Morsiamen kengät ja tarvikkeet

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Kaunis häämekko on häätyylisi perusta, mutta oikeilla yksityiskohdilla ja kengillä luot kokonaisuuden. Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com

Suosittelemme aloittamaan oikean häämekon etsinnästä ja tämän jälkeen suuntamaan asusteiden metsästykseen. Mekko on häätyylisi perusta ja tämä kyseinen luomus antaa sinulle suuntaviivat asusteiden valintaan. Ehkä olet nähnyt mieleisesi tyylin jossain lehdessä tai Instagramissa ja haluat kopioida sen suoraan itsellesi. Tai ehkä olet aivan hukassa mitä tulee hiuskorujen, kenkien, huntujen ja alushameiden valintaan? Olit perillä asioista tai et, suosittelemme pyytämään hääliikkeen asiantuntevia ammattilaisia jakamaan sinulle parhaat vinkkinsä. Tämän jälkeen voit vapaasti aloittaa kaikkien tilpehöörejä tutkailun ja yhdistelemisen. Mutta mikä on erityisen kuumaa juuri nyt? Me kerromme.

Käsineet

Käsineet ovat kautta aikojen olleet suosittu asuste ja ne tuovat tietynlaista eleganssia häätyyliisi. Voit valita käsineet, joiden kangas sointuu mekkosi kankaan kanssa tai jotka sopivat vuodenaikaan, jolloin hääjuhlanne järjestetään. Kesähäihin kannattaa valita puuvilla- tai pitsikäsineet, kun taas talvihäihin sopivat samettihansikkaat. Tällä hetkellä pitkävartiset, yli kyynärpään ylettävät hansikkaat ovat kaikista suosituimpia. Mutta myös lyhyempivartiset hansikkaat sopivat häihin – suosittelemme tässä tapauksessa valitsemaan oikein lyhytvartisen käsineen, joka oikeastaan peittää vain kämmenen.

Vihkiseremoniassa kannattaa huomioida, että sormusta ei pueta käsineen päälle. Aikoinaan oli tapana purkaa vasemman käden nimettömän sormiosan sauma, jotta vihkiseremoniassa sormus saatiin helposti paikoilleen. Nykyään käsineet ovat joustavampia ja ne on helppo riisua kun on aika laittaa sormus paikoilleen. Tänä päivänä on myös hansikkaita, jotka kiinnittyvät ainoastaan keskisormeen silmukan avulla. Näitä hansikkaita ei tarvitse riisua, joten sormuksen asettaminen nimettömään on helppoa.

Huntu

Siitä lähtien kuin Marion sonnustautui kauniiseen huntuun Robin Hood -elokuvassa, on tämä Disney -unelma elänyt monien mielessä ja halu pukeutua romanttiseen huntuun hääpäivänään kasvanut. Tänä vuonna huntu saa olla useita metrejä pitkä ja muodostaa kauniin laahuksen häämekolle. Harva asia on yhtä romanttista kuin tuulessa hulmuava huntu. Hunnun suosio on kasvanut suunnattomasti Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häiden myötä, joissa morsian pukeutui kauniiseen huntuun. Valitse yksinkertainen huntu viimeistelemättömillä reunoilla tai huntu, joka on koristeltu samanlaisella pitsillä kuin häämekkosikin. Ainoa suuri määrittelevä asia hunnun valinnassa on, että sen värin kannattaa olla sama kuin häämekkosikin väri.

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Pitkä huntu luo romanttisen ja elegantin tunnun hääpäivään.

Kengät

Oikeat kengät antavat sinulle ryhdin, joka kaunistaa koko vartaloasi ja mahdollistaa mekon laskeutumisen upealla tavalla. Korkokenkä parantaa ryhtiäsi ja saa mekkokankaan laskeutumaan kauniisti – mutta muista, että kengät tulevat olemaan jalassasi koko päivän ja sinun tulee jaksaa kävellä niissä useiden tuntien ajan. Mikäli olet tottunut korkokenkien käyttäjä, niin tuskin hääpäivänäkään syntyy mitään ongelmia. Mutta suosittelemme valitsemaan paksumman koron, jos olet tottumaton korkojen käyttäjä. Osa morsiamista valitsee hääpäiväänsä korottomat kengät, kuten ballerinat tai sandaletit. Nämä ovat oikein toimivia vaihtoehtoja kesähäihin ja luovat rennon romanttisen tunnelman.

Voit myös laittaa korkokengät jalkaasi vihkimisen ajaksi ja vaihtaa ballerinat tai matalampikorkoiset kengät hääjuhlaan.

Tänä päivänä on tarjolla suuri valikoima kauniita kenkiä, joista valita mieleisensä hääpäivään. Aikaisemmin hääkengät olivat lähes aina valkoisia, mutta nykyään niitä löytyy kaikissa eri väreissä ja muodoissa. Voit valita kengät, jotka sopivat yhteen mekkosi kanssa tai kengät, jotka erottuvat edukseen värinsä tai tyylinsä puolesta.

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Viitta

Tämän päivän hääpukeutumisen avainsana on eksklusiivisen chic ja mikä sopisi tähän tyyliin paremmin kuin kaunis viitta? Monet johtavista häävaatteiden valmistajista ovat esitelleet mallistoissaan kauniita viittoja, joissa osassa on jopa iso huppu. Viittoja on tarjolla niin lyhyinä kuin pitkinäkin vaihtoehtoina ja voit valita luomuksen joka koostuu läpikuultavasta pitsistä tai peittävämmästä kankaasta. Huomioi, että viitan tulee sointua yhteen mekkosi kanssa, eivätkä kaikki mekot sovi kovin hyvin yhteen viitan kanssa.

Hiuskorut

Kaunis tiara tai kimaltavat hiuskorut ovat tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus hääpäivänä. Markkinoilla on tarjolla runsas määrä kauniita hiusasusteita ja nyt trendi on muuttumassa 20-luvun kimaltavista kivistä minimalistisempaan ja skandinaavisen puhdaslinjaiseen tyyliin. Korujen inspiraationa ovat toimineet Rooman suuraika ja kreikkalaiset jumalattaret, ja näin ollen tulevan sesongin suosituin väri on itsestään selvästi kulta.

morsiamen kengät ja tarvikkeet

Kauniita hiuskoruja Jannie Baltzerilta.

Lue lisää

Näin saat ihosi hehkumaan hääpäivääsi varten

Olemme haastatelleet kahta alan asiantuntijaa ja selvittäneet mitä tulee ajatella ihonhoitoon ja meikkiin liittyen hääpäivää silmällä pitäen.

Hääpäivän tuoksu

Harva asia herättää muistoja yhtä hyvin kuin tuoksut. Seuraavassa annamme vinkkejä joistain suosikeista ja ehkä jostain näistä hajuvesistä tulee teidän…

Täydelliset kädet hääpäivään

Hääpäivä lähestyy ja sinulla on valmiiksi suunniteltuna kampaus, meikki ja morsiusmekko – mutta älä unohda käsiä!

Uusi hääpukuliike avattu Raumalla

Hääpukuliike Mariée on upea kivijalkaliike idyllisen Vanhan Rauman sydämessä Satakunnassa.

ZAZABELLA HELSINKI Hääsalonki

Helsingin hääsalongissamme jokainen tuntee olonsa prinsessaksi!

Hääpukuliike Vieno – Häämuodin erikoisliike

Vieno on perustettu vuonna 2016 rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua.

Niinatar

Runebergin kadulta Helsingistä löydät Suomen suurimman ja palkituimman hääpukuliikkeen, Niinattaren.

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Klassinen valkoinen morsiuspuku on ihanan kaunis…

Tutustu Global Bridal Houseen

Global Bridal House kattaa seuraavat tavaramerkit: Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: Randy Fenoli Bridal.

Evie Young esittelee ‘VISIONS OF HER’

Haluamme esitellä teille Evie Youngin vuoden 2023 kevätmalliston: ”Visions of Her”. Tämä designmallisto juhlistaa uniikkia, monipuolista ja upeaa morsianta hienossa…

Madi Lane esittelee ‘NOSTALGIA’

Esittelemme Madi Lanen kevään 2023 malliston ”Nostalgia”, jonka inspiraationa toimii menneiden aikojen muistelu ja sentimentaalisuus, mutta myös tulevaisuuden nälkä ja…

Top 5 trendiä Enzoanin häämekoissa

Valitsimme mielestämme 5 parasta ja seuraamisen arvoista trendiä vuodelle 2023.

Inspiraatiota morsiamen valintoihin

Tässä annamme vinkkejä kauniista vaihtoehdoista morsiamelle joka haluaa pukeutua eri tavalla!

Morsiuskampaus: Hiukset kiinni

Tässä artikkelissa keskitymme kampauksiin, jotka sopivat parhaiten käsillä olevaan sesonkiin.

Ole upeimmillasi hääpäivänä!

Hääpäivänäsi tahdot todellakin sisäisen säteilysi näkyvän myös ulkopuolelle. Tahdot morsiuspuvun istuvan kauniista, ihosi olevan persikansileä ja silmiesi loistavan onnesta ja…

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Näin olet upeimmillasi hääpäivänä!

Vahvista kauniita piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi hääpäivän meikkivalinnoilla. Annamme muutamia tyylivarmoja vinkkejä ja neuvoja.

Vuoden 2022 trendit

Mitä trendejä kannattaa pitää silmällä vuotta 2022 ajatellen? Tässä artikkelissa opastamme sinut uusimpien häämekkotrendien pariin.

Häämeikki – Tee & Älä tee

Annamme muutamia listaamme tärkeimmät Tee & Älä tee -vinkit.

Hääkampausten peruskurssi

Mitkä ovat viimeisimmät trendit hääkampauksissa? Ja mitä tulisi miettiä konsultaatiotapaamiseen sekä kampauksen tekoon liittyen?

Haastattelu yksinoikeudella: Alessandra Rinaudo

Intohimona historia ja taustalla loistava renessanssituntemus – Pronoviaksen pääsuunnittelija Alessandra Rinaudo kertoo tuotemerkin uusimmasta mallistosta, joka esiteltiin Barcelona Bridal Fashion…

European Bridal Week – trendiraportti!

Matkustimme Saksan Essenissä järjestettävään European Bridal Week -tapahtumaan ja täytimme inspiraatiosäiliömme täyteen vuoden 2023 trendejä ja muotisuuntauksia.

Viimeisimmät viestit

Viimeisimmät viestit

Jos morsian saa itse valita

Kysyimme joukolta kauniita naisia, mitä asusteita he tahtoisivat käyttää mikäli olisivat menossa aimisiin.

Lue Lisää

Kimppu jota rakastat

Harvojen kukkakimppujen koetaan huokuvan niin paljon rakkautta kuin morsiuskimpun.

Lue Lisää

3 askelta joiden avulla valitset oikeat kengät hääpäivään

Tässä alla kolme askelta auttamaan sinua matkallasi täydellisten hääpäivän kenkien valintaan.

Lue Lisää

Morsiamen kengät ja tarvikkeet

Tässä esittelemme tärkeitä yksityiskohtia ja kerromme vuoden 2021 trendeistä.

Lue Lisää

Piste i:n päälle!

Carrie Bradshaw (Sinkkuelämää) sanoi näin kadulla kimppuunsa käyneelle varkaalle: Please Sir, you can take my Fendi bag, you can take…

Lue Lisää

Pinnan alla

Pitsiä, puuvillaa, röyhelöitä tai rokkia. Omaan tyyliin ja persoonaan täydellisesti istuvat alusvaatteet antavat kantajalleen voimaa tärkeisiin hetkiin.

Lue Lisää

Pysy ajan tasalla

Kello ei ole pelkästään kaunis asuste hääpäivänä, vaan sen avulla pysyt myös ajan tasalla ja voit seurata aikataulun pitävyyttä.

Lue Lisää

Mitä tapahtuu häämuotialalla?

Keskustelimme uusimmista trendeistä muutaman suurimman häämekkovalmistajan kanssa.

Lue Lisää

Hääpuvun alle

Sanotaan, että hyvä olo lähtee sisältäpäin, ja tämä pätee myös hääpukeutumiseen. Se, mitä puet hääpuvun alle, vaikuttaa todella paljon siihen,…

Lue Lisää

Löydä oikea korko

Olet valinnut hääpukusi, ja nyt on aika päättää kengistä. Kenkien valinnassa on paljon pohdittavaa, yksi tärkeimmistä päätöksistä liittyy korkojen mallin…

Lue Lisää