12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

vinkkiä_häämatkan

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Teksti Anna Storm Kuva Adobestock.com

Huolimatta siitä, missä kohtaa häitten sunnitteluprosessia olette menossa, on aina tervetullut muutos siirtää ajatukset kukka-asetelmista ja morsiusneitojen mekkojen värisävyn valinnasta häämatkasta haaveiluun. Tästä aihealueesta löytyy loputon määrä kohdevaihtoehtoja sekä muita eri asioita suunniteltavaksi. Minne olette matkustamassa? Kuinka pitkää häämatkaa toivotte? Milloin on paras ajankohta matkallenne? Kuinka paljon matka saa maksaa? Esimerkiksi näistä kaikista asioista teidän tulisi keskustella ja päästä lopputulokseen. Koko häämatkan tarkoituksenahan on kuukausien hääsuunnittelutyön jälkeen päästä vastanaineina matkaan kohti unelmakohdettanne, ja vain nauttia. Tehdäksemme suunnittelusta hieman helpompaa, olemme kasanneet tähän 12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun.

vinkkiä_häämatkan

Ennen matkaa…

 

 1. Aloita ajoissa

Pohditteko, MILLOIN on aika aloittaa häämatkan suunnittelu? Optimaali aloitusajankohta on noin 6 – 8 kuukautta ennen matkaa. Ei hätää, kaiken ei tarvitse olla päätettynä tällöin, mutta eri matkakohdevaihtoehtoihin tutustuminen on hyvä alku projektille. Osa matkakohteista soveltuu paremmin tiettyihin vuodenaikoihin, jonka vuoksi teidän on hyvä olla asian suhteen ajoissa liikenteessä saadaksenne matkasta mahdollisimman paljon irti. Myös lennot ja hotelli on syytä varata ajoissa parhaan hinnan mahdollistamiseksi.

 

 1. Suunnitelkaa yhdessä

Parhaimman mahdollisen reissun taataksenne, teidän tulee tietysti suunnitella matkaa yhdessä. Kaksin suunnittelu on hauskempaa ja näin saatte molempien toiveet ja kiinnostuksen kohteet osaksi matkaa. Häämatkan tulee olla teidän molempien unelmamatkanne!

 

 1. Älä kopioi jonkun toisen häämatkaa

Häämatkan tulisi todella peilata teidän persoonianne ja kiinnostuksen kohteitanne. Tämän vuoksi on tyhmää kopioida kaverin upealta kuulostanut matka.  Ehkäpä heidän matkansa ei sovikaan teille? Pohtikaa, mitä haluatte matkalta. Viikko makoilua rantahiekalla? Hyvää ruokaa maailmankuuluissa ravintoloissa? Vuorikiipeilyä ja luontokokemuksia, vaiko sittenkin historiallisia monumentteja? Luottakaa itseenne ja räätälöikää juuri teille sopiva matka sen sijaan, että kopioisitte jonkun toisen häämatkan.

 

 1. Harkitse agentuuria tai matkatoimistoa

Ehkä haluatte suunnitella jokaisen yksityiskohdan itse ja pitää kaikki langat käsissänne varauksista alkaen? Me haluamme kuitenkin, että harkitsette agentuurin tai matkatoimiston käyttöä. Ei vain siksi, että heillä on sopimukset maailman parhaimpiin hotelleihin ja kohteisiin, vaan myös sen lisäksi, että he ovat auttaneet satoja morsiuspareja luomaan unelmiensa matkan. Hyödyntämällä heidän kokemustaan, asiantuntijuuttaan sekä tietotaitoa, voitte muovata toiveistanne täydellisen häämatkan (ja kirsikkana kakun päällä välttää kaikista yksityiskohdista huolehtimisesta aiheutuvan stressin).

 

 1. Älä matkusta häitten jälkeisenä päivänä

Kyllä, olemme kaikki nähneet elokuvista, kuinka hääpari poistuu juhlapaikalta ja matkustaa suoraan unelmiensa matkalle. Mutta, että todellako? Ehkä ei kuitenkaan. Häitten jälkeisenä päivänä ei välttämättä ole pirteimmillään (alkoholin, juhlien ja myöhään valvomisen yhdistelmän lopputulos) ja monet hääpareista kokeva juhlien jälkeiset viikot hieman tyhjinä. 12 kuukauden suunnittelutyö takana ja sitten: ei mitään. Tämä saa usein aikaan epätodellisen tunteen, jossa samanaikaisesti leijuu onnen pilvissä ja toisaalta tuntee itsensä hieman tyhjäksi. Häämatkalle lähtö näissä tunnelmissa ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Häämatkalle lähteminen muutamaa viikkoa häitten jälkeen on parempi idea, sillä silloin sinulla on jotakin, mitä odottaa myös hääpäivän juhlahumun jälkeen.

vinkkiä_häämatkan

Kohteessa…

 1. Heittäytykää hemmotteluun

Häämatkalla saatte hemmotella itseänne. Miksi ette tilaisi yhtenä aamuna aamupalaa huonepalvelusta ja nauttisi sitä hotellin sängyssä? Tai tilatkaa ravintolassa pullo samppanjaa tavanomaisen lasin sijaan. Ota hieronta, jota et arkena ottaisi tai kruunaa häämatka kunnon shoppailulla.

 1. Yllätä puolisosi

Huolimatta siitä, että suurin yllätys (kosinta) on tehty, ei se suinkaan tarkoita, että yllätysten tulisi loppua tähän. Yllätä puolisosi häämatkan aikana. Ehkäpä olet varannut salaa pöydän Michelin-ravintolasta tai vaikkapa kuumailmapalloretken? Niin suuret kuin pienetkin yllätykset kertovat huolenpidosta ja rakkaudesta, ja niitä tulisi ehdottomasti olla sisällytettynä häämatkaan.

 1. Luovu seksistressistä

Useilla on mielessään kuva häämatkasta sensuelleimpana ja intohimoisimpana matkana, jonka aikana ”fyysisiä aktiviteetteja” harjoitetaan kellon jokaisena tuntina. Todellisuus on kuitenkin täysin toinen, joten päästä irti seksistressistä jo nyt! Häämatka on niin paljon muutakin, kuin romantiikkaa makuuhuoneessa, joten suorituspaineet kannattaa laskea jo ennen unelmienne matkaa.

 1. Kutsukaa toisianne aviomieheksi ja aviovaimoksi

Nyt on todella hetki, jolloin saatte kutsua toisianne mieheksi ja vaimoksi. Sano se siis usein ja nauti rakastuneen kutkuttavasta tunteesta.

 1. Tehkää sitä, mitä todella rakastatte

Arjessa voi olla vaikeaa ehtiä tehdä niitä asioita, joita todella rakastaa, joten tehkää näitä asioita häämatkalla. Unelmoitko kokonaisesta päivästä rannalla ja kirjan lukemisesta kertaheitolla – tee se! Rakastatko urheilua – tee juoksulenkki ja löydä uusia kulmia.

 1. Tulette ehkä riitelemään – mutta se ei tarkoita epäonnistunutta avioliittoa

Suurin osa pareista ajautuu jonkin sortin riitaan häämatkalla ja tuntee heti epäonnistuneensa pohtien, olivatko häät sittenkään niin hyvä idea. Sillä miten voisitte elää onnellisesti yhdessä, jos ette voi olla riitelemättä edes häämatkalla? Mieti uudestaan! Kuukausien intensiivisen hääsuunnittelun jälkeen matkalla, jolla vietätte jokaisen minuutin yhdessä, ei ole niin kummallista, että jonkinlaista sanaharkkaa syntyy. Ennemminkin kyseessä on terve merkki siitä, että uskallatte sanoa mitä ajattelette ja olette halukkaita korjaamaan mahdolliset ongelmat saman tien.

 1. Nauttikaa auringonnousuista ja auringonlaskuista

Auringonnousussa ja -laskussa on jotakin taianomaista. Arjessa emme ennätä nauttia näistä hetkistä ollessamme liian kiireisiä töihin lähdön tai lasten ruuanlaiton kanssa. Tartu tilaisuuteen häämatkalla ja nauti auringonnousuista ja auringonlaskuista. Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta lupaamme, että nämä hetket tulevat olemaan romanttisia! Miksi et järjestäisi piknikiä rannalla auringonlaskussa? Puolisosi arvostaa varmasti!

Lue lisää

First Look – Ei vain sulhaselle

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

First Look – Ei vain sulhaselle

Lue Lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Lue Lisää

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Lue Lisää

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Lue Lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Lue Lisää

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää