Pukeudu häihin tyylillä

Häät ovat suuri juhla ja vieraiden pukeutumisen tulee olla sen mukaista. Häitä on kuitenkin monenlaisia ja samoin vaihtoehtoja pukeutumiseen. Joitakin perussääntöjä on toki olemassa.

Teksti: Hannamari Uotila  Kuvat: Adobestock.com

Pukukoodia merkitään harvoin kutsuun, koska siihen ei ole tarvetta. ”Vieraat voivat päätellä paikasta ja ajankohdasta juhlan luonteen”, myyntikouluttaja Juhana Helmenkalastaja Turo Tailor Oy:stä kertoo. Pukukoodista voidaan toki mainita, jos kutsujat toivovat erityistä pukeutumista.

Kutsuja on velvoitettu informoimaan vieraita pukeutumisesta. Jos pukukoodista on epäselvyyttä, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä juhlan järjestäjiin. ”Samalla lailla kun kysytään ajo-ohjeita, voi kysyä pukeutumisesta”, Helmenkalastaja selventää.

Hääparilta ei tule viedä huomiota

Suuret häät ovat usein muodollisempia kuin pienet. Usein etenkin suurissa häissä sulhasen ja bestmanin lisäksi morsiamen ja sulhasen isät ja veljet pukeutuvat yhtenevästi. ”Näin kaukainen sukukin tunnistaa ydinjoukon”, Helmenkalastaja kertoo. Hän muistuttaa, että kysymyksessä on kuitenkin makuasia eikä pakollinen sääntö.

Häät ovat arvokas juhla ja pukeutumisella tulee kunnioittaa juhlan luonnetta. ”Miesvierailta edellytetään pukua”, Helmenkalastaja sanoo. Kesäisissä päivähäissä puku voi olla vaaleakin tai juhlavasti asustettu arkipuku.

Jos miesvieras pukeutuu tummaan pukuun, tulee hänen Helmenkalastajan mukaan pukea päälleen juhlava paitasolmioyhdistelmä. Kauluspaidan on oltava pitkähihainen ja se voi olla valkoinen, kunhan solmio on rennompi. Klassiset solmiot on varattu sulhaselle ja lähisuvun miehille.

Naisvieraan tulisi muistaa, ettei pukeudu samankaltaisesti kuin morsian. Naiset eivät voi laittaa päälleen kokomustaa eivätkä morsiamelle varattua valkoista. ”Nykyään morsiankin pukeutuu useammin vaalean eri sävyihin, joten niitä kannattaa välttää”, pukuvuokraamoyrittäjä Päivi Asikainen Juhla-asu Oy:stä kertoo.

Sijoita laatuun ja monikäyttöisyyteen

Etiketti ei ole hääpukeutumisessa laki. Niin Helmenkalastaja kuin Asikainenkin korostavat maalaisjärkeä valinnoissa. ”Ylipukeutumista tulee välttää, mutta se ei ole suomalaisille ongelma”, Helmenkalastaja toteaa.

Mies voi mennä tummalla puvulla kaikkiin juhliin, ja musta puku korvaa oikein asustettuna frakinkin. Yhden puvun miehille Helmenkalastaja suosittelee sijoittamista ajanmukaiseen, istuvaan ja laadukkaaseen mustaan pukuun. Naisten kannattaa Asikaisen mukaan ostaa monikäyttöinen kotelopuku. ”Asusteita voi sitten vaihtaa eri juhliin.”

Asikainen korostaa, että häät ovat yksityinen juhla, jolloin ei ole tarpeen noudattaa tiukasti etikettiä. ”Jokainen pukeutuu miten haluaa omiin häihinsä. Ei tarvitse totella viisikymmentä vuotta sitten kirjoitettuja etikettiopuksia”, hän muistuttaa. Muoti on nykyään avonaista, eikä puvun tarvitse olla pitkähihainen. Pääasia naisten pukeutumisessa on juhlava kangas. Jakkupuku on hääjuhlaan liian arkinen.

Perussääntönä voi sanoa, että vieraiden tulee pukeutua häihin juhlavasti, mutta ei paremmin tai samalla lailla kuin morsiuspari. Heillä on oikeus erottua juhlaväestä myös pukeutumisellaan.

Lue lisää

Princess – kotimainen timattisormusmallisto

Princess timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Tästä tunnuksena Princessille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu tunnus ja Design from Finland…

Story of Love – Jokaisella korulla on tarina

Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Löydä oma unelmiesi sormus symbolisoimaan juuri teidän rakkaustarinaa – Story of Love

Korutrendit juuri nyt!

Olemme keskustelleet muutamien asiantuntijoiden kanssa ja selvittäneet, mitkä korutrendit ovat tällä hetkellä suosittuja niin kihlasormuksissa, vihkisormuksissa, kuin muissakin hääkoruissa.

Schalins of Sweden

Kun olet valinnut ja tilannut kihla- tai vihkisormuksesi meiltä, valmistamme sen käsityönä täysin alusta alkaen.

Suojele sormustasi!

Vihki- ja kihlasormus ovat sormuksia, joita tulet käyttämään elämäsi jokaisena päivänä. Jotta sormukset pysyisivät kauniina ja kiiltävinä, on tärkeää pitää…

TESTI: Minkälainen kihlasormus täydentää tyyliäsi?

Oletko aina miettinyt minkälainen kihlasormus sopisi sinulle ja kuvaisi persoonaallisuuttasi? Tämä testi antaa siihen vastauksen!

Suokko: Millainen timantti sormukseen?

Suokko Timanttikoruissa on laaja valinnan mahdollisuus timanttien laadun ja harvinaisuusasteiden osalta.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Löydä täydellinen vihkisormus – Kotimaiset Silván-sormukset

Kotimaiset Silván-sormukset tarjoavat laajan valikoiman vihkisormuksia ja kihlasormuksia laatutietoisille morsiamille ja sulhasille.

Esittelyssä: Timanttijahdin voittaja!

Olemme arponeet upean Timanttijahti -kisan voittajan! Katso tästä kuka voitti!

Kihlasormus jolla saat hänet ikuisesti omaksesi

Mietitkö rakkaasi kosimista? Nämä kihlasormukset saavat hänen silmänsä loistamaan ja hän on ikuisesti sinun.

Kihlasormus ja vihkisormus

Suurta valintaa tehdessä, on monella kysymyksiä koskien sormuksia. Tässä saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!

Laboratoriotimantti – ekologinen ja edullisempi vaihtoehto

Sormusta etsiessään ja suunnitellessaan hääparin valittavaksi tulee useita tarjolla oleviamateriaalivaihtoehtoja, joista rakentaa unelmiensa sormus.

Put a ring on it

Kumpi sormuksista tulee perinteen mukaan olla arvokkaampi? Vastaamme tässä artikkelissa tärkeisiin kysymyksiin koskien kosintaa sekä kihla- ja vihkisormusta.

Asiantuntijan vastaukset

Lue lisää saadaksesi tietää, mitkä ovat suosituimpia sormusmalleja tällä hetkellä ja mitä koruja morsiamen ja sulhasen tulisi harkita suureen päiväänsä.

Timantti – jalokivien kuningatar

Ihminen on tuhansien vuosien ajan ihaillut timantin kauneutta ja vielä tänäkin päivänä sitä pidetään jalokivien kuningattarena.

Löydä tiesi täydellisen sormuksen luo

Aiheuttaako nimettömän rengastaminen päänvaivaa? Sormussuo voi olla upottava, varsinkin jos aiheeseen ei ole perehtynyt etukäteen.

Mitä jalokivet kertovat?

Sormuksissa on monia erilaisia ​​kiviä ympäri maailmaa. Mitä eri värit ja kivet tarkoittavat? Annamme sinulle lyhyen esittelyn!

Kaikki mitä sinun tulee tietää miesten kihlasormuksista

Yhä useammat tahot alalla, sekä isommat valmistajat että yksittäiset kultasepät, ovat tarttuneet miesten kihlasormusten lisääntyneeseen kysyntään.

Miksi sileä sormus tulee aina olemaan voittaja

Klassinen, sileä, kultainen vihkisormus on yhtälailla häiden symboli, kuin timanttisormuskin. Tällainen klassinen sormus on aina ajanmukainen.

Ajattomat helmet

On aina tyylikästä sonnustautua helmikoruihin hääpäivänä. Se on samanaikaisesti sekä perinteistä, eleganttia että kaunista.

Näin puhdistat timanttisormuksesi

Harva asia on yhtä kiehtova kuin puhdistettu ja kiillotettu timanttisormus ja sen uskomaton kiilto ja säihky.

Esittelyssä Timanttijahti 2021 -kilpailun voittajat!

Häät ja Juhlat järjestää vuosittain Timanttijahti-kilpailun. Tässä kilpailussa osallistujilla on mahdollisuus voittaa uniikki, toiveidensa mukaisesti suunniteltu vihkisormus arvoltaan 5000 euroa!

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Väritietoinen vieras

Vuoden 2023 väri on nimeltään Viva Magenta ja se huokuu elämää ja voimaa.

Lue Lisää

Linda-Marie Nilsson kokovalikoimaltaan laajassa designyhteistyössä Elloksen kanssa

Tällä kertaa kyseessä ovat juhlamekot ja asusteet kesän kaikkiin ihaniin tilaisuuksiin.

Lue Lisää

Vieraan vaatetus

Riippumatta siitä, järjestetäänkö häät kartanossa vai ladossa, linnassa vai puutarhassa, on vieraan tärkein kysymys on aina sama: miten minun tulee…

Lue Lisää

Tahratonta

Vaikeasti puhdistettavia tahroja vaatteissa? Häät ja juhlat antaa parhaat puhdistusvinkit

Lue Lisää

Pukukoodit – näin tulkitset kutsujen pukukoodeja

Neljä yleisintä pukukoodia ovat frakki (iltapuku), smokki, tumma puku ja puku.

Lue Lisää

Näin valitset parhaat kengät hääpäivääsi

Laatuun ja ajattomiin materiaaleihin kannattaa sijoittaa. Kun kengät ovat nahkaa ja niissä on kunnon lesti, niin jalat kiittävät illalla. Kun…

Lue Lisää

Pukeudu häihin tyylillä

Häät ovat suuri juhla ja vieraiden pukeutumisen tulee olla sen mukaista. Joitakin perussääntöjä on toki olemassa.

Lue Lisää