Timanttijahdin voittaja kultaseppä on Anneli Papajasta

Papaja on uniikien kihla- ja vihkisormusten suunnitteluun ja valmistamiseen erikoistunut kultasepänliike. Myymälä ja paja sijaitsee Helsingin Kalliossa, Karhupuiston laidalla. Annelin tyyli korumuotoilijana on selkeälinjainen ja leikkisä.

Timanttijahti 2018

Onnea voitosta! Mitä pidit Timanttijahdista kisana ja miltä voitto tuntuu?

– Olen osallistunut timanttijahtiin joka vuosi sen Suomessa julkaisemisesta lähtien. Voitto tuntui tosi upealta ja olen hyvin onnellinen että Emilia valitsi meidät toteuttamaan unelmiensa sormusta!

 

Kuinka suunnittelu voittajan kanssa sujui?

– Emilialla oli aika tarkka kuva siitä minkä tyyppisen sormuksen hän haluaa. Sen piti olla siro, ylös kapeneva, 1 tai 3-kivinen valkokultasormus, joka sopisi hänen rivisormus -mallisen kihlasormuksensa rinnalle. Ensimmäisen tapaamisemme perusteella tein useampia ehdotuksia ja sähköpostikeskustelujemme myötä niistä alkoi nousemaan Emilian suosikiksi 1-kivinen, neljän kynnen kruunun sormus. Koska tämä voitto tarjoaa minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä ja markkinoida näyttävästi osaamistani, ja samalla se on myös minun palkkioni työstä, halusin että sormus olisi muotoilullisesti mielenkiintoisempi kuin perinteinen 1-kivinen sormus. Koska Emilia ei kuitenkaan halunnut kauheasti kimalletta sormukseen eikä siksi sormuksen päälle voinut lisätä timantteja, keksin siirtää yksityiskohdat sormuksen sivulle. Ylhäältä katsoen sormus siis näyttää hyvin klassiselta ylös kapenevalta sormukselta, mutta sivusta katsoen siitä löytyy paljon enemmän koristeellisuuta ja yksityiskohtia.

 

Mitä haluat nostaa esille sormuksessa?

– Sormuksen suunnittelu juuri tiettyyn hintaan osoittautui melko haasteelliseksi. Yleensä tilaustöissä annetaan jonkinlainen hintahaarukka budjetille, mutta tässä tapauksessa täsmällisen arvon ja asiakkaan toiveiden yhteensovittaminen oli hankalampaa.

 

Millaiset työt ovat jääneet vuosien varrelta mieleesi?

– Tärkeimpiä ja rakkaimpia ovat minulle työt joissa olen onnistunut täyttämään asiakkaan toiveet ja toteuttamaan heidän unelmiensa sormuksen.

 

Mitä vinkkejä antaisit sormusta hankkivalle?

– Kartoita vaihtoehtoja kultasepistä ja malleista ja jos sinulla ei ole selkeää kuvaa siitä mitä haluat, lähde rohkeasti tutustumaan kultaseppiin ja kysymään minkälaisia vaihtoehtoja he voisivat tarjota. Vaikka esillä olevista malleista ei suoraan löytyisikään sitä oikeaa, niin kertomalla sormuksen budjetin, kultaseppä saattaa löytää ratkaisun uniikkiin sormukseen.

Timanttijahdin onnelliset voittajat

– Olemme Emilia ja Aku Helsingistä. Olemme menossa naimisiin syyskuussa Helsingin vanhassa kirkossa. Tapasimme 10 vuotta sitten ruotsin abikurssilla vihkikirkkomme naapurissa. Suhteemme parhaita puolia on avoimuus, toisen kunnioittaminen ja yhdessä tekeminen. Menimme kihloihin reilu vuosi sitten Portugalissa ja odotamme häitämme jo innolla.

 

Miltä tuntui voittaa Timanttijahti?

– Timanttijahdin voittaminen tuntui aivan mahtavalta. Aluksi oli vaikea uskoa, että olin oikeasti voittanut arvonnan.

 

Miksi valitsit juuri Papajan kultasepäksesi?

– Valitsin Papajan kultasepäksi, koska hyvällä ystävälläni on Annelin tekemä upea kihlasormus, jota ihailin kovasti.

 

Mitä mieltä olet valmiista sormuksesta?

– Sormus on aivan upea! Haaveilin klassisesta tyylikkäästä sormuksesta, mutta en osannut kuvitella, miten siitä saisi erityisen. Anneli kuunteli toiveitani ja suunnitteli aivan ihanan istutuksen ja uniikin koristelun sormukseen. Sormus myös sopii kihlasormukseeni täydellisesti.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top