Luo oikeanlaista tunnelmaa hääjuhlaan

Teksti: Anna Storm  Kuvat: Adobestock.com

Monille hääpareille musiikki on olennainen osa hääjuhlaa, sillä se luo halutun tunnelman ja on monesti merkittävä osa illan viihdytysohjelmaa. Mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Häitä suunnitellessa on useita asioita, joita tulee huomioida. Yksi näistä asioista on päätös siitä halutaanko hääjuhlaan musiikkia vai ei. Ja mikäli musiikkia halutaan, niin minkälaisesta musiikista on kyse? Haastattelimme Carl-Magnusia, joka on soittanut lukuisissa hääjuhlissa. Tässä kuulemme hänen vinkkinsä ja neuvonsa.

 

Mitä hääparin tulee huomioida hankkiessaan musiikkia hääjuhlaan

Olkaa liikkeellä hyvissä ajoin, jotta saatte ne artistit/muusikot, jotka hääjuhliinne haluatte. Älkää ottako artisteja/muusikkoja, jotka kuuluvat vuokrapaikan tai ruokailun hintaan. Tällaiset diilit ovat harvoin onnistuneita, mikäli haluatte juuri teidänlaistanne musiikkia ja korkealaatuista viihdytystä. Tämä on tietenkin budjettikysymys, mutta jokaisella hääparilla on mahdollisuus asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Mikäli teille on tärkeää, että hääjuhlanne on täynnä musiikkia, naurua ja tanssia, suosittelen pistämään kaiken peliin. Älkää säästelkö häämusiikin laadun suhteen.

 

Mikä on tänä päivänä kaikista suosituinta häissä: live-musiikki, pianisti, artisti vai Dj?

Live-musiikki on yleisesti ottaen kaikista suosituinta viihdykettä hääjuhlassa. Tämä johtuu siitä, että soittajiin saa helposti kontaktia ja viihdyttämisen sekä musiikin taso on yleensä erittäin korkea. Pianistit ovat myös suosittuja, sillä flyygelinsoitto on aina eleganttia ja sopii täydellisesti häihin ja muihin suuriin juhlallisuuksiin. Ne, jotka ovat nähneet ja kokeneet modernin ja suositun pianistin soiton tietävät, että hyvä pianisti osaa esittää kauniita balladeja kirkossa, mutta myös täyttää hääjuhlien tanssilattian tanssijoilla meneviä biisejä tahdittaen. Pianisti osaa myös säestää sopivaa musiikkia seurustelun ja hääaterian ajaksi. Mikäli haluatte ison ja tosi tunnetun artistin häihinne, tulevat vieraanne taatusti yllättymään iloisesti ja arvostamaan panostustanne. Oikeastaan vain budjetti asettaa rajat sille, minkä artistin voitte juhliinne saada. Dj ei ole enää nykyään kovin yleinen valinta musiikin esittäjäksi. Useimmat hääparit valitsevat mielummin oikein hyvän live-bändin tai pianistin juhliinsa. Edellämainittujen vaihtoehtojen lisäksi osa pareista päättää hoitaa musiikkipuolen itse ja tekevät oman soittolistan esimerkiksi Spotifyn avulla.

 

Miten päätetään mitä musiikkia soitetaan? Päätättekö te siitä itse vai sovitaanko biiseistä yhdessä hääparin kanssa?

Musiikista päätetään aina yhdessä hääparin kanssa. Keskeisimpiä keskustelunaiheita on kirkossa soitettava musiikki, sillä hääparilla on usein tarkat toiveet sen suhteen, mitä he haluavat vihkimisen yhteydessä soitettavan. Me muusikot saamme usein ehdottaa sopivia kappaleita esitettäväksi kirkossa, mikäli hääparilla ei ole mitään tarkkoja suunnitelmia musiikin suhteen. Kirkossa soitetaan ja lauletaan usein 2-3 soolokappaletta ja kanttorilla on tapana säestää psalmit sekä soittaa sisääntulo- ja poistumismusiikit uruilla.

 

Mikä on täyden tanssilattian luomisen salaisuus?

Hyvin laaja ja päivitetty settilista, joka sisältää kaikkea tuoreimmista hittikipaleista ikivihreisiin klassikkoihin ja kaikkea siltä väliltä. Pitää tietenkin seurata minkälainen musiikki saa ihmiset tanssimaan ja soveltaa siitä. Tarkoitushan on saada vieraat viihtymään ja tavoitteena on, että mahdollisimman monella olisi mahdollisimman hauskaa.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top