Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka, jossa kaikki on harkittua, aitoa ja romanttista. Mikäli etsitte romanttista rauhaa, herkullista ruokaa ja suosittuja viinejä, on tämä loistava kohde häämatkallenne.

Teksti & Kuvat: Anna Storm

Elokuu on lopuillaan kun saavumme myöhään illalla Milanoon. Ilma on edelleen lämmin aurinkoisen päivän jälkeen ja lämpimät tuulenhenkäykset saavat hiukset hulmuamaan kun kuljemme yli lentokentän taksin luo, jonka on tarkoitus kuljettaa meidät määränpäähämme Gardajärven äärelle. Gardajärvi on Italian suurin ja tunnetuin järvi, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa Alppien juurella, Venetsian ja Milanon välimaastossa. Paikka on jo pitkään ollut suosittu matkakohde heille, jotka suosivat kaunista luontoa, hyviä viinejä, rentoutumista sekä italialaista kulttuuria ja gastronomiaa.

Gardajärvellä sijaitseva hotelli, johon suuntaamme on nimeltään Villa Arcadio. Kyseessä on pieni ihastuttava hotelli, joka sijaitsee pittoreskin Salò -nimisen kylän reunamilla. Vuoren rinteessä sijaitseva, oliivipuiden ja sypressien keskeltä kohoava hotelli sulautuu kauniisti italialaiseen luontoon.

Historia
Hotelli Villa Arcadion omistaa ja sen toiminnasta vastaa pariskunta Jaana ja Fransesco. Kyseessä on perheomistuksessa oleva hotelli, jonka pari on omistanut jo 20 vuoden ajan. Aluperin rakennus rakennettiin luostariksi 1800-luvulla ja parin ostaessa rakennuksen vuonna 1996, oli se ollut tyhjillään jo lähes 50 vuotta. Humalan ja viiniköynnösten valtaama rakennus tarvitsi kipeästi huolenpitoa. Vuonna 1996 pari aloittikin valtavan työn remontoidakseen rakennuksen ja muuttaakseen entisen luostarin toimivaksi hotelliksi. Avukseen Jaana ja Fransesco pyysivät arkkitehti Roberto Berlucchin. Berlucchi on tunnettu vanhojen rakennusten entisöijä ja säilyttäjä. Roberto Berlucchi ei ota vastaan mitä tahansa projekteja, mutta hän näki Villa Arcadiossa potentiaalia, ja hänen työnsä kautta onnistuttiin säilyttämään hotellin tyyli ja täydentämään sitä ajanmukaisilla yksityiskohdilla. Myös alkuperäisiä yksityiskohtia, kuten luostarimaalauksia on säilytetty vahvistamaan tunnelmaa. Hotellin kunnostus vaati noin neljän vuoden työn ja tämän lisäksi kesti kuusi vuotta rakennusta ympäröivän kauniin puutarhan luomisessa. Vuonna 2006 projekti oli valmis ja hotelli Villa Arcadio avasi porttinsa vieraille ympäri maailman.

Harkittua ja tuttavallista
Villa Arcadiossa vieraillessa ihastuu sen kauneuteen saman tien. Kaikki yksityiskohdat ovat huolella harkittuja, eikä yksikään sisustuselementti, kaluste tai kasvi, ole sattumanvaraisesti valittua, vaan kaiken takana on ajatus. Jaana kertoo, että hänen miehensä tykkää vierailla italialaisten antiikkikauppiaiden luona. Vierailuiltaan hän tuo mukanaan esineitä, jotka Jaana asettaa sopiville paikoille taloon. Rakennuksen kiviseinien sisällä on upeita, antiikkilampuin valaistuja salonkeja. Salongit on sisustettu suurin englantilaisin kaappikelloin, italialaisin maalauksin, antiikkipeilein ja Casa Milano -lepotuolein.

Sisäpihalla kukkii bougainvilleaa ja hortensiaa yhdessä sitruunapuiden ja viiniköynnösten kanssa. Tuoksu ja vehreys saa olon tuntumaan siltä, kuin olisi jonkun kotipuutarhassa ja tunnelma onkin erittäin kotoisa. Takapihalla sijaitsee uima-allas, josta on panoramanäkymä Gardajärvelle. Uima-allas on reunustettu raskain, puisin aurinkotuolein, joita varjostavat valkoiset aurinkovarjot. Pöyheät valkoiset pyyhkeet kutsuvat tuoleihin makaamaan ja nauttimaan kupillisen espressoa tai Aperol Spritziä. Kahden päärakennuksen välissä on terassi, jonka valuraudasta valmistettua aitaa ja pergolaa peittävät viiniköynnökset luovat katoksen paikan ylle. Kattoon on kiinnitetty värillisiä lamppuja, jotka luovat miellyttävän valaistuksen pimeän laskeuduttua. Terassilta on taianomainen näkymä ja päivisin voit nähdä sikinsokin sijaitsevia terrakotan värisiä taloja ja tummanvihreitä sypressejä sinistä järveä vasten. Iltaisin Salò -kylän valot kimaltavat kuin tähtitaivas ja näky onkin mitä upein nautittavaksi illallisen kanssa.

Jaana ja Francesco olivat jo varhaisessa vaiheessa samaa mieltä siitä, että he eivät halua Villa Arcadiossa olevan perinteistä ”hotellitunnelmaa”. Useimmissa hotelleissa on lista asioista joita saa tai ei saa tehdä sekä aikoja jolloin saa tehdä sitä tai tuota. He halusivat päästä tästä eroon ja luoda hotellin, joka tuntuisi suvaitsevammalta ja kodikkaammalta. Aivan kuin saapuisi vierailulle hyvän ystävän luokse. Sekä omistajat että henkilökunta ovatkin panostaneet uskomattoman hyvään palveluun. Villa Arcadiossa on aina joku käden ulottuvilla olematta tiellä. Henkilökunta on palvelualtista tavalla, joka ei ole tunkeileva tai teennäinen. Tunnelma on aito ja vaikuttaa siltä kuin henkilökunta tahtoisi jokaisen vieraan parasta. Tämä on vaikeasti tavoitettava tunnelma, mutta täällä se on onnistuttu toteuttamaan sormenpäitä myöten.

Italialaista gastronomiaa
Tuskin on mikään uutinen, että Italia on tunnettu ruokakulttuuristaan ja hyvistä viineistään. Eikä Villa Arcadio ole poikkeus. Ravintola on valittu Guide Michelinista ja tarjoiltavat ruoat ovat gastronomisia taideteoksia. Paikan kokit hakevat suuren osan raaka-aineista hotellin keittiöpuutarhasta ja valmistavat lähes kaikki ruoat paikallisista aineksista. Maut ovat ensiluokkaisia, innovatiivisia ja rustiikkisia.

Aamiainen syödään aurinkoisella, järvinäköalalla varustetulla terassilla. Tuoreilla hedelmillä, vastaleivotulla leivällä ja kokin erikoisuuksilla varustettua menua täydentävät tuorepuristettu mehu ja vahva kahvi. Lämpimässä ilmastossa päätämme syödä lounailla hieman kevyemmin ja vuorottelemme salaattien ja erilaisten pastojen välillä. Illalla vaihdamme yllemme iltapuvut ja istumme alas nauttimaan illallista italialaiseen tyyliin usealla ruokalajilla: antipasti, primi, secondi ja dolci. Upeat ruokalajit seuraavat toisiaan ja täällä tosiaan tiedetään mitä gastronominen nautinto tarkoittaa. Illallisen aikana meille myös tarjoillaan hyviä viinejä toisensa perään. Pidit sitten puna-, rosé- tai valkoviinistä, löytyy taatusti jotain jokaiseen makuun.

Ympäristö
Syömisen ja juomisen, uima-altaalla loikoilun ja oliivipuiden lomassa käyskentelyn lisäksi kohde tarjoaa myös paljon muuta tekemistä. Salò, joka sijaitsee kivenheiton päässä Villa Arcadiosta, on todellakin vierailun arvoinen paikka. Tämä viehättävä, vajaan 10,000 ihmisen asuttama italialainen kylä on täydellinen retkeilykohde heille, jotka tahtovat kulkea pitkin ahtaita katuja, uittaa jalkojaan Gardajärvessä ja shoppailla hienoissa designputiikeissa. Salò -kylässä on yksi Gardajärven pisimmistä satamanmyötäisistä kävelykaduista, joissa katu on rakennettu osittain italialaisesta marmorista. Kävelkää rantaa pitkin ja katselkaa turkoosinsinistä vettä, istahtakaa terassille juomaan jotain viilentävää samalla kun suunnittelette päivänne kulkua. Kylän kävelykaduilla sijaitsee paljon hienoja putiikkeja. Täältä voit hankkia kenkiä, jotka on valmistettu hienoimmasta italialaisesta nahkalaadusta, nuorten suunnittelijoiden vaatteita ja mattoja kaikissa maailman väreissä ja kuvioissa. Salò on unelmakohde heille, jotka etsivät uniikkia tyyliä joko pukeutumiseen tai sisustukseen.

Mikäli olette kiinnostuneita hyvistä oliiviöljyistä ja suosituista viineistä, suosittelen vierailemaan myös jossakin lähistön viinitarhoista. Viinitarhoissa voitte nähdä kuinka oliiviöljyt ja viinit valmistetaan. Lisäksi voitte ostaa täältä jotain kotiinviemisiksi. Villa Arcadion henkilökunta antaa mielellään vinkkejä ja auttaa kulkuneuvojen kanssa, mikäli haluatte vierailla jollain lähistöllä sijaitsevalla viinitarhalla.

Monet myös vuokraavat veneen päiväksi ja saavat näin mahdollisuuden kokea Gardajärven ja sen pienet kylät upealla tavalla. Järveltä on uskomattoman upeat näkymät kallioiselle länsirannalle ja kodikkaille, perheystävällisille kylille itärannalla. Vesiteitse on myös mukava siirtyä kylästä toiseen, se ei ole erityisen kallista ja järvellä risteilee useita lauttoja, joista voi valita mieleisensä.

Vihkiminen
Häämatkan viettämisen lisäksi ihanalla Villa Arcadiolla voi järjestää myös vihkiseremonian. Jaanalla on hyvät kontaktit kylän eri putiikkien ja yritysten kanssa. Hän toimii koordinaattorina ja auttaa teitä palkkaamaan tarvitsemanne henkilökunnan ja avun. Seremonia pidetään vehreässä puutarhassa, josta on näkymä Gardajärvelle. Kyseessä on ainutlaatuinen seremonia, jonka te ja vieraanne tulette muistamaan koko elämänne. Oletetusti koko hotellin voi varata häävieraitanne varten ja viettämällä päivänne tällä paikalla rakastamienne ihmisten ympäröimänä on todellakin a dream come true.

  • Matkustus – Lento Milanoon ja taksilla tai vuokra-autolla Villa Arcadioon. Bergamon lentokenttä, joka sijaitsee lähimpänä kohdetta, on saavutettavissa suoralla lennolla, joka kestää vain muutaman tunnin.
  • Ilmasto – Italian suosituin sesonkiaika on heinä-elokuussa ja kesän viimeisinä kuukausina voi olla erittäin lämmintä. Paras aika Villa Arcadiossa vierailuun on joko toukokuun, myöhäiselokuun tai syyskuun aikana.
  • Valuutta – Euro
  • Kieli – Italia ja englanti
  • Älä ohita – Inspiroidu italialaisesta elämäntyylistä ja opi arvostamaan pieniä yksityiskohtia.

LUE LISÄÄ

Määränpäänä Alpit

Matkustimme historialliseen Megèven hiihtokeskukseen Ranskaan kokeaksemme todelliset alppikohdehäät.

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Romantiikkaa kahdelle Italiassa

Mikään maa maailmassa ei puhu rakkauden kieltä kuten Italia

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä.

Häämatka sinulle joka etsit seikkailua

There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done. Nämä leijonakuninkaan tunnetuimman…

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…