Korista pöytä hääateriaa varten!

Hääateria on niin paljon enemmän kuin pelkkä illallinen. Se luo perustan upealle hääjuhlalle ja useille mukaville tunneille rakkaiden ja läheisten kanssa. Kaunis posliini yhdessä harkittujen koristeiden kanssa luovat ihanan tunnelman pöytiin.

Teksti: Anna Storm  Kuvat: AdobeStock.com

Hääaterian myötä hääparilla on mahdollisuus asettaa omaa persoonallisuuttaan peliin ja tuoda esiin valittua hääteemaa. Erilaisia kattaus- ja koristeluvaihtoehtoja on olemassa loputtomiin, ja riippumatta siitä järjestättekö hääaterianne ravintolassa vai yksityisessä juhlatilassa teillä on hääparina runsaasti valintoja, joiden avulla voitte tehdä normaalista hääateriasta ikimuistoisen.

 

Ensimmäiseksi teidän kannattaa selvittää mitä juhlatilasta löytyy jo valmiiksi ja mitä voitte itse hankkia paikalle. Mikäli hääaterianne järjestetään ravintolassa, voitte olla varmoja, että posliini, lasit, aterimet ja muut välttämättömyydet on järjestettynä ja henkilökunta pitää niistä huolen. Tässä tapauksessa voitte keskittyä ainoastaan koristeluiden ja pöytäkoristeiden suunnitteluun. Mikäli puolestanne vuokraatte muunlaisen juhlatilan, tulee teidän huolehtia myös posliniista ja muista tarpeellisista asioista. Löytyykö kaikki tarvittava? Onko kaikkea tarpeeksi kaikille vieraille?

Kun varaatte juhlatilaa, on tärkeää tarkastaa, että kattauksesta löytyy kaikki käytännön näkökulmasta olennaiset yksityiskohdat ruokailua varten. Käykää ruokalista läpi ja tehkää lista kaikesta mitä saatetaan tarvita. Jos vuokraatte posliinit, lasit ja aterimet, kannattaa ottaa muutamia ylimääräisiä kappaleita onnettomuuksien varalta.

 

Varaa aikaa kattaukseen ja koristeluun

Tavallinen virhe on olla liian optimistinen kattaus- ja koristeluajan suhteen. Noin 75 hengen kattauksen järjestelyihin menee useita tunteja, joten etukäteisvalmisteluita kannattaa tehdä mahdollisimman paljon. Järjestä paikkakortit, aseta kynttilät kynttilänjalkoihin, viikkaa servetit ja piirrä ohjekuva kattaukselle, jotta kaikki apuna olevat voivat tarkistaa siitä yksityiskohdat. Ole myös huolellinen yksityiskohtien kanssa, kuten esimerkiksi lautasten ja pöydän reunan etäisyyden tasaisuuden kanssa – pienet yksityiskohdat luovat kokonaisuuden.

 

Trendit nyt

Juuri nyt on todella trendikästä koristaa pöytä rustiikkisella posliinilla ja keskittyä aitoihin yksityiskohtiin. Useat hääparit haluavat hyödyntää runsain määrin luonnonmateriaalia kattauksessa ja koristeluissa. Inspiraatiota haetaan amerikkalaisten häiden kattauskuvista. Nyt ei kelpaa ”Less is More”, vaan yksityiskohtia on paljon. Me pohjoismaalaiset olemme melko pidättäytyväisiä mitä tulee kattaukseen ja tapana on jumittua perinteiseen valkoiseen. Mutta mahdollisuuksia on niin paljon enemmän! Inspiroidu eri väreistä ja lisää kattaukseen omia lempiyksityiskohtiasi; oli kysessä sitten sammal, helmet tai ruusut. Antakaa kattauksen ja koristelun ilmentää persoonallisuuksianne ja hääteemaanne.

 

Tyyli sesongin mukaan

Kukat ja vehreys ovat useiden mielestä tärkeä osa onnistunutta hääjuhlaa ja sesonki määrää pitkälti millä kukilla juhlatila koristellaan. On normaalia, että alkukesän hääkattauksissa nähdään enemmän pioneja ja talvihäissä kuusen havuja ja eläviä kynttilöitä. Kukat ja vihreät elementit vaihtelevat, mutta muilta osin kattaus pysyy melko samana sesongista riippumatta pieniä sävyvaihteluita lukuunottamatta. Kesähäihin valitaan usein vaaleampia pastellisävyjä, kun taas syys- ja talvihäihin valitaan monesti lämpimämpiä ja murretumpia sävyjä.

Vinkkejä kattaukseen

  1. Suunnittele tarkasti kattaus, koristelut ja juhlatilan muu asettelu hyvissä ajoin ja lohkaise tälle oma osa budjetista. Varaa tätä varten aikaa ja rahaa, niin luot juhlasta ikimuistoisen.
  2. Huolehdi, että sinulla on apua käytännön järjestelyissä. Osa juhlatiloista tarjoaa henkilökuntaa avuksi, mutta aivan yhtä yleistä on, että kaikki pitää tehdä itse. Pyydä ystäviä ja tuttuja avuksi päivää tai päiviä ennen häitä. Monien mielestä on mukavaa olla apuna järjestelyissä.
  3. Tilaa paikkakortit, ruokalistat ja muut painotuotteet hyvissä ajoin. Tilatessanne morsiuskimpun kannattaa samalla tilata myös pöytäkoristekukat.
  4. Pyri luomaan mahdollisimman persoonallinen kattaus, joka kuvastaa teidän tyyliänne ja ajatusmaailmaanne. Juhlakattaus voi olla selkeä ja juhlallinen tai todella romanttinen ja boheemi. Tee tunnelmataulu, jossa on värisävyjä, materiaaleja, kasveja ja inspiraatiokuvia. Hyödynnä pinterestiä, lehtiä, Instagramia ja Internetiä ja kokoa yhteen asioita, jotka inspiroivat sinua. Älä takerru ajatukseen siitä miltä kattauksen pitäisi näyttää, vaan tee valinnat sydämen ja tuntemusten Ja muista: aina halutessaan voi hankkia ammattiapua ja fiksuja neuvoja.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top