LUKIJAHÄÄT

Heinäkuussa 2016 Niko kosi Suvimarjaa romanttisesti puistossa, tihkusateessa polvistuen ja kukkakimppua ojentaen. Tässä vaiheessa muusikkopariskunta oli seurustellut vajaan viiden vuoden ajan, josta saman katon alla oli asuttu nelisen vuotta. Suvimarja suostui onnenkyynelet silmissään, ja sormukset käytiin ostamassa saman tien.

Teksti: Niko ja Suvimarja
Kuvat: Petri Mast

Valmistelut

Ensin suunnitteilla oli syyshäät seuraavalle vuodelle. Päivämäärää valittaessa reilu vuosi alkoi kuitenkin tuntua turhan kaukaiselta, ja häät päätettiin pitää jo maaliskuussa. Käsistään kätevä Suvimarja alkoi syksyllä tehdä pöytäkoristeita, joihin inspiraatio löytyi sisustusliikkeestä löytyneestä lumipallo-oksakoristeesta. Samalla pääväreiksi valikoituivat maanläheinen ruskea ja valkoinen. Muut koristeet morsiamen itse tekemää hiuskorua myöten rakentuivat talvisen teeman ympärille pikkuhiljaa. Suvimarja teki hääkaaren puutarhaportista, puun oksista ja nenäliinoista.

 

Espoon kartano oli hääparin ykköstoive juhlapaikaksi. Se sijaitsi samalla asuinalueella pariskunnan kodin kanssa, ja sen ohi oli monta kertaa ihastellen kävelty. Tutustumiskäynnillä pari ihastui kartanon holvikaarikattoiseen huoneeseen, jossa vihkiminen pidettiin intiimisti ennen varsinaisen vastaanoton alkua perheen ja lähimpien ystävien kesken. Niko rakensi vihkialttarin taakse kauniin led-seinän. Sama huone toimi myös morsiamen pukeutumishuoneena. Morsiamen meikkasi Hanna Vähäpassi ja kampauksen molemmille teki Djemile Ramadani.

 

Valokuvaus

Häiden valokuvaajana toimi Petri Mast ja hänen assistenttinsa Jasmin Pohjonen. Oli hauska sattuma, että saimme kuvaan mukaan kartanon mailla kävelyllä olleen islanninhevosen, sillä myös häämatkan kohteena oli Islanti. Kuvaajat olivat läsnä aamuvarhaisesta aina juhlien loppuun asti, ja ikuistivat monia ihania hetkiä.

 

Hääkakku

Huolellisen maistelun jälkeen hääkakuksi valikoitui lakkapäällysteinen juustokakku. Kakkukoristeeksi Suvimarja askarteli marsu-hääparin, jonka inspiraationa toimivat pariskunnan omat lemmikkimarsut.

Kuka kosi?
-Sulhanen kosi puistossa, romanttisessa tihkusateessa.

Vihkipaikka?
-Espoon kartanon kellari.

Juhlapaikka?
-Espoon kartano.

Mistä morsiamen vaatteet olivat?
-Pitkä hääpuku Mecco -juhlapukuliikkeestä, lyhyt dressfirst.com -sivustolta.

Mistä sulhasen vaatteet olivat?
-Pukuvuokraamo Frakkipalvelu Nam:ista.

Sormukset (ulkonäkö)?
-Morsiamella valkokultainen Aurora-merkkinen rivitimanttisormus yhdellä isolla ja kahdeksalla pienellä timantilla. Molemmilla valkokultainen kihlasormus.

Ruoka?
-Kala- ja kasvispainotteinen buffet-tarjoilu, joka suunniteltiin yhdessä Scandinavian Chefs Gourmet Catering Oy:n edustajan kanssa. Hääkakkuna lakkapäällysteinen juustokakku Konditoria Ph7:stä.

Valokuvaaja?
-Petri Mast

Ohjelma

Jälkiruoan ja tunteikkaiden puheiden jälkeen esiintyivät Suvimarjan työkaverit Improvisaatioteatteriryhmä Kolinasta. He saivat yleisön ullvomaan naurusta toistamalla tarinan hääparin ensikohtaamisesta mm. film noir ja anime -tyylilajeissa.

Tiivistunnelmaisen esityksen jälkeen raitis ilma teki hyvää. Kartanon pihalla kauniit kiinalaiset taivaslyhdyt päästettiin koko vierasjoukon voimin valaisemaan jo hämärtynyttä taivasta.

Samalla kun vieraat palasivat takaisin sisään, hääpari viivähti ulkona ottamassa muutamia tunnelmakuvia led-valoilla valaistun sateenvarjon kanssa. Kartanossa oli vieraille tarjolla vapaa-ajan vietettä vieraskirjan, valokuvaseinän ja valokuvauspisteen muodossa.

Tunnelmallinen häävalssi alkoi Inka ja Saana Pohjolan esittämän kansanlaulunomaisen kappaleen säestämänä. Tanssin loppupuolella hääpari yllätti vieraat vetämällä harjoittelemansa, Anja Raatikaisen koreografioiman vauhdikkaan hip hop -tanssinumeron. Yllätykset eivät loppuneet tähän, sillä sulhasen ystävä esitti neljälle miesäänelle sovitettuja ikivihreitä kuorokollegojensa kanssa. Pienoiskonsertin loppuhuipennuksena kuultiin accapella -versio Robinin Frontside olliesta. Myös morsiamella oli ässä hihassaan, ja hän esitti kahden laulajaystävänsä kanssa koreografioidun, sulhaselle osoitetun version Chirstina Aguileran Ain’t no other man -kappaleesta. Loppuillasta DJ Irma sai tanssilattian täyttymään kaikenikäisistä iloisista juhlijoista.

Tuoreen avioparin kartanolta poistuminen tapahtui juhlallisesti vieraiden muodostaman sädetikkukujan läpi. Kaaso Tytti Junna, bestman Kimmo Kalliojärvi ja morsiusparin perheet jäivät siivoamaan kartanon vielä samana yönä. Suurin kiitos juhlaohjelman kasassa pitämisestä ja koko ikimuistoisen hääpäivän järjestämisestä kuuluukin heille. Hääparin mielessä aika kartanossa pysähtyi juhlailtaan, ja illan kulkua oli mukava muistella häämatkalla Islannin kuumissa lähteissä pulikoidessa.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top