ja omaan makuusi. Sormuksesi on kuin Sinä. Kuka muu tuntee sinut muka paremmin, kuin Sinä itse?
  3. Pitkäjänteisyys. Suo sormukselle myös ajatus tulevaisuuteen: millainen se on nyt ja millainen se on tulevaisuudessa.

Lue Lisää

Put a ring on it

Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Kultasepät Andreasen

Tamperelainen Kultasepät Andreasen on kultaseppä Reijo Andreasenin perustama pieni perheyritys, joka on toiminut jo yli 30 vuotta alalla. Liikkeen pääsuunnittelijana…

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Suunnittele unelmasormuksesi RingTailorin avulla

Schalins of Sweden tarjoaa avuksesi digitaalisen RingTailor -palvelun, jonka avulla voi itse suunnitella sormuksesi.

Keto korumallisto – Ikuista rakkautta!

Värikkäiden jalokivien Keto sormus voitti vuonna 2017 Vuoden kaunein sormus -kilpailun ja on siitä lähtien herättänyt ihastusta! Kultaseppä Jussi Louesalmen…

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Kaikki mitä sinun tulee tietää vihkisormuksista

Oletko joskus miettinyt minkä näköisen vihkisormuksen haluat ja maannut unettomana pohtien erilaisia jalokiviä ja hiontoja? Ei mitään hätää – tässä…

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Olemme valinneet suositun Timanttijahti-kilpailumme voittajan!

Rakkauden löytämisen ja unelmasormuksen valitsemisen onni!

Ei ole mitään mukavampaa, kun se, että saamme olla osa onneanne! Swepol on jo 25 vuoden ajan auttanut monia onnellisia…

Unelmat kiteytyvät uniikkisormukseen

Kihla- ja vihkisormusta hankkiessa sormuksen voi valita valmiista mallistoista, tai suunnitella joko osittain tai kokonaan itse.

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Silván-timanttikorut

Silván-timanttikorut kertovat ikuisesta ja suuresta rakkaudesta. Sinun rakkaudestasi.

Lumoava Cupid by Katri Niskanen

Katri Niskanen halusi luoda korusarjan, joka yhdistäisi vihkisormuksen ja huomenlahjan lumoavaksi kokonaisuudeksi

Lumoava Love by Katri Niskanen

Love-korusarja sai alkunsa rakkaudesta, maailmankaikkeuden suurimmasta voimasta.

Näin saat unelmiesi sormuksen

Valmistaudu. Mieti jo nyt minkä tyylisen sormuksen haluat, mitä jalokiviä siihen tulee ja mikä hionta puhuttelee sinua.

Näin suojaat sormuksen

Aivan kuten kaikki muutkin korusi, myös sormuksesi voivat parhaiten säilöessäsi ne erillään muista koruista. Hanki ihana korurasia, jossa jokaiselle sormukselle…

Onnittelemme Timanttijahdin voittajaa!

Ohessa muutama kuva siitä, kun Erika kävi kultasepän luona, jolloin he sunnittelivat sormusta yhdessä. Seuraavasta Häät ja Juhlat –lehdestä löydät…

Andreasenin klassisen kauniit vihkisormukset

Andreasen haluaa tarjota asiakkailleensa sloganinsa mukaisesti Elämäsi Sormuksen, joka kestää aikaa ja katseita!

Story of Love timanttikorumallisto Kultajousesta

Rakkaus on kauneinta mitä meillä on - ja jokainen rakkaustarina on yhtä kaunis. Jokainen hetki, jokainen tunne, jokainen huomionosoitus vahvistaa…

Suunnittele unelmasormuksesi

Haluatko valita sormuksesi valmiiden mallistojen ulkopuolelta? Uniikin vihkisormuksen suunnittelu on viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Kyseessä on myös hauska ja mielekäs…

Swepol

Mikä olisi mukavampaa, kuin olla osa teidän onneanne! Olemme toimineet jo 25 vuoden ajan apuna monelle onnelliselle parille, jotka ovat…

Luo oma vihkisormus

Ei ole mitään tiettyä vastausta sille, miltä vihkisormuksen tulee näyttää. Päätös on jokaisen oman maun mukainen. Vihkisormusmuoti muuttuu kuitenkin koko…

Kalevala Korun timanttisormusmallisto

Jo yli 80 vuoden ajan Kalevala Koru on ollut Suomen arvostetuin ja rakastetuin koru. Lähes yhtä pitkät perinteet Kalevala Korulla…

Sormuksessa kultaiset muistot, sen timanteissa tuhannet tarinat

Sormuksen pyöreä muoto on täydellisyyden ja ikuisuuden vertauskuva. Se on tarina kestävästä rakkaudesta. Ja kuten rakkaus, myös Kalevala Korun timanttisormus…

Jalokivet ja niiden kauniit värit

Kukapa morsian ei haluaisi jalokiveä loistamaan nimettömäänsä kuin pienenä ylimääräisenä kimaltavana symbolina hänen ikuisesta rakkaudestaan puolisoaan kohtaan? Mutta minkä jalokiven…

Näin saatte persoonalliset vihkisormukset

Kun olette valitsemassa vihkisormuksianne, huomaatte, kuinka markkinoilla on todella paljon kauniita sormuksia ja paljon valinnan varaa. Kultaseppä voi opastaa teitä…

Kauniit helmet – arvoa ja symboliikkaa

Aidot helmet ovat yksiä maailman arvokkaimmista jalokivistä. Mutta helmet ovat olleet myös symboleja, jotka ovat osoittaneet ihmisten yhteiskuntaluokkaa, ikää, siviilisäätyä…

Huomenlahja on kaunis perinne

Huomenlahjaperinne on vanha, ja aiemmin se oli morsiamelle todella merkityksellinen. Nykyään kyse on jostakin kauniista, jonka annatte toinen toisillenne rakkauden…

Tyhjän nimettömän haaveet

Täydellinen sormus on kuin unelmien mies: se voi kävellä sattumalta vastaan sateisena sunnuntaina, tai sitä voi joutua etsimään kuukausikaupalla kissojen…

Tutustu Kalevala Korun sormusmallistoon

Suomessa käsityönä valmistettu Kalevala Korun kihla- ja vihkisormusmallisto on nyt laajentunut usealla uudella timanttimallilla. Sormuksien lisäksi mallistoa täydentävät timanttikorvakorut ja…

Unelmia

Kultaseppä Räsänen tekee jalokivi- ja timanttisormukset asiakkaan toiveiden mukaan henkilöjohtaisia toiveita kunnioittaen. Unelmien sormuksia löytyy myös omasta mallistosta. Kaikki sormukset…

Mobiilisovellus, jolla pääset testaamaan sormuksia kotisohvallasi

Kultakeskus Oy on lanseerannut uuden mobiilisovelluksen, jonka avulla kuluttajat voivat tutustua Kohinoor-sormusvalikoimaan ja sovittaa timanttisormuksia virtuaalisesti.

Korkeila Helsinki

Korkeila Helsinki on perheyritys, joka on ollut kultasepänalalla jo vuodesta 1985. Korujen muotoilusta ja valmistuksesta vastaa kultaseppämestari Jukka Korkeila.

Uusimmat korutrendit!

Muutama viikko sitten vierailimme isoilla Precious kulta- ja korumessuilla Tukholmassa. Tapahtumassa saimme hyvän kokonaiskuvan tämän hetken kuumimmista trendeistä alalla.

KRUUNU-SORMUS -Mielenkiintoinen katseenvangitsija

Kruunu-sormus on Vesa Peltosen suunnittelema ja hän valmistaa mielellään myös muokatut versiot itse. Kuten monet Vesan muotoilemat sormukset, on Kruunu-sormus…

Ajattomia ja tyylikkäitä Timanttisormuksia

Suomessa käsityönä valmistetut Kalevala Korun kihla- ja vihkisormukset tekevät tärkeästä päivästäsi vieläkin ainutlaatuisemman. Sormuksen pyöreä muoto on täydellisyyden ja ikuisuuden…

Kalevala korun ajattomat timanttisormukset

Kalevala Korulta löydät kauneimmat timanttisormukset juhlistamaan elämäsi tärkeimpiä hetkiä.

Helposti lähestyttävä kultakauppa

Anna’s Darlingin Anna-Reetta Väänänen on korusuunnittelija, joka on kuluneen viiden vuoden aikana ehtinyt toimimaan opiskelijana, äitiyslomalaisena, muotoilun opettajana ja kultakaupan…

Käsintehtyjä kihla- ja vihkisormuksia

Malmin Korupaja Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva suomalainen perheyritys. Yrityksemme on tunnettu laadukkaista, käsintehdyistä kihla- ja vihkisormuksista.

Ekologinen ja Eettinen Kätkö

Hienoa on se, että tiedän tarkkaan mistä kaivoksesta kultani tulee. Kriteerit Reilun Kaupan kultaan on niin ihmisten kuin ympäristönkin kannalta…

Iloinen, raikas ja korkealaatuinen Papaja

Kallion kirkon kupeessa, Karhupuiston vieressä, sijaitsee Anneli Aaltosen omistama pieni ja sympaattinen kultasepänliike Papaja, jossa useat kihla- ja vihkisormukset syntyvät.

Timanttijahdin voittosormus Vuoden kaunein sormus 2016

Häät ja Juhlat -lehden järjestämän Timanttijahti -kilpailun voitto meni E.Lindroosille, joka sai suunnitella tulevalle morsiamelle tämän unelmiensa sormuksen. Tämä kyseinen sormus…

Hanna K. Design & Jewellery Timanttijahdin toinen voittaja

Timanttijahdin 3000 euron arvoisen sormuksen voitti Miia Pulkkinen Joensuusta, ja hän valitsi kultasepäk seen Hanna K. Design Jewelleryn.

Timanttijahti 2016 päävoitto E. Lindroosille

Timanttijahdin 7000 euron arvoisen sormuksen voitti Janica Huhta Lohjalta, joka valitsi kultasepäkseen Olli Lindroosin.

Gaura Pearls – Uniikit design helmikorut arkeen ja juhlaan

Aito helmi on luonnon kauneimpia jalokiviä. Helmet tuovat pukeutumiseen ripauksen ylellisyyttä ja sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Malmin Korupajasta uniikit sormukset vihkipareille!

Malmin Korupaja Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva suomalainen perheyritys. Yrityksemme on tunnettu laadukkaista, käsintehdyistä kihla- ja vihkisormuksista.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Put a ring on it

Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Lue Lisää

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Lue Lisää

Kultasepät Andreasen

Tamperelainen Kultasepät Andreasen on kultaseppä Reijo Andreasenin perustama pieni perheyritys, joka on toiminut jo yli 30 vuotta alalla. Liikkeen pääsuunnittelijana…

Lue Lisää

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Lue Lisää

Suunnittele unelmasormuksesi RingTailorin avulla

Schalins of Sweden tarjoaa avuksesi digitaalisen RingTailor -palvelun, jonka avulla voi itse suunnitella sormuksesi.

Lue Lisää

Keto korumallisto – Ikuista rakkautta!

Värikkäiden jalokivien Keto sormus voitti vuonna 2017 Vuoden kaunein sormus -kilpailun ja on siitä lähtien herättänyt ihastusta! Kultaseppä Jussi Louesalmen…

Lue Lisää

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Lue Lisää

Kaikki mitä sinun tulee tietää vihkisormuksista

Oletko joskus miettinyt minkä näköisen vihkisormuksen haluat ja maannut unettomana pohtien erilaisia jalokiviä ja hiontoja? Ei mitään hätää – tässä…

Lue Lisää

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Olemme valinneet suositun Timanttijahti-kilpailumme voittajan!

Lue Lisää

Unelmat kiteytyvät uniikkisormukseen

Kihla- ja vihkisormusta hankkiessa sormuksen voi valita valmiista mallistoista, tai suunnitella joko osittain tai kokonaan itse.

Lue Lisää