Unelmat kiteytyvät uniikkisormukseen

Kihla- ja vihkisormusta hankkiessa sormuksen voi valita valmiista mallistoista, tai suunnitella joko osittain tai kokonaan itse. Otimme juttutuokion yhden maamme menestyneimmän kul-tasepän kanssa selvittääksemme, millainen uniikkisormuksen suunnitteluprosessi on, ja mihin asioihin sormuksen suunnittelussa tulisi kiinnittää huomiota. Niin, ja milloin sormuskaupoille tulikaan suunnata?

Teksti: Gitta Hägg-Lundvall Kuvat: Olj.fi

OJL Jewelleryn yrittäjä, kultaseppä-korumuotoilija Olli Johan Lindroos kertoo uniikkisormuksen teettämisen olevan tänä päivänä erittäin yleistä. Hääparit haluavat omanlaisensa sormuksen, jota ei löydy Internetin sormusgallerioista. Lindroosin mukaan sormus on hyvin vahva viesti kantajastaan. Se kertoo hänen tyylistään ja arvoistaan. ”Niin sormus, kuin persoona”, linjaa Lindroos, ja jatkaa:

-”Itselleni suuri ilo suunnittelutyössä on se hetki, kun huomaan löytäneeni ne nyanssit, jotka asiakas on toivonut sormukseensa saavan. Ne pienet asiat, jotka laadukkaan muotoilun ja tarkoin valittujen jalokivien avulla saadaan sidottua juuri hänen sormukseensa ikuisiksi ajoiksi.”

Lindroos näkee sormuksen myös voimakkaana symbolina, joka muistuttaa elämän tärkeimmistä hetkistä. Sormusta katsomalla ja tunnustelemalla muistot ja tunteet tulvivat elävinä mieleen.

 

Olli Johan Lindroosin mukaan suunnittelupalaveriin voi tulla ilman erityisiä valmisteluja. Lindroos kertoo sormuksen suunnitteluprosessin lähtevän aina ”tiedon siirrosta”:

-”Sovitaan tapaaminen, lähdetään kävelylle, istutaan alas kahville. Tapaaminen kasvokkain on aina hyvä juttu, vaikka keskustelu etänäkin toki onnistuu.”

Ensimmäisellä tapaamiskerralla Lindroos kertoo poimivansa asiakkaan puheen lomasta vihjeitä hänen unelmistaan ja arvoistaan sekä tyylistä, tarinasta ja muistoista. Kaikesta siitä, mitä asiakas mahdollisesti haluaa sormukseensa nivoutuvan. Vuosien saatossa rakentuneella ja hyväksi havaitulla kysymys patteristolla Lindroos kertoo luovansa kuvan asiakkaan persoonasta ja unelmasta, mutta yhtälailla myös rajoista, kuten esimerkiksi jalokivien koosta tai budjetista:

-”Voin hyvin kysyä vaikka, että millainen olisi unelmiesi keittiö? Olisiko se Calvin Klein -mainoksien kaltainen korkeakiiltoinen ja minimalistisen selkeä, vai rönsyilevä ja värikäs, kuin Moulin Rougen teatteri? Tällä pääsee jo hyvin liikenteeseen ja oikealle fiiliksen polulle.”

 

Inspiraationsa Lindroos kertoo ammentavansa juuri ihmisten tarinoista:

– ”Mikään ei tuota niin suurta mielihyvää, kuin luoda ja toteuttaa jotain ainutlaatuista. Minun suunnittelemani koru on aina kunnianosoitus korun kantajalle.”

OJL Jewelleryn Olli Johan Lindroosin mukaan sormuksen suunnittelutyön voi toki hoitaa myös kokonaan itse niin, että kultasepälle jää vain sormuksen valmistaminen. Lindroos kuitenkin huomauttaa, että ammattitaitoinen kultaseppä valmistaa vain sellaisen sormuksen, joka kestää nyt ja tulevaisuudessa. Kultaseppä voi pienillä raaka-aineiden-, ainevahvuuksien- tai esimerkiksi jalokivien istutustyylien muutoksilla tehdä sormuksen kantajalle suuren palveluksen:

-”Sen verran pitää ammattiylpeyttä olla ja uskaltaa muokata asiakkaan suunnitelmaa, että itsellekin jää sormuksesta vahva fiilis. Haluan olla takuuvarma siitä, että sormuksen kanssa voi elää arjessa huoletta. Olen lopullisessa vastuussa siitä, millainen sormus meiltä asiakkaalle luovutetaan. Sitä on tultava kaunis, kestävä ja harvinainen.”

Sormuksen valinta on varmasti monille se tärkein häävalmisteluihin kuuluva asia, johon usein tartutaan innolla jo häävalmistelujen alkuvaiheessa. Lindroos kertoo luomistyöhön käytettävän ajan olevan vaikeasti määritettävissä, mutta toteaa noin 7/10 suunnittelupalaverin mahdollistavan suunnitelman siirtämisen pajalle toteutukseen jo ensimmäisen palaverin jälkeen. Lindroos tekee sormuksesta 3D-mallinnoksen, joka mahdollistaa sormuksen tarkastelun useasta eri kulmasta. Myös mallisormuksen teetto esimerkiksi hopeasta ennen virallista sormusta on mahdollista. Mallinnosten avulla Lindroos varmistaa, että hänellä ja asiakkaalla on yhtäläinen käsitys asiakkaan unelmasta. OJL Jewelleryn pajalla sormuksen valmistukseen menee noin kahdesta kuuteen viikkoa, sesongista riippuen:
– ”Voisimme siitä aikataulusta varmasti nipistää, mutta olen sitä mieltä, että elämän mittaista korua ei pidä kiirehtiä”, toteaa Lindroos.

 

Lindroos kuitenkin lisää heti perään, että kukaan ei ole vielä jäänyt ilman sormusta, tiukastakaan aikataulusta huolimatta:

-”Itsekin vuoden verran naimisissa olleena tiedän sen tunteen ennen häitä, kun kaikki on aikataulutettava tapahtumaan yhtenä ja samana hetkenä.”

 

Sormuksen kantajan omien mieltymysten lisäksi Olli Johan Lindroos peräänkuuluttaa sormuksen arvoja. Esteettisyyden ja tunnearvon ohella huomioitavaa ovat Lindroosin mukaan eettisyys, kierrätys ja tulevaisuus:

– ”OJL-Originals sormukset valmistetaan 100% pohjoismaisesta kierrätetystä kullasta. Käytännössä ostamme kullan omilta asiakkailtamme. Käytämme vain luonnollisia käsittelemättömiä jalokiviä. Niin timanteissa, kuin muissakin jalokivissä emme lähtökohtaisesti käytä kuin aitoja, käsittelemättömiä ja luonnonvärisiä jalokiviä. Kivien hankinnassa käytämme samoja luotettavia toimittajia, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1976.”

 

Olli Johan Lindroosin vinkit uniikkisormuksesta haaveilevalle:

  1. Älä jää kotisohvalle unelmoimaan. Pinterestin ja Instagram -kuvien vyöryvän tulvan alle hautautuu huomaamatta. Lähde reippaasti liikkeelle, sillä me kultasepät odotamme tapaamistanne innolla!
  2. Luota itseesi ja omaan makuusi. Sormuksesi on kuin Sinä. Kuka muu tuntee sinut muka paremmin, kuin Sinä itse?
  3. Pitkäjänteisyys. Suo sormukselle myös ajatus tulevaisuuteen: millainen se on nyt ja millainen se on tulevaisuudessa.

Lue Lisää

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin perheestä kertova Netflix-sarja on valloittanut maailman, ja Bridgerton-korut tekevät yhä vaikutuksen!

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Inspiroidu näistä kaiverrusvinkeistä!

Vihkisormukseen kaiverrettu piiloviesti on äärimmäinen tapa personoida jo yksilöllinen sormuksesi.

Suunnittele unelmasormuksesi

Tässä artikkelissa kerromme uniikkisormuksen suunnitteluprosessista sekä jaamme alan asiantuntijalta aiheesta saamiamme neuvoja.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Timanttijahti

Timanttijahti on kisa, jonka Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhdessä Suomen ylistetyimpien kultaseppien kanssa. Vastaa kysymyksiin, tutustu mukana oleviin kultaseppiin…

Timantin monet muodot

Oletko koskaan miettinyt, millaisen matkan korussasi komeileva jalokivi on kulkenut, ennen kuin se päätyi yllesi? Jalokivien maailma on kiehtova, mutta…

Vinkki sormuksen valintaan

Vinkki sormuksen valintaan. Voit löytää tietoa metalleista ja jalokivistä internetistä ja lehdistä, mutta se ei yleensä ole tarpeeksi lopullisen päätöksen..

Kaikki mitä sinun tulee tietää vihkisormuksista

Oletko joskus miettinyt minkä näköisen vihkisormuksen haluat ja maannut unettomana pohtien erilaisia jalokiviä ja hiontoja? Ei mitään hätää – tässä…

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Olemme valinneet suositun Timanttijahti-kilpailumme voittajan!

Unelmat kiteytyvät uniikkisormukseen

Kihla- ja vihkisormusta hankkiessa sormuksen voi valita valmiista mallistoista, tai suunnitella joko osittain tai kokonaan itse.

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Silván-timanttikorut

Silván-timanttikorut kertovat ikuisesta ja suuresta rakkaudesta. Sinun rakkaudestasi.

Näin saat unelmiesi sormuksen

Valmistaudu. Mieti jo nyt minkä tyylisen sormuksen haluat, mitä jalokiviä siihen tulee ja mikä hionta puhuttelee sinua.

Näin suojaat sormuksen

Aivan kuten kaikki muutkin korusi, myös sormuksesi voivat parhaiten säilöessäsi ne erillään muista koruista. Hanki ihana korurasia, jossa jokaiselle sormukselle…

Onnittelemme Timanttijahdin voittajaa!

Ohessa muutama kuva siitä, kun Erika kävi kultasepän luona, jolloin he sunnittelivat sormusta yhdessä. Seuraavasta Häät ja Juhlat –lehdestä löydät…

Andreasenin klassisen kauniit vihkisormukset

Andreasen haluaa tarjota asiakkailleensa sloganinsa mukaisesti Elämäsi Sormuksen, joka kestää aikaa ja katseita!

Luo oma vihkisormus

Ei ole mitään tiettyä vastausta sille, miltä vihkisormuksen tulee näyttää. Päätös on jokaisen oman maun mukainen. Vihkisormusmuoti muuttuu kuitenkin koko…

Jalokivet ja niiden kauniit värit

Kukapa morsian ei haluaisi jalokiveä loistamaan nimettömäänsä kuin pienenä ylimääräisenä kimaltavana symbolina hänen ikuisesta rakkaudestaan puolisoaan kohtaan? Mutta minkä jalokiven…

Näin saatte persoonalliset vihkisormukset

Kun olette valitsemassa vihkisormuksianne, huomaatte, kuinka markkinoilla on todella paljon kauniita sormuksia ja paljon valinnan varaa. Kultaseppä voi opastaa teitä…

Kauniit helmet – arvoa ja symboliikkaa

Aidot helmet ovat yksiä maailman arvokkaimmista jalokivistä. Mutta helmet ovat olleet myös symboleja, jotka ovat osoittaneet ihmisten yhteiskuntaluokkaa, ikää, siviilisäätyä…

Huomenlahja on kaunis perinne

Huomenlahjaperinne on vanha, ja aiemmin se oli morsiamelle todella merkityksellinen. Nykyään kyse on jostakin kauniista, jonka annatte toinen toisillenne rakkauden…

Tyhjän nimettömän haaveet

Täydellinen sormus on kuin unelmien mies: se voi kävellä sattumalta vastaan sateisena sunnuntaina, tai sitä voi joutua etsimään kuukausikaupalla kissojen…

Unelmia

Kultaseppä Räsänen tekee jalokivi- ja timanttisormukset asiakkaan toiveiden mukaan henkilöjohtaisia toiveita kunnioittaen. Unelmien sormuksia löytyy myös omasta mallistosta. Kaikki sormukset…

Mobiilisovellus, jolla pääset testaamaan sormuksia kotisohvallasi

Kultakeskus Oy on lanseerannut uuden mobiilisovelluksen, jonka avulla kuluttajat voivat tutustua Kohinoor-sormusvalikoimaan ja sovittaa timanttisormuksia virtuaalisesti.

Uusimmat korutrendit!

Muutama viikko sitten vierailimme isoilla Precious kulta- ja korumessuilla Tukholmassa. Tapahtumassa saimme hyvän kokonaiskuvan tämän hetken kuumimmista trendeistä alalla.

Ekologinen ja Eettinen Kätkö

Hienoa on se, että tiedän tarkkaan mistä kaivoksesta kultani tulee. Kriteerit Reilun Kaupan kultaan on niin ihmisten kuin ympäristönkin kannalta…

Iloinen, raikas ja korkealaatuinen Papaja

Kallion kirkon kupeessa, Karhupuiston vieressä, sijaitsee Anneli Aaltosen omistama pieni ja sympaattinen kultasepänliike Papaja, jossa useat kihla- ja vihkisormukset syntyvät.

Timanttijahdin voittosormus Vuoden kaunein sormus 2016

Häät ja Juhlat -lehden järjestämän Timanttijahti -kilpailun voitto meni E.Lindroosille, joka sai suunnitella tulevalle morsiamelle tämän unelmiensa sormuksen. Tämä kyseinen sormus…

Hanna K. Design & Jewellery Timanttijahdin toinen voittaja

Timanttijahdin 3000 euron arvoisen sormuksen voitti Miia Pulkkinen Joensuusta, ja hän valitsi kultasepäk seen Hanna K. Design Jewelleryn.

Timanttijahti 2016 päävoitto E. Lindroosille

Timanttijahdin 7000 euron arvoisen sormuksen voitti Janica Huhta Lohjalta, joka valitsi kultasepäkseen Olli Lindroosin.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Korut katsojasuosikki Bridgertonissa

Bridgertonin perheestä kertova Netflix-sarja on valloittanut maailman, ja Bridgerton-korut tekevät yhä vaikutuksen!

Lue Lisää

Huomenlahjoja Schalins of Swedenilta

Inspiroidu kauniista ja eleganteista Schalins of Sweden -koruista!

Lue Lisää

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Lue Lisää

Fenia – moderni laboratoriotimanttisormusmallisto

Fenia on moderni vaihtoehto perinteisille timanttikoruille.

Lue Lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Lue Lisää

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Lue Lisää

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Lue Lisää

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

Lue Lisää

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Lue Lisää

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Lue Lisää