20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

talvitreffi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana? Olemme listanneet 20 romanttista talvitreffi-ideaa, joiden avulla voitte viettää ihanan joululoman yhdessä.

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Pexels.com

Jälleen yksi vuosi kulkee kohti loppuaan ja olet vihdoin päättämässä viimeistä työviikkoasi ennen jouluvapaita. Pitkän odotuksen jälkeen lumi koristaa puita monen viikon harmauden jälkeen ja loistavat joulukuuset koristavat talojen ikkunoita. Riippumatta siitä oletko talvi-ihminen vai et, voit taatusti myöntää, että joulunajassa on jonkinlaista taikaa. Nyt saat enemmän aikaa ystäville, rakkaille ja läheisille ja erityisesti puolisollesi, jonka kanssa vietettyä yhteistä aikaa olet kaivannut. Tutustu tähän artikkeliin ja inspiroidu romanttisista, rentouttavista ja jännittävistä talvitreffeistä, joista voitte nauttia yhdessä rakkaasi kanssa tänä jouluna.

 1. Leikkikää lumessa

Etsikää sisäinen lapsenne ja leikkikää yhdessä lumessa. Kiivetkää hyvän pulkkamäen päälle ja kilpailkaa kuka laskee alas nopeampaa. Tai laskekaa yhdessä samalla pulkalla nauttien läheisyydestä ja vauhdista kiitäessänne alas lumen peittämää rinnettä. Mikäli haluatte vähemmän vauhtia ja jännitystä, voitte rakentaa lumiukon porkkananenällä, napeilla ja vanhalla hatulla somistettuna. Tämä on romanttinen ja hauska elämys lumen keskellä. Kun tunnelma on iloinen, voitte ryhtyä hippasille ja kisata kumpi nappaa kumman ensimmäisenä ja päättää kisailun tekemällä lumienkeleitä. Treffinne ovat taatusti leikkisät ja hauskat.

 

 1. Käykää elokuvissa katsomassa jouluelokuva

Kaikki parit eivät rakasta lumessa temmeltämistä. Toiset viihtyvät paremmin lämpimissä ja rauhallisissa sisätiloissa. Tarkistakaa elokuvateatterinne tarjonta, jos sieltä löytyisi jokin sopiva romanttinen jouluelokuva, jonka voisitte käydä yhdessä katsomassa. Ostakaa poppareita ja muita herkkuja leffakioskista ja nauttikaa rennoista leffatreffeistä. Leffatreffit sopivat täydellisesti hektisen viikon päätteeksi.

 

 1. Luistelkaa

Kuinka tunnelmalliselta luistelevat parit amerikkalaisissa romanttisissa komedioissa näyttävätkään! Talvitreffit luistimilla luovat hauskoja ja taianomaisia muistoja. Useimmat meistä ei ole mitään luistelun mestareita, mutta ei se haittaa vaikka ensimmäisellä yrittämällä kaatuisitkin takamuksellesi. Pidä puolisosi käsivarresta kiinni samalla kuin romanttisesti tanssitte jään yli. Nykyään luistinratoja löytyy kaupunkien keskustoista, missä liikkeiden loistavat jouluikkunat luovat lisätunnelmaa.

 

 1. Mökkeilyä tuntureilla

Reissu tunturimökille, missä saatte nauttia omasta rauhasta, on täydellinen talvitreffi-idea sinulle, joka nautit sekä aktiviteeteistä että rentoutumisesta. Käykää hiihtoretkellä loistavilla aurinkohangilla upeissa lumimaisemissa. Pakatkaa reppuun mukaan lämmintä juotavaa, appelsiineja ja lounas, jonka voitte nauttia ylvään tunturin huipulla. Päättäkää treffipäivä pukeutumalla pehmeisiin vaatteisiin ja nauttikaa herkullinen illallinen takkatulen ääressä. Illan päätteeksi voitte vielä kaataa lasilliset punaviiniä ja pelata jotain hauskaa seurapeliä, kuten Afrikan tähteä, Yatzya, Monopolia, Menolippua tai Alfapetiä.

 1. Nautiskelkaa tunnelmallisesta kahvilasta

Runsaalla kermavaahdolla koristellun kupin kuumaa kaakota tai kupillisen piristävää kahvia saa varmasti monesta paikasta, mutta ei ole olemassa toista samanlaista tunnetta, kuin astua sisään tunnelmalliseen, joulumusiikkia soittavaan kahvilaan kylmänä talvipäivänä. Ilmassa tuoksuu tuorejauhettu kahvi ja vastaleivottu pulla, jotka herättävät aistisi ihanaan herkutteluhetkeen. Nauti hyvä kuppi kuumaa ja herkullinen leivos samalla kun vietät ihanan tunnelmallisen hetken kahdestaan rakkaasi kanssa.

 

 1. Vierailkaa museossa

Selvittäkää mitkä museot ovat joulun aikana auki ja kokekaa jotain uutta! Laajenna tietämystäsi ja kiinnostu uusista asioista tutustumalla taiteeseen, kulttuuriin, luonnontieteisiin, tekniikkaan tai historiaan. Monet museot tarjoavat kultakaivoksen verran historiallisia aarteita ja ovat todellakin vierailun arvoisia. Museossa vierailu on parhaimmillaan upea tapa viettää treffit, jossa aivot saavat tietoa ja sydän rakkautta.

 

 1. Menkää piknikille

  ”Ei ole olemassa huonoa ilmaa, vaan huonoja vaatteita” on vanha sanonta. Vaikka eväsretki on helpompi toteuttaa kesällä, voi talvipiknik olla erittäin tunnelmallinen ja romanttinen, kunhan pukeutuu tarpeeksi lämpimästi. Pakatkaa mukaan vilttejä, pattereilla toimivia lamppuja, istuinalusia, lämmintä juotavaa sekä hyvää syötävää. Ainoa rajoite piknikpaikan valintaan on oma mielikuvitus (ja kuinka paljon tavaraa jaksatte kantaa mukananne). Valitkaa tunnelmallinen paikka puun alta tai kiven päätä ja nauttikaa rauhallinen ateria ulkona. Jos teillä on tuuria, saatatte bongata jopa hirven, oravan, metsäkauriin tai ketun.

 2. Kokeilkaa kiipeämistä

  Sisäkiipeilystä on tullut suosittua ja trendikästä viime vuosina. Kiipeillä voi joko köysivarmistuksen kanssa tai ilman, eli boulderoida. Boulderointi sisällä on turvallista, sillä radan alla on pudotusta pehmentävä patja, mikäli ote sattuu lipeämään. Et tarvitse muuta kuin hyvät kiipeilykengät sekä mahdollisesti pussillisen kalkkia. Jos pidät itsesi haastamisesta, voit kokeilla korkeiden seinien kapuamista. Tuolloin pitää käyttää köysivarmistusta, jonka toinen pää on kiinni sinussa ja toinen puolisossasi. Tämä vaatii paljon kommunikaatiota ja luottamusta toiseen. Huomioi, että sinun pitää suorittaa aloittelijakurssi, mikäli haluat aloittaa köysikiipeilyharrastuksen ja varmistaa köydellä toisten kapuamista. Kiipeily on loistava vaihtoehto, kun haluatte kumppanisi kanssa kokeilla uutta aktiviteettia tai viedä parisuhteenne uudelle tasolle.

 

 1. Leipokaa yhdessä

  Kaikki eivät välitä leipomisesta, mutta pienellä vaivalla voitte järjestää esimerkiksi kisan, kumpi leipoo hauskimmat piparkakut tai hienoimmat joulukakut. Ostakaa kuorrutteita, pikkukarkkeja, strösseleitä sekä muuta millä leipomukset voi koristella ja viettäkää yhdessä hauska leipomisilta. Soittakaa taustalla joulumusiikkia luodaksenne oikeanlaisen tunnelman. Jos pidätte leikittelystä, voitte koristella kuorrutteella myös toisenne ja maistella nameja ensin. 

 1. Pelatkaa yhdessä

Konsolipelien pelaaminen on hauskaa ja sopii kaikille. Kumppanin kanssa on mukava pelata niin Playstationilla, X-boxilla, Nintendolla kuin tietokoneellakin. Esimerkiksi Mario Kart on vanha klassikko, jossa voitte ajaa kilpaa eri SuperMario hahmoilla. Toinen suosittu klassikko on Rayman, jossa päähenkilö joutuu toiseen maailmankaikkeuteen ja hänen pitää löytää reitti takaisin erilaisten haasteiden ja vaarojen läpi. Mikäli pidät toimintapeleistä, suosittelemme ”It takes two” -peliä, jonka keskiössä on pari, joka muuttuu nukeiksi ja heidän pitää yhdessä selviytyä haasteellisen maailman läpi. Tämä peli on omiaan myös vahvistamaan parisuhdetta! It takes two on valittu yhdeksi parhaimmista koskaan julkaistuista kaksinpeleistä. Yhdessä pelaaminen on loistava treffi-idea, joka herättää kilpailuhengen ja josta pelailusta pitävät tulevat totisesti nauttimaan!

 

 1. Romanttinen ilta parvekkeella

Asutko kerrostaloasunnossa kaupungissa? Onko sinulla tunnelmallinen parveke, jota käytät paljon kesällä, mutta jota myös haluaisit hyödyntää talvikautena? Koristele parveke valonauhoilla, lyhdyillä, taljoilla, lämpimillä vilteillä, tyynyillä ja infrapunavaloilla. Vetäkää ylle lämpimät talvitakit tai ryömikää makuupusseihin ja viettäkää romanttinen ilta parvekkeella katsellen kaupungin valoja. Katselkaa pimeää talvitaivasta valaisevia tähtiä ja kokekaa todellista joulumagiaa!

 

 1. Rentoutukaa kylpylässä

Rakastatko intohimoa ja romantiikkaa? Haluatko nautiskella yhdessä rakkaasi kanssa hienossa ja tunnelmallisessa ympäristössä? Varatkaa taianomainen kylpyläloma ja viettäkää intiimi ja nautinnollinen kahdenkeskeinen pakomatka arjesta. On ainutlaatuisen ihanaa sukeltaa rakkaansa kanssa lämpimään porealtaaseen lumisateen yltyessä ulkopuolella. Ottakaa tauko arjesta ja nauttikaa toistenne seurasta ja jatkakaa romanttisia hetkiä aivan kahdestaan huoneessanne.

 

 1. Leipokaa pizzaa

Tehkää pizzaa aivan alusta alkaen. Pizza maistuu kaikille, mutta sen valmistus vaatii hieman vaivaa ja aikaa. Ostakaa lempitäytteitänne tai kokeilkaa jotain aivan uutta. Keittiössä voitte testata luovuuttanne ja yhteistyötaitojanne. Mitä jos vaikka kokeilisitte banaania tai ranskalaisia pizzan täytteeksi uusien kokemusten luomiseksi? Ottakaa uunituore pizza kaveriksenne sohvalle ja pistäkää leffa pyörimään!

 

 1. Tehkää jouluostokset yhdessä

Pidättekö kumppanisi kanssa shoppailusta? Menkää yhdessä kaupunkiin ja nauttikaa jouluisesta tunnelmasta valaistuilla kaduilla ja ihailkaa kauniita jouluikkunoita. Välipäiväalennukset alkavat yleensä heti joulun jälkeen ja tuolloin voitte löytää toivomianne tavaroita alennettuihin hintoihin. Jouluostosten teko voi olla hauska treffi-idea, varsinkin jos te molemmat pidätte shoppailusta ja eri liikkeiden tarjonnan tutkailusta. Muistakaa vetää jalkaan hyvät kengät sekä tauottaa shoppailua pienin romanttisin paussein!

 

 1. Ilmoittautukaa yhdessä kurssille

Oletteko molemmat kiinnostuneita Etelä-Euroopan viinikultuurista? Menkää yhdessä viinikurssille oppiaksenne lisää! Haluaisitteko kehittää kokkailutaitojanne? Osallistukaa ruoanlaittokursille, missä opitte valmistamaan eksoottisempia ja jännittävämpiä ruokia kuin spagetti jauhelihakastikkeella. Pidittekö nuorempina koulun yhteistansseista? Osallistukaa aloittelijoiden paritanssitunneille. Rytmikäs, sensuelli ja eläväinen salsa on hyvä esimerkki tanssilajista, joka tuo iloa harmaaseen talvipäivään. Yhteinen kurssielämys on hauska aktiviteetti, joka lähentää teitä.

 1. Rakentakaa maja

Muistatko kuinka kivaa oli lapsena rakentaa kotoisia majoja vilteistä, lakanoista ja tyynyistä, joita kasattiin pöytiä ja tuoleja vasten? Myös aikuiset voivat rakentaa majoja sisätiloissa. Luokaa oma persoonallinen piilopaikkanne siirtelemällä kalusteita ja levittämällä vilttejä. Ottakaa majaanne mukaan pari lasia ja pullollinen viiniä sekä karkkipussi luodaksenne yksinkertaisen, hauskan ja romanttisen treffi-illan. Tämä on myös oiva tila keskustella unelmista, arvoista, suunnitelmista ja tavoitteista.

 

 1. Katkaiskaa sähköt

Aivan, luit oikein! Jos sattumalta sähköt ovat menneet itsestään tai haluatte säästää loppukuun sähkölaskussa, on tämä oiva tilaisuus romanttisille ja intiimeille treffeille, jotka myös säästävät rahaa. Sytyttäkää kynttilöitä ympäri huonetta ja käpertykää lämpimään vilttiin, tilatkaa ruokaa kotiin ja käykää syvällisiä keskusteluita, kunnes sähköt palaavat tai päätätte palauttaa ne. Kommunikaatio on tärkeä osa pitkäkestoista ja onnellista parisuhdetta.

 

 1. Syökää hienossa ravintolassa

Oletko kuullut sanontaa: Tie sydämeen käy vatsan kautta? Varatkaa pöytä hienosta gurmeeravintolasta, missä voitte nauttia herkullisesta ateriasta aivan kahdestaan. Syötyänne kolmen ruokalajin illallisen, voitte siirtyä ravintolan yhteydessä olevaan baariin ja tilata muutaman drinkin ja nauttia tunnelmasta. Tähdet silmissänne voitte kertoa kuinka paljon toisianne rakastatte ja arvostatte. Tällainen ihana kokemus nostattaa teidät vaaleanpunaisille pilville ja voitte muistella ihanaa treffi-iltaa harmaampina päivinä.

 

 1. Paint’n Sip / Maalausta ja skoolausta

Jos asutte isommassa kaupungissa, on teillä todennäköisesti mahdollisuus kokeilla Paint’n Sip -iltaa. Useissa kaupungeissa on nykyään tarjolla erilaisia maalaus ja skoolaus -tilaisuuksia, missä siis yksinkertaisesti voitte maalata tai piirtää ja samalla nautti joko viinejä tai oluita. Tämä on taatusti vähän erilainen ja hauskan sosiaalinen deitti-ilta, jonka aikana saat myös testata omaa taiteellisuuttasi. Ehkä haluatte tehdä muotokuvat toisistanne ja palkita sen, joka suoriutuu haasteesta paremmin?Jos haluatte olla säästeliäitä joulun alla, voitte toteuttaa samankaltaisen kokemuksen myös kotona. Joko ihan kahdestaan tai kaveripariskunnan kanssa. Ostakaa kaksi kanvasta, öljyvärejä sekä pullollinen viiniä jaettavaksi ja nauttikaa yksinkertaisen erilaisesta elämyksestä. Omalta mukavuusalueeltaan poistuminen ja uuden kokeileminen on tärkeää myös parisuhteen kannalta.

 

 1. Joulumarkkinat suurkaupungissa

Kyllästyttääkö pelkkä kotona olo joulupyhinä? Olkaa spontaaneja ja hypätkää ensimmäiselle lennolle johonkin Euroopan suurkaupungeista ja suunnatkaa joulumarkkinoille. Mitä jos vierailisitte Prahan vanhan kaupungin joulumarkkinoilla? Kyseessä on taianomainen ja romanttinen elämys, jota ette taatusti unohda. Tai haluatteko kokea historiallisen joulutorin, joka huokuu keskiajan henkeä? Suunnatkaa Dresdeniin, missä järjestetään Saksan perinteikkäimmät suurmarkkinat. Pidättekö suurkaupunkien tunnelmasta? Tässä tapauksessa kannattaa tutustua Lontoon Hyde Parkin ainutlaatuiseen tavimaailmaan. Ehkä voitte myös viettää uuden vuoden aivan uudella tavalla? Heittäkää hyvästit vanhalle vuodelle ja aloittakaa uusi vuosi ihailemalla ilotulitusta, joka valaisee taivaan London Eyen ja Big Benin yläpuolella. Mikä voisi olla loistavampi tapa toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi?  

 

Näiden ideoiden myötä me Häät ja Juhlat -lehden toimituksessa toivotamme kaikille lukijoillemme oikein hyvää joulua ja ihanaa uutta vuotta!

talvitreffi

Lue lisää

Hääbudjetin laatiminen

Suomessa järjestettävät häät voivat maksaa kaikkea 5 000 ja 50 000 väliltä tai jopa enemmän, mutta keskimääräinen budjetti on noin…

Miten laatia henkilökohtainen vihkivala?

Toisilleen hääpäivänä lausuttavat, itse laaditut vihkivalat ovat henkilökohtainen, romanttinen ja intiimi tapa huomioida tulevaa puolisoa.

First Look – Ei vain sulhaselle

First look -kuvien trendi on tullut jäädäkseen! Mutta oletko ajatellut, että on olemassa muitakin ensivaikutelmia, jotka saattavat myös olla ikuistamisen…

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Lue Lisää

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

Lue Lisää

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

Lue Lisää

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Lue Lisää

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Lue Lisää

Tahdon, tahdon ja vielä kerran tahdon

Amerikasta Suomeen kantautunut seremonia on meille vielä kovin tuntematon, mutta mitä mainioin tapa juhlia asioista ihaninta, eli rakkautta.

Lue Lisää

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Lue Lisää

Vankkoja neuvoja pitkään avioliittoon

Olet vihdoinkin löytänyt kumppanin, jollaisesta olet aina haaveillut. Pian on hääpäiväsi ollut ja mennyt, mutta mietit sitä, miten saat tämän…

Lue Lisää