9 vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään

hääjuhlat, häät

Ennen hääpäivää suurin osa morsiamista jännittää eniten sitä, että jokin menee pieleen itse hääpäivänä. Mutta älä huoli, tässä artikkelissa annamme 9 ainesosan reseptin onnistuneeseen hääpäivään.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

1. Kokoontukaa etukäteen

Viikonloppuhäistä on tullut suosittuja ja sille on syynsä. Hääpäivän venyttäminen ja juhlatuntien lisääminen vähentää jännityksen ja stressin määrää itse hääpäivältä. Hääpäivän aikana saatatte jännittää paljon kumppanisi kanssa ja teihin kiinnitetään paljon huomiota ja ajatuksenne ovat keskittyneet itseenne. Monet morsiamet kokevat stressiä siitä, että eivät ehkä ehdi hääaterian ja juhlan aikana käydä keskustelua jokaisen vieraan kanssa, jotka ovat saapuneet paikalle juhlistamaan teidän päiväänne. Kokoontumalla edellisenä iltana ehdit keskustelemaan vieraittenne kanssa kaikessa rauhassa – lisäksi annatte näin vieraillenne mahdollisuuden tutustua toisiinsa jo ennen suurta hääpäivää.

Tätä kokoontumista kutsutaan nimellä ”Rehearsal Dinner”, eli harjoitusillallinen ja sen juuret ovat USA:ssa, missä hääpari tapaa ystäviään ja perhettään häitä edeltävänä iltana viettääkseen yhteistä aikaa ja kiittääkseen avusta, jota on saanut häiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Edellisenä iltana kokoontuminen on yleisesti ottaen erittäin tervetullut tilaisuus sekä hääparille että vieraille. Voitte esimerkiksi tarjota illallisen ravintolassa tai hieman kuohuvaa ja naposteltavaa omassa kodissanne.

2. Päästä irti kontrollointitarpeesta

Monet morsiamista muuttuvat hääpäivänään kontrolloiviksi ”Bridezilloiksi” ja haluavat hallita jokaista pientä yksityiskohtaa mitä tulee hääsuunnitteluun. Totta kai tarkkana olemisessa, omien toiveidensa tiedostamisessa ja ohjasten kiinni pitämisessä on etunsa, mutta liiallisen kontrollointitarpeen myötä on todennäköisempää, että stressaannut ja petyt, kun kaikki ei kuitenkaan mene juuri niin kuin olit suunnitellut. Mikäli odotat purukuminpinkkejä pioneja hääkimppuusi, mutta saatkin kirkkaan pinkkejä kukkia, tulet olemaan aivan paniikissa mikäli olet kontrollifriikki. Jos sen sijaan suunnittelet kimppuusi pelkkiä vaaleanpunaisia kukkia, hyväksyt minkä sävyn tahansa. Pelkän suunnittelevan morsiamen elämä on yksinkertaisesti paljon helpompaa.

3. Osta häämekko hyvissä ajoin

Tiesitkö, että häämekko tulisi tilata noin 4 kuukautta ennen hääpäivää? Moni joka ei tätä tiedä, tulee pettymään karvaasti kun astelee sisään hääpukuliikkeeseen kuukautta ennen häitä ja löytää unelmiensa mekon ja sitten tajuaa, että ei ehdi toimitusaikojen takia saamaan mekkoa itselleen hääpäiväksi. Olemalla ajoissa liikenteessä varmistat, että saat unelmiesi mekon. Kannattaa aloittaa etsintä 6-8 kuukautta ennen häitä ja vierailla monissa liikkeissä ja sovittaa useita erilaisia häämekkoja. Mieti nyt, keksitkö mitään mikä voisi olla tämän ihanampaa?

Seremoniamestari, hääjuhlat

Taitava seremoniamestari pitää huolen hääjuhlan aikataulusta sekä tekee hääjuhlasta ikimuistoisan.

4. Pidä huolta, että sinulla on hyvä seremoniamestari

Häät voivat olla upeat budjetin koosta riippumatta. Pienen budjetin häät voivat olla aivan yhtä hauskat kuin luksushäät – mutta häiden koosta riippumatta kannattaa hankkia hyvä seremoniamestari. Seremoniamestari, joka pitää kaikki ohjat käsissään hääpäivänä on korvaamaton. Pidä huolta, että valitsemanne henkilö ottaa tehtävänsä tosissaan. Henkilön tehtävänä on muun muassa päivittää lahjatoivelistaa, päättää puheenpitäjien järjestys, esitellä puheenpitäjät ja pitää huolta, että ruokailut ja viihdenumerot pysyvät aikataulussa. Kyseinen henkilö on mahdollisesti järjestänyt myös erilaisia leikkejä, joiden avulla varmistetaan, että kaikilla mummosta lapsuudenystävään on hauskaa juhlissa. Hyvän seremoniamestarin avulla tylsistä häistä voi tulla aivan mahtavat.

5. Muista ”more is more”

Koristeletteko hääjuhlatilan itse? Muistakaa käsite ”more is more”. Usein saa yllättyä siitä, kuinka paljon koristeita tosiaankin tarvitaan, että saadaan tila näyttämään kotoisalta ja siltä, että se noudattaa valitsemaanne teemaa. Joten jos olet tilannut vain pari pakettia ilmapalloja, kannattaa laittaa lisätilausta menemään. Muista myös, että ostetut valmiskoristeet ovat kauneimmillaan, kun yhdistät niihin myös itsetehtyjä koristeita tai luonnonkukkia. ”More is more” ei välttämättä tarkoita, että hääbudjetti venyy ja paukkuu. Käyttäkää mielikuvitusta!

6. Käy koemeikissä ja -kampauksessa

Onko sinulla mielikuva siitä, miltä haluat hiuksesi ja meikkisi näyttävän hääpäivänä? Meidän vinkkimme on käydä koemeikissä ja -kampauksessa muutama viikko ennen häitä. Ehkä haluat kokeilla jotain uutta? Hauskaa! Mutta kokeile sitä silti etukäteen – tuskin haluat hääpäivänäsi kokea näyttäväsi siltä, että olet menossa naamiaisiin omien häidesi sijaan.

Hääjuhlapaikan koristeluun tarvitaan usein paljon enemmän koristeita, kuin osaat kuvitella, joten älä pihistele!

Hääjuhlapaikan koristeluun tarvitaan usein paljon enemmän koristeita, kuin osaat kuvitella, joten älä pihistele!

7. Ota kumppanisi mukaan

Olet ehkä vuosikaudet unelmoinut täydellisistä häistä ja haluat tehdä kaiken oman pääsi mukaan? Se on täysin okei. Mutta muista myös, että kumppanillasi on todennäköisesti omia toiveita sen suhteen miltä teidän yhteiset unelmahäänne näyttävät. Ota kumppanisi mukaan suunnitteluprosessiin ja me lupaamme – teillä tulee olemaan yhdessä paljon mukavampaa kuin osaatte kuvitella! Oletko huolissasi riidoista ja turhista väittelyistä? Valitkaa osa-alueet, jotka ovat tärkeimpiä ja joihin panostetaan eniten. Onko sinusta vaatetus tärkeintä – sinä saat valita sen tärkeäksi osa-alueeksi, kun taas kumppanillasi on eniten toiveita esimerkiksi ruoan suhteen. Tehkää kompromissi!

8. Valitkaa häävalokuvien ja -videoiden ottaja huolella

Oletteko harkinneet, että serkku voisi ottaa järjestelmäkamerallaan hieman kuvia häiden aikana? Miettikääs asia uusiksi! On täysin mahdotonta yhdistää häävieraana ja häävalokuvaajana olo. Ollessasi vieraana haluat seurustella muiden kanssa ja pitää hauskaa, mutta valokuvaajana tehtävänäsi on ikuistaa hääpäivä kaikkine pienine yksityiskohtineen. Investoimalla taitavaan valokuvaajaan/videokuvaajaan voitte olla varmoja, että saatte taltioitua hienoja muistoja suuresta päivästänne ja voitte sitten muistella niitä myöhemmin.

9. Baari on auki

Tämä tuskin tarvitsee sen pidempiä selityksiä. Tai itse asiassa – muistakaa pyytää tarjolle myös alkoholittomia vaihtoehtoja. Kukaan ei halua juoda limsaa hääjuhlissa – pitäkää huolta, että kaikille on tarjolla erilaisia kivoja drinkkejä!

Älkää pihistelkö valo-/videokuvaajan valinnassa. Muistot suuresta päivästänne ovat korvaamattomia!

Älkää pihistelkö valo-/videokuvaajan valinnassa. Muistot suuresta päivästänne ovat korvaamattomia!

Lue lisää

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Meidän häät: Katja & Stefan

Olipa kerran tyttöjen viikonloppu Savonlinnassa. Katja oli vahvasti sitä mieltä, että ei enää epäonnistuneen ensimmäisen avioliiton jälkeen halua miestä elämäänsä,…

Meidän häät: Helen & Jukka

Olemmekin olleet tiiviisti yhdessä noista päivistä saakka ja syyskuussa 2023 yhteinen matkamme huipentui häihin, joita vietettiin hulppeasti Tampereella.

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Emma & Henri

Konsertti-ilta venyi yön pikkutunneille asti, ja tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Aloimme seurustella, ja keväällä 2020 menimme yhteisestä…

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Oona ja Kristan

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen sanoimme vihdoin toisillemme tahdon.

Tanja & Jaakko

Koska Hirvihaaran Kartano on niin loistokas ja upea halusimme myös teemalta samaa. Juhliemme teemaksi valikoituikin ihana vintage.

Hauskoja juttuja juhlaan

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia hienoja juttuja, jotka ovat sekä koristeellisia, että viihdyttäviä elementtejä hääjuhlassa!

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Michelin-ravintolat Pohjoismaissa

Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…

Vieraslista: Kenet kutsut häihisi?

Onko pakko kutsua 70-vuotias Olga-täti vai riittääkö läheisimmät perheenjäsenet? Nyt on aika päättää vieraslistasta!

Häät eri kulttuureissa – Hindulaisuus

Eri kulttuurien kohdatessa saavat hääperinteetkin uusia piirteitä ja muuntuvat. Oletko saanut kutsun häihin, jotka järjestää eri kulttuurin tai uskonnollisen taustan…

Vegaaninen häämenu

Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.

Tuletko puolisokseni? 23 eri tapaa kosia

Oletko yksi heistä, joka ei vielä ole esittänyt suurta kysymystä? Tässä tarjoamme sinulle muutamia ideoita kosintaa varten.

Talvihäät – kaikki mitä haluat tietää

Haaveiletko valkoisista talvihäistä, joissa luonto on keskiössä? Tässä tulee kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!

Viehättäviä ja ihania hääsäveliä

Monelle vastanaineelle hääjuhlan musiikki on erittäin tärkeää, mutta kannattaako sijoittaa elävään musiikkiin vai luoda soittolistat itse?

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Hääbingo

Hääbingo on hauska leikki tunnelman keventämiseen ja tutustumiseen.

Lue Lisää

Sosiaalinen media ja kuvien jakaminen

Sosiaalisen median käyttö häiden yhteydessä voi olla haastavaa vieraille. Saako puhelinta käyttää juhlan aikana? Saako kuvia julkaista ennen hääparia tai…

Lue Lisää

Häät Toscanassa!

Linda ja Björn sanoivat toisilleen ’tahdon’ Toscanan auringon alla ja tässä artikkelissa esittelemme hääpäivän kauniit kuvat!

Lue Lisää

TESTI: Mikä hääteema sopii sinulle parhaiten?

Etkä tiedä, minkä hääteeman valitsisit? Tee tämä testi ja löydä persoonallisuuttasi parhaiten kuvaava teema.

Lue Lisää

20 parasta kappaletta häävalssiksi

Ettekö ole vielä päättäneet häätanssinne musiikkia? Älä huoli, sillä olemme löytäneet suosikkikappaleemme kautta aikojen.

Lue Lisää

Tapaa uusi bloggaajamme!

Tervetuloa uusi bloggaajamme: Melissa! Pääset tästedes seuraamaan hänen blogiaan kotisivuillamme ja some-kanavillamme!

Lue Lisää

Häävieraiden Budjetti

Häävieraat ovat valmiita käyttämään häihin keskimäärin 266 euroa – tätä vieraat odottavat häiltä

Lue Lisää

Hääaterian grand finale: Hääkakku!

Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…

Lue Lisää

Taianomaiset talvihäät

Seuraavassa muutama vinkki kuinka toteutat täydelliset talvihäät.

Lue Lisää

8 hauskaa leikkiä vieraille odotuksen ajaksi

Jotta vieraat eivät pitkästyisi tai joutuisi odottamaan liian kauaa, voi olla mukava ajatus valmistella heille muutamia hauskoja leikkejä.

Lue Lisää