Plus size perfection

Tiesitkö, että häämekot on useimmiten pohjimmiltaan suunniteltu istumaan kauniisti juuri kurvikkaalle naiselle? Valitse oikea puku ja korosta aistikkaita muotojasi. Me kerromme mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota!

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Essence of Australia

Isompikokoisille naisille on vähintäänkin yhtä tärkeää löytää hyvin istuva mekko, kuin muunlaisen vartalotyypin omaavillekin. Onneksi isompikokoisen mekon löytäminen ei ole mikään ongelma hyvinvarustetuissa hääliikkeissä. Nykyään lähes joka liikkeessä on tarjolla useita erilaisia plus size -mallisia mekkoja ja nämä on suunniteltu sopimaan täydellisesti kurvikkaalle naiselle.

 

Vältä liian isoja kokoja

Monet tulevat morsiamet sortuvat siihen virheeseen, että he valitsevat vain isompikokoisen mekon perusvalikoimasta. Tuolloin tuloksena on mekko, joka kuvitelmissa voisi olla täydellinen, mutta todellisuudessa se ei istu ylle aivan niin hyvin. Sen sijaan, että valitsisit vain isokokoisen mekon, suositellaan valitsemaan mekko, joka on erityisesti suunniteltu kurvikkaalle naiselle. Monet suuret ja johtavat morsiusmerkit lanseeraavat erillisiä plus size -mallistoja, joiden suunnittelutyöhön on käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Suunnittelijat tietävät mihin kohtiin leikkaukset pitää asettaa ja huomio kiinnittää niin, että tuleva morsian saa imartelevan siluetin.

 

Korosta kurveja!

Plus size -kokoiselle naiselle sopii erinomaisesti vartalonmyötäiset mekot ja varsinkin merenneitomalli näyttää upealta hänen yllään. Kurvien esiintuominen on useimmiten paljon kauniimpaa kuin niiden piilottelu. Kurvikkaalle naiselle sopii myös kauniisti V-pääntiellä varustettu mekko isolla hameosalla – tämä yhdistelmä antaa vartalolle tiimalasimaisen siluetin.

 

Osa plus size -kokoisista naisista haluaa pitkät hihat mekkoonsa, ”taikoakseen” allit piiloon, mutta hihat saattavat aiheuttaa juuri vastakkaisen efektin ja pitsihihat saavatkin käsivartesi näyttämään entistä suuremmilta. Suosittelemme valitsemaan sen sijaan joko lyhyet hihat tai kauniisti koristellut olkapäät.

Kysy asiantuntijoilta apua

Oletko epävarma mikä mekkomalli sopii sinulle? Onko vartalossasi alueita, joita haluat korostaa ja toisia, joita haluat piilottaa? Pyydä asiantuntijalta apua. Hääliikkeiden henkilökunta on todella osaavaa ja heillä on alan koulutus sekä kokemusta, jonka avulla he ovat auttaneet useita tulevia morsiamia löytämään heidän unelmamekkonsa. Uskalla pyytää apua ja kuuntele heidän vinkkejään ja neuvojaan. Ehkä heidän avulla löydät unelmamekon, joka on aivan erilainen kuin aluksi kuvittelit?

Vinkkejä kurvikkaille muodoille 

  • Kannattaa valita vartalonmyötäinen mekko, jossa on kauniisti koristellut olkapäät tai pienet hihat. Nämä korostavat kurvikasta vartaloa.
  • Pyydä liikkeen henkilökuntaa avuksesi – heiltä saat arvokkaita vinkkejä ja neuvoja.
  • Ole liikkeellä hyvissä ajoin. Huomioi, että mekkosi toimitusaika voi olla useita kuukausia.
  • Valitse mekko mallistosta, joka on suunniteltu erityisesti kurvikkaille naisille. Näiden mekkojen suunnitteluun on käytetty aikaa ja vaivaa, jotta ne korostaisivat kauniisti juuri sinun muotojasi.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top