Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Covid-19 -tartunnat ja niistä seurannut pandemia on jollain tavalla vaikuttanut meihin kaikkiin, sekä hyvässä että pahassa. Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Shutterstock.com

Monet parit kertovat että ymmärrys suhteen tärkeydestä on syventynyt ja käsitys siitä miten häitä tulisi viettää on muuttunut. Monille tämä on tarkoittanut häätraditioiden uudistamista ja oman hääjuhlansa uudelleen arvioimista. Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi, mutta hääperinteet ja niihin liitettävät etiketti, tyyli ja toteutus ovat aina muuttuneet. Ja muutos ei milloinkaan ole ollut niin nopeaa kuin covid-19 aikana. Pandemia on totaalisesti muuttanut hääteollisuutta ja vaikuttanut myös suuresti hääperinteiisiin. Tässä listaamme 11 asiaa joihin pandemia on vaikuttanut.

1. Kotona järjestettävät puutarhajuhlat

Uudet ideat ovat saaneet tilaa kun monet hääparit ovat joutuneet peruuttamaan ulkomailla, vaikkapa Italiassa, järjestettävät häät. Pienempi vierasmäärä yhdistettynä kaipuuseen järjestää häät vehreässä ympäristössä, ovat saaneet monet juhlimaan omassa puutarhassaan. On ollut uskomatonta huomata miten oman pihansa saa muutettua  koristeilla, valoköynnöksillä ja kukilla.

2. Romantiikkaa teltassa

Sosiaalista kanssakäymistä ja sisätiloissa kokoontumista koskevat tarkat rajoitukset ovat johtaneet juhlatelttojen suureen kysyntään. Teltan valinta juhlapaikaksi on sekä pelastanut monet häät pandemian aikana että luonut loputtomat stailausmahdollisuudet. Teltan koon voi mitoittaa sen mukaan onko teitä 10 tai 150 henkilöä ja koristeluun voi satsata täysillä oman maun ja mieltymysten mukaisesti. Mikä sen romanttisempaa! Pimenevien ja viilenevien iltojen varalle kannattaa muistaa valaistus, huovat ja lämmitimet.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

3. Karataan naimisiin

Ennen kummasteltiin naimisiin karanneita pareja, mutta miten on tänään? Karkaaminen on suositumpaa kuin koskaan! Hääparin (ja lähimmän hääseurueen) karkaamista salaiseen kohteeseen juhlimaan ainutlaatuisia häita pidetään seikkalullisen romanttisena tapana. Tämänkaltaiset intiimit häät ovat usein persoonalliset ja ylelliset koska niissä voi todella panostaa kaikkiin yksityiskohtiin mieluummin kuin suureen vierasmäärään. Monet tämän päivän pareista valitsevat juuri tällaiset häät jotka tuntuvat todella omilta, mieluummin kuin järjestävät jotain perheen ja ystävien odotusten mukaisesti.

4. Uskonnollinen seremonia ulkona

Aikaisemmin oli tavallista että siviilivihkimisen valinneet järjestivät ulkohäät. Mutta nykyään, pandemian jälkeen, yhä useampi uskonnollinen hääseremonia järjestetään ulkona. Tämä on seurausta tarkoista sisätiloja koskeneista määräyksistä, mutta monet näkevät myös ulkotiloissa mahdollisuuden romanttisiin puitteisiin.    

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

5. Pöytiin tarjoiltu ruokailu

Muutama vuosi sitten seisoen nautitut ateriat olivat suosittu vaihtoehto koska se antoi mahdollisuuden samanaikaiseen seurusteluun. Myös buffetit joista vieraat itse valitsivat syötävänsä olivat erittäin suosittuja. Pandemian seurauksen tämä on muuttunut ja näemme tänään yhä useammin pöytiin tarjoiltavia hääaterioita. Tämä on sekä hygienisempi tapa että illan seremoniamestarille helpompi vaihtoehto. Selkeämmin aikataulutettu ruokailu auttaa  ajoittamaan illan puheet ja muut ohjelmanumerot.  

6. Loppu jäykälle seurustelulle

Tiedättehän tuon hetken vihkimsen jälkeen jolloin kaikki häävieraanne jonottavat päästääkseen yksitellen onnittelemaan teitä? Tämä saattaa tuntua jokseenkin jäykältä tilanteelta ja sen on nyt pandemian johdosta jäämässä pois. Tuntuu tietysti kummalliselta kiittää pandemiaa tästä, mutta monet hääparit ovat luultavasti kiitollisia kun pääsevät tästä jäykästä tavasta ja kun voivat mieluummin juhlan aikana seurustella vieraiden kanssa pienissä ryhmissä. 

7. Yksillölliset ja eksklusiiviset häät

Kun vierasmäärä on jouduttu karsimaan minimiin, avautuu mahdollisuus samalla alkuperäisellä budjetilla suunnitella todella ainutlaatuiset ja ylelliset häät. Budjetista voi nyt käyttää isomman osan upeisiin aktiviteetteihin. Miksi ei saapua hääjuhlaan helikopterilla? Tai vuokrata illaksi baarimikko seikoittamaan drinkkejä? Tai käyttää osan budjetista videokuvaajaan tai koristella koko juhlapaikan katto kukilla? Mahdollisuudet ovat rajattomat!

8. Vaatetus joka muistetaan

Raskaan vuoden jälkeen olemme todellakin valmiita panostamaan hääpukeutumiseen. Tämä näkyy yhä useamman parin häävaatetuksessa rohkeina kuvioina, muodikkaina leikkauksina, hauskoina väreinä ja trendikkäinä asusteina.

9. Enemmän värejä

Yllä mainitusta syystä olemme myös kyllästyneitä yksivärisiin valintoihin ja valkoiseen väriskaalaan. Etsimme todellista värien kavalkadia joka näkyy sekä kukkakoristeluissa, morsiusneitojen puvuissa ja koristeiden värivalinnoissa. Mitä enemmän väriä sitä parempi!

10. Pidennetyt juhlat

Koska monet eivät ole tavanneet perhettään tai ystäviään moneen kuukauteen halutaan nyt maksimoida yhteinen aika. Kahden tai kolmen päivän hääjuhlat ovat yhä tavallisempia. 

11. Apua ammattilaisilta

Koska viimeisten puolentoista vuoden aikana rajoitukset ovat saattaneet muuttua nopeasti,  on yhä tavallisempaa että hääparit palkkaavat ammattilaisen suunnittelemaan juhlaa. Jos vaan taloudelliset edellytykset ovat olemassa, hääsuunnittelija ja muut häiden onnistumisen kannalta tärkeät henkilöt (hääkuvaaja, kampaaja jne) palkataan ja palvelut (juhlapaikan järjestelyt jne) ostetaan.

hääjuhlat

Lue lisää

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Kuka tekee mitäkin häissä?

Häiden järjestelyjä varten on tärkeä valita muutama tärkeä avainhenkilö. Nämä henkilöt saavat tietyn vastuun ja tehtävän hoidettavakseen hääpäivänänne. Mutta keitä…

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Tahdon, tahdon ja vielä kerran tahdon

Amerikasta Suomeen kantautunut seremonia on meille vielä kovin tuntematon, mutta mitä mainioin tapa juhlia asioista ihaninta, eli rakkautta.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa - monet lauantait tulevat olemaan täyteen varattuja.

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Laatikaa hääbudjettinne

Ensimmäinen askel hääsuunnittelussa on hääbudjetin laatiminen.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Lue Lisää

Häämenu – trendit vuodelle 2022!

Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.

Lue Lisää

Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!

Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.

Lue Lisää

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää

Valmistaudu pandemian jälkeisiin juhlallisuuksiin

Joistakin häävieraista muiden ihmisten lähellä seisominen voi tuntua jopa pelottavalta.

Lue Lisää

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Lue Lisää

Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen.

Lue Lisää

Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?

Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?

Lue Lisää

Miten valita sopiva juoma hääaterialle?

Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.

Lue Lisää