Häälahjojen top 10

Onko sinut kutsuttu häihin ja pelkäät antavasi aivan vääränlaisen lahjan? Ei hätää, tässä tulee hyviä vinkkejä.

Teksti: Cathrine Engebret   Kuvat: Elitravo/Syahid Ali

Nykyään useimmat naimisiin menevistä pareista ovat asuneet yhdessä jo pitkään. Tämä tarkoittaa sitä, että heillä on jo valmis koti, eikä uusi astiasto ehkä ole  toivelistan alkupäässä. On myös tiettyjä asioita, joita yksinkertaisesti ei voi antaa lahjaksi, kuten elävät eläimet, uusi wc-istuimen kansi tai lahjakortti pariterapiaan...

1) Taidetta arvostetaan aina. Jos tunnet hääparin hyvin ja tiedät, mistä he pitävät, voit aloittaa sopivan taide-esineen etsimisen jo varhain. Jos et kuitenkaan löydä mitään sopivaa, on hyvä vaihtoehto antaa lahjakortti galleriaan tai nettikauppaan.

2) Tyylikäs digikamera miellyttää varmasti hääparia! Jos se on kovin kallis, voit ostaa sen yhdessä muiden häävieraiden kanssa.

3) Voit antaa tuoreelle hääparille yhteisen elämyksen konsertti- tai teatterilippujen muodossa. Yleensä hääkutsut tulevat hyvissä ajoin, joten jos seuraat tilannetta tarkkaan, voit saada liput johonkin suureen kulttuuritapahtumaan.

4) Arvostettu lahja ovat pysyvät muistot. Jos olet tuntenut parin pitkään, sinulla on ehkä heistä kuvia tai videopätkiä. Jos niitä on riittävän paljon, he arvostavat varmasti albumia, joka kertoo heidän suhteensa vaiheista. Voit tehdä albumin valmiiksi häiden jälkeen, jotta siihen saadaan mukaan myös hääkuvat.

5) Todella hyvä konjakki tai viski on myös hintansa väärtti, samoin laadukas viini.

6) Monet hääparit ovat raataneet kuukausia suunnitellessaan ja järjestäessään häitään, joten heillä on ehkä vain yksi lahjatoive: mahdollisuus rentoutua. Lahjakortti dayspa-hoitolaan on taatusti tervetullut lahja.

7) Kokkikursseista on tullut aina vain suositumpia. Jos suunnittelet sellaista lahjaksi hääparille, varmistat, että kumpikin on taitava keittiössä. Näin perheen kokin ei tarvitse joka päivä olla sama.

8) On myös totta, että useimmat eivät tarvitse keittiötarvikkeita. Mutta hyvät, laadukkaat kokkiveitset ovat jotakin, jota keittiöistä usein puuttuu. Sellaisia ei yleensä osteta, etenkään, jos keittiössä ei vietetä kovin paljon aikaa. Jos veitsi tuntuu liian vähäiseltä lahjalta, sen seuraksi voi hankkia hyvän keittokirjan. Hyviä reseptejä tai ruoanlaittovinkkejä ei ole koskaan liikaa.

9) Matkalahjakortti on erinomainen häälahja! Erityisesti jos tiedät, että parilla on häämatka suunnitteilla. Kaikki eivät ole innokkaita matkailijoita, mutta matkalahjakortti houkuttelee varmasti matkustamaan.

10) Rahaa ei koskaan halveksuta. Saattaa vaikuttaa vähän persoonattomalta antaa lahjaksi rahaa, mutta muista, että häät ja häämatka tulevat kalliiksi, ja useimmat hääparit toivovatkin mieluummin saavansa rahaa kuin keittiövempaimen, jota he eivät koskaan käytä.