12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

vinkkiä_häämatkan

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Teksti Anna Storm Kuva Adobestock.com

Huolimatta siitä, missä kohtaa häitten sunnitteluprosessia olette menossa, on aina tervetullut muutos siirtää ajatukset kukka-asetelmista ja morsiusneitojen mekkojen värisävyn valinnasta häämatkasta haaveiluun. Tästä aihealueesta löytyy loputon määrä kohdevaihtoehtoja sekä muita eri asioita suunniteltavaksi. Minne olette matkustamassa? Kuinka pitkää häämatkaa toivotte? Milloin on paras ajankohta matkallenne? Kuinka paljon matka saa maksaa? Esimerkiksi näistä kaikista asioista teidän tulisi keskustella ja päästä lopputulokseen. Koko häämatkan tarkoituksenahan on kuukausien hääsuunnittelutyön jälkeen päästä vastanaineina matkaan kohti unelmakohdettanne, ja vain nauttia. Tehdäksemme suunnittelusta hieman helpompaa, olemme kasanneet tähän 12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun.

vinkkiä_häämatkan

Ennen matkaa…

 

 1. Aloita ajoissa

Pohditteko, MILLOIN on aika aloittaa häämatkan suunnittelu? Optimaali aloitusajankohta on noin 6 – 8 kuukautta ennen matkaa. Ei hätää, kaiken ei tarvitse olla päätettynä tällöin, mutta eri matkakohdevaihtoehtoihin tutustuminen on hyvä alku projektille. Osa matkakohteista soveltuu paremmin tiettyihin vuodenaikoihin, jonka vuoksi teidän on hyvä olla asian suhteen ajoissa liikenteessä saadaksenne matkasta mahdollisimman paljon irti. Myös lennot ja hotelli on syytä varata ajoissa parhaan hinnan mahdollistamiseksi.

 

 1. Suunnitelkaa yhdessä

Parhaimman mahdollisen reissun taataksenne, teidän tulee tietysti suunnitella matkaa yhdessä. Kaksin suunnittelu on hauskempaa ja näin saatte molempien toiveet ja kiinnostuksen kohteet osaksi matkaa. Häämatkan tulee olla teidän molempien unelmamatkanne!

 

 1. Älä kopioi jonkun toisen häämatkaa

Häämatkan tulisi todella peilata teidän persoonianne ja kiinnostuksen kohteitanne. Tämän vuoksi on tyhmää kopioida kaverin upealta kuulostanut matka.  Ehkäpä heidän matkansa ei sovikaan teille? Pohtikaa, mitä haluatte matkalta. Viikko makoilua rantahiekalla? Hyvää ruokaa maailmankuuluissa ravintoloissa? Vuorikiipeilyä ja luontokokemuksia, vaiko sittenkin historiallisia monumentteja? Luottakaa itseenne ja räätälöikää juuri teille sopiva matka sen sijaan, että kopioisitte jonkun toisen häämatkan.

 

 1. Harkitse agentuuria tai matkatoimistoa

Ehkä haluatte suunnitella jokaisen yksityiskohdan itse ja pitää kaikki langat käsissänne varauksista alkaen? Me haluamme kuitenkin, että harkitsette agentuurin tai matkatoimiston käyttöä. Ei vain siksi, että heillä on sopimukset maailman parhaimpiin hotelleihin ja kohteisiin, vaan myös sen lisäksi, että he ovat auttaneet satoja morsiuspareja luomaan unelmiensa matkan. Hyödyntämällä heidän kokemustaan, asiantuntijuuttaan sekä tietotaitoa, voitte muovata toiveistanne täydellisen häämatkan (ja kirsikkana kakun päällä välttää kaikista yksityiskohdista huolehtimisesta aiheutuvan stressin).

 

 1. Älä matkusta häitten jälkeisenä päivänä

Kyllä, olemme kaikki nähneet elokuvista, kuinka hääpari poistuu juhlapaikalta ja matkustaa suoraan unelmiensa matkalle. Mutta, että todellako? Ehkä ei kuitenkaan. Häitten jälkeisenä päivänä ei välttämättä ole pirteimmillään (alkoholin, juhlien ja myöhään valvomisen yhdistelmän lopputulos) ja monet hääpareista kokeva juhlien jälkeiset viikot hieman tyhjinä. 12 kuukauden suunnittelutyö takana ja sitten: ei mitään. Tämä saa usein aikaan epätodellisen tunteen, jossa samanaikaisesti leijuu onnen pilvissä ja toisaalta tuntee itsensä hieman tyhjäksi. Häämatkalle lähtö näissä tunnelmissa ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Häämatkalle lähteminen muutamaa viikkoa häitten jälkeen on parempi idea, sillä silloin sinulla on jotakin, mitä odottaa myös hääpäivän juhlahumun jälkeen.

vinkkiä_häämatkan

Kohteessa…

 1. Heittäytykää hemmotteluun

Häämatkalla saatte hemmotella itseänne. Miksi ette tilaisi yhtenä aamuna aamupalaa huonepalvelusta ja nauttisi sitä hotellin sängyssä? Tai tilatkaa ravintolassa pullo samppanjaa tavanomaisen lasin sijaan. Ota hieronta, jota et arkena ottaisi tai kruunaa häämatka kunnon shoppailulla.

 1. Yllätä puolisosi

Huolimatta siitä, että suurin yllätys (kosinta) on tehty, ei se suinkaan tarkoita, että yllätysten tulisi loppua tähän. Yllätä puolisosi häämatkan aikana. Ehkäpä olet varannut salaa pöydän Michelin-ravintolasta tai vaikkapa kuumailmapalloretken? Niin suuret kuin pienetkin yllätykset kertovat huolenpidosta ja rakkaudesta, ja niitä tulisi ehdottomasti olla sisällytettynä häämatkaan.

 1. Luovu seksistressistä

Useilla on mielessään kuva häämatkasta sensuelleimpana ja intohimoisimpana matkana, jonka aikana ”fyysisiä aktiviteetteja” harjoitetaan kellon jokaisena tuntina. Todellisuus on kuitenkin täysin toinen, joten päästä irti seksistressistä jo nyt! Häämatka on niin paljon muutakin, kuin romantiikkaa makuuhuoneessa, joten suorituspaineet kannattaa laskea jo ennen unelmienne matkaa.

 1. Kutsukaa toisianne aviomieheksi ja aviovaimoksi

Nyt on todella hetki, jolloin saatte kutsua toisianne mieheksi ja vaimoksi. Sano se siis usein ja nauti rakastuneen kutkuttavasta tunteesta.

 1. Tehkää sitä, mitä todella rakastatte

Arjessa voi olla vaikeaa ehtiä tehdä niitä asioita, joita todella rakastaa, joten tehkää näitä asioita häämatkalla. Unelmoitko kokonaisesta päivästä rannalla ja kirjan lukemisesta kertaheitolla – tee se! Rakastatko urheilua – tee juoksulenkki ja löydä uusia kulmia.

 1. Tulette ehkä riitelemään – mutta se ei tarkoita epäonnistunutta avioliittoa

Suurin osa pareista ajautuu jonkin sortin riitaan häämatkalla ja tuntee heti epäonnistuneensa pohtien, olivatko häät sittenkään niin hyvä idea. Sillä miten voisitte elää onnellisesti yhdessä, jos ette voi olla riitelemättä edes häämatkalla? Mieti uudestaan! Kuukausien intensiivisen hääsuunnittelun jälkeen matkalla, jolla vietätte jokaisen minuutin yhdessä, ei ole niin kummallista, että jonkinlaista sanaharkkaa syntyy. Ennemminkin kyseessä on terve merkki siitä, että uskallatte sanoa mitä ajattelette ja olette halukkaita korjaamaan mahdolliset ongelmat saman tien.

 1. Nauttikaa auringonnousuista ja auringonlaskuista

Auringonnousussa ja -laskussa on jotakin taianomaista. Arjessa emme ennätä nauttia näistä hetkistä ollessamme liian kiireisiä töihin lähdön tai lasten ruuanlaiton kanssa. Tartu tilaisuuteen häämatkalla ja nauti auringonnousuista ja auringonlaskuista. Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta lupaamme, että nämä hetket tulevat olemaan romanttisia! Miksi et järjestäisi piknikiä rannalla auringonlaskussa? Puolisosi arvostaa varmasti!

Lue lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Täydellinen kuva

Tarvitaan valokuvaaja, joka antaa filmin tallentaa erityisen päivän ja joka pitää huolta siitä, että saatte juuri ne hääkuvat joista olette…

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

12 vinkkiä täydellisen häämatkan suunnitteluun ja toteutukseen

Häämatkaa suunnitellessa on paljon ajateltavaa. Annamme sinulle 12 vinkkiä täydellisen häämatkan luomiseen.

Näin luotte täydelliset kotisivut häillenne

Tässä artikkelissa kerromme miten luotte kotisivut, jotka saavat vieraanne jo innolla odottamaan hääpäiväänne!

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Ryhmäkuvaus häissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää!

Tässä vinkkejä siihen miten onnistutte parhaiten ryhmäkuvien otossa vihkipäivän aikana.

Aika kirjoittaa toivelista

kuinka lahjalista tulisikaan oikein laatia ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä tähän liittyy?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Osoittakaa arvostuksenne antamalla heille kauniit lahjat.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää

Ikuistakaa suuri päivänne liikkuvalla kuvalla

Hääpäivän ikuistamisesta liikkuvaksi kuvaksi tulee koko ajan suositumpaa ja se on loistava muisto suuresta päivästä.

Lue Lisää

Haluatko mennä naimisiin kanssani?

Kaipaatko inspiraatiota eri kosintatapoihin?

Lue Lisää

20 romanttista talvitreffi-ideaa sinulle ja puolisollesi

Etkö vielä tiedä mitä tekisit rakkaasi kanssa jouluvapaiden aikana?

Lue Lisää

9 romanttista jouluelokuvaa kahdelle

Lähtölaskenta jouluun on alkanut. Juhlapyhiä odottaessa voit kääriytyä vilttiin ja katsoa nämä seuraavat yhdeksän jouluelokuvaa oikean tunnelman luomiseksi.

Lue Lisää

Meidän häät

Menitkö juuri naimisiin? Kuulemme mielellämme enemmän juuri teidän häistä jotta voimme jakaa neuvojanne ja vinkkejänne lukijoillemme.

Lue Lisää

9 vinkkiä kuinka pitää huolta rakkaudestanne

Riippumatta siitä, oletteko olleet kumppanisi kanssa yhdessä vuoden vai kymmenen, pitää rakkautta ylläpitää ja huoltaa. Lue vinkkimme kuinka pidätte rakkautta…

Lue Lisää

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää