Marry Me Chicken – ruoka, joka voi kuulemma johtaa kosintaan
Sanotaan, että tie sydämeen kulkee vatsan kautta – ja jos jokin ruoka on koskaan todistanut sen todeksi, se on Marry Me Chicken.
Tämä kermainen, viettelevä ja vastustamattoman maukas kanaruoka on saanut nimensä huhusta, jonka mukaan se on niin herkullinen, että joku saattaa kosia jo ensimmäisen suupalan jälkeen. Kuulostaa ehkä liian romanttiselta ollakseen totta – mutta kun maistaa sitä, ymmärtää heti, mistä legenda on saanut alkunsa.
Rakkaustarina lautasella
Marry Me Chicken syntyi amerikkalaisessa testikeittiössä, jossa joku huudahti: “Tämä kana on niin hyvää, että joku kosisi sinulle saman tien!” Sen jälkeen ruoka on levinnyt kuin romanttinen kulovalkea ympäri maailmaa.
Annos yhdistää italialaisen keittiön lämpimät maut ja amerikkalaisen arkiluksuksen – aivan kuten rakkaustarina, joka on yhtä aikaa yksinkertainen ja ainutlaatuinen.
Tämä ruoka sopii täydellisesti sekä arkiseksi illalliseksi kahdelle että intiimiin kihlapäivän juhlahetkeen kotona – kynttilänvalossa ja lasillisen valkoviiniä kera.
Resepti: Marry Me Chicken
4 annosta – valmis noin 30 minuutissa
Ainekset:
|
Näin se valmistuu
- Paista kana.
Mausta kananfileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla ja paista fileet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin, noin 4–5 minuuttia per puoli. Nosta sivuun lautaselle. - Valmista kastike.
Samalla pannulla: kuullota valkosipuli nopeasti, kunnes se tuoksuu. Lisää kerma, kanaliemi, parmesaani, oregano, basilika ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee. - Anna rakkauden hautua.
Laita kanat takaisin pannulle ja hauduta kastikkeessa matalalla lämmöllä noin 8–10 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja maut ovat sekoittuneet täydellisesti. - Tarjoile tyylillä.
Koristele tuoreella basilikalla ja halutessasi ripauksella parmesaania. Tarjoa vastakeitetyn pastan, riisin tai yksinkertaisen vihersalaatin kanssa.
Vinkkejä romanttiseen iltaan
– Sytytä kynttilöitä ja tarjoa ruoan kanssa lasillinen kylmää valkoviiniä – esimerkiksi Chardonnay tai Pinot Grigio.
– Asettele ruoka kauniille lautaselle, koristele tuoreilla yrteillä ja anna tuoksujen tehdä taikansa.
Lue lisää
Marry Me Chicken
Ruoka, joka voi kuulemma johtaa kosintaan...
Turun parhaat ravintolat 2025 — 10 parasta ravintolaa
Onko kyseessä romanttinen treffit vai haluatteko juhlistaa jotain erityistä? Tässä ovat muutamat parhaista ravintoloista Turussa!
Vegaaninen häämenu
Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.
Hääaterian grand finale: Hääkakku!
Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…
Viininmaistelua Toscanassa
Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…
Michelin-ravintolat Pohjoismaissa
Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…
Tarjoa persoonallinen alkumalja
Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.
Häämenu – trendit vuodelle 2022!
Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.
Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!
Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.
Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?
Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?
Hääsuunnittelua pandemian jälkeen
Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…
Miten valita sopiva juoma hääaterialle?
Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.
Häämalja
Perinteinen häämalja koostuu samppanjasta ja pienestä purtavasta, mutta tässä artikkelissa annamme muutaman uuden vinkin ja idean!
Hääruokailun trendit
Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?
Kaikki mitä sinun tulee tietää hääkakuista
Monien toiveena on luoda kondiittorin kanssa hääkakku, joka ulkonäöltään, maultaan ja muodoltaan saa kaikki vieraat ihastelemaan yhteen ääneen. Mutta mitkä…
Minkä hääkakun valitsette?
Hääkakun valinta on ehkä kaikista kivoin osuus hääsuunnittelussa. Mutta minkälaisia makuja kannattaa valita ja mitä asioita tulee huomioida unelmakakkunne tilauksen…
Hääkakun seuraksi
Hääkakku on monille meistä itsestään selvä osa hääjuhlia. Mutta sille on myös vaihtoehtoja, vai pitäisikö sanoa täydennyksiä.
Korkealaatuinen hääpalvelukonsepti
Finlandia-talo lanseeraa korkealaatuisen hääpalvelukonseptin, joka mahdollistaa häätilaisuuden viemisen askelta pidemmälle ja unelmien hääpäivän upeissa puitteissa keskellä Helsinkiä. Tyylikäs palvelukonsepti on…
Hääkenraalista vastaukset kysymyksiinne
Ensimmäinen Hääkenraali -tapahtuma järjestettiin vuonna 2010. Vastaavaa häätapahtumaa Janne-Caro Pykälä Parone Designista on toteuttanut mm. Astoria Salissa ja G18 Juhlasalissa…
Farm to Table -inspiraatiokuvat
Koko idea kuvauksiin lähti kauniilta hevostilalta Kangasalta, jossa saimme kunnian vierailla. Tila oli erittäin hyvin hoidettu ja kauniit vanhat tammet…