Hääjuhlat pääosassa

Hääjuhlat

Elämäsi juhlat lähestyvät vauhdilla. Mutta mitä pitäisi tehdä, jotta vieraat – kaikki vieraat – nauttisivat juhlista?

Teksti: Jeanette Henriksson Kuvat: Shutterstock

Hääpari on yleensä valinnut häidensä vieraat huolella. Siksi hääpari tietenkin haluaa, että vierailla on hauskaa häissä. Hääpari haluaa jakaa ilonsa ja muistonsa läheistensä kanssa.

Millaisia eri ohjelmanumeroita häissä sitten voi olla?

Häät ja Juhlat -lehti on haastatellut sekä tulevia hääpareja että ohjelmatoimistoa. Näiden keskustelujen perusteella olemme laatineet ehdotuksen, joka sisältää hauskaa ohjelmaa ja toimintaa. Se, millaista ohjelmaa omiin häihinne valitsette, on tietysti teidän asianne, mutta pitäkää mielessä, että kaikki eivät nauti samanlaisista asioista. Häävieraita ei myöskään koskaan tulisi pakottaa mukaan mihinkään. Hyvä vaihtoehto on valita sellaista toimintaa, joka sopii mahdollisimman monille. On myös mahdollista jakaa häävieraat eri ryhmiin. Yhdessä ryhmässä voivat olla esimerkiksi nuoremmat, samantyyppisestä toiminnasta kiinnostuneet vieraat ja toisessa ryhmässä hieman vanhemmat vieraat.

Tietysti olisi parasta, jos hääjuhlan ohjelmaan osallistuisivat kaikki vieraat, mutta jos haluatte häihinne esimerkiksi leikkejä, niiden toteuttaminen voi olla hankalaa, jos kaikki vieraat eivät pysty osallistumaan. Kokemus on osoittanut, että erilaisten leikkien seuraaminen on vähintään yhtä hauskaa kuin niihin osallistuminen, eli kaikkien ei tarvitsekaan mahtua mukaan. Tärkeintä on, että te hääparina olette vastuussa ohjelmasta ja hauskanpidosta. Jos joku muu vastaa häidenne ohjelmasta, käykää se huolella läpi, jotta tiedätte tarkalleen, mitä häissänne tapahtuu. Tämä ei tietenkään takaa sitä, että teille kerrottaisiin aivan kaikki, ehkä teitä odottaa yllätys. Yksityiskohdat voittekin jättää häidenne ohjelmasta vastaavan ihmisen harteille.

Hääjuhlat

Musiikki

Musiikkivalinnoilla voi helposti joko pelastaa tai pilata juhlan kuin juhlan. Parhaan musiikkielämyksen takaa live-esiintyjä. Trubaduuri, joka soittaa monipuolista musiikkia ja jolle vieraat voivat esittää toiveita, on yleensä onnistunut valinta. Toinen vaihtoehto on DJ, joka soittaa tilaisuuteen sopivaa musiikkia ja tuntee yleisönsä. Ehkäpä trubaduuri voisi olla paikalla, kun vieraat kokoontuvat yhteen nauttimaan alkumaljaa, ja osallistua juhlan alkuun. Myöhemmin illalla hän voisi tehdä tilaa DJ:lle, joka villitsee vieraat tanssimaan. Siten saatte hieman rauhallisempaa ohjelmaa niille vieraille, jotka eivät ole kaikkein villeimpiä eivätkä halua tanssia koko yötä. Ja ne, jotka haluavat tanssia, saavat todella lyödä kannat kattoon. Lyhyesti sanottuna, jokaiselle jotakin.

Leikit

Leikeillä saadaan häihin hauskaa ohjelmaa. On kuitenkin tärkeää, että vieraat eivät tunne oloaan pakotetuksi osallistumaan. Hääpari kuitenkin tuntee vieraansa ja tietää, millaiset leikit sopivat heidän hääseurueelleen. Kaikkien ei tarvitse osallistua joka leikkiin. Kuten sanottua, on yhtä hauskaa olla yleisössä.

Leikki, joka on hauska hääjuhlissa ja joka sopii suuriin juhliin, on ”tehtävä lautasen alla”. Jokainen vieras saa oman tehtävän, jonka ohjeet löytyvät hänen lautasensa alta. Tehtävät ovat erityyppisiä ja hauskoja. Tehtävät voivat olla esimerkiksi tällaisia: ”Kommentoi kaikkea sananlaskulla, ja jos se on tarpeen, keksi oma sananlaskusi.”, ”Keskeytä puhuja ja ala puhua omista kouluajoistasi, usein. ”, ”Totea aina sopivan tilaisuuden tullen ’Ennen kaikki oli paremmin!’”, ”Varasta ruokaa pöytänaapuriltasi.” Tällaiset tehtävät huvittavat ja keventävät tunnelmaa päivällisen aikana ja juhlapuheiden välissä.

Muita hauskoja leikkejä ovat esimerkiksi musavisa tai visa, joka käsittelee morsiusparia. Voitte jakaa vieraat joukkueisiin istumapaikkojen perusteella, ja sitten he voivat kilpailla keskenään. Hauska ohjelmanumero, joka vapauttaa tunnelmaa ja saa vieraanne tutustumaan toisiinsa. Hauska ja yllättävä ohjelmanumero voivat olla myös laulavat tarjoilijat. Juhlan alussa he käyttäytyvät kuin ketkä tahansa tarjoilijat, eikä kukaan osaa aavistaa mitään. Myöhemmin he alkavat ensin käyttäytyä hieman oudosti, jopa ilkeästi ja lopulta aloittavat laulunsa ja esityksensä.

Voitte myös suoda vieraillenne mahdollisuuden jalkojen verryttelyyn järjestämällä kysymyspolun. Kysymykset voivat liittyä teihin pariskuntana. Myöhemmin illalla voi karaoke olla hauska ohjelmanumero. Tällaisten ohjelmanumeroiden on kuitenkin oltava vapaaehtoisia, paitsi jos koko porukka laulaa yhdessä. Onnistuneen hääjuhlan takaa oikeanlainen ohjelma, joka sopii kaikille vieraille. Ette kuitenkaan voi aina miellyttää kaikkia, aina on joku, jota ohjelma ei miellytä. Unohtakaa sellaiset vieraat ja keskittykää niihin, joiden kanssa voitte pitää hauskaa. Vierailla on aina mahdollisuus valita; joko he voivat nauttia ja pitää hauskaa tai sitten eivät. Te ette voi valita vieraidenne puolesta. Voitte vain huolehtia siitä, että teillä on hauskaa, vaihtelevaa ja ikään katsomatta vieraille sopivaa ohjelmaa. Jos tunnette olonne epävarmoiksi, ottakaa yhteyttä ohjelmatoimistoon, joka pystyy auttamaan teitä erinomaisen hääohjelman toteuttamisessa.

Onnea juhliinne!

Lue lisää

Haaveena omat Bridgerton-häät!

Romantiikkaa, pastellivärejä, tyylikästä muotia, ylellistä tunnelmaa ja 1800-luvun historiaa Englannista. Kuulostako unelmahäiltäsi?

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Viininmaistelua Toscanassa

Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Kukkatrendit

Keskustelimme floristi Sara-Lisa Ludvigssonin kanssa voidaksemme kertoa sinulle vuoden kukkatrendit ja sen, mitä on tärkeää ottaa huomioon kukkia valittaessa.

Tarjoa persoonallinen alkumalja

Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Avioliitto näkyvissä!

Häiden suunnittelu on kuin merellä seilaamista – toisinaan myrskyää ja paiskitaan töitä, toisinaan otetaan vain rennosti ja nautitaan kyydistä.

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

9 vinkkiä – näin saatte enemmän irti hääjuhlasta!

Hääjuhlien suunnitteleminen on uskomattoman ihanaa – pitäkää huoli, että teette hääjuhlastanne ikimuistoisen kokemuksen vieraillenne!

Häämenu – trendit vuodelle 2022!

Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.

Kukat tekevät juhlan

Millaiset ovat tämän hetken hääkukkatrendit? Millaisia mahdollisuuksia kukkien käyttö juhlassa antaa?

Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!

Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.

Tavallisimmat häihin liittyvät tilaisuudet

Itse vihkimisen, seurustelun ja hääjuhlan sisältävän päivän lisäksi on olemassa useita häihin liittyviä järjestelyjä joista tässä käymme läpi tavallisimmat.

Näin pandemia on muuttanut hääperinteitä

Vaikka toivommekin ettei pandemiaa olisi koskaan tullut, sillä on myös ollut joitain myönteisiä vaikutuksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Bridgertonin morsiuspuvut

Bridgerton-sarjan romanttiset häät ovat inspiroineet todellisen morsiuskokoelman.

Lue Lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Lue Lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Lue Lisää

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää