Morsiamen kengät ja tarvikkeet

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Kaunis häämekko on häätyylisi perusta, mutta oikeilla yksityiskohdilla ja kengillä luot kokonaisuuden. Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

Suosittelemme aloittamaan oikean häämekon etsinnästä ja tämän jälkeen suuntamaan asusteiden metsästykseen. Mekko on häätyylisi perusta ja tämä kyseinen luomus antaa sinulle suuntaviivat asusteiden valintaan. Ehkä olet nähnyt mieleisesi tyylin jossain lehdessä tai Instagramissa ja haluat kopioida sen suoraan itsellesi. Tai ehkä olet aivan hukassa mitä tulee hiuskorujen, kenkien, huntujen ja alushameiden valintaan? Olit perillä asioista tai et, suosittelemme pyytämään hääliikkeen asiantuntevia ammattilaisia jakamaan sinulle parhaat vinkkinsä. Tämän jälkeen voit vapaasti aloittaa kaikkien tilpehöörejä tutkailun ja yhdistelemisen. Mutta mikä on erityisen kuumaa juuri nyt? Me kerromme.

Käsineet

Käsineet ovat kautta aikojen olleet suosittu asuste ja ne tuovat tietynlaista eleganssia häätyyliisi. Voit valita käsineet, joiden kangas sointuu mekkosi kankaan kanssa tai jotka sopivat vuodenaikaan, jolloin hääjuhlanne järjestetään. Kesähäihin kannattaa valita puuvilla- tai pitsikäsineet, kun taas talvihäihin sopivat samettihansikkaat. Tällä hetkellä pitkävartiset, yli kyynärpään ylettävät hansikkaat ovat kaikista suosituimpia. Mutta myös lyhyempivartiset hansikkaat sopivat häihin – suosittelemme tässä tapauksessa valitsemaan oikein lyhytvartisen käsineen, joka oikeastaan peittää vain kämmenen.

Vihkiseremoniassa kannattaa huomioida, että sormusta ei pueta käsineen päälle. Aikoinaan oli tapana purkaa vasemman käden nimettömän sormiosan sauma, jotta vihkiseremoniassa sormus saatiin helposti paikoilleen. Nykyään käsineet ovat joustavampia ja ne on helppo riisua kun on aika laittaa sormus paikoilleen. Tänä päivänä on myös hansikkaita, jotka kiinnittyvät ainoastaan keskisormeen silmukan avulla. Näitä hansikkaita ei tarvitse riisua, joten sormuksen asettaminen nimettömään on helppoa.

Huntu

Siitä lähtien kuin Marion sonnustautui kauniiseen huntuun Robin Hood -elokuvassa, on tämä Disney -unelma elänyt monien mielessä ja halu pukeutua romanttiseen huntuun hääpäivänään kasvanut. Tänä vuonna huntu saa olla useita metrejä pitkä ja muodostaa kauniin laahuksen häämekolle. Harva asia on yhtä romanttista kuin tuulessa hulmuava huntu. Hunnun suosio on kasvanut suunnattomasti Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häiden myötä, joissa morsian pukeutui kauniiseen huntuun. Valitse yksinkertainen huntu viimeistelemättömillä reunoilla tai huntu, joka on koristeltu samanlaisella pitsillä kuin häämekkosikin. Ainoa suuri määrittelevä asia hunnun valinnassa on, että sen värin kannattaa olla sama kuin häämekkosikin väri.

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Pitkä huntu luo romanttisen ja elegantin tunnun hääpäivään.

Kengät

Oikeat kengät antavat sinulle ryhdin, joka kaunistaa koko vartaloasi ja mahdollistaa mekon laskeutumisen upealla tavalla. Korkokenkä parantaa ryhtiäsi ja saa mekkokankaan laskeutumaan kauniisti – mutta muista, että kengät tulevat olemaan jalassasi koko päivän ja sinun tulee jaksaa kävellä niissä useiden tuntien ajan. Mikäli olet tottunut korkokenkien käyttäjä, niin tuskin hääpäivänäkään syntyy mitään ongelmia. Mutta suosittelemme valitsemaan paksumman koron, jos olet tottumaton korkojen käyttäjä. Osa morsiamista valitsee hääpäiväänsä korottomat kengät, kuten ballerinat tai sandaletit. Nämä ovat oikein toimivia vaihtoehtoja kesähäihin ja luovat rennon romanttisen tunnelman.

Voit myös laittaa korkokengät jalkaasi vihkimisen ajaksi ja vaihtaa ballerinat tai matalampikorkoiset kengät hääjuhlaan.

Tänä päivänä on tarjolla suuri valikoima kauniita kenkiä, joista valita mieleisensä hääpäivään. Aikaisemmin hääkengät olivat lähes aina valkoisia, mutta nykyään niitä löytyy kaikissa eri väreissä ja muodoissa. Voit valita kengät, jotka sopivat yhteen mekkosi kanssa tai kengät, jotka erottuvat edukseen värinsä tai tyylinsä puolesta.

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Viitta

Tämän päivän hääpukeutumisen avainsana on eksklusiivisen chic ja mikä sopisi tähän tyyliin paremmin kuin kaunis viitta? Monet johtavista häävaatteiden valmistajista ovat esitelleet mallistoissaan kauniita viittoja, joissa osassa on jopa iso huppu. Viittoja on tarjolla niin lyhyinä kuin pitkinäkin vaihtoehtoina ja voit valita luomuksen joka koostuu läpikuultavasta pitsistä tai peittävämmästä kankaasta. Huomioi, että viitan tulee sointua yhteen mekkosi kanssa, eivätkä kaikki mekot sovi kovin hyvin yhteen viitan kanssa.

Hiuskorut

Kaunis tiara tai kimaltavat hiuskorut ovat tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus hääpäivänä. Markkinoilla on tarjolla runsas määrä kauniita hiusasusteita ja nyt trendi on muuttumassa 20-luvun kimaltavista kivistä minimalistisempaan ja skandinaavisen puhdaslinjaiseen tyyliin. Korujen inspiraationa ovat toimineet Rooman suuraika ja kreikkalaiset jumalattaret, ja näin ollen tulevan sesongin suosituin väri on itsestään selvästi kulta.

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Kauniita hiuskoruja Jannie Baltzerilta.

Lue lisää

10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin

Jotta välttyisit kaikilta ostosmokilta, esittelemme tässä Zazabella-hääpukujen myyntiammattilaisten 10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin.

Kauniit kynnet hääpäivään

Ranskalainen manikyyri, liukuvärjäys vai lempivärillä lakatut kynnet? Huolitellut ja kauniit kädet ovat hyvinvoivat ja näyttävät upealta hääkuvissa. Muista huoltaa kyntesi…

Trendejä catwalkilta

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia näistä trendeistä, joista Bridal Week -tapahtumaan osallistuneet saivat esimakua ja joita tulemme taatusti näkemään lisää vuoden…

Unelmoi hääpuvusta kreivittären aikaan

Me Valkoisessa Kreivittäressä palvelemme sinua lämpimällä ja rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Millainen pääntie sopii sinulle parhaiten?

Aivan, kuten hääpuvunkin muoto, voi valitsemasi pääntie vaikuttaa siihen, miltä vartalosi puvussa näyttää.

Mitä sinulla on morsiuslaukussasi?

Useimmat valitsevat hääpäiväkseen pienen morsiuslaukun, jossa on joitain päivän aikana tarvittavia esineitä. Mutta mitä asioita morsiuslaukussa pitäisi olla?

80-luku on tullut takaisin!

Tässä listaamme 80-luvun 8 suurta trendiä, jotka nyt tulevat takaisin nykypäivän hääpuvuissa.

Mikä Spice Girls –morsian sinä olet?

90-luvun inspiroima muoti spagettiolkaimineen, olkatoppauksineen ja neliönmallisine kaula-aukkoineen antoi meille hullun idean. Kokosimme viisi tyyliä ikonisen 90-luvun pop-yhtyeen, Spice Girlsin…

Trash the dress

Toimittajamme nousi wakeboardin päälle ja testasi ”trash the dress” -trendiä.

Kukoistava kokoelma Ronald Joycelta

Ronald Joycen uusi Botanical -mallisto sisältää elementtejä luonnonympäristöstä ja värikkäistä kukista.

Kaasot

Kaasot ovat tärkeä osa hääseuruetta ja hääpäivää. Tässä esittelemme teille muutaman sivullisen inspiraatiota suosituista hääteemoista, joita voitte hyödyntää hääseurueessanne.

Upeita häähetkiä ÉLYSÉEn kanssa

Etsitkö täydellistä mekkoa? Enää ei tarvitse etsiä! ÉLYSÉEn vuoden 2023 mallisto on tehty sinua varten!

Trendit – morsiuspuvut

Tässä ovat trendit, jotka tulet näkemään vuonna 2023.

Näe trendikatsaus European Bridal Week -messuilta!

Olemme saaneet nauttia uusista trendeistä, upeasta muodista ja ihanasta juhlatunnelmasta yhdessä vuoden hienoimmista hääalan tapahtumista.

Morsiuspuvun historia

Olemme tarkastelleet morsiuspuvun historiaa yli sadan vuoden ajalta ja löytäneet ajankohtaisia tulkintoja menneistä trendeistä!

Kimalletta ja korkeita halkioita

Enzoanin vuoden 2023 mallisto sisältää 3 katseenvangitsevaa helmikoristeista mekkoa – modernin morsiamen unelma.

Täyden palvelun hääpukuliike

Zazabellan päämyymälässä Kaarinassa löydämme ratkaisut kaikille, olivat hääsi sitten kuukauden tai vuoden päästä, tai vaikka jo ensi viikonloppuna.

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Upea hääpukuliike ihanassa Vanhassa Raumassa

Hääpukuliike Mariée on upea kivijalkaliike idyllisen Vanhan Rauman sydämessä Satakunnassa.

ZAZABELLA HELSINKI Hääsalonki

Helsingin hääsalongissamme jokainen tuntee olonsa prinsessaksi!

Hääpukuliike Vieno – Häämuodin erikoisliike

Vieno on perustettu vuonna 2016 rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Klassiset kellot miehille ja naisille

Ajaton, klassinen kello on täydellinen lahja sekä naisille että miehille. Tässä meidän suosikkeja!

Lue Lisää

Mikä Spice Girls –morsian sinä olet?

90-luvun inspiroima muoti spagettiolkaimineen, olkatoppauksineen ja neliönmallisine kaula-aukkoineen antoi meille hullun idean. Kokosimme viisi tyyliä ikonisen 90-luvun pop-yhtyeen, Spice Girlsin…

Lue Lisää

Kaasot

Kaasot ovat tärkeä osa hääseuruetta ja hääpäivää. Tässä esittelemme teille muutaman sivullisen inspiraatiota suosituista hääteemoista, joita voitte hyödyntää hääseurueessanne.

Lue Lisää

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Lue Lisää

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

Lue Lisää

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Lue Lisää

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Lue Lisää

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Lue Lisää

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Lue Lisää

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Lue Lisää