Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa! Olemme tehneet reportaasin voittaja Kia Knaapilasta sekä AU3 Kultaseppien Jussi Louesalmesta, jolle voittaja uskoi tämän äärimmäisen tärkeän tehtävän.

Teksti: Gitta Hägg Lundvall

Hei Kia! Onnittelut Timanttijahdin voitosta! Miksi päätitte osallistua Timanttijahtiin?

Kiitos! Menimme tämän vuoden alussa kihloihin, josta inspiroituneena ostin Häät ja Juhlat -lehden. Halusin päästä selailemaan lehteä ja suunnittelemaan tulevia häitä. Lehden sivuilta bongasin ilmoituksen Timanttijahdista. Ensimmäinen ajatukseni oli, että tällaisista kilpailuista ei koskaan kukaan voita mitään, mutta mikseipä silti voisi osallistua?

Miltä tuntui voittaa Timanttijahti 2021?

Tunne oli uskomaton! Olin tehnyt kolme yövuoroa putkeen ja heräsin itseasiassa puhelinsoittoon, jossa kerrottiin voitostani. What?! Eihän tällaista voi tapahtua kenellekään. Uskomaton fiilis on ehkä se, mikä tämän tunteen parhaiten kiteyttää. Työskentelen sairaanhoitajana ja olin työskennellyt koronatehossa. Tieto voitosta tuli silloin, kun olin juuri siirtymässä teholta takaisin omaan yksikkööni. Siinä tuli ajatus, että oliko joku tuolla ylhäällä halunnut suoda minulle tällaisen kiitoksen. Se tuntui huikealta ja tosi nöyräksi vetää, että vitsi, tällainen hieno juttu tapahtui juuri minulle.

Kertoisitko sormuksen suunnittelusta kultasepän kanssa?

Ensimmäinen suunnittelutapaaminen järjestettiin viime toukokuussa. Tykkään todella paljon AU3 Kultaseppien Jussi Louesalmen “käsialasta”. Hänen koruissaan on sellainen simplicity with the twist -juttu. Olin katsellut Keto-mallistoa ja haaveillut, että jos olisi joskus rahaa, niin haluaisin ehdottomasti Jussin suunnitteleman sormuksen. Kyllä siinä siis tuli sellainen fanityttö hetki, että apua, nyt tapaan tämän suunnittelijan, jonka työtä niin kovasti ihailen.

Vastaanotto oli todella mukava ja rento, ja meille tuli hyvä ja huomioon otettu fiilis. Ensitapaamisen myötä voitto alkoi konkretisoitumaan ja oli myös hienoa nähdä, miten Jussi alkoi sormusta suunnittelemaan. Kerroin ensin mistä pidän ja millaisia toiveita minulla olisi sormuksen suhteen: tärkeintä oli, että sormus sopisi mieheltäni saamaani kihlasormukseen, tai jos se ei olisi mahdollista, niin siinä tapauksessa suunniteltaisiin yksi sormus, johon kihlasormus ikään kuin sisältyisi. Eli tavallaan minulla oli jo vähän ajatusta siitä, mitä sormukselta haluaisin.

Aluksi kultaseppä otti mittoja kihlasormuksestani ja kokeilimme hieman valmiita malleja, joiden pohjalta uniikkisormusta voisi lähteä työstämään. Kihlasormuksessani sattui olemaan juuri täydellisen korkuinen timantti, jotta tämä voittosormus istuu täydellisesti siihen olemassa olevan sormuksen viereen. Uskon, että niistä tulee tosi upean näköiset yhdessä!

Olen vähän tällainen oman elämäni prinsessa ja siksi halusin, että sormuksessa olisi vähän vaaleanpunaista. Sellaista jujua ja leikkisyyttä! Ajatuksenani oli, että kun sormusta katsoo kauempaa, näyttää siltä, kuin siinä olisi vain kirkkaita kiviä. Mutta lähempää katsoessa huomaakin, että mukana on vaaleanpunaisen sävyä. Se kuvastaa myös minua: ulkokuori saattaa vaikuttaa rauhalliselta, mutta lähempää tarkastellessa huomaa myös Disney-prinsessan, joka sisälläni edelleen asuu.

Au3 goldsmiths - Timanttijahti

Olen vähän tällainen oman elämäni prinsessa ja siksi halusin, että sormuksessa olisi vähän vaaleanpunaista.

Miten hääsuunnittelunne etenevät?

Haaveenamme on, että hääpäivä ja hääjuhla olisivat ikimuistoinen juhla kaikille. Ei niin, että sukulaiset ja ystävät joutuvat suunnittelemaan ja siivoilemaan silloin juhlapäivänä, vaan että se olisi kaikille hauska juhla ja hetki meidän kanssamme. Siksi päädyimmekin Hotelli Krapin tarjoamaan melko valmiiseen pakettiin, sisältäen juhlasuunnittelupalvelun sekä ruuat ja juomat. Juhlatila itsessään on todella koristeellinen, joten olemme panostaneet luonnonkukilla koristeluun ja hyvään floristiin, joka luo tilaan näyttäviä kukka-asetelmia. Muutamia asioita olemme hankkineet netin hääkirpputoreilta, mutta muuten olemme selvinneet melko vähällä. Tässä taustalla oli myös ekologisuus: halusimme välttää turhaa härpäkettä ja myös näin ollen varmistaa, että nurkkiin ei jää pyörimään koristeita, josta seuraisi sitten oma häiden jälkeinen kirppisrumbansa.

Häitämme juhlitaan kahdessa osassa: 12.8. virallisena hääpäivänä maistraatissa lähipiirin kanssa, ja syyskuussa 2022 hääjuhlassa Tuusulan Hotelli Krapilla ravintola Mankelin juhlatilassa ystävien kera. Monien asioiden suhteen tuntuu, että asiat ovat loksahtaneet niin hyvin paikoilleen. Katsoin aikoinaan televisiosta Muodin Huipulle -ohjelmaa, johon osallistui Katri Niskanen. Ihastuin hänen kädenjälkeensä ja haaveilin, että jos joskus menisin naimisiin, saisin juhlia suurta päivääni Katri Niskasen hääpuvussa. Niskasen malliston hääpuvut olivat kuitenkin oman budjettini ulkopuolella, mutta sample salesta löysin aivan upean puvun maistraattiin. Hauska yksityiskohta tässä oli se, että mennessämme ensimmäiseen suunnittelupalaveriin huomasin, että AU3-kultaseppien näyteikkunan mallinukella oli juuri Katri Niskasen suunnittelema hääpuku ja Jussin suunnittelemat korut päällään.

Mitä odotatte eniten hääpäivältä?

Eniten olen itse haaveillut “tahdon” -sanasta. Herkistyn usein tätä ajatellessani, että kuinka hieno hetki se varmasti tuleekaan olemaan, kun saa katsoa toista silmiin, tahtoa ja luvata rakastaa. Lisäksi odotamme tietysti yhteistä hauskaa päivää, josta syntyy muistoja yhdessä kiikkustuolissa muisteltavaksi.

Kirkossa siunaamiseen päädyimme sillä tavalla, että olen alusta asti puolisolleni puhunut, että sitten kun menemme naimisiin, haluaisin ehdottomasti astella alttarille tai sieltä pois Prinsessa Ruususen häämarssin tahtiin. Tämä on ollut oikeastaan ainut asia, mistä en ole yhtään tinkinyt! Se on ollut haaveeni jo niin monta vuotta ja ehkä tämäkin kuvastaa pientä Disney-prinsessaa sisälläni. Pieni vaaleanpunainen juttu sormuksessa ja tämä Prinsessa Ruususen häämarssi. Vaikka prinsessahetkeni haluankin, ei se kuitenkaan ylety hääpukuun asti: prinsessahelman ja kermakakun sijaan haaveilen yksinkertaisesta, ajattoman klassisesta hääpuvusta.

Kahdestoista päivä valikoitui hääpäiväksemme, sillä olemme alkaneet seurustella viisi vuotta sitten 12. kesäkuuta. Kihloihin menimme 12. helmikuuta. Sitten oikeastaan vain katsottiin kalentereita ja huomattiin, että vuonna 2022 osuisi 12.8. perjantaille, että mentäisiinkö silloin naimisiin? Ja silloin siis sanomme toisillemme maistraatissa “tahdon”. Sitä odotan kovasti. Jotenkin ihanaa vain saada toinen vierelle ja osoittaa hänelle, kuinka tärkeä on. Ja rakastaa ja nauttia yhteisistä hetkistä häissä.

Au3 goldsmiths - Timanttijahti

Onnea Jussi & Au3 Kultasepät! Miksi päätitte osallistua Timanttijahtiin?

Timanttijahti on hauska ja jännittävä kilpailu hääpareille! Halusimme osallistua kisaan, koska se on positiivinen ja näkyvä tapa tavoittaa hääpareja ympäri maan.

Sormuksen valinta ja sen hankinta on häähumussa se keskeisin osanen. Viimeisen parin vuoden aikana hääparit ovat joutuneet joustamaan juhlien järjestämisessä ja häämatkojakin on jouduttu perumaan vallitsevan koronatilanteen takia. Meillä oli nyt kilpailun myötä mahdollisuus tarjota yhdelle vihkiparille jotain ihanaa, erityistä ja ikuista -– jotakin unohtumatonta!

Millaisin tunnelmin otitte voittouutisen vastaan?

Voitto oli iloinen uutinen! Meistä oli myös ihana kuulla, että voittajaksi oli valikoitunut hurmaava Kia, joka oli jo tutustunut koruihimme ja tiesi, minkälaisia sormuksia me teemme. Hän kertoi, että olin aika lailla selkeä ykkösvaihtoehto sormuksen suunnittelijaksi, ja tämä tietysti lämmittää mieltä. Kia oli mukava ja hänestä oikein säteili ilo! Meitä kosketti myös se, että Kia kertoi olleensa töissä hoitamassa koronapotilaita ja tuntui, että voitto meni nyt ihan oikeaan osoitteeseen.

Miten kuvailisit voittajasormusta?

Olimme kisassa mukana sinisävyisin safiirein koristellulla Keto -sormuksella. Keto-malliston sormukset saavat eloisan ilmeensä epäsymmetrisestä kivisommitelmasta, jossa eri kokoiset ja -sävyiset jalokivet asettuvat vierekkäin kuin kukat kedolla. Sormus, jota lähdemme Kialle toteuttamaan saa inspiraationsa juurikin Keto-mallistosta. Kian sormus suunnitellaan olemassa olevan kihlasormuksen rinnalle sopivaksi. Kihlasormuksessa on yksi timantti kruunussa, mikä tullaan huomioimaan tulevan sormuksen muodossa ja kivien mitoituksessa niin, että sormukset yhdessä muodostavat kauniin ja tasapainoisen kokonaisuuden. Uuteen sormukseen tulee kirkkaita ja pinkkejä kiviä. Metalliksi valikoitui 18K valkokulta. Sormuksen tarve on vasta ensi vuonna, joten suunnittelu on vielä käynnissä.

Millaista oli suunnitella sormusta yhdessä hääparin kanssa?

Kia kävi AU3 Kultasepät -koruliikkeessämme ja tutustuttuamme pääsimme nopeasti sormuksen ideoinnissa oikeille jäljille. Kia oli avoin erilaisille vaihtoehdoille, ja perusidea malliin löytyi heti ensi tapaamisella.

Millaisia vinkkejä antaisit nyt sormuskaupoille suuntaaville pareille?

Sanoisin, että kannattaa mennä rohkeasti katselemaan, sovittelemaan ja kyselemään, niin pääsee parhaiten liikkeelle sormuksen valinnassa. Nettisivuilta voi tietysti hakea ensin tietoa valikoimista tai inspiraatiota siitä, mitä se oma sormus voisi olla. Ammattitaitoinen myyjä ja kultaseppä osaavat kertoa materiaaleista ja kivien laadusta, sekä niiden sopivuudesta eri käyttötarkoituksiin, jolloin ei itse tarvitse alkaa opiskella kaikkea koruista. Uniikkia sormusta hankkiessasi valitse kultaseppä tai koruliike tyylin ja töiden perusteella. Budjettia on hyvä miettiä hieman etukäteen, sillä se antaa myyjälle tai kultasepälle suuntaa siitä, mitä tarjota asiakkaalle.

Miksi uniikkisormus on oiva valinta?

Uniikissa sormuksessa pystytään huomioimaan toiveita yksilöllisesti. Kun on mukana uniikin sormuksen suunnitteluprosessissa, sormus saa syvemmän tarinan, ja näin tunneside sormukseen vahvistuu entisestään.

Au3 goldsmiths - Timanttijahti

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Lue Lisää

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Lue Lisää

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Onnekas voittajamme on Kia Knaapila! Oli erittäin miellyttävä tehtävä soittaa hänelle ja kertoa nämä iloiset uutiset! 

Lue Lisää

Timanttijahti

Timanttijahti on kisa, jonka Häät ja Juhlat -lehti järjestää yhdessä Suomen ylistetyimpien kultaseppien kanssa. Vastaa kysymyksiin, tutustu mukana oleviin kultaseppiin…

Lue Lisää

Timanttijahdin voittaja on selvillä!

Olemme valinneet suositun Timanttijahti-kilpailumme voittajan!

Lue Lisää

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme kautta jaamme parhaat neuvot ja ideat häiden järjestämiseen sekä kerromme lähellä sinua järjestettävistä häätapahtumista!

Lue Lisää

Onnittelemme Timanttijahdin voittajaa!

Ohessa muutama kuva siitä, kun Erika kävi kultasepän luona, jolloin he sunnittelivat sormusta yhdessä. Seuraavasta Häät ja Juhlat –lehdestä löydät…

Lue Lisää

Vuoden Kosinta 2018 on nyt selvillä!

”Vuoden Kosinta” kilpailu on nyt päättynyt ja voiton vei Miia Ojantausta. Täältä voit lukea hänen tarinansa ja muut kosintatarinat. Paljon…

Lue Lisää

Vuoden kosinta – äänestä finalisteja!

Lue viisi kosintatarinaa! Täällä voit äänestää omaa suosikkiasi vuoden viiden finalistin joukosta! Äänestys on käynnissä 3. kesäkuuta asti.

Lue Lisää

Timanttijahdin onnelliset voittajat

Papaja on uniikien kihla- ja vihkisormusten suunnitteluun ja valmistamiseen erikoistunut kultasepänliike. Myymälä ja paja sijaitsee Helsingin Kalliossa, Karhupuiston laidalla. Annelin…

Lue Lisää