Timanttijahti 2016

Hanna K. Design & Jewellery sai kunnian tehdä toisen Timanttijahdin voittosormuksista

Timanttijahdin 3000 euron arvoisen sormuksen voitti Miia Pulkkinen Joensuusta, ja hän valitsi kultasepäkseen Hanna K. Design & Jewelleryn.

Hanna K. valmistui muotoilijaksi Kuopion muotoiluakatemiasta 2003. Hanna meni alunperin kuopiolaiseen Siniseen Siltaan äitiysloman sijaiseksi ja lopulta huomasikin olevansa kyseisen liikkeen yrittäjä. Sillä tiellä hän on nyt ollut jo 10 vuotta. Erikoisosaamisena Hannalla on erilaiset tekstuurit; joko luonnonmuotoiset, rouheat pinnat tai vastapainona sirot, pienet, pitsiset työt. Pääsin haastattelemaan Hannaa hänen pajallaan Kuopiossa.

Onnea voitosta! Mitä pidit Timanttijahdista kisana ja miltä voitto tuntui?

”Voitto oli iloinen yllätys. Ensimmäistä kertaa osallistuin kisaan ja heti voitin.”

Kuinka suunnittelu voittajan kanssa sujui?

”Suunnittelu lähti liikkeelle voittajan kanssa sähköpostitse. Voittajalla on arkivihkisormus jo hankittu ja nyt teemme hänelle uuden vihkisormuksen juhlakäyttöön. Tähän tulee tavallista enemmän näyttävyyttä!”

Minkä asian haluaisit nostaa esille voittajasormuksesta?

”Sormuksessa yhdistellään erikoisosaamisiani tekstuuria sekä koristeellisuutta eli filigraanimaista olemusta. Voittajan toiveiden mukainen sormus osui mainiosti kohdalleen oman erikoisosaamiseni kanssa.”

Millaiset työt ovat jääneet mieleesi?

”Mieleeni on selkeästi jäänyt yksi sormus. Asiakas oli ostanut panttilainaamosta sormuksen, jossa oli mahtava timantti mutta itse sormuksen runko oli ohut ja huonossa kunnossa. Tehtäväni oli muokata runko 1,5 karaatin timantille sopivaksi, sekä hiotuttaa timantti. Hionnan jälkeen selvisi, että tuhannen euron timantista tuli reilun 35 000 euron arvoinen, sillä se oli ”internally flawless”, mikä tarkoittaa puhtainta mahdollista timanttia. Kyseiset timantit ovat erittäin harvinaisia ja erittäin arvokkaita. En ole ikinä nähnyt vastaavanlaista ja oli upeaa työskennellä täydellisen timantin kanssa.”

Mitä vinkkejä antaisit sormusta hankkivalle?

”Suosittelen varaamaan 2-3 kuukautta suunnitteluun ja toteutukseen. Jos inspiraatio iskee vaikka kalliosta, voi kuvan laittaa minulle ja lähdemme siitä ideoimaan. Osa on saattanut piirtää jotain itse ja sitten minä lähden piirtämään sitä puhtaaksi. Kultasepän kanssa sormuksen voi aina miettiä oman budjetin mukaan. Keskiarvoltaan sormukset pyörivät 1000 euron kieppeillä.”

Timanttijahdin uusi kausi ja uusi kisa on alkanut, osallistu kisaan täältä.