Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

hääjuhlapaika

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen. Tilavuokraus (sis. ruoat ja juomat) on suurin yksittäinen budjettikulu ja sen valinta asettaa leiman koko juhlalle.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

Hääjuhlatilalla on suurempi rooli, kuin useimmat hääparit aluksi osaavat kuvitellakaan. Tämä on tila, joka asettaa leiman ja tunnelman hääjuhlallenne. Häät kauniissa linnassa poikkeavat täysin ladossa vietetyistä häistä. Riippumatta siitä, mistä unelmoitte ja mitä tyyliä ja teemaa haluatte hääpäivänänne ilmentää, on juhlatilan valinnalla suuri merkitys. Tila vaikuttaa myös hääbudjettiin ja näin ollen on tärkeää, että alusta alkaen suunnittelette ja mietitte mikä olisi ”oikea” paikka häillenne. Seuraavilla sivuilla annamme arvokkaita vinkkejä ja neuvoja kuinka valita oikea tila ja kerromme mitä kysymyksiä tilan vuokraajalle kannattaa esittää ennen päätöksen tekoa.

Karsi vaihtoehtoja listan avulla

Tehkää lista, johon merkitsette tärkeysjärjestyksessä asioita, joita juhlatilalta toivotte. Tämän listan avulla saatte karsittua pois epäpotentiaaliset vaihtoehdot. Aluksi kannattaa katsoa tilojen sijaintia puhtaasti maantieteellisestä näkökulmasta. Haluatteko viettää hääjuhlaa lähellä kotikaupunkianne vai järjestää matkakohdehäät johonkin aivan eri kaupunkiin? Valitkaa se maantieteellinen alue, missä haluatte häänne järjestää ja tutustukaa tämän jälkeen juuri tämän alueen tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Päätettyänne maantieteellisen sijainnin on aika kirjoittaa yllämainittu lista, jossa on tärkeysjärjestyksessä toiveenne juhlatilan suhteen. Mitä vaatimuksia teillä on ja mitkä mukavuudet ovat oleellisia häitänne ajatellen? Kirjoittakaa listaan kaikki kriteerit, jotka täytyy täyttyä sekä asiat, jotka olisivat kivoja, jos ne toteutuvat. Tutustukaa sitten tiloihin listanne avulla ja verratkaa hintoja budjettiinne.

hääjuhlapaika

Vierailkaa tiloissa

Pelkän kuvailun lukeminen ja kuvien katsominen antaa ainoastaan ensivaikutelman, mutta auttaa tuskin tekemään lopullista päätöstä. On siis aika varata aikoja juhlatiloissa vierailua varten. Suosittelemme valitsemaan noin kolme odotuksianne vastaavaa paikkaa ja vierailemaan niissä. Osaan juhlatiloista on palkattu vastuuhenkilöitä ja tapahtumavastaavia – pidä huolta, että he ovat mukana esittelemässä ja kertomassa tiloista.

Pitäkää huolta, että saatte vastaukset teille tärkeisiin kysymyksiin juhlatiloissa vieraillessanne. Seuraavalta sivulta löydät laatimamme tarkastuslista, jossa on tärkeitä huomioita sekä 10 usein esitettyä kysymystä. Ota tämä lista mukaan ja täytä sitä vieraillessanne juhlatiloissa. Vertaile sitten eri vaihtoehtoja keskenään listan avulla.

Varaa ajoissa

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä – varaa juhlapaikka hyvissä ajoin! Tämä on erityisen tärkeää, mikäli teillä on jokin erityinen päivämäärä mielessänne. Monet juhlatilat varataan useita kuukausia (joskus jopa vuosia) etukäteen ja olisi todella ikävää, jos ette saa lempipaikkaanne, koska se on jo varattu haluamananne päivänä.

hääjuhlapaika

Tarkistuslista – Huomioi nämä asiat tutustuessanne juhlatiloihin

Mahdollisuus yksityisiin juhliin?

Järjestättekö pienet häät vai vuokraatteko koko juhlatilan? Osassa tiloista saatetaan järjestää useita häitä samanaikaisesti tilan eri huoneissa tai osissa. Varmistakaa, että teidän on mahdollista vuokrata koko tila, mikäli teille on tärkeää järjestää yksityiset juhlat.

Hyvä valaistus?

Valaistuksella on suuri merkitys häissä. Mikäli haluatte intiimin ja kotoisan tunnelman kannattaa varmistaa, että tilassa on käytössä useita eri valonlähteitä auringonlaskun jälkeen.

Mitä hintaan sisältyy?

Mitä tilan hääpakettiin sisältyy? Vuokraatteko ainoastaan juhlatilan vai sisältyykö siihen myös ruoka, juoma, tarjoiluhenkilökunta sekä koristelut?

Hyvä akustiikka?

Suuret tilat ovat usein ääniherkkiä. Jos järjestätte juhlat sadalle hengelle ja ihmisten puheensorinan ääni kohoaa korvia vihlovaksi, saattaa juhlatunnelma laskea melko nopeasti. Pidä siis huolta, että tila on kaikuvaimennettu ja siellä on hyvä akustiikka.

Pysäköintimahdollisuudet?

Pidä huolta, että tilan läheisyydessä on hyvät pysäköintimahdollisuudet juhlaanne saapuville vieraille.

hääjuhlapaika

Esitä nämä 10 tärkeää kysymystä

  1. Onko tila varattavissa haluamallenne päivämäärälle? Järjestetäänkö paikalla useita häitä samana päivänä?
  2. Kuinka kauan tila on teidän käytettävissänne? Edellisenä päivänä ja seuraavana päivän? Pidä myös huolta, että kirjaat muistiin hääpäivän tarkat kellonajat.
  3. Onko tilassa jotain rajoituksia äänentason suhteen?
  4. Onko tilassa täydet anniskeluoikeudet? Saatteko tuoda mukananne omia juomia tarjoiltavaksi?
  5. Kuinka monta tarjoilijaa tarvitaan kutsumallenne vierasmäärälle? Kuinka kauan tarjoilijoilla kestää tarjoilla ruoka kaikille vieraille?
  6. Minkälainen valaistus kuuluu hintaan? Onko paikalla joku, joka vastaa valaistuksesta illan aikana?
  7. Minkälainen ruoka sisältyy hintaan? Kuuluuko hintaan myös alkupalat ja hääkakku?
  8. Jos juhlat järjestetään pihalla, onko olemassa vaihtoehtoa huonon sään varalle? Ja tuleeko tässä tapauksessa lisäkustannuksia?
  9. Onko tilaan tulossa remontteja tai muutoksia ennen hääpäiväänne? Jos on, niin miten nämä vaikuttavat tilaan?
  10. Voiko tilassa järjestää myös vihkitilaisuuden?

Lue lisää

Resepti taianomaisiin matkakohdehäihin

Vaikka pandemia ei olekaan vielä irrottanut otettaan niin kuin olimme toivoneet, on siitä huolimatta tai juuri siksi, ihanaa unelmoida matkakohdehäistä.

Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen.

Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?

Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

Miten valita sopiva juoma hääaterialle?

Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.

Mikrohäät = Makroelämys!

Mitä voit odottaa vuoden ”less is more” -tyyliltä kun kyseessä on häät.

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Häämalja

Perinteinen häämalja koostuu samppanjasta ja pienestä purtavasta, mutta tässä artikkelissa annamme muutaman uuden vinkin ja idean!

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Koristele kukkasin

Morsiamen to do -listan kärkipäästä löytyy morsiuskimpun valinta, mutta kukkaloistoa voi hyödyntää hääjuhlassa monin muinkin tavoin.

Hääruokailun trendit

Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?

Kaikki mitä sinun tulee tietää hääkakuista

Monien toiveena on luoda kondiittorin kanssa hääkakku, joka ulkonäöltään, maultaan ja muodoltaan saa kaikki vieraat ihastelemaan yhteen ääneen. Mutta mitkä…

Minkä hääkakun valitsette?

Hääkakun valinta on ehkä kaikista kivoin osuus hääsuunnittelussa. Mutta minkälaisia makuja kannattaa valita ja mitä asioita tulee huomioida unelmakakkunne tilauksen…

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Trendit printeissä ja koristeissa

Vieraiden hääkokemus alkaa heidän saadessaan kutsukortin ja juuri kutsukortti asettaa koko hääjuhlien tunnelman ja luo odotuksia.

Luo oikeanlaista tunnelmaa hääjuhlaan

Monille hääpareille musiikki on olennainen osa hääjuhlaa, sillä se luo halutun tunnelman ja on monesti merkittävä osa illan viihdytysohjelmaa. Mutta…

Vihkiminen Offline, hääjuhlat Online

Sosiaalisten medioiden hyödyntäminen oikealla tavalla voi vaikuttaa positiivisesti häihinne.

Lisää koristeita

Mekko on valittu, sormukset ostettu ja vihkipaikka sekä juhlatila varattu. Häiden lähtölaskenta on alkanut ja on aika keskittyä yksityiskohtiin.

Morsiuskimppu

Morsiuskimppu on tärkeä osa häälookkiasi. Osaksi asuasi valitsemasi kimppu kertoo siitä, millaista tyyliä lookissasi haet. Haastattelimme taitavaa floristia ja hääkimppujen…

Ikimuistoiset juhlat Suomenlinnassa

Juhlat merellisessä Suomenlinnassa ovat ainutlaatuinen elämys.

Tervetuloa pöytään!

Nykyään on tavallisinta, että hääaterialle katetaan useita pieniä pyöreitä pöytiä. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että tavallisin vaihtoehto on juhliin…

Näin saat onnistuneet polttarit!

Täydellisten polttareiden suunnittelu voi olla sekä stressaavaa että aikaa vievää. Erityisen vaikeaa voi olla suunnittelun aloittaminen. Lue tästä vinkkejä ja…

Hääkakun seuraksi

Hääkakku on monille meistä itsestään selvä osa hääjuhlia. Mutta sille on myös vaihtoehtoja, vai pitäisikö sanoa täydennyksiä.

Elegantit häälahjat ja juhlapukeutuminen

Sisustamisen ja muodin erikoisliike Laura Ashley tarjoaa niin upeita häälahjoja, kuin kaunista naisten muotiakin hääpäivää varten.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Resepti taianomaisiin matkakohdehäihin

Vaikka pandemia ei olekaan vielä irrottanut otettaan niin kuin olimme toivoneet, on siitä huolimatta tai juuri siksi, ihanaa unelmoida matkakohdehäistä.

Lue Lisää

Näin löydät oikean hääjuhlapaikan

Hääsuunnittelun ensimmäisiä kohtia on löytää täydellinen paikka hääjuhlien järjestämiseen.

Lue Lisää

Hääsuunnittelua pandemian jälkeen

Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…

Lue Lisää

Mikrohäät = Makroelämys!

Mitä voit odottaa vuoden ”less is more” -tyyliltä kun kyseessä on häät.

Lue Lisää

Valloittava Mustion Linna

Häät ja Juhlat -lehti haastatteli Mustion Linnan Christine Linderiä, joka toimii linnalla Manager Directorin roolissa. Mitä kaikkea linna pitääkään sisällään…

Lue Lisää

Anttolanhovi

Onnistuneen hääjuhlan salaisuus Anttolanhovissa on laadukas käsintehty lähiruoka ja kauniit kattaukset, räätälöidyt juhlapalvelut sekä ammattitaitoinen asiakaspalvelu.

Lue Lisää

Hääjuhla idyllisessä saaristomerimiljöössä – aivan Helsingin kupeessa

Elämän suurissa hetkissä on pieni ylellisyys tärkeää. Hääjuhlien järjestäminen saaristomerellisissä puitteissa onnistuu Hanasaaressa, kivenheiton päässä Helsingin keskustasta.

Lue Lisää

Suunnitelkaa juhlanne hääplannerilla

Tämän oppaan avulla voitte helposti suunnitella hääpäivänne askel askeleelta. Ladatkaa ”hääplanneri” ja aloittakaa unelmienne häiden suunnittelu jo tänään!

Lue Lisää

Kemin Lumilinna

Luomme ainutlaatuisen häätunnelman talven ihmemaassa - Kemin LumiLinnassa, olipa toiveissanne intiimi vihkiseremonia tai kokonainen hääjuhla suurellekin seurueelle.

Lue Lisää

Kultaranta Resort

Kultaranta Resort sijaitsee Turun saaristossa Naantalin ainutlaatuisessa miljöössä.

Lue Lisää