Aika kirjoittaa toivelista

toivelista_häät

Häälahjojen toivelista pitää nykyään sisällään melkoisen laajan valikoiman vaihtoehtoja. Tässä voitte toivoa kaikkea kotitalousvälineistä häämatkakassaan. Mutta kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy? Pyysimme avuksemme asiantuntijan ja selvitimme vastaukset kysymyksiin. Alla esittelemme myös joitain yleisimpiä häälahjoja.

Teksti: Madeleine Bäckman  | Kuvat: Adobestock.com

 Miten lahjalista tulisi laatia?

  • Lahjalistaa laatiessa kannattaa sen sisältö miettiä huolellisesti. Sen lisäksi, että toivottavien asioiden tulisi olla sellaisia, joista on todella iloa itselle, tulisi listalta löytyä myös vaihtoehtoja eri kategorioista ja hintaryhmistä. Hyvin laadittu toivelista on suuri helpotus vieraille.

Mitkä ovat yleisimpiä häälahjoja tänä päivänä? Luettele mieluusti!

  • Elämykset, persoonalliset lahjat sekä kodin esineet.

Millaisia trendejä on nähtävissä häälahjoissa?

  • Näemme selkeän trendin koskien niin kutsuttuja tietoisia valintoja. Esineet, joissa tekijät, kuten kestävyys, design ja käsityöläisyys, näyttelevät suurta osaa.

Minkä ostamista tulisi mieluusti välttää?

  • Vältä oman persoonallisen tyylisi käyttämistä valintakriteerinä lahjan kohdalla. Mieti sen sijaan, mitä hääpari todella haluaisi, tai valitse lahja, joka ei ole sidonnainen henkilökohtaiseen makuun.

Mitä tulisi pohtia, jos haluaa välttää ostamasta saman lahjan, kun joku toinen häävieraista?

  • Monet hääparit nimittävät seremoniamestarin tai isäntäparin, jolta voi kysyä neuvoa. Ota heihin yhteyttä verrataksesi ideoitasi toivelistaan tai esittääksesi kysymyksiä tiettyyn häälahjaan liittyen. Kun kerrot heille hankinta-aikeistasi, vältät myös päällekkäisyydet muiden häävieraiden kanssa.

Hääkutsun saatuasi: Lahjavinkit, joilla onnistut varmasti!

Sisustus ja kodinkoneet

Mitä voi ajatella puuttuvan uuden avioparin kodista? Pohdi heidän ikäänsä, kuinka kauan he ovat asuneet yhdessä, ja mistä he pitävät. Ehkä kyseessä on pariskunta, joka ratsastaa trendien aallonharjalla? Siinä tapauksessa voi esimerkiksi maidonvaahdotin olla paikallaan. Onko kyseessä ympäristötietoinen pari, joka haluaisi kenties lopettaa hiilihapollisen pulloveden ostamisen? Tällöin hiilihapotuskone on hyvä vaihtoehto.

Jos haluaa valita varman kortin, ovat veitset, ruokailuvälineet sekä juomalasit sarjoina aina arvostettuja valintoja, joita useimmat haluavat tietyin väliajoin uusia tai kerätä itselleen. Valitse mieluusti jokin yksinkertainen ja klassinen sarja, joka sopii useimpiin koteihin ja joka on aina ajanmukainen.

Elämykset

Joskus hääpari toivoo lahjakorttia häämatkalleen. Älä unohda tarkistaa yksityiskohtia matkatoimiston ja muiden vastaavien suhteen, jotta hääparille ei aiheudu ylimääräistä vaivaa. Lahjakorttiin päädyttäessä voi olla paikallaan täydentää lahjaa kukilla tai pienemmällä lahjalla. Tämä toimii kauniina eleenä mahdollista hääjuhlan aikana tapahtuvaa lahjojen avausta ajatellen.

Saatko sen sijaan valita minkä tahansa elämyslahjakortin? Onnea! Tällä saralla valinnanvaraa on tänä päivänä runsaasti. Muista vain aloittaa valinta huomioiden parin kiinnostuksen kohteet, jotta elämykselle tulee käyttöä. Mikseipä vaikka samppanjanmaistelua, parihierontaa tai hotelliyö, jotta pariskunta saa nauttia hemmottelusta myös häämatkan jälkeen?

Ylelliset yksityiskohdat

Olemme kaikki joskus inspiroituneet ja unelmoineet jostakin kalliimmasta yksittäisestä investoinnista, mutta joskus asiat jäävät toteuttamatta. Tässä on erinomainen mahdollisuus yllättää hääpari ylellisellä tuotteella. Lahja voi olla esimerkiksi egyptiläistä puuvillaa olevat vuodevaatteet, ruuanlaiton kruunaava valurautapata, tai toisiinsa sointuvat kylpytakit hyvästä materiaalista, jotka toimivat myös tyylikkäänä yksityiskohtana makuuhuoneessa.

Kaiverruksin koristellut lahjat

Mikäli haluat tehdä lahjasta erityisen persoonallisen, on kaiverrus piste i:n päällä. Korut ja kellot kaiverruksilla ovat kaikista yleisimpiä. Kysy neuvoa lähimmästä kultasepänliikkeestäsi, sillä heillä on vinkkejä koskien malleja ja lahjoja, jotka ovat tyylipuhtaita ja sopivat erinomaisesti häälahjaksi, jos et ole varma parin tyylistä tai heidän mieltymyksistään. Jos haluat kaiverruttaa jotain muutakin, kuin hääparin nimet, voit lisätä hääpäivän tai vaikkapa kauniin, lyhyen sitaatin, joka ehkäpä kunnioittaa rakkautta tai toivottaa onnea? Jopa käsipyyhkeet, kylpytakit tai kauniit pellavaiset servietit ovat kauniit monogrammikirjailuilla.

Kuinka paljon lahjan tulisi maksaa?

Tässä on hyvä pohtia, mikä on suhteesi hääpariin, mutta mieti myös, mikä summa juuri sinusta on sopiva annettavaksi. Tutkimusten mukaan häävieraat käyttävät keskimäärin jopa 200 euroa sisarusten lahjaan, noin 150 euroa läheisen ystävän lahjaan ja 40 – 60 euroa kollegan tai muun vastaavan tutun lahjaan.

Hääparille:

Toivelista antaa häävieraille hyvän opastuksen häälahjan valintaan. Monet hääparit päättävät laatia lahjalistan, koska ovat kenties hieman vanhempia tai asuneet muuten yhdessä useampia vuosia ja näin ollen ennättäneet keräämään jo melko lailla tavaraa. Tarkoituksena ei ole, että hääpari itse huolehtii lahjalistasta. Sen sijaan voitte nimittää vastuuhenkilön huolehtimaan toiveista.

Myös kauppaketjut tarjoavat tänä päivänä online-lahjalistapalvelua. Häävieraat voivat kirjautua sisään, nähdä hääparin toiveet, ja korvamerkitä ostamansa tuotteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Listan tekeminen tiettyyn kauppaan tai kauppaketjuun ei tarkoita, että valinnat olisivat ainoastaan tähän kyseiseen kauppaan sidottuja.

Lue lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Kuka tekee mitäkin häissä?

Häiden järjestelyjä varten on tärkeä valita muutama tärkeä avainhenkilö. Nämä henkilöt saavat tietyn vastuun ja tehtävän hoidettavakseen hääpäivänänne. Mutta keitä…

Suunnittelu alkakoon

Olemme laatineet pienen aikajanan avuksenne suunnitteluun, jotta kaikki kulkisi kuin rasvattu.

Tarkistuslista hääsuunnittelua varten

Tässä esittelemme käytännön tarkistuslistan hääsuunnittelua varten

Tahdon, tahdon ja vielä kerran tahdon

Amerikasta Suomeen kantautunut seremonia on meille vielä kovin tuntematon, mutta mitä mainioin tapa juhlia asioista ihaninta, eli rakkautta.

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa - monet lauantait tulevat olemaan täyteen varattuja.

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

20 tavallisinta virhettä häävalokuvaukseen liittyen

Miksi toistaa jonkun muun tekemiä virheitä? Huomioi seuraavat asiat ennen valokuvaajan palkkaamista ja häävalokuvauksen toteutusta.

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Laatikaa hääbudjettinne

Ensimmäinen askel hääsuunnittelussa on hääbudjetin laatiminen.

Sanna & Topi

Olimme pitkään ystäviä, kunnes ystävyys muuttui rakkaudeksi ja seuraavana keväänä aloimmekin seurustelemaan. Siitä eteenpäin olemmekin olleet yhdessä.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Lue Lisää

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Lue Lisää

Huomenlahja – Muisto elämänne onnellisimmasta hetkestä

Huomenlahjan antaminen puolisolle häiden jälkeisenä aamuna on perinne, jota monet pitävät tärkeänä ja oleellisena osana naimisiin menoa.

Lue Lisää

Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Lue Lisää

Häävieraalle – Näin budjetoit hääsesongin

Kaikille häävieraille, jotka kamppailevat tulevan kauden häälahjabudjetin kanssa

Lue Lisää

Elegantit häälahjat ja juhlapukeutuminen

Sisustamisen ja muodin erikoisliike Laura Ashley tarjoaa niin upeita häälahjoja, kuin kaunista naisten muotiakin hääpäivää varten.

Lue Lisää

Lahjaideoita hääparille!

Mitä aiotte antaa lahjaksi hääparille? Tässä muutamia ihania deoita! Ja jos sinä olet itse menossa naimisiin, ja näet jotain mikä…

Lue Lisää