Hääkakun seuraksi

Hääkakku on monille meistä itsestään selvä osa hääjuhlia. Mutta sille on myös vaihtoehtoja, vai pitäisikö sanoa täydennyksiä.

Teksti: Jeanette Henriksson

Hääkakku on hyvin perinteinen hääjuhlien jälkiruoka. Sille on kuitenkin myös vaihtoehtoja. Teidän ei ole pakko valita perinteistä kolmikerroksista hääkakkua, jos ette halua. Hääkakulle on tarjolla myös monia muita mahtavia vaihtoehtoja. Mutta miksi valita eri vaihtoehdoista, kun voitte saada molemmat!

Tarjotkaa erilaisia jälkiruokia
Miksi ette yllättäisi vieraitanne ihanalla jälkiruokapöydällä, joka on täynnä ihania värejä ja makuja? Voitte täyttää jälkiruokapöydän mielikuvituksellisilla kuppikakuilla. Näitä pieniä herkkuja voi todellakin varioida niin makujen, värin kuin koonkin osalta. Antakaa mielikuvituksen ja luovuuden päästä valloilleen, kun mietitte, mitä haluatte häävieraillenne tarjota. Ottakaa suunnitelmissa huomioon häidenne mahdollinen teema tai niissä toistuvat värisävyt. Jättäkää kuitenkin tarjoilujen luominen taitavan ammattilaisen käsiin. Kun apunanne on taitava kondiittori, voitte tuntea olonne turvallisiksi. Ihastuttavia makuyhdistelmiä saa aikaan esimerkiksi yhdistämällä red velvet -kakkuun lakritsia ja vadelmaa. Tahmeaan suklaaseen taas voi lisätä hieman väriä ja makua sahramilla.

Ihanien kuppikakkujen lisäksi voitte tarjota tarteletteja, jotka ovat kuin pieni somia minipiirakoita. Niissä voi olla variaatiota miten paljon tahansa, ja kondiittorinne voi auttaa teitä luomaan joitakin ihania herkkupaloja, joilla voitte yllättää vieraanne. Piirakoiden ulkonäköä voi parantaa koristelemalla ne marjoilla tai hedelmillä. Erityyppiset herkulliset marenkileivonnaiset, joissa mielellään saa olla vivahdus mantelia, ovat viime aikoina tulleet todella suosituiksi häätarjoilussa. Voitte tarjoilla marenkeja erikokoisina yhdessä marjojen kanssa tai pieninä söpöinä minimarenkeina kauniista lasipurkista. Leivokset ovat tietenkin tervetulleita jälkiruokapöytään, ja voitte valita ne oman makunne mukaan. Parasta on, jos pöydän herkut sopivat yhteen keskenään ja assosioituvat tavalla tai toisella myös teihin ja häihinne.

Antakaa herkkujen myös näkyä
Kaunis pöytäliina, ilmapallot ja monikerroksiset tarjoiluastiat tekevät jälkiruokapöydästä todella näyttävän. Sijoittakaa pöytä sellaiseen paikkaan, jossa se todella pääsee oikeuksiinsa. Älkää piilottako sitä johonkin nurkkaan. Kyseessä on pöytä, josta te voitte olla ylpeitä ja jota sekä pienet että suuret vieraanne taatusti arvostavat.

Jälkiruokapöytä on nyt tulossa todella muotiin, ja monet kondiittorit erikoistuvatkin juuri jälkiruokiin. Valitkaa jälkiruokapöytäänne haluamanne teema, joka sopii häihinne. Tarjotkaa pieniä jälkiruokia, pieniä herkkupaloja. Valitkaa jälkiruokia, jotka säilyvät hyvin, sillä pöytä saattaa seistä valmiiksi katettuna useita tunteja. Ihanan jälkiruokapöydän ei tarvitse sulkea pois täydellistä hääkakkua. Ei, suurena päivänänne te voitte saada kummatkin!