Hääjuhlat pääosassa

Hääjuhlat

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

Teksti: Jeanette Henriksson Kuvat: Shutterstock

Hääpari on yleensä valinnut häidensä vieraat huolella. Siksi hääpari tietenkin haluaa, että vierailla on hauskaa häissä. Hääpari haluaa jakaa ilonsa ja muistonsa läheistensä kanssa.

Millaisia eri ohjelmanumeroita häissä sitten voi olla? Häät ja Juhlat -lehti on haastatellut sekä tulevia hääpareja että ohjelmatoimistoa. Näiden keskustelujen perusteella olemme laatineet ehdotuksen, joka sisältää hauskaa ohjelmaa ja toimintaa. Se, millaista ohjelmaa omiin häihinne valitsette, on tietysti teidän asianne, mutta pitäkää mielessä, että kaikki eivät nauti samanlaisista asioista. Häävieraita ei myöskään koskaan tulisi pakottaa mukaan mihinkään. Hyvä vaihtoehto on valita sellaista toimintaa, joka sopii mahdollisimman monille. On myös mahdollista jakaa häävieraat eri ryhmiin. Yhdessä ryhmässä voivat olla esimerkiksi nuoremmat, samantyyppisestä toiminnasta kiinnostuneet vieraat ja toisessa ryhmässä hieman vanhemmat vieraat.

Tietysti olisi parasta, jos hääjuhlan ohjelmaan osallistuisivat kaikki vieraat, mutta jos haluatte häihinne esimerkiksi leikkejä, niiden toteuttaminen voi olla hankalaa, jos kaikki vieraat eivät pysty osallistumaan. Kokemus on osoittanut, että erilaisten leikkien seuraaminen on vähintään yhtä hauskaa kuin niihin osallistuminen, eli kaikkien ei tarvitsekaan mahtua mukaan. Tärkeintä on, että te hääparina olette vastuussa ohjelmasta ja hauskanpidosta. Jos joku muu vastaa häidenne ohjelmasta, käykää se huolella läpi, jotta tiedätte tarkalleen, mitä häissänne tapahtuu. Tämä ei tietenkään takaa sitä, että teille kerrottaisiin aivan kaikki, ehkä teitä odottaa yllätys. Yksityiskohdat voittekin jättää häidenne ohjelmasta vastaavan ihmisen harteille.

Hääjuhlat

Musiikki


Musiikkivalinnoilla voi helposti joko pelastaa tai pilata juhlan kuin juhlan. Parhaan musiikkielämyksen takaa live-esiintyjä. Trubaduuri, joka soittaa monipuolista musiikkia ja jolle vieraat voivat esittää toiveita, on yleensä onnistunut valinta. Toinen vaihtoehto on DJ, joka soittaa tilaisuuteen sopivaa musiikkia ja tuntee yleisönsä. Ehkäpä trubaduuri voisi olla paikalla, kun vieraat kokoontuvat yhteen nauttimaan alkumaljaa, ja osallistua juhlan alkuun. Myöhemmin illalla hän voisi tehdä tilaa DJ:lle, joka villitsee vieraat tanssimaan. Siten saatte hieman rauhallisempaa ohjelmaa niille vieraille, jotka eivät ole kaikkein villeimpiä eivätkä halua tanssia koko yötä. Ja ne, jotka haluavat tanssia, saavat todella lyödä kannat kattoon. Lyhyesti sanottuna, jokaiselle jotakin.

Leikit


Leikeillä saadaan häihin hauskaa ohjelmaa. On kuitenkin tärkeää, että vieraat eivät tunne oloaan pakotetuksi osallistumaan. Hääpari kuitenkin tuntee vieraansa ja tietää, millaiset leikit sopivat heidän hääseurueelleen. Kaikkien ei tarvitse osallistua joka leikkiin. Kuten sanottua, on yhtä hauskaa olla yleisössä.

Leikki, joka on hauska hääjuhlissa ja joka sopii suuriin juhliin, on ”tehtävä lautasen alla”. Jokainen vieras saa oman tehtävän, jonka ohjeet löytyvät hänen lautasensa alta. Tehtävät ovat erityyppisiä ja hauskoja. Tehtävät voivat olla esimerkiksi tällaisia: ”Kommentoi kaikkea sananlaskulla, ja jos se on tarpeen, keksi oma sananlaskusi.”, ”Keskeytä puhuja ja ala puhua omista kouluajoistasi, usein. ”, ”Totea aina sopivan tilaisuuden tullen ’Ennen kaikki oli paremmin!’”, ”Varasta ruokaa pöytänaapuriltasi.” Tällaiset tehtävät huvittavat ja keventävät tunnelmaa päivällisen aikana ja juhlapuheiden välissä.

Muita hauskoja leikkejä ovat esimerkiksi musavisa tai visa, joka käsittelee morsiusparia. Voitte jakaa vieraat joukkueisiin istumapaikkojen perusteella, ja sitten he voivat kilpailla keskenään. Hauska ohjelmanumero, joka vapauttaa tunnelmaa ja saa vieraanne tutustumaan toisiinsa. Hauska ja yllättävä ohjelmanumero voivat olla myös laulavat tarjoilijat. Juhlan alussa he käyttäytyvät kuin ketkä tahansa tarjoilijat, eikä kukaan osaa aavistaa mitään. Myöhemmin he alkavat ensin käyttäytyä hieman oudosti, jopa ilkeästi ja lopulta aloittavat laulunsa ja esityksensä.
Voitte myös suoda vieraillenne mahdollisuuden jalkojen verryttelyyn järjestämällä kysymyspolun. Kysymykset voivat liittyä teihin pariskuntana. Myöhemmin illalla voi karaoke olla hauska ohjelmanumero. Tällaisten ohjelmanumeroiden on kuitenkin oltava vapaaehtoisia, paitsi jos koko porukka laulaa yhdessä. Onnistuneen hääjuhlan takaa oikeanlainen ohjelma, joka sopii kaikille vieraille. Ette kuitenkaan voi aina miellyttää kaikkia, aina on joku, jota ohjelma ei miellytä. Unohtakaa sellaiset vieraat ja keskittykää niihin, joiden kanssa voitte pitää hauskaa. Vierailla on aina mahdollisuus valita; joko he voivat nauttia ja pitää hauskaa tai sitten eivät. Te ette voi valita vieraidenne puolesta. Voitte vain huolehtia siitä, että teillä on hauskaa, vaihtelevaa ja ikään katsomatta vieraille sopivaa ohjelmaa. Jos tunnette olonne epävarmoiksi, ottakaa yhteyttä ohjelmatoimistoon, joka pystyy auttamaan teitä erinomaisen hääohjelman toteuttamisessa. Onnea juhliinne!

Lue lisää

Kukkatrendit

Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Tarjoa persoonallinen alkumalja

Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Avioliitto näkyvissä!

Häiden suunnittelu on kuin merellä seilaamista – toisinaan myrskyää ja paiskitaan töitä, toisinaan otetaan vain rennosti ja nautitaan kyydistä.

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Häämenu – trendit vuodelle 2022!

Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.

Kukat tekevät juhlan

Millaiset ovat tämän hetken hääkukkatrendit? Millaisia mahdollisuuksia kukkien käyttö juhlassa antaa?

Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!

Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen.

Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?

Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

Miten valita sopiva juoma hääaterialle?

Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.

Mikrohäät = Makroelämys!

Mitä voit odottaa vuoden ”less is more” -tyyliltä kun kyseessä on häät.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Häämalja

Perinteinen häämalja koostuu samppanjasta ja pienestä purtavasta, mutta tässä artikkelissa annamme muutaman uuden vinkin ja idean!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Lue Lisää

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Lue Lisää

21 vinkkiä hääsuunnitteluun

Hääjuhlan suunnittelu on ihanaa ja hauskaa, mutta ajoittain myös stressaavaa ja vaativaa. Tässä tulee 21 vinkkiä, jotka helpottavat hääsuunnittelua!

Lue Lisää