Haluatko mennä naimisiin kanssani?

kosinta

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin? Olemme koonneet tähän artikkeliin muutaman romanttisen idean, joiden avulla luot taianomaisen kosinnan, josta kumppanisi ei voi kieltäytyä.

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Pexels.com

  1. Kimaltavat yllätykset

Saavu perjantai-iltapäivällä kotiin töistä punaisen ruusukimpun kanssa ja sijoita kihlasormus yhteen ruusuista. Mikään ei loista romantiikkaa kuin klassinen kihlasormus ja kaunis kukkakimppu. Mikäli kumppanisi kerää tietynlaisia esineitä tai hahmoja, kuten esimerkiksi Pokémonpalloja, voi olla hauska idea piilottaa sormus sellaiseen. Tällaisen yllätyksen hän muistaa ikuisesti.

 

  1. Romanttinen illallinen kahdelle

Toinen klassinen ja romanttinen ehdotus on varata pöytä lempiravintolastanne ja järjestää ruokailun yhteyteen ikimuistoinen kosinta. Voit pyytää tarjoilijaa laittamaan kihlasormuksen sampanjalasiin tai piilottamaan sen jälkiruokaan. Voit myös odottaa kunnes lasku tulee pöytään ja sen sijaan, että kaivaisit lompakosta esiin pankkikortin, nostatkin esille kumppanisi unelmasormuksen ja esittää kosinnan.

 

  1. Kosinta luonnossa

Olette pitkään suunnitelleet romanttista reissua tunturimökille – aivan kahdestaan. Olessanne ulkoilemassa taianomaisen kauniissa talvimaisemassa, voit yllättäen polvistua ja esittää suuren kysymyksen. Luonto luo romanttiset puitteet ja tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voit esittää kosinnan esimerkiksi hiihtoreissun päätteeksi tai romanttisen aamuspa-käynnin jälkeen. Parasta on kosia yllättävänä hetkenä, kun kumppanisi vähiten sitä odottaa!

 

  1. Kihlasormuksen löytäminen

Järjestä aarrejahti ja piilota kihlasormus vaikeasti löydettävään paikkaan. Tällainen paikka voi olla esimerkiksi hammaslasissa, kengässä, suklaapatukassa tai lapsenne lelujen seassa. Anna kumppanisi etsiä hyvä tovi, sillä onhan kyseessä yksi elämän kallisarvoisimmista esineistä!

  1. Uniikki kosinta

Mitä jos veisit kumppanisi seikkailulle ja kosisit vaikkapa kuumailmapallossa tai helikopterilennolla? Mikäli olette seikkailumielinen pariskunta, on mahdollisuuksia rajattomasti. Miten olisi kosinta vuorivaelluksella Sveitsin alpeilla? Tai miltä kuulostaa taianomainen rantakosinta kierrettyänne kulttuurikierroksella romanttisella Sisilian saarella? Jos kaipaatte aksöniä, niin miten olisi kosinta juuri kun puolisosi on hyppäämässä benjihyppyä kymmenien metrien korkeudesta? Näin takaat kumppanillesi olotilan, joka vastaa vaaleanpunaisilla pilvillä leijumista!

 

  1. Aamiainen sänkyyn

Yllätä kumppanisi tuomalla aamiainen sänkyyn. Valmista hotellityylinen aamiainen ja aseta lahjarasia mukaan tarjottimelle. Kaikki eivät halua julkista kosintaa ja tuolloin kosinta omassa makuhuoneessa on intiimi ja romanttinen vaihtoehto. Mikäli päätät kosia hänen syntymäpäivänään tai ystävänpäivänä, ei hän välttämättä osaa aavistaa mitä lahjarasia pitää sisällään.

 

  1. Sosiaalinen kosinta

Onko kumppanisi todella ulospäinsuuntautunut ja rakastaa hyviä juhlia ja huomion keskipisteenä olemista? Olisiko täydellinen kosinta sellainen jossa myös ystävät ovat läsnä? Miten olisi kosinta vuoden suurimpana juhlapäivänä? Kosinta uudenvuodenaattona on taatusti ikimuistoinen tapahtuma. Esitä kosinta juhlaillallisen aikana tai kellon lyödessä kaksitoista ilotulitusten valaistessa tumman yötaivaan. Tuota uudenvuodenaattoa ajatellessanne voitte muistella sekä ihanaa juhlaa että tärkeää päivää, jolloin kihlauduitte. Nämä muistot säilyvät ikuisesti.

Lue lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Lue Lisää

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

Lue Lisää

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

Lue Lisää

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Lue Lisää

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Lue Lisää

Tahdon, tahdon ja vielä kerran tahdon

Amerikasta Suomeen kantautunut seremonia on meille vielä kovin tuntematon, mutta mitä mainioin tapa juhlia asioista ihaninta, eli rakkautta.

Lue Lisää

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Lue Lisää

Vankkoja neuvoja pitkään avioliittoon

Olet vihdoinkin löytänyt kumppanin, jollaisesta olet aina haaveillut. Pian on hääpäiväsi ollut ja mennyt, mutta mietit sitä, miten saat tämän…

Lue Lisää