Teemahäät – suosion syyt

Teksti: Anna Storm  Kuvat:  Adobestock.com, Cavaliere, Fiarucci, Rainbow Club, Wilvorst, Efva Attling

Teeman valitseminen häihin on tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus. Teema voi olla esimerkiksi tietty väri, pukukoodi tai persoonallinen viittaus johonkin ilmiöön. Selkeän teeman valitseminen ei auta pelkästään luomaan upeita häitä – helpotatte myös häävieraitanne.

Osa pareista tietää jo tulevien häidensä teeman paljon ennen kosintaa. Kyseessä voi olla jokin yhteinen kiinnostuksen kohde, joka sitoo parin yhteen, yhteinen lempiväri tai tietty pukeutumistyyli. Kaikki häät ovat ainutlaatuisia riippumatta siitä, onko teemana Star Wars tai pelkästään tietty värisävy. Yhden teeman ympärille keskittyminen on käytännöllistä ja tyylikästä; se helpottaa teitä suunnittelussa sekä vieraitanne omissa valinnoissaan.

 

Mainitse teema kutsussa

Mikäli olette valinneet tietyn teeman hääpäiväänne, kannattaa se mainita vieraille lähetettävissä kutsuissa. Teema heijastuu esimerkiksi vieraidenne pukukoodiin. ”Boheemeihin kesähäihin” ei välttämättä pukeuduta samalla tavalla kuin ”klassisiin linnahäihin”. Ilmaisemalla teemanne selkeästi kerrotte vieraillenne kuinka toivotte heidän pukeutuvat erityisenä päivänänne. Kutsussa kannattaa myös ilmoittaa, mikäli olette valinneet tietyn väriteeman häihinne. Esimerkiksi; ”toivomme teidän pukevan yllenne jotain sinistä hääpäivänämme”.

 

Teema ei määritä pelkästään vieraidenne vaatetusta, vaan kertoo minkälaisen tunnelman haluatte luoda hääpäiväänne. Star Wars -teemaisten häiden odotetaan olevan luonteeltaan leikkimieliset ja puutarhahäiden rennot ja romanttiset. Selkeä teema siis kertoo vieraille minkälaisia odotuksia teillä on suuresta päivästänne.

 

Teeman päättäminen

Joko tiedätte mikä sitoo teitä yhteen? Musiikkityyli? Harrastus tai ehkä yhteinen tausta? Antakaa hääpäivän teeman kuvastaa persoonallisuuksianne.

Pari, joka rakastaa viettää vapaa-aikaansa luonnossa voi järjestää rennot ja luontoinspiroituneet häänsä ulkoilmassa. Villikukista koostuva hääkimppu, rustiikkinen pöytäkattaus, riistaa ruokalistalla ja ehkä leirinuotio lähistöllä illan hämärtyessä.

Raskaasta rokista pitävä pari voi pukeutua tummiin sävyihin (myös häämekko). He järjestävät häänsä isossa keikkapaikassa ja palkkaavat bändin soittamaan livenä illan aikana. He voivat myös jakaa vierailleen saapumisen yhteydessä lahjapussit, joista löytyy erityistilattuja ”feikkitatuointeja”, joissa on hääparin nimet ja erilaisia rakkauden symboleja. Tatuoinnit voidaan kiinnittää illan aikana ja ne toimivat hyvinä jäänmurtajina ja keskustelun avauksina vieraiden välillä.

 

Ei ole olemassa mitään sääntöjä sille, että mitä voi tai ei voi valita teemaksi häillensä. Ainoastaan mielikuvitus asettaa rajat. Teeman tulee kuvastaa teitä hääparina ja persoonallisuuksianne. Huomioikaa kuitenkin, että tietyt teemat vaativat enemmän valmisteluita kuin toiset. Tämä tulee näkyä myös budjetissanne.

 

Valittu teema helpottaa suunnittelua

Osa hääpareista kokee, että häiden suunnittelu alkaa helposti rönsyilemään. Parilla on eriävät mielipiteet vaatteista, seremoniasta, juhlatilasta, ruoasta ja juomasta. Valitsemalla teeman saatte automaattisesti punaisen langan suunnitteluunne. Tämä helpottaa myös pitäytymään tietyissä linjauksissa ja teillä on selkeä teema, johon voitte aina turvautua.

Mikäli ette valitse teemaa, saatatte näyttää eriparisilta hääpäivänänne. Mikäli morsian valitsee väljän, boheemin sifongista ja pitsistä valmistetun mekon, saattaa se näyttää oudolta sulhasen valitseman frakin ja silinterihatun rinnalla. Ennalta päätetty teema saa teidät näyttämään yhtenäisiltä hääpäivänä ja vieraat tulevat huomaaman selkeän punaisen langan kaikessa.

 

Värit ja vuodenajat

Onko teillä vaikeuksia teeman valitsemisessa? Tietyn värin valitseminen on aina toimiva ratkaisu, kuten myös tietyn vuodenajan seuraaminen. Erottuvat kevät-, kesä-, syys- tai talvihäät eivät ole ainoastaan kauniit, vaan helpottavat myös suunnittelua. Juhlatilan ja vaatetuksen valinnasta tulee melko selkeitä ja myös sesongin raaka-aineita hyödyntävä häälounas on järkevää ekonomisesti ja ekologisesti ajateltuna.

 

Seuraavilla sivuilla kuvailemme erilaisia häätyylejä jakaen vinkkejä ja inspiraatiota. Ehkä löydätte tulevan hääteemanne täältä?

Värit; vihreä & kulta

– Morsian: Nykyään on tarjolla runsas määrä kauniita häämekkoja kullan eri sävyissä, jotka sopivat trendikkäälle morsiamelle sekä kaikille ihosävyille. Vahvista tyyliä valitsemalla yhteensointuvat kimaltavat kultakengät ja laukku.

– Sulhanen: Tämä puku Cavaliereltä on saatavilla kauniina metsänvihreän sävynä ja on todella tyylikäs. Yhdistä pukuun mustia tai ruskeita asusteita.

– Juhlapaikka: Noudattakaa väriteemaa kattauksessa, koristeluissa ja ruoissa. Nykyään on tarjolla paljon kaikkea kaikissa mahdollisissa väreissä, joten teemasta on melko helppoa pitää kiinni.

Boheemit puutarhahäät

– Morsian: Valitse väljä, laskeutuvasta kankaasta valmistettu häämekko. Viimeistele kokonaisuus asettamalla kukkaseppele tai kaunis hiusnauha pään ympärille.

– Sulhanen: Luonnonvärjätty, mielellään pellavainen, puku sopii hyvin tyyliin. Suosittelemme valitsemaan asukokonaisuuteen asusteiksi upeat henkselit ja rusetin.

– Hääjuhla: Kata juhla-ateria kauniiseen puutarhaan tai sisäpihalle. Hyödynnä kauniita puulajeja, eläviä kukkia ja rustiikkisia posliiniesineitä kattauksessa ja koristeluissa.

Klassiset linnahäät

– Morsian: Tyköistuva mekko kimaltavilla kivillä ja koruompeleilla antavat kuninkaallisen loiston lookiisi.

– Sulhanen: Pukeudu tyylikkäästi mustaan frakkiin ja pehmeään valkoiseen kauluspaitaan. Viimeistele kokonaisuus upealla hatulla.

– Hääjuhla: Järjestäkää häät kauniissa kartanossa tai linnaympäristössä. Valkoiset pellavaliinat ja runsas määrä eläviä kynttilöitä ylväissä kyntteliköissä luovat tyylin.

Talvihäät

– Morsian: Pitkähihainen ja suoralinjainen mekko sopii tyyliin. Lisää kokonaisuuteen tekoturkiksinen bolero tai viitta pitämään sinut lämpimänä. Asustaudu kauniilla saapikkailla ja yhteensopivalla laukulla, jonne mahtuu kaikki hääpäivän aikana tarvittava tavara.

– Sulhanen: Perinteinen smokki on tyylikäs valinta talvihäihin. Valitse korkeavartisemmat kengät mikäli tulette oleskelemaan lumisella pihalla.

– Hääjuhlat: Koristelkaa juhlapaikka elävillä tulilla, punaisilla kukilla ja kuusenhavuilla. Tarjoilkaa lämmittävää juomaa vieraillenne ja antakaa sesongin näkyä ruokalistassa.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top