Hääjuhlat pääosassa

Hääjuhlat

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

Teksti: Jeanette Henriksson Kuvat: Shutterstock

Hääpari on yleensä valinnut häidensä vieraat huolella. Siksi hääpari tietenkin haluaa, että vierailla on hauskaa häissä. Hääpari haluaa jakaa ilonsa ja muistonsa läheistensä kanssa.

Millaisia eri ohjelmanumeroita häissä sitten voi olla? Häät ja Juhlat -lehti on haastatellut sekä tulevia hääpareja että ohjelmatoimistoa. Näiden keskustelujen perusteella olemme laatineet ehdotuksen, joka sisältää hauskaa ohjelmaa ja toimintaa. Se, millaista ohjelmaa omiin häihinne valitsette, on tietysti teidän asianne, mutta pitäkää mielessä, että kaikki eivät nauti samanlaisista asioista. Häävieraita ei myöskään koskaan tulisi pakottaa mukaan mihinkään. Hyvä vaihtoehto on valita sellaista toimintaa, joka sopii mahdollisimman monille. On myös mahdollista jakaa häävieraat eri ryhmiin. Yhdessä ryhmässä voivat olla esimerkiksi nuoremmat, samantyyppisestä toiminnasta kiinnostuneet vieraat ja toisessa ryhmässä hieman vanhemmat vieraat.

Tietysti olisi parasta, jos hääjuhlan ohjelmaan osallistuisivat kaikki vieraat, mutta jos haluatte häihinne esimerkiksi leikkejä, niiden toteuttaminen voi olla hankalaa, jos kaikki vieraat eivät pysty osallistumaan. Kokemus on osoittanut, että erilaisten leikkien seuraaminen on vähintään yhtä hauskaa kuin niihin osallistuminen, eli kaikkien ei tarvitsekaan mahtua mukaan. Tärkeintä on, että te hääparina olette vastuussa ohjelmasta ja hauskanpidosta. Jos joku muu vastaa häidenne ohjelmasta, käykää se huolella läpi, jotta tiedätte tarkalleen, mitä häissänne tapahtuu. Tämä ei tietenkään takaa sitä, että teille kerrottaisiin aivan kaikki, ehkä teitä odottaa yllätys. Yksityiskohdat voittekin jättää häidenne ohjelmasta vastaavan ihmisen harteille.

Hääjuhlat

Musiikki


Musiikkivalinnoilla voi helposti joko pelastaa tai pilata juhlan kuin juhlan. Parhaan musiikkielämyksen takaa live-esiintyjä. Trubaduuri, joka soittaa monipuolista musiikkia ja jolle vieraat voivat esittää toiveita, on yleensä onnistunut valinta. Toinen vaihtoehto on DJ, joka soittaa tilaisuuteen sopivaa musiikkia ja tuntee yleisönsä. Ehkäpä trubaduuri voisi olla paikalla, kun vieraat kokoontuvat yhteen nauttimaan alkumaljaa, ja osallistua juhlan alkuun. Myöhemmin illalla hän voisi tehdä tilaa DJ:lle, joka villitsee vieraat tanssimaan. Siten saatte hieman rauhallisempaa ohjelmaa niille vieraille, jotka eivät ole kaikkein villeimpiä eivätkä halua tanssia koko yötä. Ja ne, jotka haluavat tanssia, saavat todella lyödä kannat kattoon. Lyhyesti sanottuna, jokaiselle jotakin.

Leikit


Leikeillä saadaan häihin hauskaa ohjelmaa. On kuitenkin tärkeää, että vieraat eivät tunne oloaan pakotetuksi osallistumaan. Hääpari kuitenkin tuntee vieraansa ja tietää, millaiset leikit sopivat heidän hääseurueelleen. Kaikkien ei tarvitse osallistua joka leikkiin. Kuten sanottua, on yhtä hauskaa olla yleisössä.

Leikki, joka on hauska hääjuhlissa ja joka sopii suuriin juhliin, on ”tehtävä lautasen alla”. Jokainen vieras saa oman tehtävän, jonka ohjeet löytyvät hänen lautasensa alta. Tehtävät ovat erityyppisiä ja hauskoja. Tehtävät voivat olla esimerkiksi tällaisia: ”Kommentoi kaikkea sananlaskulla, ja jos se on tarpeen, keksi oma sananlaskusi.”, ”Keskeytä puhuja ja ala puhua omista kouluajoistasi, usein. ”, ”Totea aina sopivan tilaisuuden tullen ’Ennen kaikki oli paremmin!’”, ”Varasta ruokaa pöytänaapuriltasi.” Tällaiset tehtävät huvittavat ja keventävät tunnelmaa päivällisen aikana ja juhlapuheiden välissä.

Muita hauskoja leikkejä ovat esimerkiksi musavisa tai visa, joka käsittelee morsiusparia. Voitte jakaa vieraat joukkueisiin istumapaikkojen perusteella, ja sitten he voivat kilpailla keskenään. Hauska ohjelmanumero, joka vapauttaa tunnelmaa ja saa vieraanne tutustumaan toisiinsa. Hauska ja yllättävä ohjelmanumero voivat olla myös laulavat tarjoilijat. Juhlan alussa he käyttäytyvät kuin ketkä tahansa tarjoilijat, eikä kukaan osaa aavistaa mitään. Myöhemmin he alkavat ensin käyttäytyä hieman oudosti, jopa ilkeästi ja lopulta aloittavat laulunsa ja esityksensä.
Voitte myös suoda vieraillenne mahdollisuuden jalkojen verryttelyyn järjestämällä kysymyspolun. Kysymykset voivat liittyä teihin pariskuntana. Myöhemmin illalla voi karaoke olla hauska ohjelmanumero. Tällaisten ohjelmanumeroiden on kuitenkin oltava vapaaehtoisia, paitsi jos koko porukka laulaa yhdessä. Onnistuneen hääjuhlan takaa oikeanlainen ohjelma, joka sopii kaikille vieraille. Ette kuitenkaan voi aina miellyttää kaikkia, aina on joku, jota ohjelma ei miellytä. Unohtakaa sellaiset vieraat ja keskittykää niihin, joiden kanssa voitte pitää hauskaa. Vierailla on aina mahdollisuus valita; joko he voivat nauttia ja pitää hauskaa tai sitten eivät. Te ette voi valita vieraidenne puolesta. Voitte vain huolehtia siitä, että teillä on hauskaa, vaihtelevaa ja ikään katsomatta vieraille sopivaa ohjelmaa. Jos tunnette olonne epävarmoiksi, ottakaa yhteyttä ohjelmatoimistoon, joka pystyy auttamaan teitä erinomaisen hääohjelman toteuttamisessa. Onnea juhliinne!

Lue lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Häämenu – trendit vuodelle 2022!

Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.

Kukat tekevät juhlan

Millaiset ovat tämän hetken hääkukkatrendit? Millaisia mahdollisuuksia kukkien käyttö juhlassa antaa?

Resepti taianomaisiin matkakohdehäihin

Vaikka pandemia ei olekaan vielä irrottanut otettaan niin kuin olimme toivoneet, on siitä huolimatta tai juuri siksi, ihanaa unelmoida matkakohdehäistä.

Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!

Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen.

Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?

Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

Miten valita sopiva juoma hääaterialle?

Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.

Mikrohäät = Makroelämys!

Mitä voit odottaa vuoden ”less is more” -tyyliltä kun kyseessä on häät.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Häämalja

Perinteinen häämalja koostuu samppanjasta ja pienestä purtavasta, mutta tässä artikkelissa annamme muutaman uuden vinkin ja idean!

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Koristele kukkasin

Morsiamen to do -listan kärkipäästä löytyy morsiuskimpun valinta, mutta kukkaloistoa voi hyödyntää hääjuhlassa monin muinkin tavoin.

Hääruokailun trendit

Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?

Kaikki mitä sinun tulee tietää hääkakuista

Monien toiveena on luoda kondiittorin kanssa hääkakku, joka ulkonäöltään, maultaan ja muodoltaan saa kaikki vieraat ihastelemaan yhteen ääneen. Mutta mitkä…

Minkä hääkakun valitsette?

Hääkakun valinta on ehkä kaikista kivoin osuus hääsuunnittelussa. Mutta minkälaisia makuja kannattaa valita ja mitä asioita tulee huomioida unelmakakkunne tilauksen…

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Trendit printeissä ja koristeissa

Vieraiden hääkokemus alkaa heidän saadessaan kutsukortin ja juuri kutsukortti asettaa koko hääjuhlien tunnelman ja luo odotuksia.

Luo oikeanlaista tunnelmaa hääjuhlaan

Monille hääpareille musiikki on olennainen osa hääjuhlaa, sillä se luo halutun tunnelman ja on monesti merkittävä osa illan viihdytysohjelmaa. Mutta…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää

Saavu juhliin tyylillä

Tässä artikkelissa jaamme muutaman luovan idean koskien hääjuhlien kuljetusta.

Lue Lisää

Say I do

Muutamia vinkkejä sinulle, joka aiot kosia rakkaallesi!

Lue Lisää

Hääjuhlat pääosassa

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

Lue Lisää

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Lue Lisää

Naimisiin karkaaminen

Elopements, kuten tätä niin kauniisti kutsutaan, on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Lue Lisää

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Lue Lisää

Valmistaudu pandemian jälkeisiin juhlallisuuksiin

Joistakin häävieraista muiden ihmisten lähellä seisominen voi tuntua jopa pelottavalta.

Lue Lisää

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa

Häiden järjestäminen keskellä viikkoa - monet lauantait tulevat olemaan täyteen varattuja.

Lue Lisää

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

Lue Lisää