Vuoden Kosinta 2018 on nyt selvillä!

”Vuoden Kosinta” kilpailu on nyt päättynyt ja voiton vei Miia Ojantausta. Täältä voit lukea hänen tarinansa ja muut kosintatarinat. Paljon onnea voittajaparille!

Voittajapari tulee saamaan upean tuotepaketin, joka sisältää kaiken tämän::

Kultasepät Narsakka, lahjakortti 1000€

Morsiusateljé Katariina, lahjakortti 1000€

Vanajanlinna, Romanttinen viikonloppu, lahjakortti 450€

Kuvat: Adobestock.com

Miian kosintatarina:

Olimme mieheni kanssa kesälomamatkalla Lapissa, jossa hänen isänsä vanha kotitalo sijaitsee. Minulle kerta Lapissa oli ensimmäinen.

Pari päivää olimme suunnitelleet viipyä myös Norjan puolella vaeltaen upeissa maisemissa. Automme kuitenkin päätti kiusata meitä sen verran, että paikallisella korjaamolla ei suositeltu Norjaan lähtöä. Olimme molemmat hieman pettyneitä, mutta mieheni uusi suunnitelma oli viedä minut erään paikallisen tunturin päälle.

No, aamu ja vaelluspäivä koitti. Lähdimme hyvillä mielin tarpomaan kohti tunturin lakea. Sää oli helteinen ja totta kai pitkät housut jalassa sääskien varalta. Pariin otteeseen miehelleni valitin kuumuutta ja matkan pituutta. Jossain kohtaa taisin sanoa, että sinne ei koskaan enää kiivetä.

Päästyämme perille, istuin alas ja saatoin ehkä hieman mököttääkin. Mieheni jätti minut rauhoittumaan ja lähti katsomaan paikkoja. Hetken kuluttua hän haki minut ja vei korkeimmassa kohdassa olevan kiviröykkiön luo, pyysi ottamaan maasta kiven ja laittamaan sen röykkiöön toivoen. Totta kai toivoin mielessäni sormusta ja mieheni sen saattoi arvatakin. Otimme siinä hieman kuvia ja halasimme. Sitten hän kuiskasi korvaani: ”Mitä sä toivoit?”. Sanoin, ettei sitä voinut paljastaa tai se ei toteudu. Hän kysyi saman kysymyksen uudelleen, johon vastasin: ”Sellaista sormusta vaan”. Siinä samassa hän kaivoi taskuaan, polvistui ja kysyi: ”Tälläistäkö sormusta?” ja avasi pienen rasian. Aloin saman tien täristä ja itkeä, koska en voinut uskoa mitä juuri tapahtui, hän yllätti minut täysin. Ensiksi taisin sanoa: ”Ei, et oo tosissas”, mutta totta kai vastasin myöntävästi.

Tämä oli paras kosinta, jonka mieheni olisi voinut esittää, itselleen tärkeässä paikassa. Hän oli kosintaa suunnitellut Norjaan, mutta Lapin maisemat kelpasivat yhtä hyvin. Kyllä sinne tunturille joku päivä taidamme uudelleen kiivetä.

Heidin kosintatarina:

Olin aviopuolisoni kanssa lomalla Rodoksella. 8.8.2018 olimme veneretkellä, jonka aikana pääsimme snorklaamaan keskellä merta. Yhdessä kohtaa merellä oli kivi ja päätin istua siihen. Ilmeisesti ei olisi kannattanut, sillä sen jälkeen takamukseni sai jonkun reaktion ja oli aivan täynnä jotain nokkosihottumaa tai pahempaa.

Retken päätyttyä selasin puhelinta ja kerroin, että äiti ja isä olivat viestitelleet. Poikaystäväni ehdotti, että mennään ottamaan kuvia vanhan kaupungin muurin päältä. Kiipesimme sinne ja olin ottamassa kuvia satamasta. Selkäni takana poikaystäväni oli polvistunut ja käännyttyäni hän esitti the kysymyksen. Sillä hetkellä olin meikittä ja hiukseni olivat sekaisin puhumattakaan pyllyni kunnosta. Ja niin hän vain minua rakastaa.

Onneksemme sivullinen turisti oli tajunnut tilanteen ja sai kosintahetkestä kuvia. Puolisoni totesi myöhemmin, että olisi kosinut vasta kyseisenä iltana, mutta pelkäsi vanhempieni mokaavan kun he asiasta tiesivät jo etukäteen. Olihan puolisoni kysynyt isältäni luvan kosia.

Jennyn kosintatarina:

Tänä vuonna ystävänpäivänä olimme lähdössä muutaman päivän kaupunkilomalle ja siinä pakkaillessani tuleva mieheni yllätti minut toivottamalla hyvää ystävänpäivää ja ojentamalla minulle kauniin kultaisen sydänkaulakorun.

Olin siitä jo otettu ja erittäin iloinen, koska emme olleet koskaan aiemmin muistaneet toisiamme mitenkään erityisesti ystävänpäivänä. Jatkoin pakkaamista ja noin puolen tunnin päästä mieheni tuli vielä uudestaan luokseni sanoen: ”Olisi mulla vielä tällainenkin, mentäiskö naimisiin?” En voinut uskoa todeksi, mutta onnenkyyneleet silmissä vastasin myöntävästi. Mieheni kertoi, että olimme tasan yhdeksän vuotta sitten, helmikuun toisena torstaina tavanneet ensimmäisen kerran ja tämä päivä sattui olemaan ystävänpäivä vuonna 2019. Kosinta oli minulle yllätys ja niin meidän oloinen – ei turhaa krumeluuria, vaan suoraan asiaan!

Rosan kosintatarina:

Tuleva mieheni oli järjestänyt ihanan viikonlopun joensuussa 27.10.2018. Lähdimme viikonloppureissulle autolla kotoamme ja määränpäätä mieheni ei kertonut. Menimme joensuuhun hotelliin sviittiin jonka mieheni perusteli niin että siellä on sauna sillä menemme seuraavana päivänä kolille vaeltelemaan päiväksi. Menimme siis kolille päiväksi retkelle ja auringon laskun aikoihin lähdimme kohti autoa. Mieheni sanoi että käydään vielä uudestaan ukko- kolin huippukohdalla. Huipulla oli mahtava näkymä. Katselimme auringon laskua ja samassa hän polvistui ja pyysi minua vaimoksi. Oli tosi romanttista. Siitä lähdimme sitten onnellisena kohti hotellia jatkamaan iltaa. <3

Suvin kosintatarina:

Puolisoni oli ulkomailla vaihdossa koulun vuoksi neljä kuukautta 2018 vuoden alussa. Näimme tämän vuoksi harvemmin, mutta joskus saatoin lähteä viikonlopuksi hänen luokseen. Yhden kerran, mukavan illan päätteeksi hän kosi minua hämärtyneessä lämpimässä illassa, katulamppujen alla. Asia tuli yllätyksenä, sillä olimme sopineet, että keskustellaan tästä, kun hän palaa Suomeen. Pitkän välimatkan vuoksi olimme molemmat ymmärtäneet rakkautemme syvyyden. Menemme naimisiin 2020 kesäkuussa!

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top