Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta. Kyseessä on koskematon saari ilman massaturismia. Täällä hallitsee rauha sekä yksinkertainen elämä, jota kehystävät eksoottiset hiekkarannat, sademetsät ja hämmentävän upea merenalainen hotelli. Teille, jotka etsitte romanttista matkakohdetta häämatkallenne, tulee olemaan vaikeaa löytää paikkaa, joka vetäisi vertoja tälle saarelle.

Teksti & Kuvat: Mette Bau

”Where did you hear about the secret island?” kysyi taksikuski minulta ja rakkaaltani ajaessaan meitä Zanzibarin lentokentälle. Ja niinpä, tämä lause kertoo paljon tästä turmelemattomasta saaresta – Pemba Island on vieras ja tuntematon kohde suurimmalle osalle. Saari sijaitsee Zanzibarin pohjoispuolella, eikä siellä sijaitse kovin montaa hotellia tai resorttia. Me tulemme asumaan saaren pohjoispuolella, missä sijaitsee yksi maailman ensimmäisistä vedenalaisista hotelleista.

Paratiisi ilman filttereitä

Resortti tarjoilee kauneimman näköalan, minkä kuvitella saattaa; liidunvalkoista hiekkaa ja palmuja. Ja täällä ei näy ihmisiä missään. Resortin tarjoama näköala muistuttaa postikorttia tai ammattilaisen julkaisemaa Instagram-kuvaa. Mikäli suljemme silmämme, voimme kuulla aaltojen ääneen, kun ne kohtaava rantaviivan. Mitään muuta ääntä emme kuulekaan. Mikä rauha!

Siipisimppuja ja koralliriuttoja

Vuorovesi vaikuttaa jokapäiväiseen elämään Pemba Islandilla ja veden korkeus vaihtelee suuresti vuorokauden eri aikoina. Kun vuorovesi on matalimmillaan, näemme kauniin merenrantapohjan ja kauniit näkinkengät, jotka piilottelevat hiekassa. Kun vesi on korkeimmillaan, voimme puolestaan ihailla vesistön rikasta eläinkuntaa. Resortilla järjestetään joka aamu opastettuja sukellusretkiä kello 7. Näiden retkien aikana saamme nähdä satoja värikkäitä kaloja, muun muassa uskomattoman kauniin siipisimpun. Halukkaille on myös tarjolla opastettuja sukellusretkiä, joiden aikana voi tutustua täkäläiseen merielämään vielä tarkemmin.

Elämä rannalla on rentouttavaa. Makoilemme riippumatoissa ja katselemme tonnikaloja, jotka hyppivät vedessä sekä muita kaloja, jotka aamuisin suuntaavat kohti päiväretkiään. Täällä on helppo mukautua saaren rauhalliseen rytmiin.

Hakuna Matata

Paikallinen väestö Pemba Islandilla puhuu Swahilia ja koko saaren DNA:ta voi kuvailla sanoilla ”Hakuna Matata” ja ”pole pole”, jotka tarkoittavat ”ei huolia” sekä ”hitaasti hitaasti”. Saamme kuulla näitä kahta lausetta koko ajan, eikä saarella kenelläkään ole stressiä tai kiirettä ja kaikki tuntuvat pitävän tästä rauhallisesta temposta.

Lomamatkan kohokohta: vedenalainen hotelli

Vietämme yhteensä yhdeksän päivää tällä kauniilla saarella ja tulemme viettämään yhden kokonaisen vuorokauden vedenalaisessa hotellissa. Meidät kuljetetaan veneellä hotellille heti aamiaisen jälkeen. Meille tuodaan ruokaa ja juomaa hotellille useita kertoja päivässä, mutta muuten tällä vesihotellilla on rauhallista. Tämä vesihotelli kuuluu resorttiin, jossa majoitumme ja se koostuu kolmesta eri kerroksesta. Ylimpänä on aurinkotasanne, josta on näkymät merelle, veden tasalla on aula, jossa sijaitsee baari ja keittiö ja kaikista alimpana sijaitsee makuuhuone – jonka seinät koostuvat suurista ikkunoista. On upea kokemus kulkea eri kerrosten välillä, mutta se tunne, kun makoilet parisängyssä useita metrejä merenpinnan alapuolella ja katselet ohi uiskentelevia kaloja, on taianomainen! Vedenalainen valaistus mahdollistaa, että näemme yöllä ikkunoistamme sekä pieniä että suuria kaloja. Illalla istumme ylimmällä tasanteella ja juomme lasilliset valkoviiniä ja syömme äyriäisiä samalla kun katsomme auringonlaskua. Yöllä makoilemme ja katselemme kaloja ikkunoidemme toisella puolella ja aamulla käymme snorklaamassa aamuauringossa. Yksikään kuva maailmassa ei pysty vangitsemaan tätä kokemusta, joka oli puhdasta taikaa.

Romanttinen saari

Kun palaamme takaisin saarelle vietettyämme vuorokauden vedenalaisessa hotellissa, syömme lounasta rannalla. Meille on katettu kynttiläateria ja saamme nauttia vastapyydetystä kala-ateriastamme. Täällä tarjoillaan paljon kalaa ja äyriäisiä, joita paikalliset ovat saalistaneet päivän mittaan. He kalastavat kaloja verkkojen avulla, joita he heittävät purjeveneistään. Täällä ei ole moottoriveneitä, jotta myös kalastus voidaan suorittaa kaikessa rauhassa. Eräänä päivänä nousemme yhden purjeveneen kyytiin ja purjehdimme läheiselle hiekkasärkälle. On aivan mahtava tunne seistä keskellä merta suurella saarella, joka koostuu pelkästä hiekasta. Pemba Island on romanttinen saari, joka sopii erinomaisesti häämatkakohteeksi.

Häämatkat >>>

Tietoa Pemba Islandista

Pemba Island takoittaa vihreää saarta. Saari on uskomattoman rehevä ja sijaitsee noin 50 km pohjoiseen Zanzibarista. Sekä Pemba Island että Zanzibar kuuluvat Itä-Afrikassa sijaitsevaan Tansaniaan. Saarta ympäröi mangrovekasvusto ja liidunvalkoiset hiekkarantaiset laguunit sekä kauniit koralliriutat. Täältä ei löydy massaturismia ja saarella on vain muutama hotelli. Suurin osa saapuu tänne Zanzibarin kautta, lentomatka kestää noin 20 minuuttia.

Tunnistettavia sanoja:

Pole pole tarkoittaa ’hitaasti hitaasti’. Tämä tempo pätee kaikkeen tällä saarella.

Hakuna Matata takoittaa ’ei huolia’ tai ’ei murheita’. Vaikuttaa siltä, että kaikki tällä saarella pyrkivät elämään tämän moton mukaan.

Jambo tarkoittaa moi.

Mitä Pemba Islandilla voi tehdä?

Rannat: Pemba Islandia ympäröivät rannat ovat mahtavia. Liidunvalkoista hiekkaa ja turkoosinsinistä merta. Mikäli haluat nauttia maailmanluokan rannasta, suosittelemme seilaamaan itärannikolla sijaitsevalle Vumawimbi beach -rannalle. Rannalle ei pääse autolla ja se on luonnonsuojelukohde. Takaamme, että saatte nauttia rannasta aivan rauhassa!

Hiekkasärkät: Teidän on aivan pakko matkata hiekkasärkälle, joka sijaitsee hieman Pemba Islandilta pohjoiseen. Vuorovesi määrittää matka-ajankohdan, sillä särkkä paljastuu ainoastaan veden ollessa matalimmillaan. Tänne pääsee paikallisella purjeveneellä noin 25 minuutissa.

Mangrovekasvustoa ja sademetsää: Voit nauttia kauniista sademetsästä täällä. Matkaa esimerkiksi Ngezi Forrestiin ja nauti luonnon monimuotoisuudesta.

Sukellus ja snorklaus: Sukellus ja snorklaus Pemba Islandilla on tasoltaan maailmanluokkaa.

Paikalliset kylät ja koulut: Vierailu paikallisessa kylässä tai koulussa on unohtumaton kokemus.

Mausteplantaasi: Täällä on mahdollista saada opastettu kierros paikallisella mausteplantaasilla. Tiesitkö, että muun muassa suurin osa maailmalla myydyistä neilikoista poimitaan Pemba Islandilla?

Vedenalainen hotelli: Manta Resortilla Pemba Islandinin pohjoispuolella voit asustaa vedenalaisessa hotellissa. Aivan uniikki kokemus!

Lue lisää

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Lue Lisää

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Lue Lisää

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Lue Lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lue Lisää

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Lue Lisää

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Lue Lisää

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Lue Lisää