Aika kirjoittaa toivelista

toivelista_häät

Häälahjojen toivelista pitää nykyään sisällään melkoisen laajan valikoiman vaihtoehtoja. Tässä voitte toivoa kaikkea kotitalousvälineistä häämatkakassaan. Mutta kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy? Pyysimme avuksemme asiantuntijan ja selvitimme vastaukset kysymyksiin. Alla esittelemme myös joitain yleisimpiä häälahjoja.

Teksti: Madeleine Bäckman  | Kuvat: Adobestock.com

 Miten lahjalista tulisi laatia?

  • Lahjalistaa laatiessa kannattaa sen sisältö miettiä huolellisesti. Sen lisäksi, että toivottavien asioiden tulisi olla sellaisia, joista on todella iloa itselle, tulisi listalta löytyä myös vaihtoehtoja eri kategorioista ja hintaryhmistä. Hyvin laadittu toivelista on suuri helpotus vieraille.

Mitkä ovat yleisimpiä häälahjoja tänä päivänä? Luettele mieluusti!

  • Elämykset, persoonalliset lahjat sekä kodin esineet.

Millaisia trendejä on nähtävissä häälahjoissa?

  • Näemme selkeän trendin koskien niin kutsuttuja tietoisia valintoja. Esineet, joissa tekijät, kuten kestävyys, design ja käsityöläisyys, näyttelevät suurta osaa.

Minkä ostamista tulisi mieluusti välttää?

  • Vältä oman persoonallisen tyylisi käyttämistä valintakriteerinä lahjan kohdalla. Mieti sen sijaan, mitä hääpari todella haluaisi, tai valitse lahja, joka ei ole sidonnainen henkilökohtaiseen makuun.

Mitä tulisi pohtia, jos haluaa välttää ostamasta saman lahjan, kun joku toinen häävieraista?

  • Monet hääparit nimittävät seremoniamestarin tai isäntäparin, jolta voi kysyä neuvoa. Ota heihin yhteyttä verrataksesi ideoitasi toivelistaan tai esittääksesi kysymyksiä tiettyyn häälahjaan liittyen. Kun kerrot heille hankinta-aikeistasi, vältät myös päällekkäisyydet muiden häävieraiden kanssa.

Hääkutsun saatuasi: Lahjavinkit, joilla onnistut varmasti!

Sisustus ja kodinkoneet

Mitä voi ajatella puuttuvan uuden avioparin kodista? Pohdi heidän ikäänsä, kuinka kauan he ovat asuneet yhdessä, ja mistä he pitävät. Ehkä kyseessä on pariskunta, joka ratsastaa trendien aallonharjalla? Siinä tapauksessa voi esimerkiksi maidonvaahdotin olla paikallaan. Onko kyseessä ympäristötietoinen pari, joka haluaisi kenties lopettaa hiilihapollisen pulloveden ostamisen? Tällöin hiilihapotuskone on hyvä vaihtoehto.

Jos haluaa valita varman kortin, ovat veitset, ruokailuvälineet sekä juomalasit sarjoina aina arvostettuja valintoja, joita useimmat haluavat tietyin väliajoin uusia tai kerätä itselleen. Valitse mieluusti jokin yksinkertainen ja klassinen sarja, joka sopii useimpiin koteihin ja joka on aina ajanmukainen.

Elämykset

Joskus hääpari toivoo lahjakorttia häämatkalleen. Älä unohda tarkistaa yksityiskohtia matkatoimiston ja muiden vastaavien suhteen, jotta hääparille ei aiheudu ylimääräistä vaivaa. Lahjakorttiin päädyttäessä voi olla paikallaan täydentää lahjaa kukilla tai pienemmällä lahjalla. Tämä toimii kauniina eleenä mahdollista hääjuhlan aikana tapahtuvaa lahjojen avausta ajatellen.

Saatko sen sijaan valita minkä tahansa elämyslahjakortin? Onnea! Tällä saralla valinnanvaraa on tänä päivänä runsaasti. Muista vain aloittaa valinta huomioiden parin kiinnostuksen kohteet, jotta elämykselle tulee käyttöä. Mikseipä vaikka samppanjanmaistelua, parihierontaa tai hotelliyö, jotta pariskunta saa nauttia hemmottelusta myös häämatkan jälkeen?

Ylelliset yksityiskohdat

Olemme kaikki joskus inspiroituneet ja unelmoineet jostakin kalliimmasta yksittäisestä investoinnista, mutta joskus asiat jäävät toteuttamatta. Tässä on erinomainen mahdollisuus yllättää hääpari ylellisellä tuotteella. Lahja voi olla esimerkiksi egyptiläistä puuvillaa olevat vuodevaatteet, ruuanlaiton kruunaava valurautapata, tai toisiinsa sointuvat kylpytakit hyvästä materiaalista, jotka toimivat myös tyylikkäänä yksityiskohtana makuuhuoneessa.

Kaiverruksin koristellut lahjat

Mikäli haluat tehdä lahjasta erityisen persoonallisen, on kaiverrus piste i:n päällä. Korut ja kellot kaiverruksilla ovat kaikista yleisimpiä. Kysy neuvoa lähimmästä kultasepänliikkeestäsi, sillä heillä on vinkkejä koskien malleja ja lahjoja, jotka ovat tyylipuhtaita ja sopivat erinomaisesti häälahjaksi, jos et ole varma parin tyylistä tai heidän mieltymyksistään. Jos haluat kaiverruttaa jotain muutakin, kuin hääparin nimet, voit lisätä hääpäivän tai vaikkapa kauniin, lyhyen sitaatin, joka ehkäpä kunnioittaa rakkautta tai toivottaa onnea? Jopa käsipyyhkeet, kylpytakit tai kauniit pellavaiset servietit ovat kauniit monogrammikirjailuilla.

Kuinka paljon lahjan tulisi maksaa?

Tässä on hyvä pohtia, mikä on suhteesi hääpariin, mutta mieti myös, mikä summa juuri sinusta on sopiva annettavaksi. Tutkimusten mukaan häävieraat käyttävät keskimäärin jopa 200 euroa sisarusten lahjaan, noin 150 euroa läheisen ystävän lahjaan ja 40 – 60 euroa kollegan tai muun vastaavan tutun lahjaan.

Hääparille:

Toivelista antaa häävieraille hyvän opastuksen häälahjan valintaan. Monet hääparit päättävät laatia lahjalistan, koska ovat kenties hieman vanhempia tai asuneet muuten yhdessä useampia vuosia ja näin ollen ennättäneet keräämään jo melko lailla tavaraa. Tarkoituksena ei ole, että hääpari itse huolehtii lahjalistasta. Sen sijaan voitte nimittää vastuuhenkilön huolehtimaan toiveista.

Myös kauppaketjut tarjoavat tänä päivänä online-lahjalistapalvelua. Häävieraat voivat kirjautua sisään, nähdä hääparin toiveet, ja korvamerkitä ostamansa tuotteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Listan tekeminen tiettyyn kauppaan tai kauppaketjuun ei tarkoita, että valinnat olisivat ainoastaan tähän kyseiseen kauppaan sidottuja.

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Lahjalistan kirjoittamisen taito

Tässä vinkkejä siihen, miten voitte tehdä täydellisen häälahjan löytämisestä helpompaa sekä itsellenne että vieraillenne.

Lue Lisää

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Lue Lisää

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Lue Lisää

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Lue Lisää

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Lue Lisää

Häävieraalle – Näin budjetoit hääsesongin

Kaikille häävieraille, jotka kamppailevat tulevan kauden häälahjabudjetin kanssa

Lue Lisää

Elegantit häälahjat ja juhlapukeutuminen

Sisustamisen ja muodin erikoisliike Laura Ashley tarjoaa niin upeita häälahjoja, kuin kaunista naisten muotiakin hääpäivää varten.

Lue Lisää

Lahjaideoita hääparille!

Mitä aiotte antaa lahjaksi hääparille? Tässä muutamia ihania deoita! Ja jos sinä olet itse menossa naimisiin, ja näet jotain mikä…

Lue Lisää