Hääkampaus kasvojen muodon mukaan

Hääkampauksen valinta voi olla yhtä tärkeää kuin mekon, asusteiden ja meikin valintakin. Morsiusmekkosi tulee korostaa vartalosi muotoja ja kampauksesi tulee korostaa kasvosi muotoja. Tämän pienen oppaan avulla saat vinkkejä ja inspiraatiota löytäkseesi täydellisen hääkampauksen sinulle.

Teksti: Ursula Österberg  Kuvat: Shutterstock ja Jenny Tidemo

Tunnista minkä muotoiset kasvosi ovat

Olet löytänyt täydellisen morsiusmekon, oikeat kengät ja näihin sopivat asusteet. Ainoa asia mikä enää puuttuu, on täydellisen kampauksen löytäminen. Kampauksen, joka sopii tyyliisi ja ennen kaikkea korostaa kasvojesi muotoa. Tänä päivänä on tuhansia erilaisia hienostuneita, kauniita ja tyylikkäitä hääkampauksia joiden joukosta valita – mutta vain muutama näistä sopii parhaiten juuri sinun kasvoillesi. Valitse kampaus, joka korostaa kasvojesi muotoja ja parhaita puoliasi.

Pääasiallisesti kasvojen muodot jaetaan viiteen eri tyyppiin; ovaaliin, pyöreään, sydämenmuotoiseen, neliöön ja pitkään. Tässä lyhyt kuvaus näistä viidestä eri tyypistä:

  • Ovaali: Kasvosi ovat noin 1/3 pienemmät leveys- kuin pituussuunnassa ja sinulla on vain vähän erottuvia piirteitä.
  • Pyöreä: Kasvosi ovat yhtä leveät kuin pitkät ja sinulla on vain vähän erottuvia piirteitä.
  • Sydämenmuotoiset: Kasvosi ovat leveimmillään otsan kohdalta ja ne kapenevat leukaa kohden. Erottuvat poskipäät.
  • Neliö: Leveä otsa ja lähes yhtä leveät leukaluut. Selkeästi erottuva leukalinja.
  • Pitkä: Kasvosi muistuttavat ovaalia kasvonmuotoa, mutta sinulla on korkea otsa ja muutenkin kapeammat kasvot.

 

Ovaalit kasvot:

Jos sinulla on ovaalit kasvot, sopii sinulle todennäköisesti useimmat kampaukset, mutta ennen kaikkea sinulle sopivat suuret, löysät kiharat, jotka aaltoilevasti kehystävät kasvosi. Auki olevat, pitkät, kiharat hiukset keski- tai sivujakauksella sopivat sinulle todennäköisesti täydellisesti. Mikäli haluat hiuksesi nutturalle hääpäivänäsi, valitse romanttinen, löysä nuttura, joka kehystää kasvojasi. Tällaisille kasvoille sopivat erityisen hyvin erilaiset letit. Useimmat hiuskorut korostavat tämäntyylisiä kasvoja niin kauan kun muistat tasapainottaa kasvojesi pituutta ja leveyttä oikeanlaisilla asusteilla.

 

Pyöreät kasvot:

Mikäli sinulla on pyöreät kasvot, sopivat elegantit Hollywood-kampaukset sinulle. Toiselta puolelta kammatut hiukset ja kasvojen toisella puolella vapaasti roikkuvat hiussuortuvat näyttävät todella kauniilta tämän muotoisten kasvojen kanssa. Jos haluat modernin lookin, kannattaa valita korkealle kiinnitetty poninhäntä tai isovolyyminen solmu pään korkeimmalle kohdalle. Tämä kiinni oleva kampaus luo samanlaisen fiiliksen ja näön kuin Hollywood-kampaus. Pyri työstämään lisää korkeutta tai toispuoleista pituutta kampaukseen, jos sinulla on pyöreät kasvot ja vältä kampauksia, joissa on paljon volyymia kasvojen sivuilla. Tiara sopii myös hyvin, mikäli haluat hiustesi olevan kiinni. Mikäli haluat hunnun, kannattaa valita pitkä vaihtoehto.

 

Neliömäiset kasvot:

Tämän muotoisille kasvoille (jotka joskus koetaan melko voimakkaina erottuvan leukalinjan takia) sopii löysät, romanttiset nutturat kaikista parhaiten. Löysä nuttura, jonka muutama vapaana roikkuva kihara kehystää kasvojasi, tekee piirteistäsi naisellisempia. Epäsymmetriset hiuskorut, jotka asetellaan toiselle puolelle päätä, sopivat erityisen hyvin tämän muotoisille kasvoille ja ne ovat kauniita yksityiskohtia. Mikäli haluat käyttää huntua, suosittelemme pitkää vaihtoehtoa, jossa on mielellään pitsiset reunat. Mikäli sinulla on huntu, pyri välttämään suuria korvakoruja tai keskellä päätä sijaitsevia hiuskoruja – ne saattavat saada kasvosi näyttämään leveämmiltä.

 

Sydämenmuotoiset kasvot:

Oli lempikampauksesi mikä tahansa, tulee se todennäköisesti sopimaan sinulle ja kasvoillesi erittäin hyvin. Sinulla on todennäköisesti erottuvat poskipäät, joita kannattaa kauniisti koristaa. Piirteitäsi korostanee parhaiten keskellä takana oleva yksinkertainen ja selkeä nuttura. Mikäli haluat käyttää huntua hääpäivänäsi, suositellaan lyhyttä vaihtoehtoa.

 

Pitkät kasvot:

Pitkulaisen muotoisten kasvojen omaavan henkilön kannattaa välttää kampauksia, jotka korostavat kasvojen korkeutta – nämä saavat kasvot näyttämään vain entistä pidemmiltä. Kannattaa siis valita kampaus joka lisää leveyttä. Niin kauan kuin pidät nämä asiat mielessä, sopii sinulle sekä auki että kiinni olevat kampaukset hääpäivänäsi. Kannattaa hyödyntää suuria kiharoita, jotka antavat lisävolyymiä kasvojen sivuille. Mikäli valitset kiinni olevat hiukset, suosittelemme matalaa solmua niskassa. Jos sinulla on hiukset auki, sopii kasvojesi muotoon kauniisti leveä kukkaseppele keskelle päätä.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top