Aika kirjoittaa toivelista

toivelista_häät

Häälahjojen toivelista pitää nykyään sisällään melkoisen laajan valikoiman vaihtoehtoja. Tässä voitte toivoa kaikkea kotitalousvälineistä häämatkakassaan. Mutta kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy? Pyysimme avuksemme asiantuntijan ja selvitimme vastaukset kysymyksiin. Alla esittelemme myös joitain yleisimpiä häälahjoja.

Teksti: Madeleine Bäckman  | Kuvat: Adobestock.com

 Miten lahjalista tulisi laatia?

  • Lahjalistaa laatiessa kannattaa sen sisältö miettiä huolellisesti. Sen lisäksi, että toivottavien asioiden tulisi olla sellaisia, joista on todella iloa itselle, tulisi listalta löytyä myös vaihtoehtoja eri kategorioista ja hintaryhmistä. Hyvin laadittu toivelista on suuri helpotus vieraille.

Mitkä ovat yleisimpiä häälahjoja tänä päivänä? Luettele mieluusti!

  • Elämykset, persoonalliset lahjat sekä kodin esineet.

Millaisia trendejä on nähtävissä häälahjoissa?

  • Näemme selkeän trendin koskien niin kutsuttuja tietoisia valintoja. Esineet, joissa tekijät, kuten kestävyys, design ja käsityöläisyys, näyttelevät suurta osaa.

Minkä ostamista tulisi mieluusti välttää?

  • Vältä oman persoonallisen tyylisi käyttämistä valintakriteerinä lahjan kohdalla. Mieti sen sijaan, mitä hääpari todella haluaisi, tai valitse lahja, joka ei ole sidonnainen henkilökohtaiseen makuun.

Mitä tulisi pohtia, jos haluaa välttää ostamasta saman lahjan, kun joku toinen häävieraista?

  • Monet hääparit nimittävät seremoniamestarin tai isäntäparin, jolta voi kysyä neuvoa. Ota heihin yhteyttä verrataksesi ideoitasi toivelistaan tai esittääksesi kysymyksiä tiettyyn häälahjaan liittyen. Kun kerrot heille hankinta-aikeistasi, vältät myös päällekkäisyydet muiden häävieraiden kanssa.

Hääkutsun saatuasi: Lahjavinkit, joilla onnistut varmasti!

Sisustus ja kodinkoneet

Mitä voi ajatella puuttuvan uuden avioparin kodista? Pohdi heidän ikäänsä, kuinka kauan he ovat asuneet yhdessä, ja mistä he pitävät. Ehkä kyseessä on pariskunta, joka ratsastaa trendien aallonharjalla? Siinä tapauksessa voi esimerkiksi maidonvaahdotin olla paikallaan. Onko kyseessä ympäristötietoinen pari, joka haluaisi kenties lopettaa hiilihapollisen pulloveden ostamisen? Tällöin hiilihapotuskone on hyvä vaihtoehto.

Jos haluaa valita varman kortin, ovat veitset, ruokailuvälineet sekä juomalasit sarjoina aina arvostettuja valintoja, joita useimmat haluavat tietyin väliajoin uusia tai kerätä itselleen. Valitse mieluusti jokin yksinkertainen ja klassinen sarja, joka sopii useimpiin koteihin ja joka on aina ajanmukainen.

Elämykset

Joskus hääpari toivoo lahjakorttia häämatkalleen. Älä unohda tarkistaa yksityiskohtia matkatoimiston ja muiden vastaavien suhteen, jotta hääparille ei aiheudu ylimääräistä vaivaa. Lahjakorttiin päädyttäessä voi olla paikallaan täydentää lahjaa kukilla tai pienemmällä lahjalla. Tämä toimii kauniina eleenä mahdollista hääjuhlan aikana tapahtuvaa lahjojen avausta ajatellen.

Saatko sen sijaan valita minkä tahansa elämyslahjakortin? Onnea! Tällä saralla valinnanvaraa on tänä päivänä runsaasti. Muista vain aloittaa valinta huomioiden parin kiinnostuksen kohteet, jotta elämykselle tulee käyttöä. Mikseipä vaikka samppanjanmaistelua, parihierontaa tai hotelliyö, jotta pariskunta saa nauttia hemmottelusta myös häämatkan jälkeen?

Ylelliset yksityiskohdat

Olemme kaikki joskus inspiroituneet ja unelmoineet jostakin kalliimmasta yksittäisestä investoinnista, mutta joskus asiat jäävät toteuttamatta. Tässä on erinomainen mahdollisuus yllättää hääpari ylellisellä tuotteella. Lahja voi olla esimerkiksi egyptiläistä puuvillaa olevat vuodevaatteet, ruuanlaiton kruunaava valurautapata, tai toisiinsa sointuvat kylpytakit hyvästä materiaalista, jotka toimivat myös tyylikkäänä yksityiskohtana makuuhuoneessa.

Kaiverruksin koristellut lahjat

Mikäli haluat tehdä lahjasta erityisen persoonallisen, on kaiverrus piste i:n päällä. Korut ja kellot kaiverruksilla ovat kaikista yleisimpiä. Kysy neuvoa lähimmästä kultasepänliikkeestäsi, sillä heillä on vinkkejä koskien malleja ja lahjoja, jotka ovat tyylipuhtaita ja sopivat erinomaisesti häälahjaksi, jos et ole varma parin tyylistä tai heidän mieltymyksistään. Jos haluat kaiverruttaa jotain muutakin, kuin hääparin nimet, voit lisätä hääpäivän tai vaikkapa kauniin, lyhyen sitaatin, joka ehkäpä kunnioittaa rakkautta tai toivottaa onnea? Jopa käsipyyhkeet, kylpytakit tai kauniit pellavaiset servietit ovat kauniit monogrammikirjailuilla.

Kuinka paljon lahjan tulisi maksaa?

Tässä on hyvä pohtia, mikä on suhteesi hääpariin, mutta mieti myös, mikä summa juuri sinusta on sopiva annettavaksi. Tutkimusten mukaan häävieraat käyttävät keskimäärin jopa 200 euroa sisarusten lahjaan, noin 150 euroa läheisen ystävän lahjaan ja 40 – 60 euroa kollegan tai muun vastaavan tutun lahjaan.

Hääparille:

Toivelista antaa häävieraille hyvän opastuksen häälahjan valintaan. Monet hääparit päättävät laatia lahjalistan, koska ovat kenties hieman vanhempia tai asuneet muuten yhdessä useampia vuosia ja näin ollen ennättäneet keräämään jo melko lailla tavaraa. Tarkoituksena ei ole, että hääpari itse huolehtii lahjalistasta. Sen sijaan voitte nimittää vastuuhenkilön huolehtimaan toiveista.

Myös kauppaketjut tarjoavat tänä päivänä online-lahjalistapalvelua. Häävieraat voivat kirjautua sisään, nähdä hääparin toiveet, ja korvamerkitä ostamansa tuotteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Listan tekeminen tiettyyn kauppaan tai kauppaketjuun ei tarkoita, että valinnat olisivat ainoastaan tähän kyseiseen kauppaan sidottuja.

Lue lisää

Hääbudjetin laatiminen

Suomessa järjestettävät häät voivat maksaa kaikkea 5 000 ja 50 000 väliltä tai jopa enemmän, mutta keskimääräinen budjetti on noin…

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää

Lahjalistan kirjoittamisen taito

Tässä vinkkejä siihen, miten voitte tehdä täydellisen häälahjan löytämisestä helpompaa sekä itsellenne että vieraillenne.

Lue Lisää

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Lue Lisää

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Lue Lisää

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Lue Lisää

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Lue Lisää

Häävieraalle – Näin budjetoit hääsesongin

Kaikille häävieraille, jotka kamppailevat tulevan kauden häälahjabudjetin kanssa

Lue Lisää

Lahjaideoita hääparille!

Mitä aiotte antaa lahjaksi hääparille? Tässä muutamia ihania deoita! Ja jos sinä olet itse menossa naimisiin, ja näet jotain mikä…

Lue Lisää