9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

hääjuhlat, häät

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme 9 ainesosan reseptin onnistuneeseen hääpäivään.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

1. Kokoontukaa etukäteen

Viikonloppuhäistä on tullut suosittuja ja sille on syynsä. Hääpäivän venyttäminen ja juhlatuntien lisääminen vähentää jännityksen ja stressin määrää itse hääpäivältä. Hääpäivän aikana saatatte jännittää paljon kumppanisi kanssa ja teihin kiinnitetään paljon huomiota ja ajatuksenne ovat keskittyneet itseenne. Monet morsiamet kokevat stressiä siitä, että eivät ehkä ehdi hääaterian ja juhlan aikana käydä keskustelua jokaisen vieraan kanssa, jotka ovat saapuneet paikalle juhlistamaan teidän päiväänne. Kokoontumalla edellisenä iltana ehdit keskustelemaan vieraittenne kanssa kaikessa rauhassa – lisäksi annatte näin vieraillenne mahdollisuuden tutustua toisiinsa jo ennen suurta hääpäivää.

Tätä kokoontumista kutsutaan nimellä ”Rehearsal Dinner”, eli harjoitusillallinen ja sen juuret ovat USA:ssa, missä hääpari tapaa ystäviään ja perhettään häitä edeltävänä iltana viettääkseen yhteistä aikaa ja kiittääkseen avusta, jota on saanut häiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Edellisenä iltana kokoontuminen on yleisesti ottaen erittäin tervetullut tilaisuus sekä hääparille että vieraille. Voitte esimerkiksi tarjota illallisen ravintolassa tai hieman kuohuvaa ja naposteltavaa omassa kodissanne.

2. Päästä irti kontrollointitarpeesta

Monet morsiamista muuttuvat hääpäivänään kontrolloiviksi ”Bridezilloiksi” ja haluavat hallita jokaista pientä yksityiskohtaa mitä tulee hääsuunnitteluun. Totta kai tarkkana olemisessa, omien toiveidensa tiedostamisessa ja ohjasten kiinni pitämisessä on etunsa, mutta liiallisen kontrollointitarpeen myötä on todennäköisempää, että stressaannut ja petyt, kun kaikki ei kuitenkaan mene juuri niin kuin olit suunnitellut. Mikäli odotat purukuminpinkkejä pioneja hääkimppuusi, mutta saatkin kirkkaan pinkkejä kukkia, tulet olemaan aivan paniikissa mikäli olet kontrollifriikki. Jos sen sijaan suunnittelet kimppuusi pelkkiä vaaleanpunaisia kukkia, hyväksyt minkä sävyn tahansa. Pelkän suunnittelevan morsiamen elämä on yksinkertaisesti paljon helpompaa.

3. Osta häämekko hyvissä ajoin

Tiesitkö, että häämekko tulisi tilata noin 4 kuukautta ennen hääpäivää? Moni joka ei tätä tiedä, tulee pettymään karvaasti kun astelee sisään hääpukuliikkeeseen kuukautta ennen häitä ja löytää unelmiensa mekon ja sitten tajuaa, että ei ehdi toimitusaikojen takia saamaan mekkoa itselleen hääpäiväksi. Olemalla ajoissa liikenteessä varmistat, että saat unelmiesi mekon. Kannattaa aloittaa etsintä 6-8 kuukautta ennen häitä ja vierailla monissa liikkeissä ja sovittaa useita erilaisia häämekkoja. Mieti nyt, keksitkö mitään mikä voisi olla tämän ihanampaa?

Seremoniamestari, hääjuhlat

Taitava seremoniamestari pitää huolen hääjuhlan aikataulusta sekä tekee hääjuhlasta ikimuistoisan.

4. Pidä huolta, että sinulla on hyvä seremoniamestari

Häät voivat olla upeat budjetin koosta riippumatta. Pienen budjetin häät voivat olla aivan yhtä hauskat kuin luksushäät – mutta häiden koosta riippumatta kannattaa hankkia hyvä seremoniamestari. Seremoniamestari, joka pitää kaikki ohjat käsissään hääpäivänä on korvaamaton. Pidä huolta, että valitsemanne henkilö ottaa tehtävänsä tosissaan. Henkilön tehtävänä on muun muassa päivittää lahjatoivelistaa, päättää puheenpitäjien järjestys, esitellä puheenpitäjät ja pitää huolta, että ruokailut ja viihdenumerot pysyvät aikataulussa. Kyseinen henkilö on mahdollisesti järjestänyt myös erilaisia leikkejä, joiden avulla varmistetaan, että kaikilla mummosta lapsuudenystävään on hauskaa juhlissa. Hyvän seremoniamestarin avulla tylsistä häistä voi tulla aivan mahtavat.

5. Muista ”more is more”

Koristeletteko hääjuhlatilan itse? Muistakaa käsite ”more is more”. Usein saa yllättyä siitä, kuinka paljon koristeita tosiaankin tarvitaan, että saadaan tila näyttämään kotoisalta ja siltä, että se noudattaa valitsemaanne teemaa. Joten jos olet tilannut vain pari pakettia ilmapalloja, kannattaa laittaa lisätilausta menemään. Muista myös, että ostetut valmiskoristeet ovat kauneimmillaan, kun yhdistät niihin myös itsetehtyjä koristeita tai luonnonkukkia. ”More is more” ei välttämättä tarkoita, että hääbudjetti venyy ja paukkuu. Käyttäkää mielikuvitusta!

6. Käy koemeikissä ja -kampauksessa

Onko sinulla mielikuva siitä, miltä haluat hiuksesi ja meikkisi näyttävän hääpäivänä? Meidän vinkkimme on käydä koemeikissä ja -kampauksessa muutama viikko ennen häitä. Ehkä haluat kokeilla jotain uutta? Hauskaa! Mutta kokeile sitä silti etukäteen – tuskin haluat hääpäivänäsi kokea näyttäväsi siltä, että olet menossa naamiaisiin omien häidesi sijaan.

Hääjuhlapaikan koristeluun tarvitaan usein paljon enemmän koristeita, kuin osaat kuvitella, joten älä pihistele!

Hääjuhlapaikan koristeluun tarvitaan usein paljon enemmän koristeita, kuin osaat kuvitella, joten älä pihistele!

7. Ota kumppanisi mukaan

Olet ehkä vuosikaudet unelmoinut täydellisistä häistä ja haluat tehdä kaiken oman pääsi mukaan? Se on täysin okei. Mutta muista myös, että kumppanillasi on todennäköisesti omia toiveita sen suhteen miltä teidän yhteiset unelmahäänne näyttävät. Ota kumppanisi mukaan suunnitteluprosessiin ja me lupaamme – teillä tulee olemaan yhdessä paljon mukavampaa kuin osaatte kuvitella! Oletko huolissasi riidoista ja turhista väittelyistä? Valitkaa osa-alueet, jotka ovat tärkeimpiä ja joihin panostetaan eniten. Onko sinusta vaatetus tärkeintä – sinä saat valita sen tärkeäksi osa-alueeksi, kun taas kumppanillasi on eniten toiveita esimerkiksi ruoan suhteen. Tehkää kompromissi!

8. Valitkaa häävalokuvien ja -videoiden ottaja huolella

Oletteko harkinneet, että serkku voisi ottaa järjestelmäkamerallaan hieman kuvia häiden aikana? Miettikääs asia uusiksi! On täysin mahdotonta yhdistää häävieraana ja häävalokuvaajana olo. Ollessasi vieraana haluat seurustella muiden kanssa ja pitää hauskaa, mutta valokuvaajana tehtävänäsi on ikuistaa hääpäivä kaikkine pienine yksityiskohtineen. Investoimalla taitavaan valokuvaajaan/videokuvaajaan voitte olla varmoja, että saatte taltioitua hienoja muistoja suuresta päivästänne ja voitte sitten muistella niitä myöhemmin.

9. Baari on auki

Tämä tuskin tarvitsee sen pidempiä selityksiä. Tai itse asiassa – muistakaa pyytää tarjolle myös alkoholittomia vaihtoehtoja. Kukaan ei halua juoda limsaa hääjuhlissa – pitäkää huolta, että kaikille on tarjolla erilaisia kivoja drinkkejä!

Älkää pihistelkö valo-/videokuvaajan valinnassa. Muistot suuresta päivästänne ovat korvaamattomia!

Älkää pihistelkö valo-/videokuvaajan valinnassa. Muistot suuresta päivästänne ovat korvaamattomia!

Lue lisää

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Laatikaa hääbudjettinne

Ensimmäinen askel hääsuunnittelussa on hääbudjetin laatiminen.

7 uniikkia vinkkiä hääjuhlien ohjelmaan

Oletko kyllästynyt vihjesuunnistukseen ja livebändiin? Tässä tulee 7 erityistä vinkkiä häävieraittenne viihdyttämiseksi.

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme kautta jaamme parhaat neuvot ja ideat häiden järjestämiseen sekä kerromme lähellä sinua järjestettävistä häätapahtumista!

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Osoita arvostuksesi hääsaattueelle

Niin kaasot kuin bestmanitkin omistautuvat ja (toivon mukaan) käyttävät paljon aikaa ja energiaa siihen, että teidän häistänne tulee täydelliset. Osoittakaa…

Hääruokailun trendit

Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?

Minäkö bridezilla?

Järkevä morsian on kuin hyvä pomo: hän on omistautunut työlleen, mutta osaa delegoida tehtäviä myös muille ja vaihtaa välillä vapaalle-kin.…

Häiden vuosipäivät

Häiden vuosipäiviä juhlistetaan muistellaksemme miksi menimme naimisiin. Tämä on erityinen päivä, jonka voimme omistaa toisillemme ja hieno tilaisuus osoittaa rakkauttamme.

Mira & Ilari

Vaikka alussa sade sotkikin hieman suunnitelmiamme, päivästä tuli lopulta ikimuistoinen ja ennen kaikkea meidän näköinen.

LUKIJAHÄÄT

Heinäkuussa 2016 Niko kosi Suvimarjaa romanttisesti puistossa, tihkusateessa polvistuen ja kukkakimppua ojentaen. Tässä vaiheessa muusikkopariskunta oli seurustellut vajaan viiden vuoden…

Reeta & Mika

Kun tulin töistä kotiin, Mika ja koiramme Leo odottivat eteisessä hienosti pukeutuneina. Mika piti pienen puheen, polvistui ja esitti kysymyksen.

Kuka tekee mitäkin häissä?

Häiden järjestelyjä varten on tärkeä valita muutama tärkeä avainhenkilö. Nämä henkilöt saavat tietyn vastuun ja tehtävän hoidettavakseen hääpäivänänne. Mutta keitä…

10 asiaa mitä jokaisella morsiamella tulisi olla

Parhaan ystävän läsnäolo hääsuunnittelun ja suuren päivän aikana on korvaamaton. Myös äiti tai sisko ajaa saman asian.

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Trendit printeissä ja koristeissa

Vieraiden hääkokemus alkaa heidän saadessaan kutsukortin ja juuri kutsukortti asettaa koko hääjuhlien tunnelman ja luo odotuksia.

Luo oikeanlaista tunnelmaa hääjuhlaan

Monille hääpareille musiikki on olennainen osa hääjuhlaa, sillä se luo halutun tunnelman ja on monesti merkittävä osa illan viihdytysohjelmaa. Mutta…

Vihkiminen Offline, hääjuhlat Online

Sosiaalisten medioiden hyödyntäminen oikealla tavalla voi vaikuttaa positiivisesti häihinne.

Viihdykettä vieraille

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, myös hääohjelman suhteen. Perinteisten hääleikkien lisäksi mukaan voi sisällyttää muutamia yllättäviä ohjelmanumeroita, jotka saavat vieraat…

Tervetuloa pöytään!

Nykyään on tavallisinta, että hääaterialle katetaan useita pieniä pyöreitä pöytiä. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että tavallisin vaihtoehto on juhliin…

Tehkää vihkiseremoniastanne taianomainen!

Unelmoitteko persoonallisesta vihkimisestä, jossa on sekä uusia vaikutteita että perinteistä tunnelmaa? Olkaa rohkeita älkääkä miettikö liikaa sitä, millaisia vihkimiset yleensä…

Varmista hääkuvien onnistuminen

Suuri päivänne tallentuu ikuisesti hääkuviinne, joten valokuvaaja kannattaa valita huolella. Huomio valokuvaajan tyyli ja teidän keskinäinen henkilökemianne, niin voitte saada…

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Valitse kaasosi huolella

tämän nimityksen mukana tulee myös tietty vastuu. Jaamme tässä artikkelissa muutaman ajattelun arvoisen huomion, joita kannattaa pohtia kaasoja valitessa.

Lue Lisää

9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme…

Lue Lisää

Pukukoodit – näin tulkitset kutsujen pukukoodeja

Neljä yleisintä pukukoodia ovat frakki (iltapuku), smokki, tumma puku ja puku.

Lue Lisää

7 uniikkia vinkkiä hääjuhlien ohjelmaan

Oletko kyllästynyt vihjesuunnistukseen ja livebändiin? Tässä tulee 7 erityistä vinkkiä häävieraittenne viihdyttämiseksi.

Lue Lisää

Hääpäivän aikataulutus

Häitä suunnitellessa kannattaa luoda hääpäivälle aikataulu, jota noudattaa. Mihin aikaan vihkiminen tapahtuu ja milloin on valokuvauksen aika?

Lue Lisää

Hääruokailun trendit

Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?

Lue Lisää

Minäkö bridezilla?

Järkevä morsian on kuin hyvä pomo: hän on omistautunut työlleen, mutta osaa delegoida tehtäviä myös muille ja vaihtaa välillä vapaalle-kin.…

Lue Lisää

Mira & Ilari

Vaikka alussa sade sotkikin hieman suunnitelmiamme, päivästä tuli lopulta ikimuistoinen ja ennen kaikkea meidän näköinen.

Lue Lisää

Calligraphen tarjoaa kaiken tarvittavan suureen päiväänne!

Haastattelussamme on hääasiantuntija Anna Thunell, joka toimii Creative Directorina ja osaomistajana Calligraphenilla. Calligraphen on pohjoismaiden suurin hääjuhlien painotuotteiden ja koristeiden…

Lue Lisää

Trendit printeissä ja koristeissa

Vieraiden hääkokemus alkaa heidän saadessaan kutsukortin ja juuri kutsukortti asettaa koko hääjuhlien tunnelman ja luo odotuksia.

Lue Lisää