Barbados - Kuva: Kathryn Maingot / Unsplash

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä. Vietettyäni viikon paratiisissa ymmärrän kyllä miksi.

Teksti: Peter Saverman Kuvat: Unsplash

Ensimmäinen aamu alkaa varhain päivärytmillä, joka elää vielä Suomen aikaa. Lentomme laskeutui myöhään edellisenä iltana ja ajettuamme läpi luonnonkauniin saaren, pääsimme hotelliimme Almond Beach Villageen, jossa vietimme viikkomme ensimmäisen puoliskon. Kello oli vähän yli viisi aamulla ja aurinko oli nousemassa, kun kävelin 30 metriä kohti merta ja lähdin lenkille rantaa pitkin kohti läheistä asutusta. Paikalliset asukkaat olivat jo heränneet ja olivat menossa aamu-uinnille. Kaikki, jotka tapasin toivottivat hyvät huomenet. Vaikka olin noin 8000 kilometrin päässä kotoa, tunsin oloni todelle kotoisaksi.

Barbados on pieni saari, jonka pinta-ala on noin kolmasosa Öölannista. Niin karibialaiselta kuin saari tuntuukin, se on oikeasti Atlantissa. Karibianmeri alkaa hieman Barbadoksen länsirannikon ulkopuolelta. Saaren asukkaat ovat sitä mieltä, että he ovat saaneet parhaat puolet molemmista maailmoista, ja minä olen samaa mieltä asiasta. Hotelli sijaitsee saaren länsirannikon pohjoisosassa, ja aamulenkkini aikana saan hyvän käsityksen ympäristöstä. Rantoja, pieniä kyliä ja jättimäisiä luksushuviloita vuorotellen rantaviivan tuntumassa.

Heti aamiaisen jälkeen meitä odottaa opas, joka vie meidät kierrokselle ympäri saarta ja näyttää monia nähtävyyksiä. Meidät, kahdeksan eurooppalaisen joukko, haetaan hotellilta ja jännittyneet ja odottavaiset matkalaiset pakataan autoon. Oppaallamme tuntuu olevan tarina kerrottavana joka ainoasta pienestä kivestäkin pienten kiemurtelevien teiden varsilla ja pelloilla. Ohitammekin viidakkoa muistuttavat seudut nauraen ja vaikuttunein ilmein.

Kaksi kertaa pysähdymme erityisten nähtävyyksien kohdalla: toinen niistä on Barbadoksen korkein kohta ja toinen on rantakaistale Bahtsheba. Kumpikin paikka on saaren sillä puolella, josta näkyy lähes loputtomalta tuntuva Atlantti. Bathshebaa pidetään paikkana, jossa on oikeastaan pakko käydä, jos matkustaa Barbadokselle, sillä sieltä silmien eteen avautuu aivan uskomaton maisema, joka on tuttu monista maisemakorteistakin.

Barbados - Kuva: Tom Jur / Unsplash

Ei aivan sitä, mitä odotin

Minun täytyy sanoa, että Barbados ei vastannut aivan odotuksiani. Toki se on mielikuvieni kaltainen paratiisisaari, mutta leimallista saarelle on myös maanviljely ja valtaisat sokeriruoko- ja sipuliviljelmät, joita on joka puolella. Tämä yhdistettynä harmoniseen tunnelmaan ja ystävällisiin ihmisiin tekevät Barbadoksesta kokonaisuuden, johon rakastuin. Nauttiessani lounasta yhdessä barbadoslaisen turistitoimistossa työskentelevän tytön kanssa minulta kysyttiin: ”So what do you think of the island so far?”. En oikein tiennyt, miten olisin vastaukseni muotoillut, jotta en olisi väheksynyt mahdollisuuttani vierailla tuossa paratiisissa. Niinpä vastasin: ”It’s not at all what I expected it to be. But in a good way!”. Minun pelkoni siitä, miten vastaukseeni reagoitaisiin suli hetkessä, kun tyttö sanoi: ”That’s what they all say!”

Toki Barbadoksella on taianomaiset rannat ja eksoottista ruokaa, joita siellä odottaakin olevan, mutta saari tarjoaa myös paljon muuta, ja sen eri ulottuvuudet ja kontrastit ovat valtaisat.  Luksuspäivällisten sellaisissa ravintoloissa kuin The Cliff, jossa luksus ja palvelu ovat kaikki kaikessa, vastaparina ovat perjantai-iltojen eloisat kalamarkkinat Oistinsissa. Sinne niin turistit kuin kaikenikäiset paikalliset tulevat nauttimaan mukaansatempaavasta musiikista ja hyvästä ruoasta. Sanonta ”You haven’t seen Barbados until you’ve been to Oistins” puhuu puolestaan.

Kahden meren välissä

Länsirannikon puolella on Karibianmeri, joka on melko tyyni. Tällä puolella saarta voi nauttia trooppisista rannoista ja uimisesta, kun taas toinen puoli saaresta tarjoaa seikkailuja. Kallioisempi itäranta on eläväisemmän Atlantin puolella, ja vaikka rannoilla on ajoittain uintikieltoja, ne vetävät puoleensa surffareita, jotka haluavat nauttia suurista aalloista ja lämpimästä vedestä.

Meressä on paljon kalaa, mikä näkyy saaren ravintoloiden ruokalistoilla. On myös mahdollista lähteä katamaraaniajelulle, jonka aikana voi uida merikilpikonnien kanssa tai retkelle kokeilemaan syvänmerenkalastusta. Eikä kannata heittää hukkaan tilaisuutta tutustua meren pohjaan sukellusveneretkellä 50 metrin syvyyteen, jossa kaikki näyttää todella erilaiselta. Kirkas vesi ja auringonpaiste mahdollistavat sen, että meren pohjasta erottuvat hiekkadyynit ja vanhat laivojen hylyt, jotka jossain vaiheessa katoavat saarta ympäröiviin koralliriuttoihin.

Barbados - Kuva: Tom Jur / Unsplash

Häät Barbadoksella

Barbados on todella satumainen paikka ja sopii siksi hyvin häiden järjestämiseen tai häämatkan viettämiseen. Trooppisia häitä toivoville on olemassa monia vaihtoehtoja. Teillä on taatusti tarkka käsitys siitä, millainen hääpäivänne pitäisi olla, joten ehkäpä voittekin antaa hotellille tehtäväksi häidenne toteuttamisen. Hotelleilla on itsellään upeita paikkoja, joissa vihkiseremonia voidaan suorittaa, ja heillä on paljon kokemusta häiden järjestämisestä. Hotellien hääkoordinaattorit ovat valmiina varmistamaan, että häänne ovat täydellinen elämys. Kaiketi juuri monipuolinen tarjonta on syynä myös siihen, että monet julkkikset menevät naimisiin Barbadoksella. Yksi käytännön esimerkki, joka nousee esiin sekä hotellihenkilökunnan että saaren asukkaiden puheissa, ovat Tiger Woodsin ja Elin Nordegrenin häät. Paparazzeja ja lehdistöä vältelläkseen he vuokrasivat luksushotelli Sandy Lanen kokonaan omaan käyttöönsä mukaan luettuna hotellin 19-reikäinen golf-rata, 9 tenniskenttää sekä Barbadoksen helikopterikenttä. Vaikka 1,5 miljoonan dollarin budjetti ei ehkä ole aivan teidän ulottuvissanne, voin taata, että myös teille löytyy sopiva tapa järjestää häänne.

Eräällä matkalla kohti jotakin saaren itäpuolen rantaa kohtasin amerikkalaisen hääsuunnittelijan, joka oli valmistelemassa vihkimistä. Hän vahvisti asian, josta muutkin ovat puhuneet: jos haluaa pitää häät rannalla, ei tarvitse täyttää mitään lomakkeita eikä ole olemassa mitään sääntöjä tai rajoituksia, jotka voisivat estää teitä pitämästä häitänne juuri haluamallanne rantakaistaleella. Kaikki rannat ovat julkisia, myös hotellien edustoilla olevat. Häihin rannalla suhtaudutaan huomaavaisesti. Jos haluatte todelliset paratiisihäät, miksi ette pitäisi niitä tässä paratiisissa? Joko häämatkakohteena tai ulkomailla vietettävien häiden pitopaikkana Barbados on todella harkinnan arvoinen vaihtoehto. Muistot elävät kanssanne koko elämänne, samoin Barbados.

Lue lisää

Määränpäänä Alpit

Matkustimme historialliseen Megèven hiihtokeskukseen Ranskaan kokeaksemme todelliset alppikohdehäät.

Unelmien häämatka Euroopassa

Helin Matkat: Suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne häämatka. Tutustu vinkkeihimme lemmenlomalle ja inspiroidu!

Pakkaa fiksusti ja kevyesti!

Kuinka pakata matkalaukku häämatkalle vain käsimatkatavaroilla

Karnevaalit Venetsiassa

Jos olet menossa naimisiin talvella, mutta et halua pitkää lentoa, voi Venetsia tarjota kauniin häämatkakohteen.

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Hää- tai vihkimatkalle Intian Valtameren ihastuttaviin saariparatiiseihin

Hiekkarantaan lyövät aallot, tuulessa huojuvat palmut ja vain te kaksi.

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Romanttisia kylpyläelämyksiä

Olemme testanneet neljää erilaista pohjoismaista kylpylää jakaaksemme inspiraatiota häiden eri osa-alueiden suunnitteluun.

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lemmenlaivan kutsu

Merellä aika pysähtyy, joten mikä olisikaan parempi paikka keskittyä omaan rakkaaseen ja juuri sinetöityyn avioliittoon, kuin aalloilla keinuen.

Viisi erilaista häämatkakohdetta

Pitkään kestäneiden häävalmistelujen sekä onnistuneiden hääjuhlien jälkeen morsiusparin on aika huoahtaa ja suunnata ensimmäiselle yhteiselle matkalle tuoreena avioparina. Kuten hääjuhlakin,…

Roadtrip Euroopan halki

Monessa maassa käyminen yhden matkan aikana on tullut aina vain suositummaksi. Jos haluatte kokea jotakin todella erityistä, voi roadtrip Euroopan…

Matkusta häämatkalle New Yorkiin

Morsiuspareilla on erilaisia haaveita häämatkan suhteen. Osa unelmoi valkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja lepohetkistä. Toiset unelmoivat seikkailuista ja erämaaelämästä, ja…

Maailmankuulua italialaista romantiikkaa

Hotelli Villa Arcadio. Sijaintina viettävä rinne, näköalana Gardajärven maisemat sekä ympärillä oliivipuita ja mukulakivikatuja. Tällaisella paikalla sijaitsee italialainen helmi. Paikka,…

Brasilia

Kaukomaiden rannoille haluavan hääparin kannattaa suunnata Brasiliaan, jossa kaikki tärkeä tapahtuu rannalla. Ainakin kun puhutaan Rio de Janeirosta ja maan…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Romantiikkaa Sisiliassa

Ne teistä, jotka ovat katsoneet elokuvan 365 Päivää Netflixistä, tietävät, että tunnelma voi todella kuumentua monin tavoin italialaisella saarella, josta…

Lue Lisää

Amalfin rannikko ja Positano

Amalfin rannikon tiedetään olevan erittäin kaunis, viehättävä ja romanttinen paikka Italiassa sekä suosikkikohde monille uusille aviopareille

Lue Lisää

Häämatka Arubaan

Aruba on fantastinen, pieni paratiisisaari Länsi-Intiassa ja jännittävä matkakohde romanttisille pareille, varsinkin häämatkalaisille!

Lue Lisää

Romantiikkaa, harmoniaa ja rentoutumista

Gran Canarialla sijaitsevan majesteettisen Salobre Hotel Resort & Serenityn näköalat ovat henkeäsalpaavat, arkkitehtuuri taianomaista ja palvelu ainutlaatuista.

Lue Lisää

Autenttista luksusta paratiisisaarella Itä-Afrikassa

Sulje silmäsi ja unelmoi matka paratiisiin. Pemba Island Tansanian itärannikolla tekee tästä unelmasta totta.

Lue Lisää

Häämatka Malediiveille

Tässä tarjoamme teille matkaoppaan Malediiveille.

Lue Lisää

Suosittuja häämatkakohteita

Onko kaikki asiat hääpäivään saakka suunniteltuna? Ihanaa, sillä nyt on jäljellä ainoastaan se pilkku i:n päälle, eli häämatka!

Lue Lisää

Häämatkakohteen valinta

Tässä artikkelissa kerromme muutamista perinteisistä häämatkakohteista sekä annamme vinkkejä koskien uusia kohteita.

Lue Lisää

Barbados

On sitten kyse hääsuunnitelmista tai häämatkakohteesta, Barbados on tavalla tai toisella kaikkien mielissä.

Lue Lisää

Tervetuloa paratiisiin

Sansibar on saari, jonne moni tahtoo häämatkansa suunnata. Tämä paratiisi koostuu liidunvalkoisista rannoista, turkoosinsinisestä merestä ja mausteisesta ruoasta. Jos unelmoitte…

Lue Lisää