Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka! Budjettinne ja mielenkiintonne kohteet määräävät sen, mihin suuntaatte, mutta mikäli haluatte hieman vinkkejä ja inspiraatiota, voitte tutustua tämän artikkelin esittelemiin, tämän hetken suosituimpiin häämatkakohteisiin!

Teksti Anna Storm Kuvat Adobestock.com

Tulum, Meksiko

Tulum sijaitsee noin 120 kilometriä etelään Cancúnista, Jukatanin niemimaalla Meksikossa. Tunnistettavan turkoosin värin omaava Karibianmeri levittäytyy rantaviivalta, joka on valittu viiden maailman parhaimman rannan joukkoon. Palmujen lomassa sijaitsee hotellirakennuksia, cabana-mökkejä ja bungaloweja. Tulum on tunnettu valkoisista rannoistaan, kristallinkirkkaasta vedestään, Maya -raunioistaan, centoseistaan (vedenalaisista luolastoista) sekä joogatunneistaan. Tänne vastarakastuneet parit suuntaavat nauttimaan auringosta, merestä ja joogasta sekä mahdollisuudesta tutustua paikalliseen kulttuuriin ja kylää ympäröivään viidakkoon. Yksi parhaimmista keinoista liikkua lomamatkan aikana on vuokrata polkupyörä, joita on myös monesti hotelleilla tarjolla käytettäväksi. Lämpötila nousee päivisin noin 30 asteeseen ympäri vuoden ja laskee noin 21 asteeseen yöaikaan. Toukokuun ja marraskuun välisenä aikana täällä sataa suhteellisen paljon, joten paras aika matkustaa on ehdottomasti talvikuukausien aikana.

Malediivit

Matkustakaa Malediiveille mikäli haluatte kokea trooppisen taikamaailman, joka on täynnä turkooseja laguuneja, huojuvia kookospalmuja ja uskomattoman valkoisia hiekkarantoja. Hotellisaarilla saat nauttia rennosta olemisesta ja runsaasta hemmottelusta moderneissa puitteissa, jotka sisältävät erilaisia urheilumahdollisuuksia, kylpyläpalveluita, uima-altaita, snorklausta ja huipputason ravintoloita. Ei siis mikään ihme, että monet valitsevat Malediivit häämatkakohteekseen.

Amalfin rannikko

Paljon kehuttu Amalfin rannikko on yksi UNESCO’n maailmanperintökohteista ja se on tunnettu kauneudestaan ja tunnelmallisista pikkukylistään. Kyseessä on yksi Euroopan upeimmista rantaviivoista, joka sijaitsee suoraan etelään Napolista, Sorrenton ja Salernon välissä. Rannikkoa koristavat värikkäät kylät ovat nostattaneet monien matkakuumetta ja saaneet niin hääparit kuin julkkiksetkin suuntaamaan tiensä tähän upeaan matkakohteeseen. Amalfin rannikon romanttisissa pikkukylissä on runsas valikoima viihtyisiä kahviloita, kievareita ja ravintoloita.

Bali

Balin matkallasi saat nähdä upeita rantoja, aktiivisen tulivuoren, kostean sademetsän ja rikkaan eläinkunnan, eikä tässä vielä kaikki – täältä löytyy myös eläväinen yöelämä, laajasti erilaisia shoppailumahdollisuuksia ja rentouttavia kylpyläpalveluita. Tällä indonesialaisella saarella on todellakin tarjolla jotain jokaiseen makuun. Yökukkuja viihtyy todennäköisesti parhaiten Kuta Beachilla, saaren turistirikkaimmalla alueella, jossa on tarjolla laaja kattaus erilaisia baareja ja muita huveja. Mikäli mieluummin haluat rentoutua ja laskea sykettäsi lomasi aikana, suosittelemme majoittumaan sademetsän kupeeseen taiteilijakylä Ubudiin. Bali on ainutlaatuinen ja vertaansa vailla, ja mikäli mielit nauttia uniikeista rannoista, suosittelemme suuntaamaan saaren eteläisille ja läntisille rannikoille.

Mauritius

Matka Mauritiukselle on kuin matka paratiisiin. Mauritius on yksi Intian Valtameren ylellisimmistä ja kiehtovimmista lomasaarista. Täällä hiekkarannat levittäytyvät käytännössä ympäri koko saaren auringon lämmittäminä, pehmeinä ja häikäisevän valkoisina. Vesi on kristallinkirkasta ja ilmasto miellyttävä ympäri vuoden. Päivät ovat trooppisen lämpimiä ja illat hieman viileämpiä ainakin paikallisten talvikuukausien (eli touko-syyskuun) aikana. Pienet sadekuurot tarjoavat ihanan raikkaan ja viilentävän hetken ja niiden jälkeen luonto kukoistaa taianomaisen vehreänä ja kauniina. Mauritiuksen matkalla saat nauttia kaikilla mukavuuksilla höystetystä ”resortti-elämästä” rannalla, jossa tarjolla on kaikki maailman vesiliikuntalajit aivan käden ulottuvilla sekä luonnonsuojelun alainen koralliriutta, joka on todellinen Eldorado jopa kaiken nähneille sukeltajille ja snorkkelointiharrastajille.

Kreikka

Monet hääparit suuntaavat lyhyemmälle häämatkalle Euroopan sisällä ja Kreikka on viime vuosina noussut yhdeksi suosituimmista matkakohteista. Suunnatkaa matkanne romanttiseen Santoriniin ja ihastukaa saarta ympäröivään upeaan merimaisemaan, jota liidunvalkeat sinikattoiset rakennukset korostavat. Suosittelemme myös käymään mantereella, pittoreskissa Pargan kylässä nauttimassa aterioista tunnelmallisissa kievareissa, uimassa kristallinkirkkaassa vedessä sekä käyskentelemässä pitkin mukulakivikatuja käsikkäin rakkaasi kanssa.

Risteily

Häämatkaristeily on ikimuistoinen kokemus. Pakatkaa laukkuunne puku, pikkumusta sekä sandaalit ja risteilkää ympäri Karibianmerta ja nauttikaa yhden maailman ylellisimmän risteilylaivan tarjonnasta. Sonnustautukaa iltaisin rakkaasi kanssa parhaimpiin vaatteisiinne ja skoolatkaa samppanjalasillisilla ja aamuisin voitte käydä maissa tutustumassa uusiin paikkoihin nauttien kristallinkirkkaasta vedestä, palmuista ja vitivalkoisista rannoista. Ja vielä vinkki kaupan päälle: Miksi ette yhdistäisi risteilyä viikonloppureissuun New Yorkissa?

Lue Lisää

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Häämatka sinulle joka etsit seikkailua

There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done. Nämä leijonakuninkaan tunnetuimman…

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Lue Lisää

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Lue Lisää

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Lue Lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lue Lisää

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Lue Lisää

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Lue Lisää

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Lue Lisää