Social media wedding

Haluatko viedä hääsi nettiin, mutta et tiedä kuinka? Olemme tarkastelleet asiaa ja selvittäneet, kuinka sosiaalisia medioita voi hyödyntää häissään. Lisäksi olemme selvittäneet kaiken häähashtageistä alkaen aina siihen miksi omille häilleen kannattaa nimetä oma Maid of Social.

Teksti: Malin Engelbrektsson Kuvat: AdobeStock.com

Osa tulevista hääpareista haluaa, että heidän suuri päivänsä on intiimi ja suljettu tapahtuma, johon osallistuu perhe, muutama ystävä ja ehkä tuttu ammattikuvaaja. Mutta hääpäivä voi olla yksi elämän suurimmista päivistä ja monille on tullut yhä tärkeämmäksi dokumentoida päivän kulku jopa suoraan nettiin ja tällä tavoin mahdollistaa yhä useamman ihmisen osallistumisen tapahtumaan; kuten serkkujen, jotka eivät pystyneet saapumaan paikalle tai tädin, joka asuu Pariisissa. Tässä artikkelissa kerromme, millä tavoin voitte ikuistaa häänne, eikä pelkästään ammattivalokuvaajan avulla vaan myös nettiä hyödyntäen.

 

Tänä päivänä on tavallista, että hääkuvaajat ottavat kuviaan myös kännyköillään, jotta he voivat päivän aikana lähettää kuvia hääparille, jotta he puolestaan voivat päivittää sosiaalisen median kanaviaan. Tämä tapa yleistyy koko ajan ja hääpari arvostaa sitä todella paljon.

 

Integroi sosiaaliset mediat

Oman hashtagin luominen hääjuhlia varten ei ole kovin uusi keksintö, mutta hyvä vinkki on kirjoittaa hashtag jo kutsuun. Tällä tavoin voitte julkaista hashtagillanne kuvia valmisteluista ennen juhlia. Vieraanne voivat puolestaan ottaa kuvia matkastaan hääjuhlaan, asuistaan tai lahjojen paketoinnista.

 

– Instagram on tämän hetken käytetyin kanava ja lähes kaikilla on oma hashtag hääpäivälleen. Tämä ilmoitetaan jo kutsussa, jotta vieraat voivat aloittaa tägäämisen jo hyvissä ajoin ennen häitä.

 

Monet tekevät kotisivut häilleen ja julkaisevat sitä kautta kuvia häiden valmisteluista. Juhlien jälkeen voitte ladata hääkuvaajanne ottamat kuvat sivuille, josta vieraanne pääsevät ne näkemään. Tämä on tällä hetkellä sekä suosittua että arvostettua.

 

Ja mikäli ette halua kutsua koko maailmaa osaksi hääjuhlaanne, vaan jakaa sen ainoastaan kutsuttujen paikalla olevien sekä estyneiden vieraiden kanssa, on markkinoille ilmestynyt applikaatioita, joihin vieraanne voivat kirjautua sisään, jakaakseen kuvia ja kommentteja päivästä toisten vieraiden kanssa.

 

Maid of Social

Maid of Social tarkoittaa, että annatte jollekin henkilölle (hääkuvaajalle tai tietylle vieraalle) tehtäväksi ikuistaa ja jakaa päivä reaaliajassa sosiaalisten medioiden kautta. Tämä on erityisen suosittua USAssa, mutta uutta pohjoismaisilla markkinoilla. Mikäli nimeätte häillenne oman Maid of Socialin, on hänelle hyvä antaa selkeät ohjeet ja kertoa toiveistanne.

 

– Sen sijaan, että pyytäisitte häntä vain ”vähän kuvaamaan”, kannattaa selkeästi kertoa mitä haluatte hänen tallentavan ja muistuttaa, että hänellä on vastuu toimia häiden Maid of Socialina.

 

Hyviä kuvia sosiaalisiin medioihin julkaistavaksi ovat tilannekuvat (huomioi, että kuva tulee julkaista lähes heti sen ottamisen jälkeen). Nykyään kuvien muokkaus ja leikkaus onnistuu välittömästi puhelimesi avulla, joten voit parannella ottamiasi kuvia jälkikäteen. Tärkeintä on onnistua hetken ja tunteen ikuistamisessa.

 

– Oikeiden hetkien valinta on vaikeaa. Tärkeitä avainhetkiä vihkiseremonian aikana ovat hääparin esiinastuminen, vihkivalojen vaihto ja ensimmäinen suudelma. Häämaljan noston aikana on täydellinen hetki ikuistaa vieraita ja myös puheenpitäjien ja puheiden jälkeisten halausten ikuistaminen on tärkeää, vaikka kovin usein nämä jäävät dokumentoimatta.

 

Sosiaalisesta mediasta vastaavan tulee pitää huolta, että julkaistuissa valokuvissa on jonkinlaista johdonmukaisuutta – jotta päivän suuret hetket tulee taltioitua ja sosiaalisia medioita päivitettyä pitkin päivää. Kuten häävalokuvaajalla, tulee myös Maid of Socialin keskittyä vaan yhteen tehtävään, joka tässä tapauksessa on sosiaalisten medioiden hoitaminen – muut tehtävät saattavat häiritä hänen flowtaan. Valokuvaaminen puhelimella toimii hyvin päivänvalossa, mutta kun alkaa hämärtää ja kuvia pitää ottaa sisätiloisssa, alkaa myös kuvan laatu huononemaan. Mikäli mahdollista, kannattaa illalla hyödyntää parempaa kameraa ja ladata kuvat nettiin esimerkiksi tietokoneyhteyden avulla.

 

– Maid of Socialilla tulee olla kokemusta sosiaalisista medioista ja kuvien ottamisesta, niiden muokkaamisesta ja nopeasta julkaisemisesta.

 

Kuinka tällä hetkellä suurta päiväänsä suunnittelevat hääparit voivat luoda ja jakaa inspiraatiota netissä?

 

– Luo tunnelmaa valmistelukuvien avulla jo ensimmäisestä päivästä lähtien ja säilytä sama hashtag koko häiden ja sen valmisteluiden ajan. Ihmiset haluavat seurata projekteja alusta loppuun. Nämä kuvat voivat olla myös korvaamattomia hääalbumia kootessa.

 

Kuinka voi saavuttaa All Star -aseman häävideollaan tai kosinnallaan?

 

– Ammattilaisten tekemät häävideot ovat laajassa jaossa ja näin ollen kannattaa sijoittaa ammattikuvaajaan, joka osaa käsitellä videoita. Pyydä kuvaajaa editoimaan ottamansa klipit, tekemään niistä ihanan elokuvan ja lisäämään vähän musiikkia. Tämä luo upean ja romanttisen tunnelman, josta seuraajat pitävät. Myös hääpari läheisineen saavat tästä hienon muiston itselleen. Netistä löytyy useita spektaakkelimaisia häitä, joista voi hakea inspiraatiota, mutta tärkeintä on pitää mielessä, että videoiden tehtävä on olla elinikäinen muisto hääparille itselleen.

 

Mitä tapahtuu häiden jälkeen?

– Tehkää galleria Facebookiin tai luokaa kotisivut, minne lataatte valitut kuvat. Valitkaa ammattikuvaajanne ja Maid of Socialinne ottamista kuvista parhaimmat. Kootun gallerian tehtävänä on antaa yleiskatsaus häistä ja siinä on hyvä olla esillä kaikki tärkeimmät hetket.

5 vinkkiä hääjuhlaan

  1. Luo hashtag häillesi. Pidä huolta, että pääset näkemään vieraidesi kuvat ja luo uniikki hashtag, jota pyydätte vieraitanne käyttämään. Näin saatte otokset koottua yhteen paikkaan, mistä sekä teidän että vieraanne on helppo katsella kuvia ja muistella suurta päiväänne.

  2. Kannusta häävieraita. Pyydä vieraita käyttämään kännyköitään ja ottamaan kuvia sekä teistä hääparina että pöytätovereistaan. Informoi asiasta ennen vihkimistä, mielellään jo hääkutsun yhteydessä.

  3. Kyltitä. Aseta juhlatilaan kylttejä, joissa on esillä häidenne hashtag. Pitäkää huolta, että teiltä ei mene ohi yhtään hauskaa kuvaa juhlistanne ja kootkaa kaikki vieraidenne Instagram-kuvat saman hashtagin alle. Levitä kylttejä pöydille, baaritiskille, sisäänkäynnille tai jälkiruokapöydälle.

  4. Mainitkaa käyttäjänimenne. Muistakaa mainita omat Instagram-käyttäjänimenne, jotta vieraat voivat alkaa seuraamaan teitä, mikäli he eivät ole tehneet sitä jo ennestään.

  5. Mikä on okej? Kertokaa vieraillenne mitä on okej julkaista netissä, mikäli teillä on tietyt linjaukset ja rajat asian suhteen.

Näin luot hashtagin häillesi

 

  • Käyttäkää nimiänne. Tämä helpottaa vieraitanne muistamaan tägin, mikä puolestaan tarkoittaa, että yhä useampi tulee käyttämään sitä.

  • Käytä numeroita ja lukuja. Jos sinulla ja kumppanillasi on tavalliset nimet, kannattaa hyödyntää hääpäivänne päivämäärää tai vuotta. Maailmassa moni saattaa käyttää hashtagiä #ElinajaMarkus, mutta te olette todennäköisesti ainoat, jotka käyttävät hashtagiä #

  • Tuplatarkista. Ennen kuin kirjoitatte hashtaginne kutsukortteihin, kannattaa vielä varmistaa, että kyseinen tägi ei ole jo käytössä.

LUE LISÄÄ


Seuraa meitä
Back to top