hääkakku

Kaikki mitä sinun tulee tietää hääkakuista

Monien toiveena on luoda kondiittorin kanssa hääkakku, joka ulkonäöltään, maultaan ja muodoltaan saa kaikki vieraat ihastelemaan yhteen ääneen. Mutta mitkä maut ovat kakkuun sopivia ja mitä asioita tulee huomioida unelmakakkua tilatessa? Me tarjoamme vastaukset näihin kysymyksiin!

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Adobestock.com

On selvää, että hääkakku on isossa roolissa hääpäivänä ja usein kakulta odotetaan paljon; niin hääparin kuin vieraidenkin taholta. Riippumatta siitä, onko kakun tarkoitus toimia jälkiruokana osana hääateriaa vai omana lopetusnumeronaan ihanalle illalle, tulee sen olla sekä herkullista syötävää että kaunista katseltavaa.

 

Trendit

Tällä hetkellä maailmalla on nähtävillä useita hääkakkutrendejä mitä tulee makuihin ja varsinkin ulkonäköön. ”Naked Cake” -mallinen kakku nousi suureen suosioon muutama vuosi sitten ja sen suosio jatkuu edelleen, mutta nyt nähdään myös todella ihania vahvasti väritettyjä hääkakkuja! Perinteisesti monet valitsevat klassisen valkoisen hääkakun, mutta nyt kakun väreihin ja rakenteisiin kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota. Nyt suuressa suosiossa on erilaisten tekniikoiden hyödyntäminen, kuten marmorointi, paklaus ja metallihohteinen kiilto. Vau-efekti hääaterialle luodaan koristelemalla kakku aidolla lehtikullalla ja elävillä kukilla.

 

Huomioitavaa

Ensimmäinen askel hääkakun tilausprosessissa on tavata kondiittori konsultointia ja koemaistatusta varten. Tämän tapaamisen aikana kondiittori kertoo tärkeitä huomioita kakun valintaan liittyen ja hääpari pääsee maistamaan erilaisia makuja ja löytämään itselleen mieluisia yhdistelmiä. Asia, jota harva hääpari ymmärtää huomioida etukäteen, on, että kakun tulee herkullisen makunsa ja kauniin ulkonäkönsä lisäkäsi kestää sille asetettuja vaativia olosuhteita. Tästä esimerkkinä suosittu ”Naked Cake” -kakku, jonka moni hääpari valitsee hääkakukseen. Tällainen kakku on peitetty ainoastaan ohuella kerroksella voikreemiä, mikä aikaansaa rustiikkisen ulkomuodon. Harvat osaavat kuitenkaan ajatella etukäteen, että tällainen kakku saattaa olla hyvin epästabiili, mikäli pohjatyö on heikosti toteutettu tai sitä säilytetään väärässä lämpötilassa tai kylmiössä, jota availlaan usein (mikä vaikuttaa lämpötilaan). Useimmiten hääkakut ovat melko korkeita ja tämän takia ne päällystetään sokerimassalla, marsipaanilla tai voikreemillä tehdäkseen niistä kestävämpiä kuin paljas ”Naked Cake” -kakku. Mikäli olette epävarmoja juhlatilanne kakunsäilytystiloista, mutta haluatte silti valita ”Naked Cake” -tyylisen kakun, suosittelemme tilaamaan useita pienempiä ja matalampia kakkuja yhden suuren sijaan.

hääkakku
hääkakku

Mikä maku kannattaa valita?

Perinteiset maut ovat edelleen sekä hääparin että heidän vieraidensa mieleen. Näitä makuja ovat muun muassa suklaa, sitruuna, vadelma ja passionhedelmä. Yleensä hääkakku tilataan kahdella eri maulla ja voit yhdistellä sekä tuttujen ja turvallisten makujen että uniikkien ja odottamattomien makujen kanssa. Hääparin omat mielipiteet koskien makuasioita ovat tärkeitä, mutta myös häävieraita on hyvä huomioida makuasioissa. Tänä päivänä kakkupohjat valitaan yleensä joko vaniljan tai suklaan makuisena. Toki hääparilla on täysi vapaus kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja vaikka maustaa myös pohjat haluamallaan maulla. Suosittelemme kuitenkin aina kysymään neuvoa kondiittorilta, sillä hän tietää mitkä makuyhdistelmät yleensä toimivat keskenään.

 

Osa upeaa päivää

Hääpäivä koostuu useista yksittäisistä kokemuksista ja upeiden muistojen luomisesta. Yksi näistä asioista on hääkakku. Jotta saisitte unelmakakkunne, on tärkeää, että keskustelette toiveistanne kondiittorin kanssa. Pyytäkää, että saatte maistaa kakun eri täytteitä ennen sen valmistamista; ehkä teidän on myös mahdollisuus maistaa itse kakkua sen valmistuttua? Tällä tavoin voitte varmistaa, että kakku täyttää kaikki odotuksenne. Jokainen hääjuhla on ainutlaatuinen ja sellainen tulee kakkunnekin olla. Hae inspiraatiota lehdistä ja internetistä ja kysy neuvoja maasi parhailta kondiittoreilta.

hääkakku

Lue Lisää:


Seuraa meitä
Back to top