Kukkatrendit

Kukkatrendit

Kauniit kukat kuuluvat aina häihin. Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Teksti: Kristin Hassellind Kuvat: Adobestock.com

Mitkä ovat tänä syksynä tyypillisiä kukkatrendejä tuleville hääpareille?

Kausiajattelu, kausiajattelu, kausiajattelu! Vaikka nykyaikaiset viljelymenetelmät mahdollistavatkin sen, että monia kukkia on saatavilla ympäri vuoden, ovat laatu ja valikoima aina parempia pitäessäsi valinnan perustana kasvien luonnollista kasvusykliä riippumatta siitä, valitsetko tuodut vai paikallisesti kasvatetut kukat. Tietenkin voit saada kruunuvuokkoja jopa syksyllä, mutta tällöin budjettisi täytyy ymmärryttäenkin joustaa, sillä sekä tarjonta että laatu ovat alhaalla.

Syyskaudella valitsemme mieluusti rustiikkisia kukkia ja värejä, jotka ovat uskomattoman kauniita yhdessä hauraampien ja hennompien materiaalien, kuten erilaisten ruohojen ja kauden viimeisten hajuherneiden kanssa. Hajuherneitä voi olla saatavissa pitkälle syyskuuhun asti, samoin kuin daalioita, ruusunmarjoja, amarantteja, auringonkukkia, tsinniaa, hortensiaa ja monia hienoja puutarharuusuja, jotka kukkivat myöhään syksyllä. Ammattitaitoinen floristi opastaa sinua sopivien materiaalien kanssa – jotkut marjat ja hedelmät ovat suoraan poisluettavia, sillä ne voivat pudota ja vahingoittaa tekstiilejä jne.

Hieman suurempien morsiuskimppujen trendi, jossa on paljon vihreää, pitää edelleen pintansa. Nykyään keskitytään kuitenkin paljon väriteemoihin, ja siten voi olla mukavaa joskus sulkea vihreä poiskin. Toki vihreäkin on väri. Syksyllä on mukava yhdistellä tyyliin oksia ja lehtiä, jotka heijastavat muissa, kuin vihreän sävyissä. Esimerkiksi punalehtinen spirea on ihanan rikas ja dramaattinen väriltään. Myös vaalean aprikoosin ja keltaisen sävyjä löytyy erilaisista keijunkukkien lehdistä sekä kauniista oksista.

Kaikista tärkein trendi ja vinkki on valita jotakin, josta juuri TE pidätte. Älä välitä siitä, jos helminastat eivät ole juuri nyt trendiaallon huipulla. Jos se ovat kuitenkin sitä, mitä todella haluat, valitse nämä riippumatta siitä, mitä trendikartat kertovat.

Kukkatrendit

Mitä värejä näemme kukissa tänä vuonna?

Yksi suurimmista trendeistä on valita kausiluonteisesti, ja tämä trendi heijastuu myös väreihin. Voimme esimerkiksi nähdä syksyn värien olevan vahvempia ja tummempia, mutta mieluiten yhdistettyinä pastellinsävyihin. Eri violetin sävyt ja hempeä laventeli sekoitettuna ruosteen eri sävyihin, terrakottaan ja ruskeaan, luovat ihanan yhdistelmän, joka hengittää syksyn tunnelmaa.

Burgundi eri nyansseissa yhdistettynä erilaisiin kerman- ja/tai persikansävyihin on jotain, mitä näemme myös paljon. Ihanan puuterimaiset värit pysyvät vielä pinnalla, mutta näemme yhä enemmän väriloistoa. Keväällä edessä on erittäin kirkkaita ja valoisia pastellivärejä. Kauden edetessä kohti kesää keskitytään yhä enemmän vahvempiin väreihin, mikä on kauan odotettu trendi vaimennettujen sävyjen jälkeen. Useiden vahvojen värien sekoittaminen tekee todellisen statement-kimpun. Jotain, mitä on myös paljon tiedossa, on yksivärisyys: eli yhden värin käyttäminen, mutta sen erilaisissa tumman / vaalean / vahvan eri sävyissä.

Kun puhun väreistä morsiamen ja sulhasen kanssa, yritän saada heidät käyttämään tunteisiin liittyviä sanoja ja synonyymejä sekoitettuna konkreettisiin esineisiin ja termeihin. Tämä helpottaa tunnelman ja vivahteiden vangitsemista. Esimerkiksi värin kuvaaminen persikkana antaa sinulle tunteen pehmeän sileästä sävystä, kun taas viininpunainen ja luumu tuntuvat heti raskaammilta ja tummemmilta. Siten ymmärrän vähän enemmän, mitä morsian ja sulhanen etsivät, ja voin näin ollen ehdottaa lisääväni mahdollisesti löytämäni sopivan kukan tai lehden, joka auttaa lisäämään tunnetta tai rakentamaan kimpun värejä paremmin yhteen. Luota floristiisi kimppua suunnitellessa ja uskalla antaa hänelle vähän vapautta, sillä juuri silloin teillä on mahdollisuus saada jotakin ainutlaatuista ja unohtumatonta juuri teidän toiveisiinne mukautettuna.

Kun etsit inspiraatiota häihisi muista, että valokuvissa käytettävien filtterien trendi voi olla hyvin harhaanjohtava kukkien suhteen. Kuvassa näkyvä morsiuskimppu voi usein näyttää todellisuudessa täysin erilaiselta.

Mitkä muodot ovat yleisimpiä kukkakimpuissa?

Nykyään on olemassa suuri valikoima erilaisia muotoja, mutta riippumatta siitä, onko alkuperäinen muoto pyöreä, pitkänomainen vaiko roikkuva, on oleellisin trendi vapaampi muoto, jossa on epäsymmetriset sijoittelut ja epäsäännöllinen rytmi. Vaikka kimpussa olisi paljon kukkia, ei niitä aseteta tiiviisti vieri viereen, vaan enneminkin eri korkeuksille, jotta kimppuun saadaan syvempi ja kevyempi ilme kukkien määrästä riippumatta. Morsiuskimpun kaunein muoto on se, joka sopii morsiamelle, hänen vartaloonsa ja mekkoonsa. Esimerkiksi pyöreä muoto sointuu oikein kauniisti lyhyeen mekkoon, tai ehkäpä housupukuun. Lyhyt mekko yhdistettynä roikkuvaan morsiuskimppuun, jossa kukat asettuvat mekon alapuolelle, voi antaa erikoiset mittasuhteet.

Kukkatrendit

Ovatko muut kukkakimput yleisiä häissä, esimerkiksi morsiusneitojen kimput?

Kyllä, tänä päivänä on sekä yleistä että erittäin kaunista koristaa koko morsiusseurue, sekä morsiusneidot että bestmanit, kuten myös esimerkiksi kukkaistytöt. Monta kertaa käytämme valokuviin suuren budjetin, mutta älä unohda budjetoida myös sitä, mikä kuvissa näkyy – kukat tuovat uskomattoman paljon valokuviin. Ne vaikuttavat ehdottomasti häiden tunnelmaan ja antavat panoksensa unohtumattoman kokemuksen luomiseksi. Suuremmissa häissä ei myöskään ole harvinaista, että kaikki vieraat eivät tunne toisiaan tai edes perheitten kaikkia jäseniä, jolloin rintakukka voi olla hyvä keino merkitä hääparin lähimmät perheenjäsenet, kuten vanhemmat ja sisarukset.  Voit vapaasti valita vaihtoehdon, joka sopii häittesi teemaan ja tunnelmaan, esimerkiksi niin, että morsiusneidot käyttävät sekä kimppua että kukkaseppelettä. Kukkaiskruunut, rannekorut, pompomit tai kukkarenkaat ovat muita mukavia ja persoonallisia koristeita morsiusneidoille tai kukkaistytöille.

Mitä kukkia suosittelet syksyn / talven morsiamelle?

Jälleen, kausiajattelu! Ja kannattaa myös muistella hääpaikkaa kukkavalintaa tehdessä, sillä se vaikuttaa yhtä paljon kuin vuodenaikakin. Esimerkiksi, jos häät pidetään heinäladossa, voivat kallat ja flamingokukat tuntua keinotekoisilta ja vääriltä samalla, kun samaiset kukat voivat tuntua täysin oikeilta elegantimmassa ja simppelimmässä juhlapaikassa.

Proteoiden ja leucadendronien eri muunnelmat tuntuvat juuri nyt täydellisiltä syksyä ja talvea ajatellen, ja niitä on saatavana monessa mukavassa koossa ja värissä. Porkkanankukka, tarhaneito ja revonhäntä ovat myös syksyisiä ja käyvät kauniisti yhteen esimerkiksi ruusujen kanssa. Kun talvi on täydessä loistossaan, alkavat Välimeren ensimmäiset matkalaiset saapua mahdollistaen kauniita yhdistelmiä talveksi/lopputalveksi: hauraat kruunuvuokot, sirot kvittenioksat ja ihastuttavan runsaat leinikit. Tärkeintä on se, miten yhdistelet eri materiaaleja. Männynoksat ja kävyt voivat yhdistyä todella kauniisti tyylikkääseen ruusukimppuun, ja riippuen siitä, miten kimppu on sidottu, voi se sopia niin navettaan kuin kartanoonkin. Pohjolassa monet ihmiset valitsevat talvihäihin yhdistelmän tummanvihreää, ruskeaa, hopeanharmaata ja valkoista – klassisen yhdistelmän, joka tuntuu aina oikealta, tai talviunelmaa henkivän täysin valkoisen version. Tässä floristin valinnalla on väliä: hyvällä floristilla on hyvä näppituntuma, hän kuuntelee tarpeitanne ja toiveitanne, mutta uskaltaa myös tehdä omia ehdotuksia tai neuvoa ristiriitaisia yhdistelmiä vastaan.

Kuinka koristella hääpöytä kukilla? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ENEMMÄN ON ENEMMÄN! Kukat saavat mieluusti olla keskustelunaihe, niistä voi tulla fantastisen positiivinen keskustelun aloittaja, joka viitoittaa tien mukavaan iltaan. Kun on kyse aterian koristamisesta, on paljon sekä suuria että pieniä asioita, jotka voidaan ottaa huomioon. On hyvä miettiä myös yksityiskohtia, kuten plaseerauskortteja, lautasliinarenkaita, kukkia viinilasin jalan ympärillä, tuolikoristeita jne.

Yksi oikein mukava idea on kerätä paljon pieniä maljakoita, jotka sopivat yhteen väriltään ja mieluiten joiltain osin muodoltaan / tekstuuriltaan. Ryhmittele maljakot ja käytä paljon kukkia kukkivan kaitaliinan luomiseksi, korkeuden lisäämiseksi voit lisätä korkeat kynttilänjalat kukkiin sopivin kynttilöin. Vieraat voivat illan päätteeksi viedä pienet maljakot kukkineen kotiin muistoksi häistä.

Jos teidän on asetettava rajoja budjettia ajatellen, panosta ennemmin 2–5 näkyvään kohteeseen, kuin 75 yhden ruusun maljakkoon, sillä huoneeseen tasaisesti ripoteltuina ne katoavat väkijoukkoon. Aseta nämä mieluummin muutamaan suuremman maljakkorykelmän ryhmiin efektin saavuttamiseksi.

Ovatko pöydät kenties hyvin kapeita? Katso ympärillesi, onko huoneessa muita paikkoja, joihin kukat sopivat hyvin? Esimerkiksi takanreunus, muutama jalusta morsiamen ja sulhasen takana, tai kenties morsiuskaari tai seppeleet, jotka leijuvat vieraiden päällä katossa?

Kukkatrendit

Milloin morsiuskimppu tulisi tilata?

Riippuu hieman tilauksen laajuudesta ja sisällöstä: jos kyseessä on vain morsiuskimppu valinnaisella sisällöllä, voi noin 5–7 päivää riittää kaupungista riippuen, sillä eri kaupungeissa on eripituiset raaka-aineiden toimitusajat. Mutta yleensä tilaus kannattaa tehdä mieluiten muutamaa kuukautta ennen, sillä tällöin annat floristille parhaat olosuhteet kukkaunelmanne luomiseksi. Floristi panostaa kimppuunne erityisesti juuri häitä edeltävinä päivinä saadakseen kukat mahdollisimman täydellisiksi. Kyse voi olla esimerkiksi sen varmistamisesta, että kukat ovat oikeassa kehitysvaiheessa ollakseen kauneimmillaan, tai sen varmistamisesta, että pioneilla on aikaa avautua, mutta ei ylikukkia.

Jos tilauksenne käsittää enemmän tuotteita, kuten pöytäkoristeita, morsiuskaaren tai morsiusneitojen kimput, on hyvä olla liikkeellä mieluiten 2–6 kuukautta ennen häitä, koska monet kukkakaupat voivat ottaa vastaan vain rajallisen määrän häätilauksia ja heidän on varmistettava, että heillä on riittävästi henkilökuntaa käytettävissä tilauksien valmistusta ajatellen. Jos sinulla on erityisiä toiveita koskien kukkalajikkeita, floristilla on oltava aikaa tutkia saatavuutta, laatua ja hintaa. Tässä on hyvä pitää mielessä, että kukat ovat asia, jonka hinta vaihtelee paljon tarjonnan ja kysynnän hallitessa ja niiden ollessa usein vaikeasti ennustettavissa.

Kuinka morsiamen tulisi huolehtia kimpusta häiden aikana?

 

Kaikista tärkein asia on lämpötila: vältä lämpöä ja vältä miinusasteita, vältä myös kukkien altistamista vedolle / tuulelle, sillä nämä tekijät saavat kukat helposti nuupahtamaan riippumatta siitä, kuinka hyvin floristi on tehnyt valmistelutyön. Vältä myös suoraa auringonpaistetta. Jos mahdollista, säilytä kukkia viileässä ja vedottomassa paikassa. Jos avaat ikkunan huoneen viilentämiseksi varmista, ettet aseta kukkia ikkunan lähelle. Jotkut tuotteet, kuten hiusseppeleet, kruunut, hiuskorut tai rintakukat voidaan säilyttää jääkaapissa niiden käyttöön asti. Tällöin on erittäin tärkeää, että jääkaappi on viileimmillään 5–6 asteen lämpötilassa. Joitakin kukkalajikkeita ei missään nimessä pidä säilyttää kylmässä ja näistä floristi ohjeistaa teitä, kuten myös kukkien parhaasta säilyttämistavasta hääseremoniaan asti. Jos valitset kimpun, joka on sidottu varsineen, voi olla mukava idea ostaa kimppuun sopiva maljakko floristilta. Siten tiedät varmasti, että kimppu sopii maljakkoon ja sen voi sijoittaa morsiamen ja sulhasen illallispöytään.

Kukkatrendit

Mitkä ovat parhaat vinkkisi morsiuskimpun valintaan?

 • Valitse persoonallinen kimppu, joka tuntuu juuri sinulle sopivalta.
 • Mukaudu vuodenaikaan, teemaan, tyyliin, asuun ja juhlapaikan tunnelmaan (intiimi, kodikas, suureellinen, tyylikäs, eksklusiivinen).
 • Luota floristin asiantuntemukseen.
 • Pidä mielessä mekko, kampaus, korut, vartalotyyppi ja muista, että morsiusseurue muodostaa kokonaisuuden, joka vaikuttaa mittasuhteisiin, väriin ja tasapainoon.
 • Anna floristille vapaus ja tilaa luoda, niin mahdollisuutesi saada juuri kaivattava ”pieni extra” kasvaa.
 • Ole realistinen odotuksiesi suhteen. Jos sinulla ei ole budjettia teettääksesi inspiraatiokuvassa näkemääsi teosta, valitse mieluummin jotain aivan muuta mieleistäsi, kuin pienemmän version inspiraatiokimpusta. On todennäköistä, että sinulla on alkuperäinen kuva päässäsi ja tulet pettymään, kun näet budjettivaihtoehdon, vaikka tiedostaisitkin olosuhteet.
Kukkatrendit

Mitkä ovat parhaat vinkkinne hääjuhlien kukkavalintoihin?  

 • Perusta valintasi juhlapaikkaan. Esimerkiksi honkapuinen takkahuone voi olla äärimmäisen kaunis, jos sen koristelee pienillä / suurilla sesongin mukaisilla oksilla, mutta täysin vääränlainen, jos haluaa luoda hotellieleganssia.
 • Ota huomioon huoneen mittasuhteet, jotta kukat eivät katoa huoneen syövereihin.
 • Voit vapaasti sijoittaa kukkia hieman korkeammalle, niin kaikki näkevät koristeet ihmisjoukosta huolimatta.
 • Usein sanotaan, että kattauksissa kukat tulisi asettaa matalalle, jotta näköyhteys pöydän vastakkaiselle puolelle ei esty. Uskalla tehdä päinvastoin: koristeet korokkeilla / pilareilla, joiden annetaan leijua pöydän päällä, tai korkeat maljakot läpinäkyvässä materiaalissa. Mieluiten yhdessä pieniin maljakoihin asetettujen matalien kukkien kanssa.
 • Uudelleenkäyttö: jos sinulla on suuria, kauniita koristeita tai kukkakaari hääseremoniassa, voi olla hyvä idea varata floristi paikalle auttamaan siirtämään koristeet juhlapaikalle, jotta voitte nauttia niistä vielä pidempään.
 • Tee löytöjä kirpputorilla ja isoäidin varastossa. Jos olet liikkeellä hyvissä ajoin ja olet valinnut teemasi, voit etsiä itse, mutta myös sitouttaa perhettä ja ystäviä pitämään silmät auki maljakkojen-, kynttilänjalkojen- ja lyhtyjen varalle. Voit käyttää näitä yhdessä, vaikka ne eivät olisikaan samanlaisia.

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Kukkatrendit

Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Lue Lisää

Kukat tekevät juhlan

Millaiset ovat tämän hetken hääkukkatrendit? Millaisia mahdollisuuksia kukkien käyttö juhlassa antaa?

Lue Lisää

Koristele kukkasin

Morsiamen to do -listan kärkipäästä löytyy morsiuskimpun valinta, mutta kukkaloistoa voi hyödyntää hääjuhlassa monin muinkin tavoin.

Lue Lisää

Morsiuskimppu

Morsiuskimppu on tärkeä osa häälookkiasi. Osaksi asuasi valitsemasi kimppu kertoo siitä, millaista tyyliä lookissasi haet. Haastattelimme taitavaa floristia ja hääkimppujen…

Lue Lisää

Aika valita morsiuskimppu

Morsiuskimpun sisällön valinta on jännittävä osa hääsuunnittelua. Häät ja Juhlat -lehti antaa sinulle vinkkejä ja neuvoja kuinka sinun kannattaa toimia…

Lue Lisää

Suomen Häämessujen tunnelmia

Suomen Häämessut Jyväskylässä olivat yleisömenestys. Yhden päivän aikana lukuisat avioparit pääsivät nauttimaan messutunnelmasta, tietoiskuista, upeista näytteilleasettajista sekä muotinäytöksistä.

Lue Lisää