Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja osa unelmoi suurkaupungin vilskeestä. Päätoimittajamme Anna on ottanut suunnakseen New Yorkin ja kertoo miksi tämä metropoli on niin suunnattoman suosittu ja rakastettu ympäri maailman.

Teksti & Kuvat: Anna Storm

On vaikea kertoa tarkalleen miksi New Yorkia rakastaa niin tajuttoman paljon. Ehkä syynä on se, että kaikki on saatavilla juuri silloin kuin sitä haluaa. Ehkä kyseessä on kerrostalot ja kopsuvat korot puhdistetuilla kaduilla kello seitsemältä aamulla. Ehkä siksi, että kaikki ovat niin mukavia, ulospäinsuuntautuneita ja lämminhenkisiä. Ehkä syynä on pienet korttelit, joissa voi olla 20 ravintolaa samalla kadulla. Ehkä kyseessä on kieli ja murre, joka saa itsensä tuntemaan olevansa osa elokuvaa. Ehkä syynä on kaikki Roof Top Barsit upeine näköaloineen, jotka jatkuvat silmänkantamattomiin. Ehkä kyseessä on paahdetut bagelit ja kahvi, jolla päivä aloitetaan. Ehkä syynä on se kuinka kaikki lausuvat, elehtivät ja saavat pienimmänkin asian vaikuttamaan merkityksekkäältä ja suurelta. Ehkä siksi, että voit syödä supertuoretta ja ekologista ruokaa lähes missä tahansa, ja seuraavana päivänä herkutella epäterveellisellä roskaruoalla. Tai ehkä kyseessä ovat unelmat, jotka leijuvat ilmassa ja tuntuvat suorastaan käsinkosketeltavilta.

Mikä tahansa syy onkin, kokee suurin osa New Yorkin vierailijoista rakkautta tätä kokonaisvaltaisesti itseensäkietovaa kaupunkia kohtaan. Kyseessä on lämmin, turvallinen ja odottava rakkaus. Aivan kuin kaikki olisi mahdollista, eikä ole olemassa tarpeeksi sanoja tai adjektiiveja, jotka voisivat minut pysäyttää. Kuten Jay Z ja Alicia Keys laulavat Empire state of mind -kappaleessa ”There's nothin' you can't do, now you're in New York”. Olen kuullut, että kaikki New Yorkissa käyneet ovat rakastuneet kaupunkiin, mutta en osannut koskaan kuvitella, että tunne voisi olla NIIN voimakas.

In New York,

Concrete jungle where dreams are made of

There's nothin' you can't do

Now you're in New York

These streets will make you feel brand new

Big lights will inspire you

Let's hear it for New York 

/ Jay Z & Alicia Keys, Empire state of mind

Upeinta kaupungissa on se, että sillä on tarjota kaikkea. Eli mitä ikinä haluattekin tehdä, saatte päivänne täytettyä mieluisalla ohjelmalla. Päätätte vain millaisen päivän haluatte ja minkälaisen fiiliksen tahdotte, ja sitten niiden mukaisesti valitsette kaupunginosan ja aktiviteetit joiden kautta pääsette toiveenne toteuttamaan. Manhattanin eri kaupungiosat eroavat huomattavasti keskenään ulkonäöltään, tarjonnaltaan, tyyliltään ja tunnelmaltaan. Uptownissa kilpailevat pilvepiirtäjät keskenään ja 5th Avenue tarjoaa maailmanluokan shoppailumahdollisuuksia kaikkine tunnettuine tuotemerkkeineen. Downtownista Meatpacking Districtin ja West Villagen seuduilta löydät trendikäimmät ravintolat ja pieniä designputiikkeja. Manhattanin ulkopuolella sijaitsevat alueet, kuten Brooklyn, Williamsburg ja Queens ovat myös vierailun arvoisia paikkoja. Ne tarjoavat mielenkiintoisia aktiviteetteja ja jännittävän valikoiman erilaisia tuotteita.

Vierailuni aikana sykkivässä suurkaupungissa otin selvää mitä kaupungilla on tarjota ja ihastuinkin muutamiin paikkoihin ja aktiviteetteihin. Jokainen luo oman New Yorkinsa kuuluu sanonta ja toivon, että alla olevat vinkit auttavat teitä luomaan oman unelmamatkanne.

RUOKA & JUOMA:
Absoluuttisesti parasta New Yorkissa on se, että täällä on jotakin jokaiseen makuun; riippumatta siitä haluatko herkutella bageleilla ja jääteellä vai nauttia viherkaalisalaatista kookosveden kera. Kaikkea todellakin on tarjolla ja tässä onkin muutama vinkki paikoista joissa kävin ja joihin ihastuin.

Beauty & Essex (146 Essex St)
Varaa pöytä ennen kuin lähdet liikenteeseen. Useat ravintolat kuuluvat Open Table -palveluun ja varauksen tekeminen on erittäin helppoa. Ravintola on piilotettu helmi, jonka sisäänkäynti on piilotettu ovi vintage -liikkeen kassan takana. Ravintolan sisäpuolella kuitenkin odottavat kristallikruunut ja tarjoilijat korkeissa koroissaan, ja aistittavissa on pieni Great Gatsby -viba. Ruokalista koostuu suurimmaksi osaksi tapaksista ja jokainen suupala on ainutkertainen makuelämys.

The Roof (Viceroy New York, rooftop, 124 W 57th St)
Kattobaari (sisäänkäynti on Vicery Hotelin vieressä oleva ovi), joka on varustettu uskomattomalla näköalalla. Toisessa suunnassa kohoavat pilvenpiirtäjät ja toisessa suunnassa sijaitsee Central Park, jonka vehreä näkymä näyttää lähes maalatulta. Tänne kannattaa tulla ajoissa, jotta on edes mahdollisuus mahtua sisään juodakseen superherkullisia drinkkejä yhdessä trendikkäiden New Yorkilaisten kanssa.

Jack’s Wife Freda
Aamiais/Lounas/Päivällispaikka, jolla on nykyään kaksi toimipistettä. Aamulla kannatta olla ajoissa paikalla, niin välttää jonottamisen. Nauti ruoaksi Orange Blossom Pancakes ja Eggs Benny – fantastista ruokaa ja ihana ilmapiiri. Tämä on kuuma aamiaisvinkki!

Press Lounge at Ink48 Hotel (653 11th Ave)
Upea kattobaari, jossa sinulla on näkymät sekä pilvenpiirtäjiin että Hudson Riveriin. Paikassa on pukukoodi, joten pakatkaa mukaan tumma puku ja iltapuku, ja valmistautukaa ihastumaan mahtavaan näköalaan. Tämä on kiistatta kaunein baari, jossa olen koskaan käynyt.

PAIKKOJA / ÄLÄ OHITA:
Minne ikinä New Yorkissa kulkeekaan, löytää koko ajan uusia kultajyviä ja paikkoja, jotka ovat luokseenkutsuvia, mielenkiintoisia ja charmikkaita. Tässä muutama paikka, joissa suosittelen käymään, sekä muutama asia, joita suosittelen tekemään.

Chelsea Market
Upea tori Chelseassa. Täältä löydät kaiken ruoasta vaatteisiin ja pikkutilpehööriin. Vierailuni aikana oli myös käynnissä pienet markkinat, jossa olivat esillä Upcoming Designers – markkinat, mistä pystyi ostamaan ainutlaatuisia ja uusia asioita.

Smorgasburg
Brooklynissä/Williamsburgissa viikonloppuisin järjestettävät ruokamarkkinat. Teille, jotka rakastatte ruokaa ja uusia gastronomisia kokemuksia tämä on taivas! Matkustakaa tänne syömään, juomaan ja nauttimaan elämästä Manhattanin horisontti taustananne.

Top of the Rock
Vierailu ylhäällä Rockefeller Centerissä on todellakin mahtavaa. Tänne kannattaa tulla aamusta, jos haluaa välttää jonot. Täällä voit nauttia näköalasta, joka todellakin henkii tunnetta Empire state of mind.

Central Park
Sanat ovat tarpeettomia. Central Park on pakollinen etappi joko puistohengailun tai aamulenkin merkeissä. Lenkkeily yhdessä monien muiden New Yorkin asukaiden kanssa auringonpaiste selässä ja ainutlaatuisen kaupunkihorisontin heijastuessa puiden yllä oli täydellinen aloitus päivälle.

Flatiron Building
Tämä on kieltämättä cooleimpia rakennuksia, joita on nähnyt. Tänne kannattaa tulla ottamaan se pakollinen turistikuva ja sen jälkeen lähteä kiertämään Eatalyyn (italialainen ruokatori), joka sijaitsee tämän spektaakkelimaisen rakennuksen vastapäätä.

LIIKKUMINEN / HYVÄ TIETÄÄ:
Hieman hyödyllistä informaatiota, joka on hyvä tietää.

Taksi
Taksi on todella kätevä kulkuväline. Monet (lähes kaikki) kadut New Yorkissa ovat yksisuuntaisia, joten valitse taksi, joka on menossa haluamaasi suuntaan. Kun näet taksin, katso palaako kyltti ja nosta oikea kätesi ilmaan Sex and the City -tyyliin. Taksilla liikut kätevästi kaupungin halki (vältä kuitenkin pahinta ruuhka-aikaa – tuolloin on parempi kulkea jalan tai maanalaisella).

Duanereade
Sekatavarakauppa, joka myy kaikkea huulipunista adaptereihin ja laseihin. Liikkeet ovat auki 24/7 ja niitä sijaitsee periaatteessa kaikkialla. Erittäin hyödyllinen tieto.

Dricks
Eli tippi. Kaikkialla tulee antaa tippiä, oli kyse kynsihuollosta, taksimatkasta tai illallisesta hienossa ravintolassa. Tippi on yleensä 20%, ja tämä kannattaa ottaa huomioon matkakassaa laskiessa.

LUE LISÄÄ

Määränpäänä Alpit

Määränpäänä Alpit

Matkustimme historialliseen Megèven hiihtokeskukseen Ranskaan kokeaksemme todelliset alppikohdehäät.

San-Antonio

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Karnevaalit Venetsiassa

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Romantiikkaa Sisiliassa

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Amalfin rannikko

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Viininmaistelua Toscanassa

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Romantiikkaa kahdelle Italiassa

Romantiikkaa kahdelle Italiassa

Mikään maa maailmassa ei puhu rakkauden kieltä kuten Italia

Snorkling-Sara-Åhlström.

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

häämatkaan

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

malediivit

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Naimisiin karkaaminen

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Salobre Hotel Resort & Serenity

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Testaajina toimivat journalisti Camilla Lærke Mors ja valokuvaaja Charlotte Trippetti, jotka ovat ystävättäriä, työkavereita ja kylpyläintoilijoita.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

häämatkakohdetta

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Häämatkakohteen valinta

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

häät

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Barbados - Kuva: Tom Jur / Unsplash

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä.

Häämatka sinulle joka etsit seikkailua

There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done. Nämä leijonakuninkaan tunnetuimman…

Sansibar - häämatka

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…